HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#1101 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 15. 17:10

EISA --> A Nikoné az év legjobb professzionális, és analóg gépe
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1102 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 19:49

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 16:10

Ez jó dolog, de logikusan belegondolva nem meglepetés. Analóg vázzal gyakorlatilag senki sem jött ki, így ebben a versenyben nem indult senki. Profi digitális vázzal sem jött ki a konkurencia, hiszen az 1Ds MkII tavaly szeptemberi. Így ebben a versenyben sem indultak az idén.
Távol álljon tőlem, hogy leszóljam bármelyik gépet, mert mind a kettő szerintem nagyon becsülettel meg lett csinálva, kihozták belőlük amit ki lehetett hozni. Az egyetlen problémám, hogy 2005-re miért csak az olympus ismerte fel, hogy tenni kellene valamit a ccd porosodása ellen? Ez a funkció miért nem fér bele egy milliós gépbe? (Amikor egy br. 200e-es E-300-ban benne van...)  :eek:

Ha pl a Fuji S3 utódja kijönne egy kb olyan géppel, mint most az S3, esetleg kicsit több pixel, ezt gondolom "automatikusan" beleteszik, meg egy ccd-tisztítás, akkor az nagyon sok embernek megoldást jelentene, lévén hogy pl az S3 árban is nagyon alatta van egy D2H-nak. Kijönne egy módosított S3 ccd-tisztítással, ahogy elmúlna a primőr ára lecserélném rá a D70-et.

#1103 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 21:20

Látom ez a poros dolog nagyon foglalkoztat :) Ma már lehet kapni remek eszközöket amivel simán meg lehet pucolni és nem egy vészes dolog szerintem. Persze előfordulhat, hogy valami komoly cucc rátapad a ccd-re, de azzal az Olympus sem tud mit kezdeni.

Az S3-ról meg annyit, hogy még kb ingyen sem kéne. Igaz az érzékelője nagyon jó, de én biztos földhöz vágnám párszor az tuti, ilyen lassú filekezeléssel gépet manapság nem lett volna szabad kiadni.

#1104 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 22:00

azért olympus féle ccd tisztítót én is bevállalnám az 1Dmk2-mbe :)

kiváncsi leszek canon mikor teszi bele gépbe, már 20D előtt azt mondták, hogy gondolkoznak rajta, csak 20D árát nagyon megdobná...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1105 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 22:22

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 23:00

azért olympus féle ccd tisztítót én is bevállalnám az 1Dmk2-mbe :)

Nem azt mondom, hogy felesleges, csak azt, hogy annyira nem gáz a dolog, mint sokan gondolják.

#1106 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 22:33

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 23:22

Nem azt mondom, hogy felesleges, csak azt, hogy annyira nem gáz a dolog, mint sokan gondolják.

ja, ezzel egyetértek.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1107 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 09:54

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 21:22

Szerintem igen. Szeles időben gyakorlatilag 100% eséllyel utána pucolás következik. És a csere utáni képeket még retusálni is kell. Amennyiért megveszel egy tisztítókészletet, annyiért vagy kevesebbért szerintem be lehetne építeni a gépbe a funkciót (ismétlem, nézd meg az E-300-at, belefért az árába). Egyszerűen fel nem foghatom, hogy hogy nem vette ezt át a többi gyártó.

#1108 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 10:36

canonos topicban akarunk szervezni egy fotóstalit, erre egy jó alkalom lenne aug 20, persze nem csak canonosok jöhetnek, ezért szólok itt is. szóval:

aug 20án fotóstali, és redbull air race fotózgatás a rakptartról??

én tavaly voltam, nem volt vészes a tömeg, kényelmesen, jó helyről lehetett fotózni.
idén is tuti megyek.

#1109 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 19:05

Saen! Belinkelnéd még egyszer azt a jó kis cikket amit a múltkor az állványokról raktál be?

#1110 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 19:30

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 20:05

Saen! Belinkelnéd még egyszer azt a jó kis cikket amit a múltkor az állványokról raktál be?

link

#1111 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 16:19

Kiszivárgott ismét egy Nikon doksi, mégpedig a D200-ról szóló. Még nem sikerült megszerezni, de amiket olvastam az alapján kb egy mini D2X lesz vagy egy digitális F6 :)

Tükrözve a Nikon oldal
Arra érdemes figyelni, hogy valószínűleg a D2X oldalát alakították át, bennt maradhatott egy-két dolog amit nem fog tudni a gép.

Szerkesztette: saen 2005. 08. 18. 16:25 -kor

#1112 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 20:42

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 18:30

Köszi, ez volt az!

#1113 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 20:45

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 15:19

Kiszivárgott ismét egy Nikon doksi, mégpedig a D200-ról szóló. Még nem sikerült megszerezni, de amiket olvastam az alapján kb egy mini D2X lesz vagy egy digitális F6 :)

Tükrözve a Nikon oldal
Arra érdemes figyelni, hogy valószínűleg a D2X oldalát alakították át, bennt maradhatott egy-két dolog amit nem fog tudni a gép.

Gondolom, pl a 11 mezős AF... De ha ez így lenne, mint ahogy le van írva, akkor 1-2 év múlva a D70 userek, ha tovább akarnak lépni, akkor van hova, nem is akárhova. (1-2 évet azért írok, míg lemegy az ára, meg amíg eldönti az ember hogy kell-e.)
Tényleg, te váltanál vázat? Szükséges?

#1114 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 20:51

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 21:45

Gondolom, pl a 11 mezős AF... De ha ez így lenne, mint ahogy le van írva, akkor 1-2 év múlva a D70 userek, ha tovább akarnak lépni, akkor van hova, nem is akárhova. (1-2 évet azért írok, míg lemegy az ára, meg amíg eldönti az ember hogy kell-e.)
Tényleg, te váltanál vázat? Szükséges?

Az AF pont az ami szerintem benntmaradna, Nikonnál most egyszerüsítés folyik, minél kevesebbfajta alkatrészt használnak és a olyanokat olvasok, hogy AF-ből már csak kétféle lesz, egyik a CAM900 ami a D70-ben van, illetve a csúcs a CAM2000.

Őszintén szólva szivesen váltanék vázat, mert egy-két dolgot hiányolok a D70-ből, de nem fogok, mert nem lesz rá pénzem. Szükségesnek meg egyeltalán nem szükséges, képeim nem lesznek jobbak tőle, csak kényelmesebb egy jobb vázat használni.

Én egy nagylátó obit szeretnék, méghozzá egy pici, könnyű, jó minőségű és olcsó 16mm f2.8 DX prime-ot :)

Szerkesztette: saen 2005. 08. 18. 20:53 -kor

#1115 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 20:59

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 19:51

Az AF pont az ami szerintem benntmaradna, Nikonnál most egyszerüsítés folyik, minél kevesebbfajta alkatrészt használnak és a olyanokat olvasok, hogy AF-ből már csak kétféle lesz, egyik a CAM900 ami a D70-ben van, illetve a csúcs a CAM2000.

Őszintén szólva szivesen váltanék vázat, mert egy-két dolgot hiányolok a D70-ből, de nem fogok, mert nem lesz rá pénzem. Szükségesnek meg egyeltalán nem szükséges, képeim nem lesznek jobbak tőle, csak kényelmesebb egy jobb vázat használni.

Én egy nagylátó obit szeretnék, méghozzá egy pici, könnyű, jó minőségű és olcsó 16mm f2.8 DX prime-ot :)

Épp végigolvastam megint a cikket. Neked milyen állvány+fej kombinációd van? Mennyibe került?

Kettes kérdés: az obi miatt kérdezem, hogy van esélye annak, hogy jön ki valami jó kis objektív is dx-ileg mostanában? Ilyen D200 szintű dologhoz ugye nem pakolnak "kitobjektívet"?

#1116 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 21:07

Idézet

Épp végigolvastam megint a cikket. Neked milyen állvány+fej kombinációd van? Mennyibe került?

Feisol CT-3401 + Acratech Ultimate Ballhead + Kirk L-bracket

180$+280$+130$+szállítás, így már nem tudom fejből, ha összeadod akkor jó sok volt :) A fejről és az L-bracketről olvastál Thom cikkében is, azok nagyon tutik. A láb az már kicsit budget kategória (specifikációban szinte megegyezik a Gitzo 1228-cal), de így is szuper.

Idézet

Kettes kérdés: az obi miatt kérdezem, hogy van esélye annak, hogy jön ki valami jó kis objektív is dx-ileg mostanában? Ilyen D200 szintű dologhoz ugye nem pakolnak "kitobjektívet"?

Az könnyen előfordulhat, hogy a D70 kitobival is fogják majd adni, de nagyon meglepődnék ha bármilyen új kitobi lenne. Új obik viszont tuti lesznek, a legtöbb várakozás arról szól, hogy 3 obi lesz bejelentve a D200-zal együtt, amiből egyik egy DX-es nagylátó prime. Persze majd meglátjuk mi lesz belőle, én reménykedem a 16mm-ben :)

Szerkesztette: saen 2005. 08. 18. 21:10 -kor

#1117 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 12:12

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 20:07

Feisol CT-3401 + Acratech Ultimate Ballhead + Kirk L-bracket

180$+280$+130$+szállítás, így már nem tudom fejből, ha összeadod akkor jó sok volt :) A fejről és az L-bracketről olvastál Thom cikkében is, azok nagyon tutik. A láb az már kicsit budget kategória (specifikációban szinte megegyezik a Gitzo 1228-cal), de így is szuper.

Az könnyen előfordulhat, hogy a D70 kitobival is fogják majd adni, de nagyon meglepődnék ha bármilyen új kitobi lenne. Új obik viszont tuti lesznek, a legtöbb várakozás arról szól, hogy 3 obi lesz bejelentve a D200-zal együtt, amiből egyik egy DX-es nagylátó prime. Persze majd meglátjuk mi lesz belőle, én reménykedem a 16mm-ben :)

Huhh. Összeadtam, számoltam, nekem sok. 118000 plusz szállítás. Nem mondom, biztos profi felszerelés, de én nem szánok rá ennyit. Tudnál-e segíteni választani egy komplett fej+állvány kombinációt az itthoni normál árú választékból? Valamivel kevesebb, mint fele ennyiért kellene... Nézegettem Manfrotto állványokat, de annyi van, hogy nem igazodok el. Igazából bármilyen jó lenne, ami elég erős, a lábait majdnem teljesen szét lehet terpeszteni (földszintig leérjen), és egy olyan fej megoldással, hogy a középoszlop vízszintesen is állhasson. Mutattak egy ilyen kombinációt egyszer egy boltban, de hát elfelejtettem. Vagy ha van valami jó kis javaslatod én vevő vagyok rá.

#1118 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 14:02

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 13:12

Huhh. Összeadtam, számoltam, nekem sok. 118000 plusz szállítás. Nem mondom, biztos profi felszerelés, de én nem szánok rá ennyit. Tudnál-e segíteni választani egy komplett fej+állvány kombinációt az itthoni normál árú választékból? Valamivel kevesebb, mint fele ennyiért kellene... Nézegettem Manfrotto állványokat, de annyi van, hogy nem igazodok el. Igazából bármilyen jó lenne, ami elég erős, a lábait majdnem teljesen szét lehet terpeszteni (földszintig leérjen), és egy olyan fej megoldással, hogy a középoszlop vízszintesen is állhasson. Mutattak egy ilyen kombinációt egyszer egy boltban, de hát elfelejtettem. Vagy ha van valami jó kis javaslatod én vevő vagyok rá.

nekem manfrotto 190prob + 141rc fej van, ezek 40 korul kijonnek magyar boltbol (en 43-ert vettem igy a soosnal, biztos lehet olcsobban is, de be voltam poccenve, hogy na most aztan mar kell egy allvany... kulonben is, kit erdekel, ha esetleg 5000-rel olcsobban is lehetne...) - es pont ezeket tudja is :)
elvileg 5 kiloig terhelheto, annyit nem probaltam, mindenesetre 20D + 300/4L IS + 1.4x komboval teljesen korrekt, mozdulatlan kepet csinal.
es ki lehet szedni a kozepet, es vizszintesen visszatenni, vagy akar fejjel lefele is.
meg asszem igen csunyan ki is nyitottam mar :)
kb. 3 kilo a sulya fejestul vagymi.
es biztos lehet vele jol utni :cool:

szerk.: ja, a fej ala valo talpat a hosszu nyel nelkul is be lehet tenni a kozepere, hogy alacsony legyen.
ha pedig teljes magassagaban hasznalom, meg sok is tud lenni a 176 centimhez.

Szerkesztette: alvaro 2005. 08. 20. 14:04 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1119 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 20:03

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 13:02

nekem manfrotto 190prob + 141rc fej van, ezek 40 korul kijonnek magyar boltbol (en 43-ert vettem igy a soosnal, biztos lehet olcsobban is, de be voltam poccenve, hogy na most aztan mar kell egy allvany... kulonben is, kit erdekel, ha esetleg 5000-rel olcsobban is lehetne...) - es pont ezeket tudja is :)
elvileg 5 kiloig terhelheto, annyit nem probaltam, mindenesetre 20D + 300/4L IS + 1.4x komboval teljesen korrekt, mozdulatlan kepet csinal.
es ki lehet szedni a kozepet, es vizszintesen visszatenni, vagy akar fejjel lefele is.
meg asszem igen csunyan ki is nyitottam mar :)
kb. 3 kilo a sulya fejestul vagymi.
es biztos lehet vele jol utni :cool:

szerk.: ja, a fej ala valo talpat a hosszu nyel nelkul is be lehet tenni a kozepere, hogy alacsony legyen.
ha pedig teljes magassagaban hasznalom, meg sok is tud lenni a 176 centimhez.

Köszi. Megnéztem a helyi bolt weblapján ahol mostanában vásárolni szeretek, és ez a kombináció ott bruttó 37500-ból jönne ki most a jelenlegi árak szerint. Mivel ennyit rászánnék, sőt egy kicsit többet is, ha esetleg valamennyire jobban terhelhető felállást lehet találni (ez 5 kilót ír), akkor még szétnézek. De amit nagyon köszönök, hogy az útmutatásod alapján rájöttem, hogy ez a PRo B szériát kell néznem, mert csak ebben vannak meg azok a dolgok, amik kellenek. Van is egy, ami egy 4-5 ezerrel drágább, és 6 kilót ír terhelésnek, kérdés hogy érdemes-e. Mivel nincs olyan nehéz felszerelésem, mint amit te írtál, valószínűleg egyelőre nem.

#1120 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 23:23

Kár, hogy nem jöttél a mai találkára, ott megtekinthetted volna az állványom, ahogy a többiek is tették :) Volt ott valakinél egy hama állvány is, remélem nem bántok meg senkit, de az szerintem még kompaktra sem jó, totál ócska volt, főleg a fej, aztán azért is valami 7k-t elkérnek...

Javasolni nem nagyon tudok mit, az általad megadott keretből csak aluminium lábak jönnek ki, ami nehéz. Itt egy lehetőség lehet Wizard Slik 700DX-e, vagy esetleg Manfrottonak van asszem 055Pro vagy milyen jelölés, ezek úgy nagyjából egykutyák ahogy hallom, bár próbálni sosem próbáltam. Szerintem nagyon laposra ezzel nem lehet lemenni, a keresztberakott középoszlopot meg ne sajnáld, az semmire sem jó, meg úgy általában a középoszlop sem. Fejre viszont nincs ötletem, ennyiért csak szar van, sorry. Legolcsóbb amit tudok az a Kirk-nek a BH-3-as feje, az egy univerzális cseretalppal most 240$, de rövidesen drágul ahogy látom...

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.