Tv tuner kártya van amelyik jó?
Elküldve: 2006. 03. 31. 11:27
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)
Elküldve: 2006. 03. 31. 15:59
Vettem egy PINNACLE 310e USB-s TV-TUNER-t, a hangot stb. szépen megtalálja, beállítottam. Azonban a kép enyhénszólva is szemcsés, nem kicsit szemcsés hanem nagyon, élvezhetetlen.
Az antennát ellenőriztem, a TV-be bedugva "csodálatos kép" van, PC-n ehhez képest színes hangyás képet lehet látni a TV-TUNER-en keresztül.
PC-m: AMD3000+/1.5GB RAM/VGAX600PRO
Gondolom ennek a közepes konfignak azért elégnek kellene lennie ahhoz, hogy szép képet kapjak a PC-men.
Ha valaki tudna vmilyen megoldást javasolni, azt megköszönném.
Üdv: BGABGA
Elküldve: 2006. 04. 02. 00:42
Vettem egy Avermedia M150 típusú tunert, elvileg hardveresen tömörít. De sajna csak OEM formában jutottam hozzá (tudom, tudom...). Nos, a lemezen, amit mellékeltek, csak a drivere volt fönn, semmi guide, vagy szoftver... Hát mondom szép, 3,3 mega egy cd-n. Na mindegy. A tuneren magán nincs semmilyen csatlakozó, ahova audió kábelt lehetne dugni összekötni a hangkártyával, ezért úgy gondolom, hogy a PCI sloton keresztül kommunikál vele - de ez csak az én feltételezésem, lehet teljesen vak vagyok. Kipróbáltam a Dscalerrel és a ChrisTV-vel is, s nem volt hang egyikkel sem. Mégis, mit kellene beállítanom ilyen esetben? Egyáltalán, windowsos beállítás, vagy a progikon belül is kell valamit állítani? A ChrisTV-ben volt egy ilyen lehetőség, beállítottam, hogy PCI sloton át műxik a dolog, de így sincs semmi. Valami ötlet?
Elküldve: 2006. 04. 02. 01:23
Elküldve: 2006. 04. 02. 01:47
Idézet: kekeckukac - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 1:23
Igen, ezt néztem én is, de konkrét szoftvernév nincs említve.
Nos, télleg vak vagyok... Van egy hatalmas nagy csatlakozó a tuneren, de nem tudom, most az lenne az, ami nekem kell? Illetve ha igen, akkor azt miféle kábellel kössem a hangkártyához? Itt egy kép a kártyáról, a jobb felső saroknál van az a nagydarab csati.
Elküldve: 2006. 04. 02. 08:12
Nem kell hozzá külön csati.Azt olvastam hogy a christv-l probálkoztál keress a honlapjukon egy plugint ami a pvr-hez jó.Mert a Hauppagekhoz vanés azok is pvr-k.Bár a supportban szerepel a tied.
Elküldve: 2006. 04. 02. 20:09
Idézet: kekeckukac - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 8:12
Nem kell hozzá külön csati.Azt olvastam hogy a christv-l probálkoztál keress a honlapjukon egy plugint ami a pvr-hez jó.Mert a Hauppagekhoz vanés azok is pvr-k.Bár a supportban szerepel a tied.
Utána már én is megtaláltam a szoftver felsorolást, az volt a gond, hogy kis csillagozott utómegjegyzésben volt utánaírva... Keresem a plugint a ChrisTV-hez.
Elküldve: 2006. 04. 04. 05:48
Idézet: Mykee - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 17:35
Hivatalosan mi a neve ennek a tv alkatrésznek? Milyen bevált erősítőket ismertek, amik javítják a tuner képminőséget és emberi áron kapható?
Én is érdeklődtem pl. az UPC-nél ilyen erősítővel kapcsolatban, de ott azt mondták, hogy az erősítők felerősítik a zavarjelet is, tehát nem fogják javítani a képminőséget.
Elküldve: 2006. 04. 04. 19:48
Elküldve: 2006. 04. 04. 20:03
Például máig a legszebb képe egy kétpaneles PCTV Pro kártyának van. Kipróbálta, már több tunert is (Theater 550-est, PCTV 310i-t, egypaneles PCTV Pro-t), és egyiknek se volt olyan szép képe, mint annak. A hangja is szép tiszta. Sajnos már nem nagyon van támogatása, ezért muszájból a 310i-re tértem át. Namármost a PCTV Pro-t bármelyik slotba, bármelyik kártya mellé tettem, szép volt a képe ugyanazzal a kábellel. A 310i már felveszi a zajt. Ráadásul a PCTV Pro csatornaváltása egy álom. A 310i-é meg az ATI-é közel nem olyan gyors.
Szóval igen, tunertől is függ a minőség, meg a kábelektől is. Ha ez utóbbiak rendben vannak, akkor a tuner a ludas.
Elküldve: 2006. 04. 04. 20:13
Idézet: Mykee - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 14:56
Általánosságban egy korszerű színes készülék 64dB/uV jelszintre már szép képet ad.
A kép minősége azonban nem csak a jel nagyságától függ.
Az alkalmazott KF fokozat ,ahol is kiszedik a vivőből a hasznos jelet,szintén nagyon számit.
A jobb cuccok alkalmaznak még egyéb szűrőket és látvány javítókat
mint Y/C szeparátor , digitális fésű szűrő , 2D zajszűrő , 3D előszűrő.
PC-s kártyák esetében szükség van még valamilyen DEINTERLACE eljárásra is.
Ami lehet software-s vagy akár hardware-ből megoldott.
A felsorolt elemek mind drágitják a terméket , kivéve ha ezt mind software oldja meg.
Ugye a software-t egyszer kell kifejleszteni és sokszor eladni.
Legfeljebb adott konfigban nem működik vagy csak részben.
Elküldve: 2006. 04. 04. 20:40
Elküldve: 2006. 04. 05. 10:44
Idézet: wassermann - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 21:40
Szvsz nem a miniatürizálás a gond, hanem a PC - a gyártók általában csak azzal törődnek többé vagy kevésbé, hogy a házból ne csorogjon ki rádiófrekvenciás jel, Hogy benn a házban mi uralkodik, azzal nemigen foglakoznak.
A PC-ben a tunerhez igen közel igen meredek felfutású, ezért igen nagy sávszélességű digitális jelek rohangálnak, amit egy nagy érzékenységű vevő az árnyékolás ellenére kapacitív vagy induktív úton elég jó hatásfokkal "begyűjt". Ebből a szempontból a miniatürizálás előny, kisebb fizikai méretű alkatrészek kevesebb külső jelet hajlamosak összeszedni a környezetből.
Ha a tuner éppolyan érzékeny lenne, mint egy mezei TV-ben, valszeg élvezhetetlen lenne.
A jel/zaj viszony javításának általam használt módja, hogy beraksz egy kis zajú rádiófrekvenciás előerősítőt (én magam építettem egyet, de akinek nincs a fiókjában kis zajú, jó keresztmodulációs tulajdonságokkal rendelkező UHF tranzisztor és Weller páka, az 3...8 ezerért vehet készen szélessávú antenna-előerősítőt
Az előerősítőt a PC-től minél távolabb kell beiktatni (az antennafejen vagy a fali koax-aljzatnál), és a viszonylag nagy szintű (de még túlvezérlést nem okozó) jelet kell bevinni a tunerre - így az alaplap által keltett rászórás kevésbé érvényesül. Elvben tisztességes kábelszolgáltatónál erre nincs szükség, de sajna ilyen kevés akad idehaza.
És mellesleg a koaxkábel kivitelezése sem mindegy, kábelTV-hez mindenképpen szerencsésebb a dupla árnyékolású, azaz a környezeti behatásokra kevésbé érzékeny.
Elküldve: 2006. 04. 06. 22:17
A tuner képminőségét ez mennyire befolyásolhatja, hogy elektromos berendezések földelésként használják a tv/internet koaxkábelét, ráadásul a kábelszolgáltató ajánlásával történik mindez?

Súgó
A téma zárva.