Idézet: m-t - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 20:36
értem. köszi a véleményt. Ebből a mezőnyböl nekem is az EOS-300V jött kis "győztesnek", de közben acws nagyon beültette a fülembe a bogarat, úgyhogy sztem használt F80 lesz majd belőle..
Ha már itt tartunkn! Mennyit bír F80 pót-elemtartó (MB16) nélkül? És azzal?
Kb. ugyanannyit. Az MB16 szerepe annyi, hogy ne a méregdrága, és nem mindenhol kapható CR123 litium elemeket kelljen használnod (2db-ot), hanem helyettük sima ceruzaelemeket vagy akksikat (4db-ot).
De még jobbat mondok: legyen használt F90x, egyelőre elemtartó nélkül. Ha kicsit keresgélsz, találsz 100k körül, és az Nikonék egyik legjobb gépe. Van szerencsém használni, egyszerűen mindent kibír, bármilyen objektívet rátehetsz, aminek Nikon F bajonettje van (mondjuk a nagyon régi non-AI típusokat kicsit át kell alakítani...). Profi fotósok kedvelt gépe volt.
Persze az F80 sem rossz, sőt néhány paraméterét tekintve jobb (több AF-mező), de nekem a hátrányai nagyobbnak tűnnek, mint az előnyei (hiányos objektív-kompatibilitás, sötét kereső, rosszabb fogás - bár ez utóbbi szubjektív). Meg azért a számozás sem véletlen, különben F95-nek nevezték volna... Annak meg csak örülök, ha arról sikerült meggyőzni, hogy a használt cucc nem is olyan rossz
Egyébként biztos vagy benne, hogy neked feltétlenül kell az AF? Nekem kb. 5 éve vannak autofókuszos gépeim. Eleinte szép volt, jó volt, de az utóbbi időben már szinte egyáltalán nem használom. Persze ez lehet az én témaválasztásom miatt is, de érdemes elgondolkodni, mert mondjuk 50-70k között már igen pöpec manuális vázat is lehet kapni és a manuális objektívek azért jóval olcsóbbak.