HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#901 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 21. 21:17

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 22:15

Azért ha már beharangoztam itt az egyik kedvenc képem a húgomról: katt

Ügyes, az állát talán megtarthattad volna, de így is korrekt  :up:

#902 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 21:20

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 22:16

Javítsatok ki, de sztem semmi ilyesmi nincsen!
1.8" helyett 2.0" LCD (de ugyanannyi px), és új firmware, ami a régire is felmegy :)

Mirror lock-up és nagyobb buffer tuti nincs, kábeles kioldó, nagyobb kapacitású elem tuti van. Ami állítólag még van az az, hogy kicsit belül is átrendezték és kevesebb hő jut az érzékelőhöz, így kevésbé zajos. Erre mondjuk bizonyíték nincs, csak ezt mondják egyesek.

#903 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 21:38

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 21:20

Mirror lock-up és nagyobb buffer tuti nincs, kábeles kioldó, nagyobb kapacitású elem tuti van. Ami állítólag még van az az, hogy kicsit belül is átrendezték és kevesebb hő jut az érzékelőhöz, így kevésbé zajos. Erre mondjuk bizonyíték nincs, csak ezt mondják egyesek.

A mirrol lock-up-ot benéztem, nagyobb puffer tuti van (valami 144 képet tud sorozatban lőni normal jpeg-ben), még a dpreview-en olvastam, mikor bjelentették a gépet. Plusz az előbb kihagytam, hogy full speed USB2 van, a sima D70 meg USB1.1-re van lebutítva.
-ZsOlTi-

#904 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 21:48

D70 D70s D50

#905 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 21:59

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 21:17

Ügyes, az állát talán megtarthattad volna, de így is korrekt  :up:

Köszi :) Update: katt ide
-ZsOlTi-

#906 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 22:02

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 21:48

Idézek a belinkelt oldalról:
"... It is also capable of shooting a rapid 3 frames per second for a continuous burst of 144 pictures*.
(*When using JPEG NORMAL - Large setting, and a SanDisk SDCFH (Ultra II), SDCFX (Extreme/Extreme III), or Lexar Media 80X WA CompactFlash™ card)..."

Vagy itt nem a nagyobb puffer a lényeg, hanem ilyen gyors kártyával a sima D70 is tud ennyit lőni?? Nem hiszem.  :think:

Korábbi D70 review-ből:
"USB connection labeled as USB 2 but only supports USB 1.1 transfer speeds"

Szerkesztette: zZsOlTi 2005. 06. 21. 22:05 -kor

-ZsOlTi-

#907 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 05:14

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 23:02

Vagy itt nem a nagyobb puffer a lényeg, hanem ilyen gyors kártyával a sima D70 is tud ennyit lőni?? Nem hiszem.  :think:

Az én D70-em biztos tudja ezt :)

#908 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 08:05

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 6:14

Az én D70-em biztos tudja ezt :)

Régi D70 review-kból:

Idézet

3 frames/sec for 144 images (JPEG/normal with SanDisk 256 MB Ultra II CF)

Ebben nincs változás.
Összefoglalva nem sok innovatív újdonság van a D70s-ben. :)
Nekem továbbra sem érne meg 65-öt, de még 20-at sem :)

Szerkesztette: Georgo a dékán 2005. 06. 22. 08:17 -kor

#909 Felhasználó inaktív   Tadeusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 22. 09:03

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 20:43

Akkor nem a megfelelő filet törölted le...

Naaa. Mac-en 1db file van ebben a témában. Teljes ujrainstallálás a megoldás.

A D70s nél szerintem az s-betü 50 000 Ft legalább az árbol. Csak vigyázni kell, az ember nehogy eltakarja az ujjával, mivel ugy nem látszik. Amig mindkettö kaphato addig a D70 a nyerö. Aztán jön a következö ujdonság.

#910 Felhasználó inaktív   Tadeusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 11:59

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 18:56

Rossznak magyarázod, mert tisztában vagyok a lehetőségekkel, da akkor én is elmagyarázom mégegszer, hogy mit akartam mondani, bolddal kiemelem a lényeget: Ha valaki NEM AKAR raw-ba fotózni, mert sokáig nyaral és kevés a mem kártyája, vagy mert a jpeg a kevence, meg nem akar utólag 1 percet sem konvertálgatni, mert pl nincs is meg nek ia nikon capture, vagy csak nincs kedve hozzá stb. akkor jobb eredményeket érhet el egy jó custom görbével, mint az eredetivel, és viheti a memóriakártyát vagy a válogatott képeket egyből "előhívatni", akár mindenféle utólagos feldolgozás nélkül. Na. :)

Egyébként én rawba fotózok, mégis használom az sReala görbét, és ha akarom -ahogy Te is mondtad- utólag teszek rá másikat, vagy finomítom "kézzel". Ez a lehetőségem megmarad akkor is, ha használom a görbét, innentől meg nem értem, hogy miért ne használjam, mi szól ellene?

A RAW témához egy érdekes adalék: KLIKK IDE

#911 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 22. 12:25

Idézet: Tadeusz - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 11:59

A RAW témához egy érdekes adalék: KLIKK IDE

Érdekes cikk, azt hiszem olvastam már valahol angolul  :think: A formátumokkal kapcsolatos aggodalom nem alaptalan, én már sokat gondolkoztam más témában is ezen. Pl hogy őrizzek meg videókat, lesz-e mondjuk 30-40-50 év múlva alkalmas eszközöm, hogy lejátsszak egy mai DVD-t, vagy miniDV kazettát (mert ami most van, az elromolhat, támogatás nem lesz, a szabványok (pl csatlakozók) változhatnak). Számítogépen a jövőbeni operációs rendszerekhez meglesznek-e még a megfelelő codek-ek, szoftverek stb, amikkel a ma készült kedvenc családi fotóimat, videóimat tudom majd kezelni? Lesz-e még egyáltalán a mai értelemben vett PC, amibe bedughatom majd valahogy a kis 80gigás winyómat amit a fiókban őriztem, vagy akkorát változik a világ, hogy esetleg semmit nem tudok majd kezdeni a ma készült anyagaimmal?
-ZsOlTi-

#912 Felhasználó inaktív   Tadeusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 12:36

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 13:25

lesz-e mondjuk 30-40-50 év múlva alkalmas eszközöm, hogy lejátsszak egy mai DVD-t

Bennem néha már az is felmerül, lehet addigra én sem leszek kompatibilis az akkori gondolkodásmoddal.

#913 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 15:57

Idézet: Tadeusz - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 10:03

Naaa. Mac-en 1db file van ebben a témában. Teljes ujrainstallálás a megoldás.

Ja, hogy Mac? Az lehet, win-en simán meg lehet csinálni a visszaállítást.

#914 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 14:46

Na szegasztok elektor kalandorok (copyright by Dévényi Tibibácsi)

Látom van egy-két új D70 varázslónk, üdvözlet mindenkinek. Georgo gratulálok, hogy a korábbi vacillálás után D70-et vettél :)

Látom már pár bit lefolyt a kábelen mióta erre jártam, most mégis írnék neked egy válaszfélét egy korábbi problémádra (ha az). Nevezetesen a fakó, fátyolos stb képek.

A helyzet az, hogy a nikonnál úgy gondolták, hogy azért veszünk dslr-t, mert majd ezt-azt utófeldolgozni akarunk a képeken. Kár, hogy én ezt nem így gondolom, úgyhogy én is arra törekszem, hogy a gépből lehetőleg olyan kép jöjjön ki, amin az én ízlésemnek megfelelően számottevően már nem kell változtatni. Pár hónap alatt én az alábbi beállításokig jutottam:
Optimize image:
sharpening +1 medium high
tone comp custom curve (tájképre vagy Digital_Agfa_Optima, vagy ev3v34, minden másra is jók ezek, tapasztalatom szerint embereket fotózni az ev3v34 és a whiteweddingv34 a nagyon jó)
színtér: IIIa (srgb) (ez a legfontosabb, az Ia-t bűn volt beletenni, a fátyol nagy részét a IIIa-val el is felejtheted)
saturation: normal vagy enhanced
Hue: ez a legújabb találmányom, mostanában -3 beállításban van.

Más menü: white balance automata -1, ha nagyon meleg színeket akarok akkor -3

Az egészet raw-ban csinálom, és ha valami minimálisat akarok még rajta változtatni, akkor a nikon capture-rel teszem meg. Tedd fel a legfrissebb frissítést, még jobb a kezelhetősége és a használhatósága, kb 5 másodperc alatt meg lehet nyomni egy auto brightness és egy auto color boost gombot a bal oldali ikonsoron, ha kell.
A digital DDE helyett d-lightning van, nagyon jól működik és teszi a dolgát, én használom és használtam az elődjét is (ha megnézed a lentebb belinkelt weblapomon a pláza eső után c. képet az ezzel készült, semmi egyéb különleges photoshoppolás nincs rajta - bár már van egy ps elements-em, amit ingyen kaptam egyik fórumtársunktól, természetesen a jogtiszta, eredeti verzióra gondolok). Nem nagyon értek ehhez a ps-hez egyébiránt, és nem is szándékozok órákat eltölteni egy-egy képemmel, de ez az én egyéni felfogásom és a fotózók nagy részének a véleményével nem találkozik.

Amit még javaslok beállítani egy új gépen, de ez is szokásfüggő, az AE lock/AF lock gomb. A pontos megnevezésre nem emlékszem most fejből, de nálam úgy van beállítva, hogy csak az AE-t lockolja, az AF-et ne.

A custom tone curve egy nagyszerű dolog, mások is írták már, érthetetlen hogy ezt miért nem reklámozza jobban a nikon. Csak egy dologra tudok gondolni, nevezetesen hogy nem akarnak a nagyobb gépeiknek konkurenciát csinálni házon belül. Na mindegy ők tudják.

A személyes véleményem az, hogy a nikon dslr-jénél vagy több utólagos beállításra, vagy több előre beállított dologra a gépen szükséged van ahhoz, hogy jobban használható képeket kapj. Amit eddig láttam más dslr-ekből, a canon és az olympus gépeinál az automatika több dologba beleszól, ami lehet nem jó egyfelől, de én jó dolognak tartom, hogy olyan kép jön ki a gépből, ami esetleg átalakítás nélkül használható.
Még annyi a D70-nél, hogy ha nem akarsz vacakolni valami miatt a custom beállítással, akkor ha vivid-re rakod az optimize image-t, akkor az jó lesz ideiglenesen, bár csak amolyan félmegoldás.
Amit nem írtam, és ezt most még hozzáteszem, hogy főleg tájképeket csinálgatok, és ahhoz találtam ki a fenti beállításokat, de ha a saturation-t nem bántod, a fentiek egy Digital_Agfa_Optima curve-vel általánosan jók lesznek. Persze azt is hozzáteszem, hogy csináltam már a whiteweddinggel is nagyon szép tájképet, és az nagyon nem arra való. :)

A fentiekhez hozzátartozik, hogy mivel optimize image menüpontod csak P/S/A/M módban van, a piktogramos üzemmódokat ne használd. Csak vész esetén és csak raw-ban (itt arra gondolok, hogy ha pl be van lőve a fenti beállításokkal a géped, fotózgatsz, és egy másodpercen belül meg kell csinálnod egy portrét, akkor csavard a portréra a tárcsát, ha van rá még 10-15 másodperced, akkor az optimize image menüben a Portrait-ra, és marad A módban, ha meg még ennél is több, akkor az egyes menüpontokat /tone comp, saturation, sharpening, hue 0 esetleg/ állítsd be.

No nagyjából ennyi okosságot tudtam neked összeszedni pár hónapos D70-ezésem után. Még egy jó tanács a végére: lefelé fordított bajonettel cserélj objektívet, és sok fejfájástól megkíméled magad ccd por ügyben).

#915 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 15:19

Köszönöm a sok a tanácsot, igyekszem, hogy minél hamarabb kiismerjem a gépet :)  :up:
Már most látom, hogy nagyon jó vétel volt, örülök neki :cool:

Miután felfedeztem, hogy mennyi kihasználható lehetőség rejtőzik a RAW-ban szemben a JPG-gel, már csak NEC-be fotózom. Tudom, tudom, nem rég még én írtam, hogy felettébb fanatikus az, aki mindig RAW-ba fotózik, de az automatizálható folyamatok miatt ez nem olyan nagy probléma, dolgozni meg szeretek a képekkel :)

Én is inkább azon leszek, hogy ami nem jó kép, azt (saen után szabadon :D) a DEL gombbal finoman megjelölöm. Ami meg tetszik és/vagy úgy érzem, hogy utómunkával rendbe lehet tenni, azt megdolgozom. Feltettem a frissítéseket, tetszik a Nikon Capture nagyon. :)

Obit nem tudok cserélni egyelőre, mert nincs csak a 18-70mm.
De sajnos vannak porszemek az érzékelőn, legalábbis ez a lerekeszet (F29) kép erről tanuskodik, egy másikon ugyanott vannak a fekete pöttyök. Még Alvaro írta, hogy ő nekiereszti a porszívót, amikor ki akarja tisztítani. Ha belekerül por, Ti mivel szeditek ki?  :think:

#916 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 15:35

Abban viszont biztos vagyok, hogy teleobi előtt egy nagyobb vinyót is kell vennem :D

Piktogrammos cuccokat már az A60-on sem használtam soha, itt is hanyagolom.

Szerkesztette: Georgo a dékán 2005. 06. 23. 15:47 -kor

#917 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 16:14

Az a por nem biztos, hogy a ccd-n van, könnyen lehet hogy az objektívben belül...

#918 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 16:22

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 17:14

Az a por nem biztos, hogy a ccd-n van, könnyen lehet hogy az objektívben belül...

Na neee! Azt nem tudom kiszedni  :reklamacio:
Mondjuk ilyen durva rekeszt nemigen fogok használni :)
Kipróbálom meddig látszik.

#919 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 16:33

Akinek ilyen baja van, vegyele az obit és nézzen át rajta, meg úgy bele. Az én 24-85G-mben van már bőven cucc, ráadásul az a legjobb, hogy mindig máshol bukkannak fel a szemcsék a képen... f16-nál már simán látszanak nálam...

#920 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 22:21

update:
http://www.dpreview....kon_view626.asp
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.