HWSW Informatikai Kerekasztal: ToCA Race Driver 2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ToCA Race Driver 2 Demó utáni tapasztalatok

#61 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 30. 17:18

Idézet: wittman - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 12:45

Ja élsimítás továbbra sem működik az Ati kártyákkal, ezt a többi cimbinek is így van, akinek dx9-es kártyája van. Bezzeg Ti4200-esen van. Hát igen az Nvidia logó áldásos hatása...  :mad:
Ja és 4.8-as Catalyst-tól felfele még autók sincsenek csak az árnyékuk, ha be van kapcsolva az élsimítás... Nvidia... :mad:

Tudtam, hogy a nvidia sara lesz...

Igen, a nvidia csinálta a játékot...

:omg:  :omg:
JóSebesség

#62 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 09:58

Üdv.

Csak most sikerült megszereznem a játékot, de elég egyértelműen hajaz az első részre :) Ettől függetlenül el lehet vele lenni (főleg a 10 éves öcsém bírja nagyon, hogy pl. minden autónak más hangja van, meg pörög vele össze -vissza :) , mindazon túl egy 700 MHz-es P3-on is tök jól fut.

Sajnos a Rally-s részen nem igazán sikerült nekem továbbjuttni (kb. 20%) (nem tudtam első v. második lenni) sokadjára se, úgyhogy egyelőre  hanyagolom az egészet :)
:up:

#63 Felhasználó inaktív   zoszt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 14:10

Idézet: Kory - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 10:58

Sajnos a Rally-s részen nem igazán sikerült nekem továbbjuttni (kb. 20%) (nem tudtam első v. második lenni) sokadjára se, úgyhogy egyelőre  hanyagolom az egészet :)

Szia!
A (spanyol) Rally-s résznél én is megakadtam, annyira kezelhetetlennek tűnt a kocsi, majdnem abba is hagytam a játékot, mi ez a sz@r felkiáltással. Aztán mégis nekiültem, megszállt az ihlet, ráéreztem és nagyon élveztem minden másodpercét. Kicsit fájt is a szívem utána, már nem tudom mi jött aztán. 
Most a németeknél nyomulok Mercivel az Audik és az Opelek között hihetetlenül tetszik, nagyon jó a sebességérzet, nem úgy mint a kamionoknál volt.
"Egyszerű életet élek: ami üres megtöltöm, ami tele van kiürítem."
MM2 buszok

#64 Felhasználó inaktív   trrex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 23:19

Idézet: wittman - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 11:45

Ja élsimítás továbbra sem működik az Ati kártyákkal, ezt a többi cimbinek is így van, akinek dx9-es kártyája van. Bezzeg Ti4200-esen van. Hát igen az Nvidia logó áldásos hatása...  :mad:
Ja és 4.8-as Catalyst-tól felfele még autók sincsenek csak az árnyékuk, ha be van kapcsolva az élsimítás... Nvidia... :mad:

Codemasters oldalan irjak a jatek hivatalosan nem tamogatja az fsaa-t,  az ATI fsaa-t meg foleg nem  :omg:  :reklamacio:
Ennek ellenere van modszer ahogy mukodik, palya betoltes kozben nyomni kell alt+tab-ot majd vissza a gamebe akkor lesz fsaa, cserebe eltunik a visszapillanto tukor, palya rajz ikonja, es a esc gombra se jonnek be a menuk betui, legalabbis nalam igy csinalta :( , ami erdekes hogy meg juniusban 9600xt-vel ment normalisan, 4.6-os driverrel csak a kocsi arnyeka kis kocka volt, aztan ezt kijavitottak 4.7-es driverbe es meg mindig semmi gond nem volt fsaa-val.
Most 9800pro-val fsaa bevan kapcsolva driverbol, vagy nincsenek a kocsik a palyan csak az arnyekuk, vagy teljesen sotet a kep, csak palya rajz ikonja latszik.
NV kartyakon is van gond azert fsaa-val NV logo ellenere.
Ott se minden kartyan mukodik, "Hi-Res-Motorhaubenreflexionen" NV kartyaknal ezt a opciot kell bekapcsolni akkor lehet hogy lesz fsaa de ott sem garantalja a Codemsters a mukodeset, mert ezeket a vasarlok kuldtek be mint tippek :)

Itt az idezet a faq-bol, nemetul :

"Anti-aliasing ist kein Feature des Spiels und wird nicht unterstützt, wenn man die Einstellungen für Anti-aliasing der Grafikkarten benutzt. Bei einigen Karten – insbesondere Radeon-Karten – wird das Feature vom Spiel deaktiviert, während bei anderen Karten – wie einigen Nvidia-Karten – das nicht passiert. Das geschieht nur wegen den verschiedenen Methoden, wie diese Karten Anti-aliasing implementieren. Ins Spiel wurde nichts hineinprogrammiert, das die Funktion absichtlich ausschaltet. Aber wir können leider nicht garantieren, dass es funktioniert.

Einige User haben folgendes berichtet:

1) Die FSAA-Einstellungen der Nvidia-Karte funktioniert, wenn die Hi-Res-Motorhaubenreflexionen in den Fortgeschrittenen-Einstellungen des Hardware-Setup-Programms abgeschaltet werden.
2) Radeons funktionieren mit FSAA, wenn das Spiel minimiert und dann wieder hergestellt wird, während die Strecken geladen werden.
Leider können wir keine dieser Methoden bestätigen oder die Funktion garantieren"

Codemasters Pro Race Driver 2 FAQS

Szerkesztette: trrex 2004. 10. 18. 23:25 -kor

#65 Felhasználó inaktív   trrex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 23:58

Kicsit tesztelgettem, catalyst 4.7-el:

Ha a visszapillanto tukor kivan kapcsolva mukodik az fsaa:

Kep1
Kep2
Kep3

Ha a visszapillanto tukor bevan kapcsolva akkor ez lesz belole:

Kep4

Meg 1 kis teszt, catalyst 4.11beta-val, ezzel nem mukodik fsaa mar akkor se ha kivan kapcsolva a visszapillanto tukor.

Palya toltes kozben alt+tab utan lett fsaa(igy tunik el a visszapillanto tukor, a palya ikonja, es a menuben a betuk:

Kep5
Kep6

Visszapillanto tukor kikapcsolva es nincs fsaa:

Kep7
Kep8

Erdekes egy game,ez nem driver hiba mert hol mukodik hol nem, 4.9-nel is mashogy mukodtek a dolgok, hol volt, hol nem volt fsaa, es ott hasonlo beallitasknal probaltam, 1x jovolt utana meg nem.

4.7-el stabil az fsaa visszapillanto tukor nelkul, 6x probaltam mindig jo volt :)
Vicces igy menni par kort, hogy csak a kocsi arnyeka latszik :D

Szerkesztette: trrex 2004. 10. 19. 00:27 -kor

#66 Felhasználó inaktív   trrex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 00:35

Idézet: Kory - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 9:58

Üdv.

Csak most sikerült megszereznem a játékot, de elég egyértelműen hajaz az első részre :) Ettől függetlenül el lehet vele lenni (főleg a 10 éves öcsém bírja nagyon, hogy pl. minden autónak más hangja van, meg pörög vele össze -vissza :) , mindazon túl egy 700 MHz-es P3-on is tök jól fut.

Eloszor fura a rallynal a kocsik iranyitasa, de 1-2 proba utan siman atlehet vergodni ezeken a versenyeken, majdnem minden kanyart lelehet vagni, ez a jatek leggyengebb resze a kamion versenyekkel egyutt :)

#67 Felhasználó inaktív   wittman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 05:48

Idézet: trrex - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 22:58

Kicsit tesztelgettem, catalyst 4.7-el:

Ha a visszapillanto tukor kivan kapcsolva mukodik az fsaa:

Kep1
Kep2
Kep3

Ha a visszapillanto tukor bevan kapcsolva akkor ez lesz belole:

Kep4

Meg 1 kis teszt, catalyst 4.11beta-val, ezzel nem mukodik fsaa mar akkor se ha kivan kapcsolva a visszapillanto tukor.

Palya toltes kozben alt+tab utan lett fsaa(igy tunik el a visszapillanto tukor, a palya ikonja, es a menuben a betuk:

Kep5
Kep6

Visszapillanto tukor kikapcsolva es nincs fsaa:

Kep7
Kep8

Erdekes egy game,ez nem driver hiba mert hol mukodik hol nem, 4.9-nel is mashogy mukodtek a dolgok, hol volt, hol nem volt fsaa, es ott hasonlo beallitasknal probaltam, 1x jovolt utana meg nem.

4.7-el stabil az fsaa visszapillanto tukor nelkul, 6x probaltam mindig jo volt :)
Vicces igy menni par kort, hogy csak a kocsi arnyeka latszik :D

Köszi mindenki nevében a tesztet. Azt hiszem visszarakom a Cat 4.7-es verziót, ha Toca 2-zök a tükröt meg kikapcsolom. Ez a végleges megoldás, ha már a tisztelt Codemasters b****k az egészre.
De a teszteid eredménye ugyanígy jelentkezett nálam is. Csúcs volt árnyékot vezetni... :)
:respect:

Szerkesztette: wittman 2004. 10. 19. 05:49 -kor

Wittman

VMH59

#68 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 17:08

Idézet: trrex - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 1:35

Eloszor fura a rallynal a kocsik iranyitasa, de 1-2 proba utan siman atlehet vergodni ezeken a versenyeken, majdnem minden kanyart lelehet vagni, ez a jatek leggyengebb resze a kamion versenyekkel egyutt :)

Na nem bánom, lehet nekiveslekedem újra, :) egyébként az irányításon kívül eléggé gagyira sikerült ez a része, én meglennék rally nélkül is.......

#69 Felhasználó inaktív   trrex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 17:35

Idézet: Kory - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 17:08

Na nem bánom, lehet nekiveslekedem újra, :) egyébként az irányításon kívül eléggé gagyira sikerült ez a része, én meglennék rally nélkül is.......

En gyorsan lezavartam es vissza se neztem :)

#70 Felhasználó inaktív   wittman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 11:04

Na tegnap visszaraktam a Cat 4.7-est, tükör off, belső nézet és az autók sehol??? Csak az árnyékuk, meg az enyémből egy darab?! De van FSAA!!! És ha "aszfalt" nézetben vagyok, ahol a kocsim ne látszik, de mintha a lökhárítón lenne a kamera úgy minden okés, van FSAA és van ellenfél is autóstól., csak nagyon lent van ez nézet pont, a motorháztetős valahogy jobban bejönne.
Wittman

VMH59

#71 Felhasználó inaktív   trrex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 11:47

Idézet: wittman - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 11:04

Na tegnap visszaraktam a Cat 4.7-est, tükör off, belső nézet és az autók sehol??? Csak az árnyékuk, meg az enyémből egy darab?! De van FSAA!!! És ha "aszfalt" nézetben vagyok, ahol a kocsim ne látszik, de mintha a lökhárítón lenne a kamera úgy minden okés, van FSAA és van ellenfél is autóstól., csak nagyon lent van ez nézet pont, a motorháztetős valahogy jobban bejönne.

Azt nem probaltam, csak kulso nezetbol, ugy jo volt nalam, ugynezki ahany ember es kartya annyi fele keppen mukodik  :(

#72 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 13:39

a Global GT bajnoksagot nem tudom megcsinalni. Hogy a fenebe tudjak olyan gyorsan bevenni a kanyarokat? Ha nem fekezek, megpordul, ha igen, akkor meg lehagynak, amugy tetszik a jatek.

#73 Felhasználó inaktív   Norbik@ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 16:09

Privátba segítenem vki. , hogy kell feltelepíteni a game-t nem volt hozzá leírás!! (biztos kilopták a dobozából  :D )

Előre is köszönöm  :)  :respect:  ;)
"Bár a Trabant útfekvése kitűnő, és gyorsulása kifogástalan, ez mégsem szabad, hogy könnyelműségre csábítson!"
[Telefonom: 30/568-0668]

#74 Felhasználó inaktív   Baggio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 18:42

Cheatot talált már hozzá valaki ?

Nagyon jó volna mert elég nehéz.
Abit AA8 Duramax  P4 3.2@3.8  2x512DDR2  Inno Geforce 6800GT NV Silencer Rev2  2x250GB Hitachi Sata  Pioneer 109 DVD  17"Samsung 757p (Teljesen eladósodtam tehát két évet ki kell bírnia)

#75 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 18:52

Idézet: Baggio - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 19:42

Cheatot talált már hozzá valaki ?

Nagyon jó volna mert elég nehéz.

Egy autós játékhoz banyek? :p

#76 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 08:01

Idézet: Yep - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 19:52

Egy autós játékhoz banyek? :p

amikor 40. kezdtem ujra ugyanazt a palyat, en is erosen gondolkodtam, hogy keressek-e valamit, de inkabb nyugtatasnak nyomtam egy kis Doom3-at  :D

#77 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 16:13

Tud esetleg valaki a telepítési problémákkal kapcsolatban segíteni priviben?
Előre is THX  :respect:
Amelyik cápa a kezedből eszik, az a lábadból is fog ;-)

#78 Felhasználó inaktív   wittman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 07:41

Most járok a karrier módban 76%-nál, kormánnyal Simulation Pro beállítással és mondom, meg lehet a gépet verni, de már itt nagyon nehéz. Van amikor én egy pályát vagy 50x-er újra kellett kezdenem, mert pl. a célegyenes előtti utolsó kanyarban kilököt a mögöttem lévő kocsi, hát mondtam egy pár igét nekie!!! :) :reklamacio:

Szerkesztette: wittman 2004. 10. 24. 07:42 -kor

Wittman

VMH59

#79 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 22:42

már létezik cheat generator, olyan, mint a cmr4-hez! Letöltené valaki és elküldené nekem? Mert wapról vagyok, és elakadtam a global gtnél. marci3@pannongsm.hu thx. Ja nekem nagyon bejön a játék!
MSI K8N SLI Platinum;AMD Athlon64 3200+@4100+ (10x262 MHz);Kingmax DDR 500 Hardcore Ram 2x512 MB@524 MHz;Ati V7100 FireGL (X800XT) 256 MB;Pinnacle PCTV;Terratec Cinergy 600;Creative Audigy2 ZS Platinum Pro;LG-GSA 4163B;LG-GSA 4167B;4xSamsung 200GB SATA;Samsung 160GB/7200/8MB;Logitech Cordless Desktop;Logitech MX 1000 Laser;Superflower 400W;Thermaltake Shark Silver+++Yamaha TTR 600@SM+++

#80 Felhasználó inaktív   wittman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 16:50

Idézet: marci3pecs - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 21:42

már létezik cheat generator, olyan, mint a cmr4-hez! Letöltené valaki és elküldené nekem? Mert wapról vagyok, és elakadtam a global gtnél. marci3@pannongsm.hu thx. Ja nekem nagyon bejön a játék!

Cheat nélkül végigvittem, de a Grand Prixnél mindenki kösse fel a gatyáját, mert nagyon durvák a versenyek!!!
Wittman

VMH59

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »