HWSW Informatikai Kerekasztal: Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) Átfogóan a fotózásról

#1021 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 06. 18:44

Idézet: saen - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 17:40

Hidd el, vannak azért ennél drágább cuccok is jóval...
Ez úgy egyébként nemcsak súly és méretcsökkenés, a fej azért jóval könnyebben, gyorsabban használható, mint a Slik és stabilabb is. Persze az meg 125 dolcsi, szóval ennyiért már illik is jobbnak lennie.
Azt még nem tudom, hogy megveszem-e ezt a cuccot, kicsit furcsállom, hogy az állvány kerül annyiba mint a gépváz.

tudom, egyszer nézelődtem, de inkább vázra meg optikára költök egyelőre....

másik fejet én is tervezek.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1022 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 18:48

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 13:51

bocs, hogy ilyet írok, de ennyire alacsony vagy, hogy elég az a 164 centi magasság?

vagy csak az én mániám hogy akkora állványt akarok hogy ne kelljen mindig görnyedni mögötte, hanem rendesen állni tudjak. :confused:

Szögkereső! (;  Javaslom mindenkinek, igazi "must have" kiegészítő.

Másrészt nem árt megfontolni, hogy
- ha teljesen ki van húzva mindene az állványnak, akkor azért kevésbé stabil. Én pl a középoszlopot nem szoktam kihúzni, csak ha tényleg szükség van rá.  Az pedig többnyire nem a magasság miatt szokott lenni, hanem pl "földszintes" beállításoknál.
- korántsem biztos, h mindig 180-190 centiméter magasságból kell fényképezni.  Gondolj bele, ha le akarsz fényképezni valakit, aki csak 150 centi magas, vagy éppenséggel ül.  Ilyenkor már görnyedni kell, de egy szögkereső csodákra képes (;  Másrészt akkora állványod nagy valószínűséggel sose lesz, h ne kelljen görnyedned, ha pl. 190 centis létedre az Eiffel torony tetejét akarnád lefényképezni a torony tövéből (;

#1023 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 19:18

szögkereső majd egyszer... :)

középoszlopot én se szeretem kihúzni, de egy 130 centis állványt, kihúzatlak középoszloppal kb térdelve/földön ülvet lehet használni....
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1024 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 20:03

Válaszoltak Feisolék és közölték, hogy tőlük is rendelhetem, de csak paypalt fogadnak el... Ez akkor asszem ugrott :(

#1025 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 20:23

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 19:44

tudom, egyszer nézelődtem, de inkább vázra meg optikára költök egyelőre....

másik fejet én is tervezek.

Ha lenne nekem is Slik, valszeg nekem sem ez lenne a legégetőbb problémám, viszont ha már veszek akkor valami jót akarok, hogy sose kelljen foglalkozni vele többet.
Csak kiváncsiságból, miket tervezel és mid van most pontosan? Én egyelőre tök jól elvagyok a D70-tel, meg a 24-85-ös obival, bár később majd tervezek valami telét, illetve pár gyors prime-ot, de hát ügye mindent nem lehet egyszerre, ráadásul azok sem olcsók...

#1026 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 20:29

Idézet: saen - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 20:23

Ha lenne nekem is Slik, valszeg nekem sem ez lenne a legégetőbb problémám, viszont ha már veszek akkor valami jót akarok, hogy sose kelljen foglalkozni vele többet.
Csak kiváncsiságból, miket tervezel és mid van most pontosan? Én egyelőre tök jól elvagyok a D70-tel, meg a 24-85-ös obival, bár később majd tervezek valami telét, illetve pár gyors prime-ot, de hát ügye mindent nem lehet egyszerre, ráadásul azok sem olcsók...

aránylag ritkán állványozok, úgyhogy egy ideig elég lesz nekem ez a slik :)

van egy gagyi canon efs 18-55,a mit sose használok már :)
van egy canon 17-40 f4 L, ez király, ezt szeretem
van egy canon 28-135 IS, ez olyan közepes, néha használom, de van terv, hogy mire cseréljem, bár nem az igazi. (ilyen tartományban kéne valami minőségi cucc, canon 24-70 f2.8 L tetszik, de picit nagyobb átfogás kellene)

ha minden igaz, akkor január elején lepem meg magam szülinap/karácsonyra egy Canon 70-200 f2.8 IS L objektivvel :)
ehhez akarok egy 1.4x konvertert.

tervben van egy zenitar 16 halszem.
meg valami jó makró objektivet is akarok. leginkább canon 100 f2.8 macro. esetleg canon MP-E 65

na meg egy új váz is tervben van, az talán valamikor nyáron

Szerkesztette: WiZARD 2004. 12. 06. 20:31 -kor

#1027 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 20:51

Szép kis lista :)
17-40 és 70-200 közé szerintem felesleges + obi, főleg ha lesz két vázad, gyorsan tudsz majd cserélni. Ha meg mégis csak egy lesz nálad, akkor arra azért tökéletes a 28-135.
Halszem egyébként minek is? A crop faktor miatt nem lesz belőle igazi halszem, csak egy erős torzítású nagylátó, aminek a 17-40 mellett nem sok értelmét látom  :think:

Szerkesztette: saen 2004. 12. 06. 20:52 -kor

#1028 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 20:58

Idézet: saen - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 20:51

Szép kis lista :)
17-40 és 70-200 közé szerintem felesleges + obi, főleg ha lesz két vázad, gyorsan tudsz majd cserélni. Ha meg mégis csak egy lesz nálad, akkor arra azért tökéletes a 28-135.
Halszem egyébként minek is? A crop faktor miatt nem lesz belőle igazi halszem, csak egy erős torzítású nagylátó, aminek a 17-40 mellett nem sok értelmét látom  :think:

na ezaz, 17-40 és 70-200 közé igazából nem hiányzik semmi.
de sokszor van olyan hogy pont 24-100 körüli tartomány lenne jó. cserélgetni nem mindig van idő...
ilyenkor a 28-135öt használom. valami ilyen tartomány kéne kicsit nagyobb fényerővel, és L minőségnek is örülnék :)
24-70 kicsit rövid, de ha nem lesz más...

2 váz nem valószínű, 2 jó vázat nem tudok megfizetni. 2 közepes/gagyit nem akarok..
inkább 1 nagyon jót :)

halszem tetszik, jó poén.
annyit megér nekem amennyi a zenitar... (30-35ezer ft)

néha kicsit azon is gondolkozok, hogy 17-40et eladni, és sigma 12-24 + canon 24-70. de bulikban a 17-40 egy nagyon jó, kényelmes tartomány...

#1029 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 21:45

Ezek szerint 300D-t lecseréled majd valami jobbra, talán 20D? :) D70 nálam tuti marad, ha később veszek másik vázat akkor is megtartom, értéke kicsi lesz és nagyon megszerettem, iszonyat jól sikerült váz szerintem.

Én mostanában inkább prime-okban gondolkodom, nagyon szimpik. A 28mm 1.4 és a 85mm 1.4 párossal nagyon elégedett lennék :) Persze ennyi pénzem sose lesz, szóval majd valami egyszerűbbet beszerzek. Ezenkívül még valami tele hiányzik, ott a 80-400VR vagy a 70-200 VR esélyes lehet amint nyerek a lottón.

#1030 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 21:52

20D nem tetszik, picit gagyisztikus a 10D mellett.
a 10D "régi".

nagyon gondolkozok egy használt 1D-n. ugyan 4 mpixel, de elég az...
illetve 1D mk2, csak az "kicsit" drága. de majd meglássuk.

300Dvel ha meg tudom csinálni amit akarok, akkor fillérre annyit kapok érte, amennyiért vettem.

primeokhoz és lábzoomhoz túl lusta vagyok, és Lzoom minőség azért nem rosz :)

#1031 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 12. 06. 21:54

Ahogy mennek lefele az árak, én is egyre inkább gondolkodom DSLR-en. Nekem az elsődleges szempont a fényes kereső lenne, mert szívesen használnám a Zenithez összeszedegetett M42-es obikat. A Nikon ezzel ki is lőtte magát, mert drága/ritka a konverter. :( Egy 4-es fényerejű obival milyenek az esélyek mondjuk egy 300D-n kézzel élességet állítani.

Egyébként most a Pentax és a Minolta nyomulása miatt jövőre még intenzívebb áresést várok a DSLR szegmensben, úgyhogy jövő karácsonykor már egy ilyennel szeretnék fényképezni. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1032 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 21:57

mikroprizmás kereső nélkül elég nehéz korrektül manual élességet állítani imho. :(
300d/10d/20d kereső elég kicsi, sötét.
de nikon alsókategória is. :(

de próbáld ki...

Szerkesztette: WiZARD 2004. 12. 06. 21:59 -kor

#1033 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 22:03

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 21:57

mikroprizmás kereső nélkül elég nehéz korrektül manual élességet állítani imho. :(
300d/10d/20d kereső elég kicsi, sötét.
de nikon alsókategória is. :(

de próbáld ki...

Az gáz. :( Mert mondjuk 1d-t akkor se vennék, ha ötösöm lenne a lottón. Majd ha a közelemben lesz egy 300D-s, mindenképp kipróbálom. Nagylátónál nem nagy gáz, de telénél elég fontos lenne.

#1034 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 22:08

jó szem kérdése...

szóljatok rám ha mikroprizmás keresőt, meg hasonlókat emlegetek. :mad:
természetesen mikroprizmás mattüvegre gonodltam :)

amúgy lehet 300d-hez is kapni "homemade" mikroprizmás mattüveget... persze nem itthon.

#1035 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 22:17

D70-nél is gázos a manuális fókusz a pici kereső miatt, ilyen tekintetben detto Canon. Annyi jó azért van a dologban, hogy a kamera jelzi ha szerinte fókuszban van a kép.
Normális kereső a megfizethető dslr-ekre nem jellemző, de a high-end sem éri el mondjuk egy F5/F6 szintjét.

Az 1D az meg nagyon jól sikerült gép, ha be tudsz egyet szerezni jó állapotban azzal mindenképp jól jársz. Bár vigyázz, mert nagy és nehéz ám :)

Prime-okban meg azt szeretem, hogy iszonyat gyorsak, pl az 1.4-es fényerő két f-stoppal gyorsabb, mint a 2.8-as, képminőségben még az L-es zoomokat is verik, ezenkívül meg kreativitásra ösztönöz. A mostani zoomomat csak tekergetem, de nem mozdulok kb sosem, prime-nál meg rá van kényszerítve az ember, és tapasztalatom szerint jobb képeket tudok velük csinálni :) Ráadásul egy f2.8-as zoom igencsak nagy és nehéz, míg a prime-ok jóval kisebbek.

#1036 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 22:20

Idézet: saen - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 22:17

D70-nél is gázos a manuális fókusz a pici kereső miatt, ilyen tekintetben detto Canon. Annyi jó azért van a dologban, hogy a kamera jelzi ha szerinte fókuszban van a kép.
Normális kereső a megfizethető dslr-ekre nem jellemző, de a high-end sem éri el mondjuk egy F5/F6 szintjét.

Az 1D az meg nagyon jól sikerült gép, ha be tudsz egyet szerezni jó állapotban azzal mindenképp jól jársz. Bár vigyázz, mert nagy és nehéz ám :)

Prime-okban meg azt szeretem, hogy iszonyat gyorsak, pl az 1.4-es fényerő két f-stoppal gyorsabb, mint a 2.8-as, képminőségben még az L-es zoomokat is verik, ezenkívül meg kreativitásra ösztönöz. A mostani zoomomat csak tekergetem, de nem mozdulok kb sosem, prime-nál meg rá van kényszerítve az ember, és tapasztalatom szerint jobb képeket tudok velük csinálni :) Ráadásul egy f2.8-as zoom igencsak nagy és nehéz, míg a prime-ok jóval kisebbek.

nem tudom, hogy nikon mit szól a régi, manuális, elektronika mentes objektivekhez.
de canon azoknál nem jelez, ha éles. (bár egy kis barkácsolással megoldható, egy optika elektornikáját rá kell kötni, csak hogy érezze, hogy van ott valami, akkor már jelez)

nem baj, hogy nagy és nehéz :)
300d se olyan nagyon könnyű grippel, 2 akkuval.
pár napja lemértem, 300d+grip+2akku+17-40+vaku(+akku) 21xx gramm

#1037 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 22:22

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 23:20

nem tudom, hogy nikon mit szól a régi, manuális, elektronika mentes objektivekhez.
de canon azoknál nem jelez, ha éles. (bár egy kis barkácsolással megoldható, egy optika elektornikáját rá kell kötni, csak hogy érezze, hogy van ott valami, akkor már jelez)

Jogos :)

#1038 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 23:22

Nikonnál az okoz problémát, hogy a képsík máshol van, mint a többi gépnél, így egy egyszerű átalakítóval az élességtartománynem ér ki a végtelenbe. Olyan átalakító kell, amiben van korrekciós lencse, de az drága, és plusz egy üveg. :(
Az, hogy nem jelez, hogy éles a téma, nemigen érdekel, csak exponáljon,amikor én azt akarom. :)
Keresőnél pedig nem a Nikon F6 a szint, elég, ha annyit látok benne, mint egy Zenit 12XP keresőjében. Mondjuk az azt hiszem mikroprizmás, és lényegesen könnyebb az élességállítás, mint mondjuk egy Zenit E-vel.

#1039 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 11:16

Idézet: Studi - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 23:22

Nikonnál az okoz problémát, hogy a képsík máshol van, mint a többi gépnél, így egy egyszerű átalakítóval az élességtartománynem ér ki a végtelenbe. Olyan átalakító kell, amiben van korrekciós lencse, de az drága, és plusz egy üveg. :(
Az, hogy nem jelez, hogy éles a téma, nemigen érdekel, csak exponáljon,amikor én azt akarom. :)

Pontosítsunk kicsi: "Nikonnál az okoz problémát, hogy a képsík máshol van, mint a többi gépnél" ez értelmezhetetélen. Minden gépnek van egy un. bázistávolsága (mondjuk, hogy bajonett filmsík távolság), ez a Nikonnál elég nagy. A Canonnál kicsi, kisebb mint pl az M42-es vázaknál, így M42-es objektívet távolítani kell a váztól, hogy közelponttól végtelenig lehessen használni, lévén nagyobb bázistávolságú vázakra lett tervezve. Ezt ugye marha könnyű megoldani. Pont ezért Nikonnál be kellene tolni a vázba az M42-es objektívet, ez viszont lehetetlen. Középformátumú objektíveket kitűnően lehet használni Nikon vázakon.*

* Szakmailag valszeg nem helyes a leírásom, de lényegét tekintve igaz.

Élességvisszajelzéshez, semmilyen elektronikus kapcsolat nem kell, így az bármilyen objektívvel müxik Nikon vázon.
Elméletileg a fénymérés is működhetne még D70-en is bármilyen elektonika nélküli objektívvel, ha nem hagytak volna el marketing okokból egy filléres alkatrészt, ill még ezen alkatrész nélkül is menne stop-down módon ha nem lenne direkt letiltva szoftveresen.
Kedves kis ajándékok a Nikon marketingeseitől, hogy roh@dna meg mindegyik  :mad:

Szerkesztette: acws 2004. 12. 07. 11:17 -kor

web-solution.hu A megfizethető tárhely

#1040 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 11:20

canon viszont a fénymérés müxik minden objektivvel, ha már élesség visszajelzés csak kis barkácsolás után van... :)

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.