HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#581 Felhasználó inaktív   SzaSza1980 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 21. 07:23

Idézet

A leírtak alapján melyiket ajánlanátok a tudása/ára alapján? A fogás, kinézet nem számít, azt tutira el tudom dönteni.
Canon 300D, Canon 350D, Nikon D50, Nikon D70?
+ Ami fontos...Az obik, melyikhez vannak jobb obik, jobb ár/érték arányban?
Vagy teljesen kiegyenlített? (Nikon Vs Canon)
Köszi a válaszokat...

Nézd meg zZsOlTi által postolt linket. (D70 vs. Digital Rebel XT/350D<- itt van, ha nem akarsz keresgélni :) ). Számomra megdöbbentő volt, hogy a 350D ennyivel kisebb. Külön-külön láttam őket, de így még nem. A 350D a D70 mellett inkább egy kompaktra emlékeztet... bár lehet, hogy csak én vagyok így vele.

Kösz saen, majd körülgérdezgetek a set-up ring ügyben. Ha találok valami használhatót megosztom veletek, mert tényleg kifizetődőbb az objektívekhez (ha más az átmérő) új set-up ringet venni, mint új szűrőket  :eek: .

#582 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 11:01

Köszi Saen és SzaSza1980!

Sokat segítettetek, az alábbi linket meg nagyjából átfutottam, de otthon is átnézem majd komolyabban.
Az engem nem zavar, hogy kisebb, ha nem megy a használhatóság rovására.
Az, hogy komolyabban (nagyobb) nézzen ki, az nem érdekel, a lényeg, hogy jó gép legyen és nem az, hogy másokban profibb képet alkossak magamról a komolyabnak tűnő géptől.
Persze a kicsi kompaktok nem tetszenek, de a kis méretnek is vannak előnyei...

#583 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 11:39

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 14:07

Ezek után azért döntöttem a nikon mellett, mert kézbe vettem a 350d-t és hát baromi kicsi, és ezért kényelmetlen is. Utána meg kézbe fogtam a D70-et, éshát a kis canon műanyag játéknak tűnt mellette.

Tegnap este elmentem megnézni én is, detto ez zajlott le bennem is, eldöntve a kardinális kérdést :)

#584 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 13:24

Hát ezzel az összehasonlító képpel tényleg látszik, hogy a 350D elég nyominger lett :)
Na mindegy, bár kicsit dühös vagyok, mert alapvetően csináltak egy jó kis gépet, amit tönkrevágtak a "dobozzal".
Ebay: most komoly hogy postán küldenek? Igaz, hogy én valamikor tavaly ilyenkor regisztráltam, de én postán nem kaptam semmit. Regisztráltam, e-mailt kaptam, megjelszavaztam, és kész. És már vagy kétszer vásároltam is :) Ez valami új ez a postázósdi?  8)

Ha egy markolat+350D ára elég közel van egy 20D-hez, akkor ez utóbbit kell venni, mert - nikonos létemre - szerintem a 20D egy hihetetlen jól sikerült valami lett.

#585 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 16:29

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 12:01

Az engem nem zavar, hogy kisebb, ha nem megy a használhatóság rovására.

A másik baj a 350D-vel, hogy csak egy tárcsa van rajta... Ez igen fapados megoldás, D50-et sem venném meg ezért...

#586 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 16:33

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 13:24

Ha egy markolat+350D ára elég közel van egy 20D-hez, akkor ez utóbbit kell venni, mert - nikonos létemre - szerintem a 20D egy hihetetlen jól sikerült valami lett.

Azért nincs olyan közel. :)
350D kit+markolat+100e = 20D kit (18-55-tel)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#587 Felhasználó inaktív   Tito 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 21. 16:44

Az előző linken láttam, hogy a D70-hez létezik battery grip (VG-D70). Erről tud valaki valamit?

#588 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 16:56

Idézet: Tito - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 17:44

Az előző linken láttam, hogy a D70-hez létezik battery grip (VG-D70). Erről tud valaki valamit?

Nem Nikon gyártja és tudtommal elem sem megy bele, csak markolat.

#589 Felhasználó inaktív   Anubis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 20:42

A D70s bejelentésével kapcsolatban: jó lenne kitudni, hogy a leírás szerint továbbfejlesztett akku vajon jó-e a D70 hez is. Szerintem akksiból sem árt a minnél jobb kapacitású. A firmware frissítés örvendetes, én már azt gondoltam, hogy nem fog több fejlesztés kijönni a D70-hez....Azt sajnálom csak, hogy a korábban leírt néhány (egyébként megszokható, kezelhető) probléma esetleges javításáról szó sem esik (pl: képszámláló raw formátumnál).

350 XT vs D70/D70s: Kit vásárlása esetén szerintem a jobb minőségű és nagyobb zoom tartományú obi miatt is jobb választás a D70. A 350 XT-nél csak az ISO 100 és a 8 MP tűnik vonzónak számomra a D70-hez képest. Egyébként megnéztem néhány teszt képet is: az én szememnek néha szebbnek tűnnek a 350XT képei (kérdés hogy melyik mennyi utómunkát és egyéb beállítást tartalmaz), de mióta "nagyjából" tudok bánni a Capture Editorral és a PShop CS-el, ez hidegen hagy, mert a digitális utómunkák során, néhány kattyintással nekem tetszö képet tudok csinálni az egyébként jól sikerült D70 fotóimból is. Amúgy meg, szerintem is: tényleg mindenki olvassa végig a teszteket, próbálja ki mindkettőt és a neki jobban tetszőt vegye, mert nagyjából 1forma tudású gépekről van szó. Én személy szerint csak az EOS 20D-nél döntenék a Canon javára, de az már 1 más kategória, árban is.

#590 Felhasználó inaktív   Anubis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 20:47

A NIKON.HU-n olvasom, hogy lesz D70s kit két obival is, az 1ik 55-200-as IF-ED-s, ha jól emlékszem. Jó lenne vmi teszt az új objektívről: hátha ez is olyan jó lesz, mint a 18-70-es. Ez esetben vhogy szerezni is kéne belőle....

Szóval ha vki tesztet olvas az új obiról: pls, írja meg a linket ide is.

#591 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 21:42

Az új zoom obihoz én nem fűzök nagy reményeket, 250 dolláros várható ára nem sejtet túl jó minőséget. Persze remélem tévedek :)

#592 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 07:20

Arra gondoltam, hogy miután most már tényleg van választék elérhető áron mindkét cég palettáján, akár rendezhetnénk HWSW fotós találkozót is. Mindenki hozná, amije van, akinek meg nincs, megnézhetné, kipróbálhatná a cuccokat, elősegítve a döntést. Mennénk vegyesen nikon és canon tulajdonosok, remélem - és úgy látom - itt nincs esztelen rivalizálás, mint pl. Intel - AMD topikokban. Közös a cél, megtalálni a számunkra  - és pénztárcánk számára - legmegfelelőbb gépet és eredményesen használni. Ebben nagy segítség lehetne egy ilyen összejövetel.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#593 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 09:18

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 6:20

Arra gondoltam, hogy miután most már tényleg van választék elérhető áron mindkét cég palettáján, akár rendezhetnénk HWSW fotós találkozót is. Mindenki hozná, amije van, akinek meg nincs, megnézhetné, kipróbálhatná a cuccokat, elősegítve a döntést. Mennénk vegyesen nikon és canon tulajdonosok, remélem - és úgy látom - itt nincs esztelen rivalizálás, mint pl. Intel - AMD topikokban. Közös a cél, megtalálni a számunkra  - és pénztárcánk számára - legmegfelelőbb gépet és eredményesen használni. Ebben nagy segítség lehetne egy ilyen összejövetel.

A találkozó jó ötlet.
Én azért maradtam a hwsw fórum mellett, mert pl. az indexen egy jó darabig nem ment más, csak a másik típus tulajainak anyázása és a gépek köpködése. Ez amúgy elmegy óvodás korban, de egy bizonyos életkor után nevetségessé válik. Itt fontosabb a tapasztalatok megosztása és az, hogy segítsünk egymásnak és magunkon.
Szóval: mikor, hol, hogyan? :)

#594 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 09:33

Idézet: Arakhtahr - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 10:18

A találkozó jó ötlet.
Én azért maradtam a hwsw fórum mellett, mert pl. az indexen egy jó darabig nem ment más, csak a másik típus tulajainak anyázása és a gépek köpködése. Ez amúgy elmegy óvodás korban, de egy bizonyos életkor után nevetségessé válik. Itt fontosabb a tapasztalatok megosztása és az, hogy segítsünk egymásnak és magunkon.
Szóval: mikor, hol, hogyan? :)

Valamikor tavasz végén, nyár elején kellene, egyrészt a jobb idő reményében, másrészt akkor talán még nem megy mindenki nyári szabadságra. Addig is várjuk a további hozzászólásokat.

Még pontosítok: Nikont és Canont írtam, de nem akartam kirekeszteni a Minolta, Pentax, stb. tulajokat sem. Aki akar, jön. :up:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#595 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 11:38

Vannak D50, D70s árak:

Itthon:
fórumon hirdetett:
NIKON D50 1G SD kártya: 175.000,-
NIKON D50 +DX18-55 ED+1G SD kártya: 200.000,-
NIKON D50 +DX55-200 ED+512M SD kártya: 250.000,-

NIKON D70s 1G CF kártya: 229.000,-
NIKON D70s +DX18-70 +1G CF kártya: 299.000,-

Németo., Ausztria
NIKON D50 699€
NIKON D50 +DX18-55 ED 780-800€
NIKON D50 +DX18-55 ED +DX55-200 ED 980-1000€

NIKON D70s 880-900€
NIKON D70 AF 28-80mm 940-1000€
AF-S DX 18-70mm 1126-1200€
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#596 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 14:08

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 6:20

Ez a fajta hozzáállás tetszik nekem is, és én is ezt képviselem (pl nikonos létemre aktívan olvasom a canon dslr-topicot is, egyszerűen mert érdekel). Egy ilyen találkozó érdekelne, mert meg is néznék egy-két canon gépet. Anno mikor fotózni kezdtem, tök mindegy volt, hogy melyiket veszem, még a minolta is képben volt (szétnéztem akkor hogy milyen akcióik vannak). Végül azért nem canonom lett, mert egy kollégám lusta volt elintézni nekem egy leértékelést  ;)  Amúgy kb másfél-két éve egy EOS 50e-m lenne. Így ahelyett vettem egy F65-öt, innen már nikon dslr volt a következő. Szerintem a canonnál is ugyanúgy megtaláltam volna ami nekem kell.

#597 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 16:10

Találkozó érdekel, de úgy kéne megejteni, hogy valami fotózás is legyen a dologban, csak géptapizásra biztosan nem mennék el...

#598 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 17:24

Idézet: saen - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 15:10

Találkozó érdekel, de úgy kéne megejteni, hogy valami fotózás is legyen a dologban, csak géptapizásra biztosan nem mennék el...

Esetleg fotózhatsz riportot, ahogy mi gépet tapizunk :p
Valami jó hely tényleg jó lenne.

#599 Felhasználó inaktív   Anubis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 19:40

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 16:24

Valami jó hely tényleg jó lenne.

Új-zéland esetleg megfelelne a többségnek?  :)

Jó hely: Szerintem, ha a fotózni kívánt témát kitalálnánk, akkor lehetne a helyet illetően kigondolni vmit.

Egy ilyen találkozó után már csak 1 lépés valamiféle dslr fotós klub megalakítása...

#600 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 20:47

Idézet: Anubis - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 18:40

Új-zéland esetleg megfelelne a többségnek?  :)

Persze, ne felejtsetek el képeket küldeni :)

Valami nyugis kis hely kellene (szerintem a fővárost és a Balaton környékét húzzuk ki), ahol el lehet fotózni, meg nincs az a mindent tönkretevő nyüzsgés.

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.