HWSW Informatikai Kerekasztal: Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) Átfogóan a fotózásról

#1001 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 27. 20:41

Valamelyik oldalon olyasmit is írtak, hogy lehet ezeket a gépeket(a nagyításmentes kereső miatt) 2 nyitott szemmel is használni.
link<<itt egy olyan gép van ami ua. mint az epson, csak analóg aszem, és töredék áron, itt írták.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1002 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 01:38

Idézet: freeone - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 20:41

Valamelyik oldalon olyasmit is írtak, hogy lehet ezeket a gépeket(a nagyításmentes kereső miatt) 2 nyitott szemmel is használni.
link<<itt egy olyan gép van ami ua. mint az epson, csak analóg aszem, és töredék áron, itt írták.

Hát, hogy töredék ár-e...

Voigtlander Bessa R fekete $425

Az optikákról sem olcsók:
fix 50mm f2,5 manual focus - $300
fix 35mm f1,2 !!!! aspherical, manual focus - $900
fix 50mm f1,5 aspherical, manual focus - $350
fix 15mm f4,5 aspherical, manual focus - $350
fix 12mm f5,6 aspherical, manual focus - $620
fix 90mm f3,5 APO, manual focus - $320

Egyébként a Voigtlander óriási név a fotózásban. Főleg közép, és nagyformátumú gépeket csinálnak, de a Bessa is elég komoly név a kisfilmes gépek között.

Szerkesztette: Targa 2004. 11. 28. 01:44 -kor

#1003 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 02:48

ma fogdostam valamilyen Voigtlander Bessa gépet.

valahogy az audiofil hifi jutott eszembe.
minden csicsa, design nélkül. funkcionalitás a lényeg, és a minőség, és nem a mérhetetlen mennyiségű extra, lcd, kapcsoló...

meg egy 1D-t is nézegettem, azért lehet hogy inkább azt választanám.

majd ha öreg(nyugdíjas)/gazdag leszek és lesz sok időm, és kedvem fotózáshoz, akkor biztos megpróbálkozok valami jó rangefinder géppel.
de addig is a tucatfotókhoz, és amire használom, arra jó a dslr :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1004 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 09:09

Nem tudom írta-e már valamelyikőtök azt az új Sony reklámot, ami digitális fényképezőgépeket reklámoz. Tegnap láttam a moziban a film előtt.

Ez volt a szlogenje és a végső konklúzió:
"Ne gondolkozzon - fotózzon!"

Hát, erre lehetne egy nagyon hosszú memoárt írni, a képnek a fejben való megszületésétől a belső gondolatok kifejezéséig, vagy lehetne nagyon röviden csak annyit is írni, hogy No Comment Sony...

:fear:

#1005 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 09:32

haaat, gondolkodas nelkul ugye kattingatni, lovoldozni azt lehet, meg mennyiseget termelni, ami miatt aztan egyeb szolgaltatasaikat vedd csak joool igenybe, minel tobbet - szoval fogyassz, no...
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1006 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 08:47

Továbbra sem tettem le az állvány beszerzésről és már belenyugodtam, hogy nem lesz olcsó :(
Mostanában sok jót olvastam a Feisol állványokról, viszonylag olcsók és közel olyan minőség, mint a Gitzok. Ezt néztem ki, itt van még pár kép róla, állítólag olyan 180-200 dollár és ahogy az adatait és a leirásokat nézem, kb egykategória a 460 dolláros Gitzo G1228-cal. Ez az árkülönbség ügye már totál nem mindegy, és lehet veszek ilyet, csak azt nem tudom ki forgalmaz ilyet. Még neten sem láttam... Valakinek van ötlete?

#1007 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 09:41

Idézet: saen - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 8:47

Továbbra sem tettem le az állvány beszerzésről és már belenyugodtam, hogy nem lesz olcsó :(
Mostanában sok jót olvastam a Feisol állványokról, viszonylag olcsók és közel olyan minőség, mint a Gitzok. Ezt néztem ki, itt van még pár kép róla, állítólag olyan 180-200 dollár és ahogy az adatait és a leirásokat nézem, kb egykategória a 460 dolláros Gitzo G1228-cal. Ez az árkülönbség ügye már totál nem mindegy, és lehet veszek ilyet, csak azt nem tudom ki forgalmaz ilyet. Még neten sem láttam... Valakinek van ötlete?

A photo.net-en azt írják, hogy az e-bay-en árulják ezeket az állványokat. Ha nem európai az eladó akkor vám+áfa bejátszik, azzal vigyázz.
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#1008 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 09:45

Feisol nick az e-bayról

#1009 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 09:49

Köszi! Egy baj van ezzel, hogy Paypallal kéne fizetni, ami tudtommal nem lehetséges Mo-ról :(

#1010 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 09:54

Idézet: saen - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 9:49

Köszi! Egy baj van ezzel, hogy Paypallal kéne fizetni, ami tudtommal nem lehetséges Mo-ról :(

Dealer hálózatuk viszont még nincs, ha jól látom, így más lehetőség nincs. Próbálj valami ismerőst szerezni aki megoldja a fizetést. Sajna más ötletem nincs.

#1011 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 10:14

Idézet: acws - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 10:54

Dealer hálózatuk viszont még nincs, ha jól látom, így más lehetőség nincs. Próbálj valami ismerőst szerezni aki megoldja a fizetést. Sajna más ötletem nincs.

Köszi, próbálkozom. Addig is írtam nekik e-mailt, hátha...

#1012 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 13:51

Idézet: saen - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 8:47

Ezt néztem ki, itt van még pár kép róla, állítólag olyan 180-200 dollár és ahogy az adatait és a leirásokat nézem, kb egykategória a 460 dolláros Gitzo G1228-cal.

bocs, hogy ilyet írok, de ennyire alacsony vagy, hogy elég az a 164 centi magasság?

vagy csak az én mániám hogy akkora állványt akarok hogy ne kelljen mindig görnyedni mögötte, hanem rendesen állni tudjak. :confused:
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1013 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 14:13

Sztem inkább a pénztárca alacsony :D

#1014 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 14:19

200 dollár annyira nemkevés, főleg hogy fej nélkül.
40-50ezer körül ott van a kedvelt manfrotto 055 + 141RC, meg a Slik Pro 700 DX is.
én a sliket vettem, 190 centi körüli magasságig lehet kihúzni, nagyon stabil (aluminium-magnézium-titán ötvözet)
de a 187 centim mellé a középoszlopot max 10-15 centit kell kihúzni. (azért maximumra kihúzva nem az igazi, ez az állvány meg maxra kihúzott középoszloppal 160 centi, anélkül 130)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: WiZARD 2004. 12. 06. 14:25 -kor

#1015 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 14:34

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 14:51

bocs, hogy ilyet írok, de ennyire alacsony vagy, hogy elég az a 164 centi magasság?

vagy csak az én mániám hogy akkora állványt akarok hogy ne kelljen mindig görnyedni mögötte, hanem rendesen állni tudjak. :confused:

178cm vagyok és a szemem nem a fejem tetején van :) Mondjuk hajolgatni mindenképp kell, azt úgysem úszom meg. Nálam fontos, hogy egy állvány könnyű legyen és kicsire összecsukható, különben nem vinném el sehová és akkor meg ügye minek. A slik is itt esett ki nálam...

#1016 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 14:39

Idézet: saen - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 14:34

Nálam fontos, hogy egy állvány könnyű legyen és kicsire összecsukható, különben nem vinném el sehová és akkor meg ügye minek. A slik is itt esett ki nálam...

ez is egy szempont.

bár annyira az se könnyű, amit kinéztél.
1.5 kg, de fej nélkül. egy jobb fej, ami megfizethető, de elbír aránylag nagy súlyt, szintén nem könnyű (1 kg körül/felett van imho).

(slik 3 kg körül van fejjel.)

#1017 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 14:59

Idézet: acws - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 9:41

A photo.net-en azt írják, hogy az e-bay-en árulják ezeket az állványokat. Ha nem európai az eladó akkor vám+áfa bejátszik, azzal vigyázz.

vám, áfa, és ami elég sok, az a posta.
slik állványt gondolkoztam, hogy kintről veszem, de 100$ körül lett volna a posta rá...
(120$ volt az állvány. itthon meg 48ezer ft volt, és nem kellett vámmal, meg áfával meg postával szórakozni)

#1018 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 15:22

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 15:39

ez is egy szempont.

bár annyira az se könnyű, amit kinéztél.
1.5 kg, de fej nélkül. egy jobb fej, ami megfizethető, de elbír aránylag nagy súlyt, szintén nem könnyű (1 kg körül/felett van imho).

(slik 3 kg körül van fejjel.)

Acratech Ultimate Ballhead-et néztem ki, alig több mint fél kiló és tuti. A gitzo 1228-cal egy hajszállal több, mint két kiló a cucc. Persze egyetlen probléma az ára, 460 dolcsi a láb, 280 a fej + 140 az L sin, ez így 880 + egyéb költségek. Ezért kéne valami olcsóbb megoldás :)

#1019 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 17:31

Idézet: saen - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 15:22

ez így 880 + egyéb költségek

ilyen árakon én is tudok könnyű cuccokat keresni :)
de nekem az az 1 kg súlycsökkentés nem ér meg semennyit, nem olyan vészes ez a 3 kg.

#1020 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 17:40

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 18:31

ilyen árakon én is tudok könnyű cuccokat keresni :)
de nekem az az 1 kg súlycsökkentés nem ér meg semennyit, nem olyan vészes ez a 3 kg.

Hidd el, vannak azért ennél drágább cuccok is jóval...
Ez úgy egyébként nemcsak súly és méretcsökkenés, a fej azért jóval könnyebben, gyorsabban használható, mint a Slik és stabilabb is. Persze az meg 125 dolcsi, szóval ennyiért már illik is jobbnak lennie.
Azt még nem tudom, hogy megveszem-e ezt a cuccot, kicsit furcsállom, hogy az állvány kerül annyiba mint a gépváz.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.