HWSW Informatikai Kerekasztal: Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) Átfogóan a fotózásról

#1761 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 27. 20:03

hiaba.. az analog sokkal bensosegesebb eredmenyeket hoz valahogy, mint a digitalis.

(a "szokvanyos" kepszerkesztesi hibakat nam kell ugye emlitenem, azt magad is tudod, ugye? persze szerencsere ff kevesbe zavaroak, de azert nem art odafigyelni rajuk igy sem!)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1762 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 21:52

Persze, belelóg a növény, csúnya, hogy az előszobai sötétség pont a feje búbjánál kezdődik, a pohár pont rossz helyen van (épp azon a vonalon, ahol túl sok és túl kevés egyszerre), de édesanyámat majdnem nehezebb fényképezni, mint egy csalogányt fél méterről :D Én annak örülök, hogy amikor elkattant a gép (ugye nincs akkora lag, mint egy kompaktnál) még nem tudott belekezdeni a "ha le mersz fényképezni, a fogaiddal csipkézem ki a seggedet" és hasonló retorikai műfogásokat tartalmazó mondókájába :D

Könyvtárból kikölcsönöztem Szemerédy Zoltántól az Új fotóiskola című könyvet, eszméletlen jó. Körülbelül úgy viszonyul a ma kapható fotóskönyvekhez, mint a Nyomdatechnika I-II összes elérhető tankönyve és jegyzete a HP Printer Quickstart Guide-hoz. :) Csak a kompozícióról szól, de nem esik be abba a hibába, hogy aranyszabályokat és nagyigasságokat soroljon egymás után, minden témáról bemutat több lehetséges kompozíciót is, és szépen leírja, hogy mit miért komponált úgy, milyen hibái vannak az egyes képeknek, miért jobb a 135e féynkép, mint a 135d. :)

Holnap beadok hívatni három tekercs negatívot, ha született értékelhető kép, jelentkezek. :)

#1763 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 01:17

Idézet: debaj - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 21:52

Holnap beadok hívatni három tekercs negatívot, ha született értékelhető kép, jelentkezek. :)

Volt egy kellemes élményem ma, beadtam a PhotoHallba a tekercseket, és mivel nem igazán divat már itt vidéken a film, kicsit felturbózták a folyamatot. Három napos hívást kértem, és a kishölgy megkért, jöjjek vissza fél óra múlva  :Đ

#1764 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 14:16

Egy kis "karácsonyi hangulat" :) Kb. 20-30 másodperces expo (szentségeltem is, hogy nincsen még kioldózsinórom, rendelni is fogok mielőbb egyet, ezért egy kicsit bemozgósodott, mert kézzel kellett tartanom a kioldógombot), Kodak Gold 400, Soligor 2.8/28 (F11 vagy F16), negatívról szkennelve

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: debaj 2006. 12. 30. 14:16 -kor

#1765 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 14:56

Nincs időzítő?
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1766 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 15:11

Van, de meg kéne javítani, a roncs vázból majd valamikor kiműtöm az alkatrészeit. Viszont az csak egy másodpercig jó, utána már csak a B állás van.

#1767 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 15:44

Egyébként nem néztek téged trafipaxnak? :)

#1768 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 15:54

:D

De, nézegettek a kocsikból, de - mint a mellékelt ábra mutatja - nem tűntem veszélyesnek :D Amikor éppen nem a keresőbe lestem, feltűnően nézegettem a lámpákat, hogy még véletlenül se jusson eszébe egy forróbb vérű sofőrnek, hogy tulajdonképpen akár agyon is verhetne, mit fotózgatom a kocsiját. :)

#1769 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 31. 01:11

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 19:40

ezt benézted. :p

Most erre mit írjak, az év utolsó napján? :o

Szőke kisfiú először internetezik???

Próbáld ki a felesleges pontot eltávolítani a cim végéröl, és jegyezd fel magadnak, hogy webcim nem végzödik ponttal! :respect:

Leglább elmondhatod, hogyszámodra ez az év is jólvégzödött, megint tanultál valami hasznosat és fontosat. :)
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1770 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 01:35

Idézet: kun - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 1:11

Most erre mit írjak, az év utolsó napján? :o

Szőke kisfiú először internetezik???

Próbáld ki a felesleges pontot eltávolítani a cim végéröl, és jegyezd fel magadnak, hogy webcim nem végzödik ponttal! :respect:

Leglább elmondhatod, hogyszámodra ez az év is jólvégzödött, megint tanultál valami hasznosat és fontosat. :)

és én erre mit írjak, ó nagytudású szakértő úr? :respect2: azon kívül, hogy a végén a pont a hibaüzenet mondatvégi pontja.
írd be a kis kezeddel, hogy duplavé-duplavé-duplavé-pont-té-bé-ká-ef-pont-há-ú-enter (rövid u, mielőtt belekötnél), és ha működik, akkor meséld el, hogy a te dns-ed mire oldja ezt fel, hátha ip alapján nekünk, hátulgombolós kezdőknek is működni fog az oldalad.
pls még az idén, hogy elmondhasd, 2006ban is tudtál segíteni a szánalmas hülyéken ;)

klikk a képre :p
Kép

Szerkesztette: qnadam 2006. 12. 31. 01:38 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1771 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 31. 07:36

:) :up:
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1772 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:56

Ne öljétek már egymást, legyen ööm és bótottá az év utolsó napján :D

#1773 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 21:24

Most, hogy áttértem DSLR-re, a régi táskám már kicsi a célnak. Továbbá az állvány sem megfelelő. (és még sok egyéb is van a váltás után, de most erre a kettőre szorítkoznék)

Kiszemelt állvány: Manfrotto 550PRO (színe most mindegy)

A kérdés igazából a tatyó. Hátizsák legyen, nem szeretnék oldaltáskát.
Az állvány mennyi csukva, és belefér-e valamilyen hátizsákba? Pl. Lowepro Mini Trekker Classic?
Extra infok:
- Canon 30D
- tervezett obik: 17-40 f4L, 70-200 f4L alapvetően, lehet, hogy egy fix hozzájön (28/1.8 vagy 35/2), esetleg vmikor nagyon soká egy Canon 100/2.8 makro (de ezt nem kell beleszámolni)
- tervezett vaku: 430EX

Mini Trekkernél nagyobb kéne? Van egyáltalán olyan táska, melybe belemegy az 550PRO?

#1774 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 21:43

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 21:24

Most, hogy áttértem DSLR-re, a régi táskám már kicsi a célnak. Továbbá az állvány sem megfelelő. (és még sok egyéb is van a váltás után, de most erre a kettőre szorítkoznék)

Kiszemelt állvány: Manfrotto 550PRO (színe most mindegy)

A kérdés igazából a tatyó. Hátizsák legyen, nem szeretnék oldaltáskát.
Az állvány mennyi csukva, és belefér-e valamilyen hátizsákba? Pl. Lowepro Mini Trekker Classic?
Extra infok:
- Canon 30D
- tervezett obik: 17-40 f4L, 70-200 f4L alapvetően, lehet, hogy egy fix hozzájön (28/1.8 vagy 35/2), esetleg vmikor nagyon soká egy Canon 100/2.8 makro (de ezt nem kell beleszámolni)
- tervezett vaku: 430EX

Mini Trekkernél nagyobb kéne? Van egyáltalán olyan táska, melybe belemegy az 550PRO?

Most van egy nova 5-öm és egy mini trekkerem.
350D, 50/1.8, 10-20, 150/2.8, napellenzők, polár, cokin szürök, távkioldó, stb. és bőven van még hely a tatyóban.
Direkt azért vettem ezt a táskát, mert ezen kényelmesen elfér az állvány. Ha most nem is, de nemsokáka készítek neked 1-2 képet, be és felpakolva!
Nagyon jó táska, tuti nem bánod meg! Csak városban szinte használhatatlan. Igaz, nem is oda vettem :D
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1775 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 21:54

Mit értesz az alatt, hogy városban használhatatlan?
Mi az a nova 5?
Képeket megköszönném :)

Szerkesztette: zomgwtf 2007. 01. 01. 21:55 -kor

#1776 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 22:07

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 21:54

Mit értesz az alatt, hogy városban használhatatlan?
Mi az a nova 5?
Képeket megköszönném :)

Lowepro Nova 5-ös oldaltáska.
Azért használhatatlan - számomra - városban, mert marha macerás elővenni belőle bármit is. Mert ugye, le kell venni, le kell rakni valahova, kinyitni, stb. Mig egy oldaltáskánál csak előveszem és kész, mintha a zsebemben túrkálnék.
Hátizsákban én teljesen szétszerelve tartom a gépet, mivel ez úgysem az a kapkodós táska, akkor meg minek legyen rajta bármelyik objektiv is. Azt rakom fel rá, amit használni szeretnék.
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1777 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 22:17

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 21:24

Állvány nem fog belemenni semmilyen hátizsákba, azt nyugodtan felejtsd el.

Szerintem a Mini Trekker sem kell neked, elég a Micro 200 is, de még az is lehet hogy a 100 is.

#1778 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 23:12

Idézet: saen - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 22:17

Állvány nem fog belemenni semmilyen hátizsákba, azt nyugodtan felejtsd el.

Szerintem a Mini Trekker sem kell neked, elég a Micro 200 is, de még az is lehet hogy a 100 is.

Állvány: sejtettem. De ti hogyan oldjátok meg? Tudjátok előre, hogy állvány kelleni fog, és végig használjátok is?

Micro kisebb, mint a Trekker, viszont ugyanannyiba kerül, miért érné meg ez nekem?

#1779 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 23:29

Nekem is ez van: 17-40, 70-200, 2x tc, 430EX, Mno 055 ProB, Minitrekker Classic.
Volt Nova 4 oldaltáskám, de picit kicsi lett, és nem nagyon szerettem az oldaltáskát. A hátizsákkal jól elvagyok, csak mióta eladtam a kitobit meg a 28-135-öt, azóta picit tágas lett belül. :Đ És most gondolkozom a háti mellé egy Nova 3-as v. 4-es méretű oldaltáskán. Néha jó lenne csak egy kisebb oldaltáskát vinni. (váz+markolat+17-40+vakunak)

Állványt csak akkor viszek magammal, amikor tudom/sejtem hogy szükség lesz/lehet rá. Cipelési módok: kézben egyik lábánál fogva, kézben hordszíjjal, vállon állványtáskában. Szerintem nincs - vagy nagyon kevés - az a hátizsák, amelybe beleférne egy normális tripod. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1780 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 23:51

Na majd ha eljutok odáig, akkor kitalálok valamit.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.