HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#1761 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 07. 07:42

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 23:17

Amikor kötötték be a chellót, megkérdeztem az UPC-s szerelőt, hogy a PC-m a 220V-os hálózaton keresztűl le legyen-e földelve. Erre azt mondta, hogy nem, mert a koax kábel sokkal jobb védőföldelést jelent a PC-nek, mint ha az elektromos hálózaton keresztül kapna védőföldelést.
A tuner képminőségét ez mennyire befolyásolhatja, hogy elektromos berendezések földelésként használják a tv/internet koaxkábelét, ráadásul a kábelszolgáltató ajánlásával történik mindez?

Mivel a kábelTV végpontnak leválasztottnak kell lennie (Uniós előírás melyet hazánkban is kötelező lesz betartani) ezért ha nem földeled le a PC-det akkor az egy esetleges zárlat következtében áramütést okozhat. Ma már sok kábelTV társaság alkalmaz galvanikusan leválasztott végpontot (az új építésű házakban már eleve így szerelik a rendszert) ezért az elektromos hálózati védőföldelés használata elengedhetetlen (pontosabban fogalmazva kötelező).
Viszont amennyiben nem leválasztott a kábelTV végpont akkor Isolator (galvanikus leválasztó) segítségével kell leválasztani mivel leválasztás nélkül földhurok keletkezik az elektromos hálózat védőföldelése és a kábelTV földelése között ha közvetett vagy közvetlen módon galvanikusan kapcsolatba kerülnek ami nem kívánatos zavarokat okoz.

!!!!! HÁLÓZATI VÉDŐFŐLDELÉS NÉLKÜL PC-T BEKÖTNI TILOS ÉS ÉLETVESZÉLYES !!!!!!!

#1762 Felhasználó inaktív   Mukk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 09. 23:22

háj!

terra cynergy 600-as távirányítója nem akar működni:( van vmi ötletetek, hogy mi lehet az ok? terrateces tapasztalatok?

jah, és mi a különbség analóg és digitális ill. videodigitalizálásra és pl tv-zgetésre termett kártyák között? vki magyarázza ár el laikusoknak:)

kösz előre is

Szerkesztette: Mukk 2006. 04. 09. 23:25 -kor

#1763 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 10. 21:49

Na, hosszas nézelődés után 2 kártya maradt:

Hauppage WinTV PVR150 és Leadtek WinFast PVR2000

Árban és tudásban ahogy nézem nagyjából megegyeznek, csak a tapasztalatokra lennék még kiváncsi.

Nekem a Hauppage szimpatikusabb, de nem tudnám megmondani, hogy miért.
KomposztWC

#1764 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 23:47

Ehhez mit szóltok:
Volt kint a UPC bevizsgálni a tvkábel jelerősségét. Még előzőleg telefonon egyeztettem az időpontot a UPC ügyfélszolgálatával és ott azt mondta az ügyintéző, hogy ~70dB-esnek kell lennie a tvjelnek.
A szerelő úgy nézte meg a modem jelét, hogy a IE-be beírta, hogy http://192.168.100.1/ és ezt kapta:

Kép

Ez szerinte rendben van. Most mi az igazság? 70 vagy 42-50dB a jó érték?
Ráadásul kicserélte a modem és a tuner közti elosztót asszimetrikusról HS2-re. Egy korábbi szerelő esküdött, hogy jobb az asszimetrikus.
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#1765 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 07:01

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 0:47

Ehhez mit szóltok:
Volt kint a UPC bevizsgálni a tvkábel jelerősségét. Még előzőleg telefonon egyeztettem az időpontot a UPC ügyfélszolgálatával és ott azt mondta az ügyintéző, hogy ~70dB-esnek kell lennie a tvjelnek.
A szerelő úgy nézte meg a modem jelét, hogy a IE-be beírta, hogy http://192.168.100.1/ és ezt kapta:

Kép

Ez szerinte rendben van. Most mi az igazság? 70 vagy 42-50dB a jó érték?
Ráadásul kicserélte a modem és a tuner közti elosztót asszimetrikusról HS2-re. Egy korábbi szerelő esküdött, hogy jobb az asszimetrikus.

Hát, jelszintet mármint TV szempontjából műszerrel szoktak mérni méghozzá úgy, hogy a lakásba kiépített antennacsatlakozóra ráköti a műszerét és megméri az aktuális jelszintet. Majd ugyanezt megismétli a külső szétosztó erősítőnél is.
Tudomásom szerint kötelezően 65-70dB jelszintnek kell lennie a lakásba bejövő antennakábelen. Az, hogy erre modem van rákötve az ebből a szempontból érdektelen mivel a kábelTV jelszintnek nincs köze az internethez.
A jelszintet a modem előtt az RF elosztó TV felé menő ágában kell mérni (itt kell kötelezően 65-70dB szintnek meglennie).

Szerkesztette: wpepi 2006. 04. 11. 07:11 -kor

#1766 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 10:50

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 8:01

Hát, jelszintet mármint TV szempontjából műszerrel szoktak mérni méghozzá úgy, hogy a lakásba kiépített antennacsatlakozóra ráköti a műszerét és megméri az aktuális jelszintet. Majd ugyanezt megismétli a külső szétosztó erősítőnél is.
Tudomásom szerint kötelezően 65-70dB jelszintnek kell lennie a lakásba bejövő antennakábelen. Az, hogy erre modem van rákötve az ebből a szempontból érdektelen mivel a kábelTV jelszintnek nincs köze az internethez.
A jelszintet a modem előtt az RF elosztó TV felé menő ágában kell mérni (itt kell kötelezően 65-70dB szintnek meglennie).

A bejövö csatlakozon mért jelnek kell 65-70dB nek lennie. De erre még rájön a szűrő -7-10dB -es csillapitása a modem felé (a TV felé -3dB). Legalábbis nálunk ilyen szűröt szereltek. + még rájön egy -3-6dB-es osztó a TV-és a TV kártya közé. Igy a sáv alján 75, a tetején 63 dB-es jel a TVnél átlagban -7, A modemnél meg -9dB -el kissebb. Nem is jó a kép. Legalábbis a sáv tetején. A TV kártya sokkal kevésbé érzékeny (Winfast TV 2000 XP Expert) igy az már sokszor zajos képet ad.

#1767 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 12:08

Tegnapelőtt meguntam, hogy sz@r a kép (Hauppauge PVR 350-nel szöszös, hangyás, KWorld Creator MCE 200 Deluxe-szal nulla), így vettem egy Somogyi-féle antenna jelerősítő-szűrőt (pici doboz tele elektronikával + tápegység) 4000-ért, háromszoros árnyékolású kábelt (55ft/m) és pár csatlakozót (20ft/db).

Eredmény:
Hauppauge: kristálytiszta, majdnem-dvd minőség
KWorld: mint eddig a Hauppauge (szöszös, csúnya)

Tanulság: jó jelminőség, jó kábel és jó tunerkártya kell.

A KWorld képe (Conexant Blackbird, CX23416 + CX23880) sokkal rosszabb mint a TV2000XP Experté, ne vegyetek ilyet. Egyetlen előnye, hogy HW-s.

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 04. 13. 12:08 -kor

#1768 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:23

Egy linket tudnál adni erről a Somogyi erősítőről?
Néhány mp-s felvételt nem tudnál feltenni tárhelyjedre (akár átmeneti jelleggel)? PL. ide: link, vagy ide: link.
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#1769 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 14:07

Nincs tárhelyem; amíg volt és feltettem egy 1mb-s zipet, 2 nap alatt mindent töröltek.
Adj FTP-t, oda szívesen felteszek ezt-azt.

Mondjuk még mindig nem 100%-os, mert van 3 TV, 2 tunerkártya, 5 elosztó, 100m mazzag - sok zajt beszed így is.
Az erősítőről link nincs; bementem a sarki zöldségesbe akarom mondani villanyász boltba, és volt nekik egy utolsó darabjuk.

Somogyi Elektronic ANT 25 antennaerősítő
frek: 47-862 mhz
erősítés: 15-25 dB
szabályozás tartománya: 10 dB
75 ohm
bemeneti reflexiós csill: =< -8 dB
kimeneti reflexiós csill: =< -8 dB
zajtényező (NF): 5- 5,55 dB

(dobozáról)

A KWorld kütyüt is megmazzagoltam, így már egész korrekt. Fater szerint (ő kapta a Leadtek helyett) szebb mint a régi. 8mbps MPEG2 ;)

#1770 Felhasználó inaktív   uborka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 07:57

Hello,
Tuner kellene, projektorhoz. Amire szukseg lenne: projektoron menjen vagy a teve, vagy a szamitogep kepe.

Amit neztem erre: AverTV BOX 9, van tv meg vga bemenete, es vga kimenete van, amit a projektorba bele tudnek kotni. A szamitogepbol pedig egy ket vga kimenetes videokartyabol az egyik a tunerbe menne, a masik a sajat lcd-jebe.

Igy lehetne valtogatni hogy a tv vagy a szamgep menjen a projektoron...

Jol gondolom, vagy nem igazan fog mukodni, illetve rossz lesz a kepminoseg, esetleg masik megoldas ra? Koszi elore is

#1771 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 10:44

Idézet: uborka - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 6:57

... AverTV BOX 9, van tv meg vga bemenete, es vga kimenete van, amit a projektorba bele tudnek kotni. A szamitogepbol pedig egy ket vga kimenetes videokartyabol az egyik a tunerbe menne, a masik a sajat lcd-jebe ...

Elvileg jó elgondolás, mert így TV-t tudsz nézni a TV-boxból anélkül, hogy a PC be lenne kapcsolva.

#1772 Felhasználó inaktív   mhncsa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 16:35

Üdv!

Tv tuner-t készülök venni. (mily meglepő :-) )
Amire használnám: TV nézés, TV-ből műsor felvétel, esetleg régi vhs felvételek digitalizálása
Kinéztem: hauppauge WinTV-PVR-usb2
ma majdnem meg is rendeltem, csak rájöttem, h ez nem megy a gép nélkül.
néztem olyat is ami alapból használható úgy h monitort rákötöm a "dobozra" és nem kell a gép.
pl. avermedia avertv box7,9  csak ezekkel meg nem lehet felvenni tv adást

kérdés1: van olyan megoldás ami külső, hw-s mpg2 tömörítős (szval kb mint a WinTV-PVR-usb2) és emellett lehet használni gép nélkül is?
vagy ezt felejtsem el?

kérdés2:  az ilyen gép nélkül használható tvbox-ok esetében (pl. avermedia avertv boxX), ha csak egy monitorom van, akkor ha gép nélkül akarom használni akkor a monitor csatlakozót kell dugdosni gép-box-gép között?

előre is köszönöm!

#1773 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 21:38

Idézet: mhncsa - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 15:35

kérdés1: van olyan megoldás ami külső, hw-s mpg2 tömörítős (szval kb mint a WinTV-PVR-usb2) és emellett lehet használni gép nélkül is? vagy ezt felejtsem el?

kérdés2:  az ilyen gép nélkül használható tvbox-ok esetében (pl. avermedia avertv boxX), ha csak egy monitorom van, akkor ha gép nélkül akarom használni akkor a monitor csatlakozót kell dugdosni ...

1. válasz: ha gép nélkül akarsz felvenni az az asztali DVD-író...
2. válasz: semmit nem kell kihúzni, dugdosni. A távirányítójával kapcsolgathatod minek a képe kerüljön a monitorra.

#1774 Felhasználó inaktív   Mukk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 13:29

szasztok!

visszaolvasgattam a topicban, de egy nagy egyvelegnek tűnik nekem az az információ-halmaz, amit itt a tudósok közzé tesznek, és - saját kavalitásaim végett - nem tudom leszűrni a számomra fontos infókat, ergo a kérdésem a következő:

szeretnék tv kártyát venni, de nem igazán tudom, mi a különbség analóg és digitális, HW-es SW-es között. Tv-t szeretnék nézni, adást felvenni lehetőleg tömörített formátumban, esetleg játékokból is zseretnék felvenni - mi kell ezekhez, mit javasoltok? Jó lenne hozzá távirányító és szép kép is:)

keret max 20-25K (inkább 20)

előre is köszi!

Szerkesztette: Mukk 2006. 04. 19. 13:31 -kor

#1775 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 16:13

Idézet: Mukk - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 13:29

szasztok!

visszaolvasgattam a topicban, de egy nagy egyvelegnek tűnik nekem az az információ-halmaz, amit itt a tudósok közzé tesznek, és - saját kavalitásaim végett - nem tudom leszűrni a számomra fontos infókat, ergo a kérdésem a következő:

szeretnék tv kártyát venni, de nem igazán tudom, mi a különbség analóg és digitális, HW-es SW-es között. Tv-t szeretnék nézni, adást felvenni lehetőleg tömörített formátumban, esetleg játékokból is zseretnék felvenni - mi kell ezekhez, mit javasoltok? Jó lenne hozzá távirányító és szép kép is:)

keret max 20-25K (inkább 20)

előre is köszi!

Az analóg és digitális között az adás sugárzásának módja tesz különbséget.

Egyelőre az analóg sugárzás az elterjedt, pl a földi antennával vagy kábeltv-vel vett adások túlnyomó többsége analóg. Ezeket az adásokat a jelenleg elterjedt TV-készülékekkel egytől egyig lehet venni. Azonban már megjelent a digitális földi sugárzás (DVB-t, mint Terrestial), aminek a vételéhez viszont digitális vevő vagy legalább egy digitális-analóg átalakító kell (plusz analóg vevő). A műholdas adások szintén digitálisan jönnek, az a DVB-s (satellite), de ez azt hiszem, nem meglepő. Ezen kívül létezik még digitális kábeltv-szolgáltatás is (DVB-c).

Az analóg és digitális vevők egymással nem kompatibilisek, így az esetlegesen digitálisan sugárzó kábeltv-szolgáltatók egy átalakítót (vagy mit) adnak az ügyfeleknek, aminek a segítségével hagyományos TV-készüléken is nézhetővé válik az adás.

Egy analóg kártyával szinte 100 %, hogy nézhető eredményhez jutnál, azonban, ha véletlenül a kábelszolgáltatód digitálisan sugároz, érdemes beszerezni egy digitális vevőt, mivel a digitális sugárzás a jobb jelminőség mellett egyéb információk továbbítását is lehetővé teszi az adások mellett (pl EPG, elektronikus programmagazin, stb..).

Ezeken kívül vannak még hibrid kártyák is, amelyek egyaránt képesek analóg és digitális adás megtekintésére (igaz, ezek valamivel drágábbak).

A szoftveres és hardveres jelző pedig arra utal, hogy az adások dekódolását vagy tömörítését a számítógép processzora végzi egy szoftver segítségével, vagy van-e valamilyen hardveres chip a kártyán, ami ezt elvégzi.
Analóg kártyákon pl elég népszerű az Mpeg2 hardveres kódoló a drágább kártyákon, amik az adásokat úgy kódolják át mpeg2-be, hogy az a számítógép processzorát nem terheli, így elvileg mást is csinálhatsz felvétel közben, nem fog a felvétel rovására menni (elég kellemetlen, ha valami váratlanul leterheli a gépet, miközben épp digitalizálnál, és ezért elcsúszik az épp rögzített videón egymáshoz képest a hang és a kép).

Digitális kártyák esetében megfordul a helyzet, ott az adás eleve valamilyen tömörített formában érkezik (nem olvastam utána, hogy mindenhol mpeg2-e, de pl a műholdas adás mpeg2-ben érkezik). Így ennek megfelelően a tömörítéssel nem kell vesződni, egyszerűen el kell menteni a bejövő jelet a hdd-re.. :) Így ott inkább mpeg2 dekórder fordul elő (pl WinTV Nexus-s), amivel egy kevés processzoridőt meg lehet spórolni tv-nézés közben.

A képed erősen fog függni a kábelszolgáltatód által adott jel minőségétől (persze befolyásolja a dolgot a kábelek minősége is). Távirányítót szinte minden kártyához adnak, kivéve a legolcsóbbakhoz, de szerintem nem nagy áldozat kiadni egy kicsivel többet egy távirányítóért meg a sztereó hangért.

Ha analóg tuner kell, akkor pl egy Hauppauge WinTV PCI FM (rádió, távirányító, stereo, videóbemenet) már bruttó 13-14000 Ft-ért elvihető. Korábban volt Pinnacle kártyám is, a PCTV Stereo modell már kifutó, azokból inkább az "i"-s modelleket érdemes nézegetni, pl a PCTV 110i szintén távirányítóval szerelt. Ez utóbbi 14-15000 Ft-ért szerezhető be. Az itt leírtak alapján a Leadtek tunerek is jók, de olyanom még nem volt.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1776 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 17:51

SZVSZ érdemes rászánni azt a +5-6 ezret és HW-s kártyát venni. 20-25 között távirányítós, sztereó, FM-es, jó minőségű kütyüket lehet venni. A támogatás miatt mostanában a Hauppauge PVR-ek a nyerők (minden támogatja és rengeteg 3rd party util van hozzá).

Mint talán feljebb írtam, a kép minősége nagyban a kártyán múlik. Egy "gagyi" HW-es és egy neves között hihetetlen nagy különbség van.

#1777 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 18:52

Sziasztok,

kimondottan notihoz szeretnek venni vmi olcsobb tvtunert, egyenlore pcmcia-ban gondolkozom,mivel talan konnyebben hasznalhato. Az Avermedianak van brutto 14e ft-ert pcmcia-s tunerje, ezzel van valakinek tapasztalata? Mennyire erzekeny? Ill. van,aki notival hasznal tunert? megosztana a tapasztalatait? Elkezdem vegigolvasni a topikot ;)

kuf
kuf

#1778 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 19. 19:09

Én meg USB 2.0-ás tunert ajánlok, a Pinnacle-nél vannak már ilyenek. ;)
Az később jó PC-re és notebookra is...
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#1779 Felhasználó inaktív   piccolod 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:16

Sziasztok!
Van egy Pinnacle PCTV Pro tvtuner kártyám.
kb 5 éve vettem. Asszem 878-as chip-ű.
Régi gépemen (asrock k7vt4a, amd athlon xp 1900+) teljesen jól üzemelt ugyanazon a Windows XP Prof-on (SP2 mindkettőn). Most vettem egy új gépet (GIGABYTE GA-K8NMF-9 nForce 4-4X,amd64 venice 3000+). Ezen a gépen a hang csak Mono-ban hajlandó szólni, és ha felnyomom negyed hangerőnél nagyobbra a tuner hangerejét, akkor már sistereg. Régi gépnél Stereo-ban szólt, és full hangerőn is nagyon jól lejött a hang, mindenféle sistergés nélkül.
Eddig külső csatlakozót használtam a hang hangkártyába továbbítására, de az újban kipróbáltam a belsőt is, meg a külsőt is, és mindegyiknél ugyanaz volt az eredmény.
Kipróbálgattam mindegyik drivert a PCTV Pro-hoz (BtWincap, IULabs, meg a hivatalos drivereket [5.01, 5.5]).
Aztán kipróbálgattam az összes Realtek AC97 drivert, ami elérhető, de egyikkel sem ment.
Most már tényleg tippem sincs, hogy mi a hiba oka.
Hardverhiba nem hiszem, mivel eddig ment.
Mostmár csak Mono-t lehet kiválasztani a Vision-ben is, meg DScalerben, VirtualVCR-ben, bármiben, amit kipróbáltam.
Amúgy felraktam olyan régi hangkártyadrivert ami ezt a 7.1 -es hangkártyát 2 channeles(stereo)-ként kezeli, hogy ne zavarja be, de nem ment, azonkívül az új hangkártyaprogiban is átállítottam stereo-ra 7.1-ről, de egyikkel sem jó.
Nincs valami ötletetek?
Örülnék, ha lenne valami megoldás :p Lehetőleg olyan, hogy ezen a gépen működjön jól :D
Csá mindenki.

#1780 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 20:01

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 18:09

Én meg USB 2.0-ás tunert ajánlok, a Pinnacle-nél vannak már ilyenek. ;)
Az később jó PC-re és notebookra is...

koszi :) lehet tok trivialis kerdes, de ezekhez az usb-s tunerekhez adnak vmi szallagantennat?
kuf

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.