HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#681 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 05. 18:55

Idézet: SzaSza1980 - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 15:06

Kérdésem lenne, mégpedig az, hogy a D70 mekkora memóriakártyát tud max. fogadni?
Ugyanis erősen szemezek egy 2 GB-os Lexar-al. (gép még nincs meg, de már szedem össze hozzá a cuccokat  :cool: )

Amennyit a FAT 32-vel meg lehet címezni. A 4 GB-osak biztosan mennek.

#682 Felhasználó inaktív   SzaSza1980 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 21:56

Idézet

Amennyit a FAT 32-vel meg lehet címezni. A 4 GB-osak biztosan mennek.

Köszi, akkor beruházok. Állítólag fel fognak menni a közeljövőben a CF kártyák árai a szerzői jogdíj miatt, mivel mp3 lejátszóba is beteheted... no comment. Az emelkedés 4-5e Ft körül lesz, ahogy hallottam.

#683 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 22:14

Idézet: SzaSza1980 - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 22:56

Köszi, akkor beruházok. Állítólag fel fognak menni a közeljövőben a CF kártyák árai a szerzői jogdíj miatt, mivel mp3 lejátszóba is beteheted... no comment. Az emelkedés 4-5e Ft körül lesz, ahogy hallottam.

Ezt jó tudni, akkor ezt is külföldről kell már venni látom...

#684 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 07:01

Volt egy cikk a neten, nem emlékszem hol, ott 1GB fölött 3000 Ft sarcról írtak. :mad:  :reklamacio:

Szerk: ez a jogdíj mikortól lép érvénybe? Addig még én is veszek legalább 2GB-ot.

Szerkesztette: Thrawn 2005. 05. 06. 07:27 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#685 Felhasználó inaktív   SzaSza1980 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 09:15

A nagykereket már végigbüntették, állítólag egy hónap múlva fog stabilizálódni a helyzet, és kialakul az új világrend :)

#686 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 15:12

Pár gondolatomat kifejteném ezzel kapcsolatban.

A görénység a dologban az, hogy azért fizetsz jogdíjat, mert valószínű, hogy jogdíjköteles dolgot is elhelyezel rajta. Vagyis egyfajta átalány-jogdíjat fizetsz azért a zenéért, amit warezban feltettél az mp3 lejátszódra. Érdekes, de a fénymásológépek árában is benne van ez az átalány, mert úgyis fognak vele jogdíjköteles könyvet is másolni. Az írható cd-k esete szerintem közismert, abban is benne van már a jogdíj, ami nem annyira közismert, hogy a cd-írókéban is. Ami gusztustalan, hogy megfizettetik veled a jogdíjat a cd-kért, de ha másolsz, halál rád. Megveszel a egy évben kb 100 írható cd-t, ebből mondjuk 2-3 darabra rámásolsz zenéket, mondjuk ki, tök warezban. Mondjuk 100 db cd árában mennyi jogdíj lehet benne? 5-6000 ft? Asszem kb ki is van fizetve, na nem a zene cd ára, hanem a művésznek-ennek-annak járó jogdíj bőven. Egyedül a lemezkiadó talán, de biztosan a sokszorosító cég, aki ebből rosszul jár.
Nagy-nagy kérdés/1: Akkor miért büntetik a másolást, HA KI VAN FIZETVE A JOGDÍJ
Nagy-nagy kérdés/2: A nikonomban használt flash kártyára az életben nem rakok zenét, akkor MINEK FIZESSEK UTÁNA jogdíjat?

Artisjus monnyon le!

#687 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 15:38

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 16:12

Pár gondolatomat kifejteném ezzel kapcsolatban.

A görénység a dologban az, hogy azért fizetsz jogdíjat, mert valószínű, hogy jogdíjköteles dolgot is elhelyezel rajta. Vagyis egyfajta átalány-jogdíjat fizetsz azért a zenéért, amit warezban feltettél az mp3 lejátszódra. Érdekes, de a fénymásológépek árában is benne van ez az átalány, mert úgyis fognak vele jogdíjköteles könyvet is másolni. Az írható cd-k esete szerintem közismert, abban is benne van már a jogdíj, ami nem annyira közismert, hogy a cd-írókéban is. Ami gusztustalan, hogy megfizettetik veled a jogdíjat a cd-kért, de ha másolsz, halál rád. Megveszel a egy évben kb 100 írható cd-t, ebből mondjuk 2-3 darabra rámásolsz zenéket, mondjuk ki, tök warezban. Mondjuk 100 db cd árában mennyi jogdíj lehet benne? 5-6000 ft? Asszem kb ki is van fizetve, na nem a zene cd ára, hanem a művésznek-ennek-annak járó jogdíj bőven. Egyedül a lemezkiadó talán, de biztosan a sokszorosító cég, aki ebből rosszul jár.
Nagy-nagy kérdés/1: Akkor miért büntetik a másolást, HA KI VAN FIZETVE A JOGDÍJ
Nagy-nagy kérdés/2: A nikonomban használt flash kártyára az életben nem rakok zenét, akkor MINEK FIZESSEK UTÁNA jogdíjat?

Artisjus monnyon le!

:up:

Ehhez még annyit, hogy a kártyákra kivetett jogdíj legalább háromszorosa a nyugati átlagnak. :reklamacio:  Hiába na, nagy az Artisjus apparátusa (léhűtő paraziták), valamiből élni kell. :rolleyes:  :mad:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#688 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 17:37

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 14:38

:up:

Ehhez még annyit, hogy a kártyákra kivetett jogdíj legalább háromszorosa a nyugati átlagnak. :reklamacio:  Hiába na, nagy az Artisjus apparátusa (léhűtő paraziták), valamiből élni kell. :rolleyes:  :mad:

Látnád milyen kiadványuk van, ami őket mutatja be. Ingyen adnak egyet ha kérsz. Nekem van, ha pénzért árulnának ilyen színvonalú kiadványt, a mai könyv- illetve újságárak mellett ez olyan 3e ft körül lenne. Hiába no, telik a megszívatott júzerek pénzéből...

#689 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 13:08

Találtam egy jó kis segítséget az explorerhez: ha telepítitek, akkor ugyanúgy meg tudja jeleníteni a RAW fileokat miniatűrként, mintha jpg lenne, ha tallózzátok a mappákat az explorerben. Van ingyenes és fizetősé változata is, utóbbi tud hisztogramot meg hasonlókat. A weblapja szerint 150 féle raw file-t ismer.

http://www.dpmagic.com/index.html

#690 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 13:37

Saen! A múltkor volt egy beszélgetésünk az SB-800 ügyben, írtad hogy külföldről 85k-ért beszerezhető.
Kukkants ide:
http://www.nika.hu/html/akciok_ni.htm

Ha venni akarsz, most látom, hogy ennél a cégnél 95ezer bruttó, újonnan, magyar garanciával. Szerintem nagyon jó vétel, ajánlom figyelmedbe.

#691 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 14:20

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 14:37

Saen! A múltkor volt egy beszélgetésünk az SB-800 ügyben, írtad hogy külföldről 85k-ért beszerezhető.
Kukkants ide:

Ha venni akarsz, most látom, hogy ennél a cégnél 95ezer bruttó, újonnan, magyar garanciával. Szerintem nagyon jó vétel, ajánlom figyelmedbe.

Ismerem a céget, köszi.

Nem vagyok benne biztos, hogy a Nikon Mo-tól szerzik be a cuccot, szerintem szimplán beszerzik külföldről és tesznek rá kicsi hasznot. Garit meg gondolom ők intézik ha gond van a külföldi céggel. Persze ez nem tuti, csak tipp, minden áruk picit az amcsi felett van... Ráadásul az előleg és a 3-4 hetes szállítási idő is ezt támasztja alá.

#692 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 14:25

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 13:37

Kukkants ide:

A lap alján kisbetűvel:

Idézet

A fenti árak kizárólag 50% előleg befizetése mellett érvényesek. Szállítási határidő: 3-4 hét.

és Artisjus jogdíjak:

Idézet

Kép- és hanghordozóként használható memóriakártyák
(kártya MP3 lejátszóhoz, CF, MMC, MS, Smart Media, SD, mini SD, xD, Microdrive-típusú kártyák)

128 MB-ig 320 Ft/db
256 MB - 1 GB  1.500 Ft/db
1 GB - 20 GB  3.000 Ft/db
20 GB felett  5.000 Ft/db

http://www.artisjus.hu/opencms/export/arti...ozlemeny_U.html
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#693 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 14:27

Amíg a jogdíjakat vadásztam, saen megelőzött. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#694 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 16:18

Persze, láttam a feliratot az oldalon. Viszont a Nikkor 50/1.8 D obijuk 27 ezer bruttó, az ezt követő legolcsóbb amit láttam 41 bruttó. Nekem ennyit megérne 3-4 hét, tekintve hogy az ebay-ről használtan vettem 73 euro + 14 euro szállítási díjért + 2000 ft átutalási költséggel egyet, ami nem D, és használt, igaz made in japan.
Valamit valamiért.

#695 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 17:00

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 17:18

Persze, láttam a feliratot az oldalon. Viszont a Nikkor 50/1.8 D obijuk 27 ezer bruttó, az ezt követő legolcsóbb amit láttam 41 bruttó. Nekem ennyit megérne 3-4 hét, tekintve hogy az ebay-ről használtan vettem 73 euro + 14 euro szállítási díjért + 2000 ft átutalási költséggel egyet, ami nem D, és használt, igaz made in japan.
Valamit valamiért.

Nikon 50mm f1.8D újonnan US-ből ~25k-ért megvan (nem is a legszarabb postával!) és házhozhozzák max 2 hét alatt. Ha rendelsz még mellé valamit akkor meg mégjobban megéri. Egyedül a gariintézés ami gázos tud lenni, de ehhez a bolthoz is fel kell menni pestre 2x, egyszer ügye előleget fizetni és mégegyszer a cuccért, az sincs ingyen. A vakunál ráadásul már 10k különbség van, nagyobb értéknél mégnagyobb. Itthoni árakhoz képest nem rossz ez a bolt, de még mindig elmarad a kívánatostól.
E-bay meg engem nem érdekel, gyakran drágábbért megy el egy cucc, mint újonnan...

#696 Felhasználó inaktív   Tito 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 09. 17:05

Sean! Honnan szerzed be Amerikából a dolgokat? Hogyan? Mert engem is érdekel... Én mindig keresek egy havert, aki kint jár, és behozza, de ez általában ritkán van, és bizonytalan.

#697 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 18:03

Idézet: Tito - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 18:05

Sean! Honnan szerzed be Amerikából a dolgokat? Hogyan? Mert engem is érdekel... Én mindig keresek egy havert, aki kint jár, és behozza, de ez általában ritkán van, és bizonytalan.

Legjobb bolt talán a B&H, használt cuccoknál a KEH a nyerő, de vannak még gyártók akik önmaguk végzik az értékesítést (Kirk, RRS, Singh-Ray, stb) olyankor meg tőlük. Közvetlenül még csak Taiwanból rendeltem, eddig mindig egy amcsi ismerősömet kértem meg, de lassan megjön a hitelkártyám aztán már nem kell ilyesmivel szenvedni. Léteznek ezeknél olcsóbb boltok is, de ezek tutira megbízhatóak. Rendelés módja meg szimplán webről.

Szerkesztette: saen 2005. 05. 09. 18:04 -kor

#698 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 19:53

Idézet: saen - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 16:00

Nikon 50mm f1.8D újonnan US-ből ~25k-ért megvan (nem is a legszarabb postával!) és házhozhozzák max 2 hét alatt. Ha rendelsz még mellé valamit akkor meg mégjobban megéri. Egyedül a gariintézés ami gázos tud lenni, de ehhez a bolthoz is fel kell menni pestre 2x, egyszer ügye előleget fizetni és mégegyszer a cuccért, az sincs ingyen. A vakunál ráadásul már 10k különbség van, nagyobb értéknél mégnagyobb. Itthoni árakhoz képest nem rossz ez a bolt, de még mindig elmarad a kívánatostól.
E-bay meg engem nem érdekel, gyakran drágábbért megy el egy cucc, mint újonnan...

Nem teszik rá a magyar hatóságok az áfát meg a vámot az Európán kívülről rendelt dolgokra? Mert ha azzal együtt ennyi az ára, és a postaköltség+átutalás díja is benne van, akkor ezek tényleg olcsók.

#699 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 09. 19:59

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 18:53

Nem teszik rá a magyar hatóságok az áfát meg a vámot az Európán kívülről rendelt dolgokra? Mert ha azzal együtt ennyi az ára, és a postaköltség+átutalás díja is benne van, akkor ezek tényleg olcsók.

Gondolom függ attól is, hogy miként érkezik a cuccos. Ha csak sima csomagként ismerőstől, akkor hogyan jönne rá vám?

#700 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 20:51

100 dollár alatt nincs se vám se áfa, felette viszont 3,5% vám és 25% áfa, legalábbis nekem mindig ennyi volt. Ja és 10€ alatt nem kell a vámot (csak áfát) megfizetni, csak az áfa alapba számít bele. Ismerőstől jövő csomagot is megvámolhatják ha rájönnek, hogy drága cucc.

Szerkesztette: saen 2005. 05. 09. 20:51 -kor

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.