Tv tuner kártya van amelyik jó?

Elküldve: 2006. 05. 14. 10:39
Azon kívül, ha a legfrisebb drivert letöltöd az analóg WinTV-hez, nagyon fontos, hogy a megfelelő chipsetet helyesen válaszd ki, különben nem fog működni.. (Cx881 vagy Bt878)..
http://www.hauppauge.co.uk/pages/support/s...pci_boards.html
Most hirtelen más ötletem nincs..

Elküldve: 2006. 05. 15. 20:28
Adtatok nekem egyszer egy tippet, miszerint a winfast pvr 2000 expert tv tuneremmel a lehető legnagyobb méretben vegyek fel, azt tömörítsem. Itt volna a probléma: Ha aviban vennék, fel, ami elvileg a legjobb minőség, 1 perc= 330 MB (nem tévedés, nem elírás, tapasztalat!) Mpeg2-nben pedig 50,1 MB. Normális ez, vagy vmi beállításon kellene birizgálni???
Köszi előre is!

Elküldve: 2006. 05. 16. 05:14
Idézet: FleetCommand - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 11:39
Azon kívül, ha a legfrisebb drivert letöltöd az analóg WinTV-hez, nagyon fontos, hogy a megfelelő chipsetet helyesen válaszd ki, különben nem fog működni.. (Cx881 vagy Bt878)..
http://www.hauppauge.co.uk/pages/support/s...pci_boards.html
Most hirtelen más ötletem nincs..
Köszönöm a segítséged, végül csak elindult. Felraktam a legfrissebb driver-t, de úgy is fagyott. Végül a hauppauge oldalán találtam egy leírást hogy az S3-s kártyáknál a DIB DRAW-ot kell kiválasztani Overlay helyett a WinTV2000 Primary programjával. Így már nem fagy.

Elküldve: 2006. 05. 17. 16:04
A powercolornak mar kaphato az ATI Theater550 chipjere epulo PCI express X1 kartyaja:
http://www.powercolo...50pro_pcie.html
Ara sem veszes 85$
En tuti benevezek majd egyre. Van mar egy Sapphire Theatrix550-em, ugyhogy mehet a dual TV-tuner kep-a-kepben es egyeb funkciok(ket csatornarol egyszerre felvetel v. egyiket nezed, a masikrol veszel)

Elküldve: 2006. 05. 17. 19:19

Lehet hogy kissé (nagyon :confused: ) idióta a kérdés: ha egy új fiókot hoztam létre, ráadásul jelszóval, és a Tv tunerrel felvennék vmit programozva (el kell utaznom, nem hagyhatom nyitva a komputert), akkor tudni fogja megnyitni a fiókot, és fel tudja venni a műsort?
Köszi

Elküldve: 2006. 05. 17. 19:24
Idézet: Kenobi - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 15:04
Nem akarom letörni a lelkesedésed, de az alábbi teszt szerint sajnos még mindig vacak hozzá a kezelőszoftver! Olvasd csak el, szerintem egy teljesen hasonló kártyáról van szó itt: Magyar teszt

Elküldve: 2006. 05. 17. 19:30
Idézet: eroberter - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 18:19
... hát ez így nem biztos. Nálam pont ezért csak egyetlen egy felhasználó van az XP-ben és minden hibernálás stb. energiagazd. antivírus ilyenkor kikapcsolva. Viszont a gépednek mindig be kapcsolva kell lennie, mert egy áramtalanított gépetz semmi sem tud bekapcsolni.
A'sszem jobban járnál egy merevlemezes asztali felvevővel, mert az úgy mint egy régi videó be tudja kapcsolni magát! - és persze nem lesz iszonyatos villanyszámlád a folyamatosan bekapcsolt PC miatt.

Elküldve: 2006. 05. 17. 20:18
Idézet: wassermann - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 18:24
Sajnalom, hogy Magyarorszagon nem mukodik jol a cucc, bar a powercinema-t en is csak DVD lejatszasra hasznalom(a taviranyito osszes funkciojaval egyuttmukodik). En az USA-ban elek es itt a BeyondTV-vel tokeletes a ketyere. Amugy a legujabb ATI Multimedia Centerrel mar mukodik a tuner, felteve ha ATI kartyad van.

Elküldve: 2006. 05. 17. 20:32
De ugyanilyen dolog például, hogy a Windows alapértelmezett képernyőfrissítése 60Hz. Mivel európában a filmek (deinterlace után) 25 kép/s -osak, a monitoroknál a 75Hz sokkal jobb lenne (így egy filmkocka pont 3 képfrissítésnyi ideig lenne a képernyőn)
- Egyébként nekem egy teljesen más, Terratec TV-kártyához adták a PowerCinema-t, de nem is használom, mert iszonyú processzorterhelés mellett, elég vacak a minősége!

Elküldve: 2006. 05. 21. 16:09
Idézet: Kenobi - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 17:04
Theatrix hogy all a 3rd party progikkal?
TV nezesre DScaler-t szoktam meg, digizesre meg iuVCR-t.
Vajon mennek ezek Theater550-nel?
Ha igen, akkor asszem cserelek tunert.

Elküldve: 2006. 05. 25. 15:25
Van egy Leadtek Winfast Tv2000-es kártyám, ez:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

és ilyen a kép:

Ez a gyári progival van, de probáltam a dscalerrel is, ott is ilyen...
Videok:
http://charlie.myip.hu/hwsw/leadtek/video0...42(cartoon).mpg
http://charlie.myip.hu/hwsw/leadtek/video0...(discovery).mpg
A hangnál is nagy az alapzaj ( a videon lehet hallani, csak kicsit halkra sikerült)
a driverek a legfrisebbe, win xp sp1 angolom van, a hangkártya sb128 (amugy abszolut nincs alapzaja)
ötletek?
( a képeket a kártyáról szkennerrel csináltam)

Elküldve: 2006. 05. 25. 16:59
A képen esetleg javíthat egy külső antenna erősítő, meg kell próbálni. A hangon annyit lehet segíteni, hogy nem tolod fel a Tuner-kártyához tartozó hangerő csúszkáját 60-70%-nál magasabbra. Így nem lesz ugyan annyira kivezérelve, de szebb is lesz a hang amiatt, hogy nem lesz a határon járatva. Az elvesztett jelerősséget pedig a hangkártya felvételi szint szabályozójával kompenzálni tudod 100%-os kivezérlésre. A hangkártyád összes többi csatornáját pedig felvétel esetén tiltsd és némítsd le!

Elküldve: 2006. 05. 25. 17:13
erősítőt is próbáltam, de azza még szarabb...
rádiónál meg pl. tökéletes és kristálytiszta a hang

Elküldve: 2006. 05. 25. 17:40
Szerkesztette: wassermann 2006. 05. 25. 17:41 -kor

Elküldve: 2006. 05. 25. 19:14
Idézet: wassermann - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 18:40
kipróbálom holnap videóval.

Elküldve: 2006. 05. 25. 22:10
Anno az ultragagyi PCTV Pro-m csikozott igy, de masik slotba atrakva valamivel jobb lett a kepe.
Persze a tokeletestol eleg messze volt

Masik tippem: regi az alaplapod, es 5V-rol jaratja a processzort, igy a PCI sinen ingadozik az 5V, es ranezesre errol a kartyarol is lesporoltak a tapfesz szureset.
Bar ez nem fuggoleges csikkent jelenik meg, hanem fenyero+hang ingadozaskent.

Elküldve: 2006. 05. 26. 14:08

(látjátok az alson, hogy a tv széle gombolyű?)
dscallerrel csináltam ezeket.
egy kicsit jobb lett a kép, de nem mindenhol.
Meg ha a dscalerben lenyomom a P-t (tehát a kép megáll) akkor nincs semmi alapzaja a hangnak, meg ha bemegyek a teletextbe (de csak akkor mikor csak a teletext van, nem álátszóba)
Szal, ugyvettem észre, ha nem dekodol képet, akkor jo a hang.
Viszont, ha megy a tv (akámelyik progiban) és pl. elindítom a levelezőt, vagy egy pdf-et, akkor hallani ahogy a vinyo "megy" meg akkor jobban becsikozodik a kép (akkor is hallani, ha az erősítő a tunerba van dugva és nem megy át a hang a hangkártyán, tehát nem onnan jön a hang)
meg azt is észrevettem, hogy a lenti tévénél (ahonnan szedtem a videot) véletlenül hozzáértem a falból jövő koaxkábel középső eréhez meg a széléhhez, és megrázott, csipet az áram, mig nálam ilyen nincs.. (pedig ugyanonnan van elosztva)
meg egy más jellegű kérdés: ez igy normális ha mozog a kép, vagy az interlace/progresziv dolgokbol ered ez:

Elküldve: 2006. 05. 26. 14:44
(a connexant csipet nézzem?)
Szerkesztette: charlie 2006. 05. 26. 14:45 -kor

Súgó
 Súgó

A téma zárva.
 A téma zárva.

Elküldve: 2006. 05. 26. 14:19

Elküldve: 2006. 05. 26. 14:19