Kerio tuzfal kerdesek...
Elküldve: 2006. 04. 19. 20:18
Elküldve: 2006. 04. 19. 20:23
Idézet: Orgi - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 20:18
lehet exportalni beallitasokat!
Elküldve: 2006. 04. 20. 07:56
Elküldve: 2006. 04. 20. 11:18
Idézet: Orgi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 6:56
Én is emlékszem ilyenre, kattingass csak tovább

Persze lehet, hogy aki átvette a Kerio-t az kivette belőle? Azt nem tudom

Elküldve: 2006. 04. 21. 23:40
Idézet: Orgi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 7:56
Bal oldalt Overview (Áttekintés), fent Preferences (Beállítások) fül.
Elküldve: 2006. 04. 30. 22:34
Elküldve: 2006. 05. 02. 00:09
Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 22:34
http://www.sunbelt-s...e.com/Kerio.cfm
menj lefelé picit
Elküldve: 2006. 05. 02. 05:53
Meg uj vagyok itt, bocsi ha valami hulyeseget irok, majd belejovok.
Azert kerem a segitsegeteket mert, eddig csak az xp beepitett tuzfalat hasznaltam, nem is volt gondom.
De a mult heten folyamatosan jelezte az avast(ezt a viruskergetot hasznalom):tamadas innen + innen(ip cim).
Felraktam a Kerio 4.2 verziojat(kerio-kpf-4.2.2-911-win).
Nem allitottam rajta kulon semmit(tipikus beallitasokkal installaltam).
A gondom: folyamatosan bomlik az internet kapcsolatom, kb. 10 perc mulva, de ez valtozo.
A skype aktiv, de senkit sem latok aktivnak a telefonkonyvemben, ha lekapcsolom a keriot akkor aktivva valnak a beszelgeto partnerek a skypeba.Viszont akkor megint jon az avast-tol a figyelmeztetes: blokkolva a tamadas .......stb.
A kapcsolat bontasban nem vagyok biztos hogy a kerio csinalja, de egyre valoszinubb(mar a skype-bol kiindulva is.
Uzit nem ir semmit hogy miert bontja, csak azt veszem eszre hogy a skype ikonja a talcan zoldrol szurkere valt.
Tanacs?
Valaki?
:confused:
Jurta
Elküldve: 2006. 05. 02. 09:29
Idézet: jurta - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 4:53
Meg uj vagyok itt, bocsi ha valami hulyeseget irok, majd belejovok.
Azert kerem a segitsegeteket mert, eddig csak az xp beepitett tuzfalat hasznaltam, nem is volt gondom.
De a mult heten folyamatosan jelezte az avast(ezt a viruskergetot hasznalom):tamadas innen + innen(ip cim).
Felraktam a Kerio 4.2 verziojat(kerio-kpf-4.2.2-911-win).
Nem allitottam rajta kulon semmit(tipikus beallitasokkal installaltam).
A gondom: folyamatosan bomlik az internet kapcsolatom, kb. 10 perc mulva, de ez valtozo.
A skype aktiv, de senkit sem latok aktivnak a telefonkonyvemben, ha lekapcsolom a keriot akkor aktivva valnak a beszelgeto partnerek a skypeba.Viszont akkor megint jon az avast-tol a figyelmeztetes: blokkolva a tamadas .......stb.
A kapcsolat bontasban nem vagyok biztos hogy a kerio csinalja, de egyre valoszinubb(mar a skype-bol kiindulva is.
Uzit nem ir semmit hogy miert bontja, csak azt veszem eszre hogy a skype ikonja a talcan zoldrol szurkere valt.
Tanacs?
Valaki?
:confused:
Jurta
Hali!
Nem ismerem a skype programot, ahogy az avastot se nagyon.
De, két, sőt három (!) egyfunkciójú program üti egymást, tehát ha az avast támadást jelez neked akkor nyilván van a víruskeresőnek tűzfal része is (internet security), tehát a tűzfal részét kapcsold ki.
Ezenkívül a windows beépített tűzfalát is kapcsold ki. Igy aztán a kerio tud rendesen üzemelni.
A kerióban el kell engedni a skype program által használt portokat, elvileg mikor először találkozik vele megkérdi mi legyen, a legegyszerűbb neki azt mondani hogy ez a program azt csinál amit akar. Ha nem megy teljeskörűen akkor véletlenül letiltottad, tehát keresd meg a kerio(!) programlistájában a skype-odat, és töröld ki, erre a következő futtatáskor megkérdi mi legyen és beállítgatod (vagy törlés nélkül ->zöld pipákat nyomsz mellé).
Elküldve: 2006. 05. 02. 17:21
Lenne egy olyan kérdésem,hogy lefuttattam a http://wigwam.sztaki...ort_teszt.shtml -on egy tűzfal tesztet és a 21-es FTP portot nyitottnak találja.Ez okoz valamilyen problémát,és ha igen akkor hogy lehet ezt orvosolni.
Köszi,Locsi.
Elküldve: 2006. 05. 02. 17:49
Idézet: Orgi - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 1:09
Köszi!

Elküldve: 2006. 05. 19. 15:02

Elküldve: 2006. 05. 19. 15:47
Idézet: Orgi - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 14:02
Én nem tartanék fenn kékhalálozó programot

Ha egyszerű kicsi tűzfal kell, esetleg próbáld ki a kaspersky anti hacker-t. Ha kicsit "erősebb", akkor agnitum outpost. Aztán ha kijavítják, akkor vissza a keriora (ha akarsz)

Elküldve: 2006. 05. 23. 08:20
Elküldve: 2006. 05. 23. 09:24
Idézet: GrayBack - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 8:20
"However, there is no need to replace your current version. The product is the same, we have just rebranded it."
Ez még mindig a 2005. decemberi.
Elküldve: 2006. 05. 26. 23:40
Az utóbbi egy hónapban nálam is többször kékhalált okozott a fwdrv.sys. Egyszer teljesen spontán, egyébként csak akkor, amikor a rundll akart kimenni a netre ("DLL futtatása alkalmazásként" - pl. a DivX -et nem is lehet frissíteni a saját frissítőprogramjával emiatt, meg egyéb finomságok). Köv. indításkor meg ugat, hogy küldjük el a hibajelentést (az egész memory dumpot, nevetséges! Több mint 200 MB, tömörítve is több mint 80 MB!). OK, hát küldjük, töltsük fel a szerverre az egészet. Sikertelen. Egyszer sem sikerült. Minek van a hibajelentés, ha nem működik?

Arról nem is beszélve, hogy a telepítése után elcseszte a WMI -t is.
Azt hiszem, nem sokáig lesz a gépemen Kerio. Inkább a gyári XP tűzfal. Az legalább kicsi, meg telepítgetni sem kell. Azt mondják sokan, nem olyan rossz az. Legalábbis nem tudunk arról, hogy sikerült-e ezidáig feltörni valakinek...

Esetleg Sygate. még nem tudom.

Elküldve: 2006. 05. 27. 00:05
Idézet: Suricated - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 22:40
Szia, a GUI-ról lehet tudni, sok kapcsolat esetén meghal szépen. (DNS feloldás tiltása kicsit gyorsít).
Bármelyik tűzfalat is választod majd, szopacs mindegyikkel lesz. Talán a beépítettet kivéve

De hogy az mennyire hatékony...
Elküldve: 2006. 05. 27. 21:59
Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 1:05
Bármelyik tűzfalat is választod majd, szopacs mindegyikkel lesz. Talán a beépítettet kivéve

De hogy az mennyire hatékony...
Hát... Ha azt a néhány tűzfaltesztet kiállja, akkor az már jó, nem?
Egyébként sokáig, majd egy évig használtam azt is, és nem törték meg a gépem... (vagy csak nem ért olyan erős támadás, hát kitudja...

Csakhát kellett valami komolyabb is. Ami mindkét irányba szűr. Ami naplóz. Ami ad némi információt arról, mi is történik a hálózati kapcsolaton keresztül a háttérben...

Sajnos nincs túl sok free tűzfal. Van ez, meg van a ZA (az még rosszabb). Meg van a Jetico, amiről még sosem hallottam eddig...

szóval :confused:
Elküldve: 2006. 06. 19. 08:08
Idézet: Suricated - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 21:59
Egyébként sokáig, majd egy évig használtam azt is, és nem törték meg a gépem... (vagy csak nem ért olyan erős támadás, hát kitudja...

Csakhát kellett valami komolyabb is. Ami mindkét irányba szűr. Ami naplóz. Ami ad némi információt arról, mi is történik a hálózati kapcsolaton keresztül a háttérben...

Sajnos nincs túl sok free tűzfal. Van ez, meg van a ZA (az még rosszabb). Meg van a Jetico, amiről még sosem hallottam eddig...

szóval :confused:
Tudna valaki segítemi eme tűzfal beállításában?
A Cfosspeed nevű programhoz akarom konfigurálni, de úgy látszik nem elegendő tejhatalmat adni az SPD.exe.-nek és a cfosspeed.exe-nek. A ping and tracert in és out is engedélyezve van, de valamiért blokkolja néha a ping célállomást

Elküldve: 2006. 06. 24. 14:26
Idézet: Bishop - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 8:08
A Cfosspeed nevű programhoz akarom konfigurálni, de úgy látszik nem elegendő tejhatalmat adni az SPD.exe.-nek és a cfosspeed.exe-nek. A ping and tracert in és out is engedélyezve van, de valamiért blokkolja néha a ping célállomást

Hááát ez elég bonyolult!