HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#601 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 22. 21:28

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 21:47

Valami nyugis kis hely kellene (szerintem a fővárost és a Balaton környékét húzzuk ki), ahol el lehet fotózni, meg nincs az a mindent tönkretevő nyüzsgés.

Pedig a Balcsi tavasszal igen nyugis...

#602 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 23. 18:55

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 19:47

Persze, ne felejtsetek el képeket küldeni :)

Valami nyugis kis hely kellene (szerintem a fővárost és a Balaton környékét húzzuk ki), ahol el lehet fotózni, meg nincs az a mindent tönkretevő nyüzsgés.

A helyzet az, hogy a Balaton tavasszal gyönyörű és nyugis. De az északi oldal a hegyekkel nyáron is nyugodt. De ha vannak emberek, akkor meg nagyon jó életképeket és portrékat lehet fotózni.

Helyszínnek olyant kéne választani, ami mindenkinek megfelel. Nem tudom, hogy ki honnan jönne, de. Én most Gyöngyösön vagyok, de egyébként Kaposvár is otthonom, úgyhogy nekem pl. akár Pest, akár a Balaton megfelel.

#603 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 21:20

Idézet: Arakhtahr - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 17:55

A helyzet az, hogy a Balaton tavasszal gyönyörű és nyugis. De az északi oldal a hegyekkel nyáron is nyugodt. De ha vannak emberek, akkor meg nagyon jó életképeket és portrékat lehet fotózni.

Helyszínnek olyant kéne választani, ami mindenkinek megfelel. Nem tudom, hogy ki honnan jönne, de. Én most Gyöngyösön vagyok, de egyébként Kaposvár is otthonom, úgyhogy nekem pl. akár Pest, akár a Balaton megfelel.

Szerintem elvből ne legyen Pest. Próbáljunk egyenlő esélyeket teremteni a megközelítésre, legyen valahol pont középen az országban.

#604 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 22:30

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 20:20

Szerintem elvből ne legyen Pest. Próbáljunk egyenlő esélyeket teremteni a megközelítésre, legyen valahol pont középen az országban.

Sajnos az ország sajátosságából adódik, hogy az egyetlen minden irányból megközelíthető hely, az Pest :(
Én sem rajongok Pestért, de ha pl valaki a Dunántúlról az "ország közepére" el akarna jönni, ami valahol a Duna-Tisza között van, akkor majdnem minden esetben keresztül kell rajta mennie.
Úgyhogy szerintem a találkozó helyszínének szempontjai lehetnének:
1. A lehető legtöbb embernek legyen közel.
2. Lehessen valamit fotózni is (lehetőleg több témában is)
3. Be lehessen ülni valahová, ha van rá igény, illetve ha leszakadna az eső
4. Jól megközelíthető legyen (ne az Isten háta mögött legyen) busszal, vagy vonattal is, ha valakinek nincs kocsjia
5. ?
6. ? - Ti jöttök :)

#605 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 23:03

Egyetlen jól megközelíthető hely Pest, személy szerint ezért én sem rajongok...

A szép helyek legtöbbje általában messze van Pesttől és/vagy nehezen megközelíthető. Nekem pl tetszene Tihany, de vonat asszem nem megy ide, ráadásul Lugosi Szegedről nem tuti, hogy eljönne...

#606 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 08:51

Idézet: saen - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 22:03

Egyetlen jól megközelíthető hely Pest, személy szerint ezért én sem rajongok...

A szép helyek legtöbbje általában messze van Pesttől és/vagy nehezen megközelíthető. Nekem pl tetszene Tihany, de vonat asszem nem megy ide, ráadásul Lugosi Szegedről nem tuti, hogy eljönne...

Kocsim van, ha kell egy terepjárót is kerítek kölcsön, úgyhogy kb akárhova el tudok menni, ha érdemes. Pestre elvből nem, ha ott lesz akkor önmagában véve ezért nem megyek el. Akkor már inkább a Balaton (duzzogva  ;)  ), de akármire nyitott vagyok. Ha a környékről jönnek, mehetünk együtt (a neten, az index fórumon már összeismerkedtünk páran Dél-Magyarországról).

#607 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 24. 08:54

Különben most jutott eszembe, ha valakit érdekel, van egy olyan, hogy Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark (meglepő módon Ópusztaszeren), egykor kikiáltották az ország közepének, és mellesleg egy gyönyörű hely. Tájképtől kezdve lovakig mindent lehet fényképezni, népviseletes betyárokig, szóval okés. Ha valaki eljut errefelé vonattal (pl Pestről), akkor már a továbbvitelt én megoldom, lévén hogy úgyis kocsival mennék. Na?

#608 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 17:18

Engem érdekel minden ilyesmi, csak még be kell szereznem néhány szűrőt és vakut és kész az alapfelszerelés :)

#609 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 18:44

Idézet: saen - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 16:18

Engem érdekel minden ilyesmi, csak még be kell szereznem néhány szűrőt és vakut és kész az alapfelszerelés :)

Nekem mostanában használatban van egy carena dönthető fejes vaku. Automata, vagyis méri a visszaverődő fényt. Megmértem a talpfeszültségét, azt hiszem 7 volt volt. Ez a vaku szvsz durván olyan 3 ezer forint lehet. Ezért az árért nagyon jó teljesítményt ad, főleg a dönthető fej miatt. Miután láttam hogy mire képes, szerintem vakuért jelen pillanatban nem érdemes többet adni. Ha egy 80e ft-os vaku ennél 20%-kal többre képes, akkor...

#610 Felhasználó inaktív   [ZaK] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 21:00

Hi!
Napokban tervezem egy 105mm-es macro obi vetelet, tudtok ajanlani valami boltot ahol a legkedvezobb a Sigma-e tipusa? vagy egy megjobb helyet ahol a nikkor macro(micro) obija is elfogadhato arban van?
Esetleg valakiknek van ilyen obija es tudna mutatni par kepet?

Elore is thx
ZaK
Alaplap: Gigabyte GA-MA78G-DS3H CPU: AMD X2 6400+; VGA: Galaxy 8800GT 512MB RAM; RAM: 3GB DDRII; Hangkártya: Sound Blaster Audigy SE; Egér: Logitech MX518; Hangfal: CAMBRIDGE SOUNDWORKS DTT2500; Ház: Chieftec DA01BD Fekete

#611 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 22:55

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 19:44

Nekem mostanában használatban van egy carena dönthető fejes vaku. Automata, vagyis méri a visszaverődő fényt. Megmértem a talpfeszültségét, azt hiszem 7 volt volt. Ez a vaku szvsz durván olyan 3 ezer forint lehet. Ezért az árért nagyon jó teljesítményt ad, főleg a dönthető fej miatt. Miután láttam hogy mire képes, szerintem vakuért jelen pillanatban nem érdemes többet adni. Ha egy 80e ft-os vaku ennél 20%-kal többre képes, akkor...

Majd ha I-TTL-t támogat és wireless flash-t is akkor elkezdhetünk beszélni róla, addig nem érdekel a téma...

#612 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 22:55

Idézet: [ZaK] - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 22:00

Hi!
Napokban tervezem egy 105mm-es macro obi vetelet, tudtok ajanlani valami boltot ahol a legkedvezobb a Sigma-e tipusa? vagy egy megjobb helyet ahol a nikkor macro(micro) obija is elfogadhato arban van?
Esetleg valakiknek van ilyen obija es tudna mutatni par kepet?

Elore is thx
ZaK

B&H

#613 Felhasználó inaktív   tom.bo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 08:00

Idézet: SzaSza1980 - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 19:15

Köszi, megnéztem az oldalt, tényleg részletes sok infoval, bár angol-tudás nem árt :).

Kérdés: említetted ezt a set-up-ring-et (nem is tudtam, hogy létezik ilyen  :rolleyes: ). Keresgéltem, de nem találtam ilyet, lehet nem voltam elég körültekintő  :confused: ? Csak adaptergyűrűkre (=set-up-ring?  :think: ) bukkantam, de azok meg kompaktokhoz vannak...

A Topic névváltása jó ötlet.

nem set-up-ring, hanem step-up ring!

#614 Felhasználó inaktív   SzaSza1980 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 10:38

Idézet

nem set-up-ring, hanem step-up ring!

Elnézést a helyesírási hibáért...

Azon túl, hogy kijavítasz, esetleg tudnál valami értelmeset is mondani erről a set-up ringről? Vagy te vagy a korrektor, vagy mi?

Ha már itt tartunk, akkor a mondatot kezd már nagybetűvel. Köszi!

#615 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 10:52

Idézet: SzaSza1980 - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 11:38

kezdd.

en pedig ekezetek nelkul es kisbetuvel irok.

a segitseg pediglen benne vala a hozzaszolasban. keress step-up ringre, mindjart tobb talalatod lesz...
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#616 Felhasználó inaktív   SzaSza1980 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 13:47

OK. Lehet, hogy félreértettem tom.bo hozzászólását. Kicsit sok a problémám mostanában, ezért túl könnyen felidegesítem magam apróságokon. De ha tom.bo annyit odaír elé, hogy: így keress rá, vagy valami utalást, akkor egyből nem kritikának veszem a dolgot. Mindegy.

Egyébként sokféleképpen kerestem, és én is rájöttem útközben, hogy a 2. kötőjel felesleges. Ennyit szerettem volna még az egész történethez.

:offtopic:  vége.

#617 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 17:44

Idézet: saen - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 21:55

Majd ha I-TTL-t támogat és wireless flash-t is akkor elkezdhetünk beszélni róla, addig nem érdekel a téma...

Szerintem:
3 ezer forint: jó expozíció automata módban, nincs i-TTL: jó ár-érték arány
150 ezer forint: van i-TTL és slave flash, a fentihez képest bődületesen sz@r ár-érték arány.

Szvsz egy 3 ezer forintos vakuval is egészen jól el lehet lenni a mi szintünkön, ha ki akarod próbálni hogy mit tud egy nagyobb kulcsszámú vaku, illetve hogy milyen a plafonról visszavert fénnyel fotózni.

#618 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 19:16

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 18:44

Szerintem:
3 ezer forint: jó expozíció automata módban, nincs i-TTL: jó ár-érték arány
150 ezer forint: van i-TTL és slave flash, a fentihez képest bődületesen sz@r ár-érték arány.

Szvsz egy 3 ezer forintos vakuval is egészen jól el lehet lenni a mi szintünkön, ha ki akarod próbálni hogy mit tud egy nagyobb kulcsszámú vaku, illetve hogy milyen a plafonról visszavert fénnyel fotózni.

Mások az igényeink.

Az árral viszont nincs igazad, legrosszabb esetben 85k-ból itthon van egy SB-800, postával, vámmal, 1 év garival. Emellett ha mást is rendelek akkor postán még fajlagosan lehet spórolni.

#619 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 20:30

Idézet: saen - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 18:16

Mások az igényeink.

Az árral viszont nincs igazad, legrosszabb esetben 85k-ból itthon van egy SB-800, postával, vámmal, 1 év garival. Emellett ha mást is rendelek akkor postán még fajlagosan lehet spórolni.

Mások az igények, az anyagi lehetőségek, de gondolom a lényeg, hogy mindannyian jó képeket csináljunk. :)

Egyébként találtam egy jó kis linket. Nem D70, de nikon...
http://www.digitalbo...temcd/index.htm

#620 Felhasználó inaktív   tom.bo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 07:05

Idézet: SzaSza1980 - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 11:38

Elnézést a helyesírási hibáért...

Azon túl, hogy kijavítasz, esetleg tudnál valami értelmeset is mondani erről a set-up ringről? Vagy te vagy a korrektor, vagy mi?

Bocsánat, azt hidtem, azért nem találod, mert set-up (beállító) gyűrűre keresel - ezt akartam csak jelezni.
Nekem már teljesen természetes, ha itt fórumozgatunk, akkor a netet is használjuk, vagyis rákeresünk a minket érdeklő dolgokra. A megfelelő kulcsszó viszont feltétlenül szükséges a jó találathoz. Segíteni akartam, na :D !
step-up ring=méret-növelő "közgyűrű" (de nem olyan, ami az objektív és a gép közé kell!) vagy szűrőátmérő váltó lehetne a magyar neve. Úgy néz ki, hogy van egy külső menete (mondjuk 67mm átmérőjű) és egy nagyobb belső menete. Az alkatrészt becsavarod az objektív szűrőfoglalatába, és már rakhatod is rá a nagyobb  szűrőt (mondjuk 77mm-est)...
Ha találsz olcsón, engem is érdekelne...
Üdv!

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.