HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#661 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 03. 18:35

Idézet: warfare - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 19:24

ez itt egy feljegyzés nyomozás megszüntetéséről, mivel az emlékek ponotsak voltak, hála néked így sikerült a problémát megoldani. thx.  :respect:

örülök :)

#662 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 04. 06:44

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 16:56

Az acdsee ingyenes verziója miben van lebutítva a teljeshez képest?

Szerintem nincs lebutítva, DE az ingyenes az csak egy 30napos trial.
Úgyhogy sürgősen meg kell rendeljem a melóhelyre:)

#663 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 11:49

Sziasztok! :)

Sigma 18-125 obiról tudtok valamit? A főnököm már megőrjít, gépet akar venni bármiféle elképzelés nélkül, a skála az ultrakompaktoktól a D70-ig terjed. :omg:  D70-et árulják valahol ezzel az obival, most éppen ez van terítéken.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#664 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 12:07

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 10:49

Sigma 18-125 obiról tudtok valamit? A főnököm már megőrjít, gépet akar venni bármiféle elképzelés nélkül, a skála az ultrakompaktoktól a D70-ig terjed. :omg:  D70-et árulják valahol ezzel az obival, most éppen ez van terítéken.

Ilyen obival még sosem láttam kitben. Azonban vétek lenne nem a 18-70-es kitobival megvenni, az talán a legjobb kitben adott objektív, ami gépekhez járt.

#665 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 12:23

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 13:07

Ilyen obival még sosem láttam kitben. Azonban vétek lenne nem a 18-70-es kitobival megvenni, az talán a legjobb kitben adott objektív, ami gépekhez járt.

Ehhh, már tényleg sírba tesz. Tudom, hogy nagyon jó a 18-70, csakhogy neki eddig egy Casio P600-as ultrakompakt volt, annak pedig nagyobb az ekvivalens zoomtartománya, :omg: mondogathatom én a magamét, hogy nem egy kategória, meg hogy itt azért cserélhető az objektív, hogy a feladatnak legmegfelelőbbet tudjuk használni. :omg:  Ha a 18-70 mellé még venne egy 70-től kezdődő telét, mindenre jó lenne, amire használni szeretné. Csak éppen egyben akarja megoldani. De most tényleg teljesen tanácstalan, ami eddig tetszik neki, az a Casio P700, a Panasonic FZ20, és a D70. Három teljesen más kategória, ég és föld, meg ami a kettő között van.  Hülyét kapok. :reklamacio: Vele együtt :Đ

Szerk: még abban kérnék segítséget, hogy ha a D70-et választja, milyen kártyát ajánlotok hozzá? Valahol régeben olvastam, hogy nem csípi a Kingston kártyákat.

Szerkesztette: Thrawn 2005. 05. 04. 12:38 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#666 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 13:08

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 12:23

[...]
Szerk: még abban kérnék segítséget, hogy ha a D70-et választja, milyen kártyát ajánlotok hozzá? Valahol régeben olvastam, hogy nem csípi a Kingston kártyákat.

Én Kingston Elite Pro-t vettem, teljesen jól működik, és sebességben is ott van valahol a top10-ben :) És fele annyiba kerül, mint a Lexar. (Én is olvastam valahol, hogy bizonyos kártyákat nem szeret a D70, de nekem még a legrégebbi noname 16MB-os és 128MB-os CF kártyámat is felismeri és működik velük)

http://www.robgalbraith.com/bins/multi_pag...p?cid=6007-6816
-ZsOlTi-

#667 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 15:19

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 11:23

Ehhh, már tényleg sírba tesz. Tudom, hogy nagyon jó a 18-70, csakhogy neki eddig egy Casio P600-as ultrakompakt volt, annak pedig nagyobb az ekvivalens zoomtartománya, :omg: mondogathatom én a magamét, hogy nem egy kategória, meg hogy itt azért cserélhető az objektív, hogy a feladatnak legmegfelelőbbet tudjuk használni. :omg:  Ha a 18-70 mellé még venne egy 70-től kezdődő telét, mindenre jó lenne, amire használni szeretné. Csak éppen egyben akarja megoldani. De most tényleg teljesen tanácstalan, ami eddig tetszik neki, az a Casio P700, a Panasonic FZ20, és a D70. Három teljesen más kategória, ég és föld, meg ami a kettő között van.  Hülyét kapok. :reklamacio: Vele együtt :Đ

Nekem van Kingston Elite Pro 1gb-os és Sandisk Prosztó :) 1 gb-os is. Kár lenne többletpénzt adni a kingstonért, de ez szubjektív. Mellesleg a kingstont tényleg nem szereti, vannak olyan esetek, amikor a kártyát a behelyezéskor nem ismeri fel. Ez mondjuk annyival jár, hogy kivesz-betesz kártya, de akkor is. Hátha egyszer nem akar rá írni, és akkor nahát. Így szerintem inkább a sandisk, és a nikon szerint is a sandisk, lexar az, ami be volt vele vizsgálva, és garantált hogy működik.

Amúgy meg ha ez a helyzet a főnököddel, akkor én egész egyszerűen azt ajánlom, hogy ne vegyen D70-et, mert ha ultrakompakthoz képest akar előrelépni, meg ekvivalens zoomtartományban gondolkodik, ez az ember soha az életben nem fogja megszeretni az slr-rel való fényképezést, hiányozni fog neki, hogy a hátsó lcd-n nem tud komponálni, furcsállni fogja, hogy egy 150e ft-os zoomobinak nincs olyan közelpontja, mint az ultrakompanktjának, így nuku makro... Szerintem csalódás lenne neki. Ehelyett teljesen reálisan vegye meg a Pana FZ20-at, jól járna vele. Vagy pedig ajánlanám a Nikon 8800-ast, jó a zoomtartomány, stabilizált objektív van benne, ráadásul ED lencsetagos... Olyan mintha a canon összegyúrta volna a pro1-et és az S1 IS-t egy 8 megás gépben (látod milyen hasonlatokat veszek, mert tudom hogy canonos vagy  ;)  ). Szóval jobban járna egy bridge géppel. Vagy pl tényleg, a canon pro1, vagy a sony dsc 828.

Amúgy ha mindenáron D70-et akar, akkor egy 18-200-as "Hyperzoomot" vegyen a váz mellé. Makrója akkor sem lesz mondjuk. Meg az obi se egy izé, ugye...

#668 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 15:44

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 16:19

Nekem van Kingston Elite Pro 1gb-os és Sandisk Prosztó :) 1 gb-os is. Kár lenne többletpénzt adni a kingstonért, de ez szubjektív. Mellesleg a kingstont tényleg nem szereti, vannak olyan esetek, amikor a kártyát a behelyezéskor nem ismeri fel. Ez mondjuk annyival jár, hogy kivesz-betesz kártya, de akkor is. Hátha egyszer nem akar rá írni, és akkor nahát. Így szerintem inkább a sandisk, és a nikon szerint is a sandisk, lexar az, ami be volt vele vizsgálva, és garantált hogy működik.

Amúgy meg ha ez a helyzet a főnököddel, akkor én egész egyszerűen azt ajánlom, hogy ne vegyen D70-et, mert ha ultrakompakthoz képest akar előrelépni, meg ekvivalens zoomtartományban gondolkodik, ez az ember soha az életben nem fogja megszeretni az slr-rel való fényképezést, hiányozni fog neki, hogy a hátsó lcd-n nem tud komponálni, furcsállni fogja, hogy egy 150e ft-os zoomobinak nincs olyan közelpontja, mint az ultrakompanktjának, így nuku makro... Szerintem csalódás lenne neki. Ehelyett teljesen reálisan vegye meg a Pana FZ20-at, jól járna vele. Vagy pedig ajánlanám a Nikon 8800-ast, jó a zoomtartomány, stabilizált objektív van benne, ráadásul ED lencsetagos... Olyan mintha a canon összegyúrta volna a pro1-et és az S1 IS-t egy 8 megás gépben (látod milyen hasonlatokat veszek, mert tudom hogy canonos vagy  ;)  ). Szóval jobban járna egy bridge géppel. Vagy pl tényleg, a canon pro1, vagy a sony dsc 828.

Amúgy ha mindenáron D70-et akar, akkor egy 18-200-as "Hyperzoomot" vegyen a váz mellé. Makrója akkor sem lesz mondjuk. Meg az obi se egy izé, ugye...

Pontosan így gondolom én is. :up:  Továbbá az is probléma neki, hogy eddig fényképezett ott is, ahol nem volt szabad, a D70 egyrészt feltűnőbb jelenség, másrészt templomi csendeben akkorát fog visszhangozni a zár, hogy összeszalad az összes biztonsági őr. Valóban probléma neki, hogy nem tud a TFT-n komponálni. Nem is értem, hogy ha szem előtt van neki a Casio P700, akkor hogy kerül képbe a D70 és megfordítva. :confused:  Most az FZ20-at próbálom előtérbe helyezni, úgy tűnik, az minden tekintetben megfelel, jelentős előrelépés a Casiohoz képest, sőt, a meglevő kártyáit is tudja benne használni. Itt tartunk most, már második napja nyűlődünk az ügyön, azt mondja, holnap már dönteni fog. :omg:

Szerkesztette: Thrawn 2005. 05. 04. 15:45 -kor

#669 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 15:58

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 13:23

Csakis Nikon által jóváhagyott kártyát javaslok. Az én vázamat két kingston elite pro kártyával próbáltam, mindkettővel volt baja. Azóta van egy sima sandisk és egy ultra II-es kártyám, mindkettővel kifogástalan. Természetesen nem tuti, hogy nem fog működni a kingston, de rengeteg embernek volt már baja velük, én nem kockáztatnék mégegyszer. Ha olcsó kártya kell akkor a mezei sandisk-kel is teljesen jól használható a gép.

#670 Felhasználó inaktív   warfare 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 18:54

nafene:
http://nikoneurope-en.custhelp.com/cgi-bin...li=&p_topview=1
valami van a levegőben

#671 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 20:35

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 11:49

Sigma 18-125 obiról tudtok valamit?

Itt pl. vannak képek Sigma 18-125 + 20D-vel. 20D-d van, jó obid van, meg tudod ítélni, hogy milyen a Sigma. http://lionhu.atw.hu/
http://www.pbase.com...35-56_dc_if_asp

Sigmáról annyit tudok, hogy hangos az AF motorja, és elég lágy a képe.

Szerkesztette: eszpe 2005. 05. 04. 20:42 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#672 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 20:53

Idézet: warfare - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 19:54

Ez már régi hír, a D70 is megkapja az új D70S összes olyan tulajdonságát ami szoftveresen lehetséges.

#673 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 21:00

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 21:35

Itt pl. vannak képek Sigma 18-125 + 20D-vel. 20D-d van, jó obid van, meg tudod ítélni, hogy milyen a Sigma. http://lionhu.atw.hu/
http://www.pbase.com...35-56_dc_if_asp

Sigmáról annyit tudok, hogy hangos az AF motorja, és elég lágy a képe.

Köszönöm szépen, megnézem. :respect:  Egyébként este felhívott, most meg azt kérte, holnap vigyem be a gépem, szeretné megint megnézni. :omg: Nem értem én ezt.  :confused:  Délelőtt a Sony DCS-V3 volt a kedvence, kora délután a D70, késő délután az FZ20, most este a 20D. Zűrzavar. :omg: Szerintem az FZ20 lenne neki a legjobb, a két tükörreflexessel csak kínlódna.

#674 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 21:03

Idézet: saen - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 14:58

Csakis Nikon által jóváhagyott kártyát javaslok. Az én vázamat két kingston elite pro kártyával próbáltam, mindkettővel volt baja. Azóta van egy sima sandisk és egy ultra II-es kártyám, mindkettővel kifogástalan. Természetesen nem tuti, hogy nem fog működni a kingston, de rengeteg embernek volt már baja velük, én nem kockáztatnék mégegyszer. Ha olcsó kártya kell akkor a mezei sandisk-kel is teljesen jól használható a gép.

Nekem csak kingstonom van
Sima is és elite proII is
De szerencsére semmi bajom nincsen velük. Mindegyik jó és még gyors is.
ÉS az ára elég jó volt.

#675 Felhasználó inaktív   Tito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 10:06

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 22:00

Köszönöm szépen, megnézem. :respect:  Egyébként este felhívott, most meg azt kérte, holnap vigyem be a gépem, szeretné megint megnézni. :omg: Nem értem én ezt.  :confused:  Délelőtt a Sony DCS-V3 volt a kedvence, kora délután a D70, késő délután az FZ20, most este a 20D. Zűrzavar. :omg: Szerintem az FZ20 lenne neki a legjobb, a két tükörreflexessel csak kínlódna.

szerintem is az FZ20-as lenne neki a legmegfelelőbb. Aki ennyire nem érzi a különbséget, annak kár lenne egy d70-est vennie - nem is érdemli meg :p . Különben az FZ20-as nekem is tetszik, az objektívje nagyon jó, és ár-érték arányban nagyon jó.
Esetleg ajánld neki a D2x-et....  ;)

#676 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 10:37

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 20:00

Nekem hasonló esetem volt a főnökömmel. Aztán egyszercsak idevágott az asztalomra egy FZ20-at, hogy megvette, próbáljam ki, aztán mindent magyarázzak el neki. Na ez megtörtént. Én ezután határoztam el, hogy semmi pénzért nem veszek bridge gépet. Én 2 hét múlva megvettem a D70-t, ő meg azóta összesen 26 képet csinált. Ennek pedig már 3 hónapja.
Szóval nem tudom, hogy egy "lelkes amatőrnek" mi éri meg és mi nem. Talán még egy komolyabb 100e alatti kompakt is jó lehet, nem? Szóval az is kiderülhet, hogy nem is akar igazán gépet cserélni.  :D

Szerkesztette: Arakhtahr 2005. 05. 05. 10:40 -kor

#677 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 14:16

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 20:00

Ez az ember nem tudja mit akar. Minek neki egyáltalán a fényképezőgép? Tudja hogy mire akarja használni? Mert akkor lehetne dönteni. De ez szerintem az ő részéről csak a technikailag fertőzött ember kütyüimádata. Egyszerűen "kell neki" egy olyan, mert lehet nyomogatni a gombjait. Mondd meg neki, hogy 3 mondatban fogalmazza meg, hogy mire kell neki a gép.

#678 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 14:32

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 15:16

Ez az ember nem tudja mit akar. Minek neki egyáltalán a fényképezőgép? Tudja hogy mire akarja használni? Mert akkor lehetne dönteni. De ez szerintem az ő részéről csak a technikailag fertőzött ember kütyüimádata. Egyszerűen "kell neki" egy olyan, mert lehet nyomogatni a gombjait. Mondd meg neki, hogy 3 mondatban fogalmazza meg, hogy mire kell neki a gép.

Teljesen azonos véleményen vagyunk, de már késő. Délelőtt megvettem neki az FZ20-at.
Elnézést, hogy pár hozzászólás erejéig szétoffoltam itt a topikot, de tényleg terítékre került a D70 is.

#679 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 15:46

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 13:32

Teljesen azonos véleményen vagyunk, de már késő. Délelőtt megvettem neki az FZ20-at.
Elnézést, hogy pár hozzászólás erejéig szétoffoltam itt a topikot, de tényleg terítékre került a D70 is.

Semmi gond, egy jó beszélgetésre mindig vevők vagyunk. Amúgy szerintem jó döntés volt az FZ20, az egy lényegesen "felfoghatóbb" gép lesz neki, mint egy dslr.

#680 Felhasználó inaktív   SzaSza1980 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 16:06

Kérdésem lenne, mégpedig az, hogy a D70 mekkora memóriakártyát tud max. fogadni?
Ugyanis erősen szemezek egy 2 GB-os Lexar-al. (gép még nincs meg, de már szedem össze hozzá a cuccokat  :cool: )

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.