HWSW Informatikai Kerekasztal: Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) Átfogóan a fotózásról

#101 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 15. 16:41

Idézet: drd - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 15:07

Az "A" jelű négyzet csupa nála világosabb négyzettel van körülvéve, míg a "B" csupa nála sötétebbel. Ehhez még hozzájön, hogy - bár látod, hogy a "B" sötétebb, mint a nem árnyékban levő világos négyzetek - mégis az agyadban világos négyzetként szerepel, tehát nem lehet olyan sötét, mint a sötét négyzetek, még akkor sem, ha azok nem árnyékban vannak, és emiatt világosabbak.

Ééééértem... :think:  ...azt hiszem.  :up:
mt

#102 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 17:42

Még egy optikai csalódás, ami ugyanezen az elven alapul...

Csatolt fájl:

#103 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 17:46

még egy van

Csatolt fájl:

#104 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 18:38

Idézet: m-t - Dátum: 2004. április 14, szerda - 18:30

Köszönök minden segítséget.  :respect:

Boltoltam magamnak egy EOS-30-at  35-80 és 75-300 USM objektívekkel, objektívtokkal, 160e-ért.  :D

Grat, szvsz jó választás.
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#105 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 18:43

Idézet: m-t - Dátum: 2004. április 14, szerda - 21:51

EGyelőre elég lesz, később talán egy 28-105 vagy vmi hasonló. De lehet h csak egy nagylátószögű zoom jön még hozzá. Végül azért maradtam EOS-30 nál, mert 300V-nél a követő autófokusz csak sport módban van. Szemvezérlés: ahhoz képest h szemüvegen keresztül, az előző tulaj kalibrációjával próbáltam másod/harmadszorra eltaláltam a fókuszpontot... :hemuveg:

Mégegyszer köszi a segítségeket. A nagy érv a Canon mellett az optikák digit-váz "kompatibilitása" volt.
Még vmi jó kis állvány, nyár végén egy rendszervaku meg egy külső elemtartó-markolat azt kész is van.

Kérdés: BP-n hol hívnak diát? LEhetőleg Batthyányi - Műegyetem vonalon...

Diát a legkevesebb hibával (karc) a Digilabban hívnak. V. Vadász utca legeleje, az Arany J. metrómegállónál. Un.átemelős rendszerrel dolgoznak ami eelméletileg karcmentes, sajnos csak elméletileg, de tolerálható mennyiségű és méretű a karc. Egyetlen hátulütője, az egyik csík U alakban meg van hajolva (ahol fellógatják) de még jó minőségű üvegnélküli keretben sem okoz gondot.

#106 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 19:38

Köszönöm. :cool:
mt

#107 Felhasználó inaktív   AEomega 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 16. 15:08

Miért nem vagyunk kiemeltek?

#108 Felhasználó inaktív   drd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 15:17

Idézet: AEomega - Dátum: 2004. április 16, péntek - 16:08

Miért nem vagyunk kiemeltek?

Gondolom kevés a hozzászólás.
Üdv,

drd

#109 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 15:20

Idézet: drd - Dátum: 2004. április 16, péntek - 14:17

Ez annak a függvényében változik???  :think:

#110 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 15:22

szól szól (hátha segít..)  :)
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#111 Felhasználó inaktív   AEomega 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 15:31

Idézet: drd - Dátum: 2004. április 16, péntek - 16:17

Vannak kiemelt, de lezárt témák is, ott igen kevés hozzászólás van :D

#112 Felhasználó inaktív   drd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 18:51

Idézet: AEomega - Dátum: 2004. április 16, péntek - 16:31

Vannak kiemelt, de lezárt témák is, ott igen kevés hozzászólás van :D

Hát akkor passz. Marad a "felsőbb hatalmak" kénye-kedve...
Üdv,

drd

#113 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 19:14

Idézet: drd - Dátum: 2004. április 16, péntek - 19:51

Hát akkor passz. Marad a "felsőbb hatalmak" kénye-kedve...

Valszeg igen.
Tisztelettel megkérnék egy házigazdát, hogy válaszolna a kérdésünkre.
Előre is kösz.

acws

#114 Felhasználó inaktív   AEomega 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 18:32

Idézet: acws - Dátum: 2004. április 16, péntek - 20:14

Valszeg igen.
Tisztelettel megkérnék egy házigazdát, hogy válaszolna a kérdésünkre.
Előre is kösz.

acws

Én meg téged, hogy mesélj már az F601-ről! ;)

Szerkesztette: AEomega 2004. 04. 17. 18:33 -kor

#115 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 20:23

Sziasztok,

Akkor ezentúl ide is kontárkodom egy picit :)

Szóval, lassan "őskenonos" vagyok, így némi elfogultságot jelentek magam ellen. :D

Némiképp hozzászólnék az eddigekhez, legfőképp Canon szempontból:

Váz: az első olyan váz, mely strapabíró, az az EOS 3. Egy kicsit nehezebb, mint az egyes "1,1V, 1N, " széria, mert nem magnéziumból készül, viszont akár szöget verni is lehet vele. Ha a kezedbe veszed, utána az összes kisebb modell játékpisztolynak tűnik majd.  Ha használod is, akkor még nehezebb lesz visszaszokni a kisebb modellekre (Éppen most próbálok visszaszokni a 300D-re, hát elég nehezen megy). Tengernyi plusz funkciója van a kisebb modellekhez képest, de a kegyelemdöfést a rakétagyors autofókusz adja. Alapvakuja nincs, így rögvest venni kell hozzá egy 550EX-et, de kisebbet nem is érdemes. Egyszóval, akinek nincs pénze EOS3-ra, inkább ne kérje kölcsön senkitől. :)

Objektívek: mindenkinek merem ajánlani, hogy kezdjen el álmodni rögötn a Canon 28-135/f:3,5-5.6 IS USM-mel. Ideális átfogása van; abszolut alapobjektiv, ritkán kell levenni. A rajza döbbenetesen jó, rettentő gyors autofúkusz, persze itt sem mindegy milyen vázra teszed.  Ha valaki 75-300-ban is gondolkodik, ám tegye, de itt is a stabilizátoros a befutó, bár rettentő lassú az autofokusza a 28-135-höz képest.  .

Általában mondható, hogy kevés kivételtől eltekintve érdemes megmaradni a Canon objektveknél, esetleg 1-2 PRO szériás Tokina léphet a képbe, azok viszont baromi nehezek. A Sigma-k általában lassúak és zajosak. Volt régen egy 28-105/2.8-as Tamron-om. Az sem volt rossz, csak idegesítően nyekergett.

Az jó objektiv egyébként lényegesen fontosabb, mint a jó váz. Elképesztő különbségek vannak.

Ha teljesen egzakt teszteredményeket akartok az objektívektről, akkor a www.photodo.com -ot javaslom.

Huh, így elsőre ennyi.

#116 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 20:55

Idézet: zsozso - Dátum: 2004. április 17, szombat - 21:23

Sziasztok,

Akkor ezentúl ide is kontárkodom egy picit :)

Szóval, lassan "őskenonos" vagyok, így némi elfogultságot jelentek magam ellen. :D

Némiképp hozzászólnék az eddigekhez, legfőképp Canon szempontból:

Váz: az első olyan váz, mely strapabíró, az az EOS 3. Egy kicsit nehezebb, mint az egyes "1,1V, 1N, " széria, mert nem magnéziumból készül, viszont akár szöget verni is lehet vele. Ha a kezedbe veszed, utána az összes kisebb modell játékpisztolynak tűnik majd.  Ha használod is, akkor még nehezebb lesz visszaszokni a kisebb modellekre (Éppen most próbálok visszaszokni a 300D-re, hát elég nehezen megy). Tengernyi plusz funkciója van a kisebb modellekhez képest, de a kegyelemdöfést a rakétagyors autofókusz adja. Alapvakuja nincs, így rögvest venni kell hozzá egy 550EX-et, de kisebbet nem is érdemes. Egyszóval, akinek nincs pénze EOS3-ra, inkább ne kérje kölcsön senkitől. :)

Objektívek: mindenkinek merem ajánlani, hogy kezdjen el álmodni rögötn a Canon 28-135/f:3,5-5.6 IS USM-mel. Ideális átfogása van; abszolut alapobjektiv, ritkán kell levenni. A rajza döbbenetesen jó, rettentő gyors autofúkusz, persze itt sem mindegy milyen vázra teszed.  Ha valaki 75-300-ban is gondolkodik, ám tegye, de itt is a stabilizátoros a befutó, bár rettentő lassú az autofokusza a 28-135-höz képest.  .

Általában mondható, hogy kevés kivételtől eltekintve érdemes megmaradni a Canon objektveknél, esetleg 1-2 PRO szériás Tokina léphet a képbe, azok viszont baromi nehezek. A Sigma-k általában lassúak és zajosak. Volt régen egy 28-105/2.8-as Tamron-om. Az sem volt rossz, csak idegesítően nyekergett.

Az jó objektiv egyébként lényegesen fontosabb, mint a jó váz. Elképesztő különbségek vannak.

Ha teljesen egzakt teszteredményeket akartok az objektívektről, akkor a www.photodo.com -ot javaslom.

Huh, így elsőre ennyi.

Kicsit hadd kötözködjek :D

A szögbeverésről, meg a robosztus vázról nekem az F4 jut eszembe...jó tudom én "ősnikonos" vagyok. Full fém építés kb 1,5 kg. Tudásban, szolgáltatásokban szinte hiánytalan.  :D

Az objektív valóban fontosabb mint a váz (bár ezzel is tudnék kötözködni), de a photodo tesztekre nem mondanám azt, hogy etalon, az mft-n kívül azért sok minden más is van.

A 28-135/3.5-5.6 miért jó? Ekkora átfogású zoom ritkán szokott jól sikerülni. Nekem szimpatikusabbak a 28-70 körüli 2.8-as objektívek, ha az optikai minőságet nézzük, méginkább a prime-ok, bár azok használata gyakran körülményes.
Amúgy ilyen fényerőnél mit látsz a képből  :think:
A 70/75-300-asok meg alapból felejthetőek, szvsz, én még nem láttam olyat ami jó lenne.

#117 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 21:12

Dpreview forumán az általános vélemény a 28-135 IS USM-ről, hogy jó általános lencse, teljesen univerzális, de semmiben sem kiemelkedő.

#118 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 21:14

Idézet: AEomega - Dátum: 2004. április 17, szombat - 19:32

Bocs, tényleg elfelejtettem, kicsit sok volt a héten a meló  :omg:

Haladó amatőr váz volt mikor kijött, úgy '91 környékén, rengeteg szolgáltatással.

Ergonómia: kellemes a fogása, ha nincs túl nagy kezed. Vertikális markolat nincs.
Kezelhetőség: könnyen kezelhető max. két gombbal vagy egy gomb+egy tárcsával minden megoldható.
Szolgáltatások: kategóriájánl lényegesen több, komplett vakuvezérlés a vázról (beleértve: hosszú szinkronidő, második redőnyre szinkron, vaku-expozíció korrekció, derítő vakuzás), auto-expozíció sorozat, spot mérés.
AF lassú és gyenge, mai viszonyok közt, amikor kiadták akkor rendben volt. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy gyorsan mozgó témára nem igazán használható. Főleg nem 70-200/300 5.6-os fényerejű teleobjektívvel nem. Hangos. AF-S/HSM objektíveket nem kezel.
Manuál váznak, sok extra szolgáltatással teljesen OK, alapzoomal főleg ha 2.8-as az AF is elmegy.
Ha rá tudod operálni, akkor kályhacsóvel is tud fényt mérni és exponálni (M42, P-Six)

Szvsz ma nem nagyon érdemes megvenni, alig 10000 Ft-vel olcsóbb mint egy F70 ami tudásban kb hasonló, kicsit több, lényegesen jobb autofókusszal. Ha van ilyened nem érdemes eladni mert túl sokat nem fizetnek érte.

Jut eszembe, mindkettő méregdrága lithium elemmel megy ....

Elsőre ennyi jut eszembe, ha van még valami kérdezz nyugodtan.

#119 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 21:15

Idézet: saen - Dátum: 2004. április 17, szombat - 22:12

Dpreview forumán az általános vélemény a 28-135 IS USM-ről, hogy jó általános lencse, teljesen univerzális, de semmiben sem kiemelkedő.

Erről beszéltem....

#120 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 21:21

Jut még eszembe: egy dolog hiányzik nagyon a 601/70 párosról a DOF azaz a mélységélesség ellenőrzés. Annó azért cseréltem le.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.