HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#1861 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 14. 10:39

Ha overlayben fagy, próbáld meg feltenni a legújabb videokártya-drivert.. www.ati.com vagy www.nvidia.com

Azon kívül, ha a legfrisebb drivert letöltöd az analóg WinTV-hez, nagyon fontos, hogy a megfelelő chipsetet helyesen válaszd ki, különben nem fog működni.. (Cx881 vagy Bt878)..
http://www.hauppauge.co.uk/pages/support/s...pci_boards.html

Most hirtelen más ötletem nincs..
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1862 Felhasználó inaktív   eroberter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 15. 20:28

Halihó!
Adtatok nekem egyszer egy tippet, miszerint a winfast pvr 2000 expert tv tuneremmel a lehető legnagyobb méretben vegyek fel, azt tömörítsem. Itt volna a probléma: Ha aviban vennék, fel, ami elvileg a legjobb minőség, 1 perc= 330 MB (nem tévedés, nem elírás, tapasztalat!) Mpeg2-nben pedig 50,1 MB. Normális ez, vagy vmi beállításon kellene birizgálni???
Köszi előre is!

#1863 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 21:08

Idézet: eroberter - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 19:28

... normális ez, vagy vmi beállításon kellene birizgálni ...

Nem kell messzire menned, ezt olvasd el itt:
IDE KATT!
(elég az elejét)

#1864 Felhasználó inaktív   vgyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 05:14

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 11:39

Ha overlayben fagy, próbáld meg feltenni a legújabb videokártya-drivert.. www.ati.com vagy www.nvidia.com

Azon kívül, ha a legfrisebb drivert letöltöd az analóg WinTV-hez, nagyon fontos, hogy a megfelelő chipsetet helyesen válaszd ki, különben nem fog működni.. (Cx881 vagy Bt878)..
http://www.hauppauge.co.uk/pages/support/s...pci_boards.html

Most hirtelen más ötletem nincs..

Köszönöm a segítséged, végül csak elindult. Felraktam a legfrissebb driver-t, de úgy is fagyott. Végül a hauppauge oldalán találtam egy leírást hogy az S3-s kártyáknál a DIB DRAW-ot kell kiválasztani Overlay helyett a WinTV2000 Primary programjával. Így már nem fagy. :)

#1865 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 16:04

Na, vegre nem csak halo kartyak es SATA csatlakozokat lehet kapni PCiX1 interfeszre.
A powercolornak mar kaphato az ATI Theater550 chipjere epulo PCI express X1 kartyaja:

http://www.powercolo...50pro_pcie.html

Ara sem veszes 85$

En tuti benevezek majd egyre. Van mar egy Sapphire Theatrix550-em, ugyhogy mehet a dual TV-tuner kep-a-kepben es egyeb funkciok(ket csatornarol egyszerre felvetel v. egyiket nezed, a masikrol veszel)  :D
ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

#1866 Felhasználó inaktív   eroberter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 17. 19:19

Hali megint én  :D
Lehet hogy kissé (nagyon  :confused: ) idióta a kérdés: ha egy új fiókot hoztam létre, ráadásul jelszóval, és a Tv tunerrel felvennék vmit programozva (el kell utaznom, nem hagyhatom nyitva a komputert), akkor tudni fogja megnyitni a fiókot, és fel tudja venni a műsort?
Köszi  :rolleyes:

#1867 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 19:24

Idézet: Kenobi - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 15:04

A powercolornak mar kaphato az ATI Theater550 chipjere epulo PCI express X1 kartyaja:

Nem akarom letörni a lelkesedésed, de az alábbi teszt szerint sajnos még mindig vacak hozzá a kezelőszoftver! Olvasd csak el, szerintem egy teljesen hasonló kártyáról van szó itt: Magyar teszt

#1868 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 19:30

Idézet: eroberter - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 18:19

... új fiókot hoztam létre, ráadásul jelszóval, és a Tv tunerrel felvennék vmit programozva, akkor tudni fogja megnyitni a fiókot ...

... hát ez így nem biztos. Nálam pont ezért csak egyetlen egy felhasználó van az XP-ben és minden hibernálás stb. energiagazd. antivírus ilyenkor kikapcsolva. Viszont a gépednek mindig be kapcsolva kell lennie, mert egy áramtalanított gépetz semmi sem tud bekapcsolni.

A'sszem jobban járnál egy merevlemezes asztali felvevővel, mert az úgy mint egy régi videó be tudja kapcsolni magát! - és persze nem lesz iszonyatos villanyszámlád a folyamatosan bekapcsolt PC miatt.

#1869 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 20:18

Idézet: wassermann - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 18:24

Nem akarom letörni a lelkesedésed, de az alábbi teszt szerint sajnos még mindig vacak hozzá a kezelőszoftver! Olvasd csak el, szerintem egy teljesen hasonló kártyáról van szó itt: Magyar teszt

Sajnalom, hogy Magyarorszagon nem mukodik jol a cucc, bar a powercinema-t en is csak DVD lejatszasra hasznalom(a taviranyito osszes funkciojaval egyuttmukodik). En az USA-ban elek es itt a BeyondTV-vel tokeletes a ketyere. Amugy a legujabb ATI Multimedia Centerrel mar mukodik a tuner, felteve ha ATI kartyad van.
ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

#1870 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 20:32

Hát igen, sajnos sok esetben még azt sem tudják, illetve nem veszik figyelembe, hogy Európában más szabványok vannak. Pl. miért nem használja ki ez a kártya a PAL-rendszerben sugárzott TV, 576 aktív képsorát...
De ugyanilyen dolog például, hogy a Windows alapértelmezett képernyőfrissítése 60Hz. Mivel európában a filmek (deinterlace után) 25 kép/s -osak, a monitoroknál a 75Hz sokkal jobb lenne (így egy  filmkocka pont 3 képfrissítésnyi ideig lenne a képernyőn) 

- Egyébként nekem egy teljesen más, Terratec TV-kártyához adták a PowerCinema-t, de nem is használom, mert iszonyú processzorterhelés mellett, elég vacak a minősége!

#1871 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 16:09

Idézet: Kenobi - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 17:04

En tuti benevezek majd egyre. Van mar egy Sapphire Theatrix550-em

Theatrix hogy all a 3rd party progikkal?

TV nezesre DScaler-t szoktam meg, digizesre meg iuVCR-t.
Vajon mennek ezek Theater550-nel?

Ha igen, akkor asszem cserelek tunert.

#1872 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 15:25

Hello!
Van egy Leadtek Winfast Tv2000-es kártyám, ez:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
Kép

és ilyen a kép:
Kép
Kép
Kép
Kép

Ez a gyári progival van, de probáltam a dscalerrel is, ott is ilyen...

Videok:
http://charlie.myip.hu/hwsw/leadtek/video0...42(cartoon).mpg
http://charlie.myip.hu/hwsw/leadtek/video0...(discovery).mpg

A hangnál is nagy az alapzaj ( a videon lehet hallani, csak kicsit halkra sikerült)
a driverek a legfrisebbe, win xp sp1 angolom van, a hangkártya sb128 (amugy abszolut nincs alapzaja)

ötletek?

( a képeket a kártyáról szkennerrel csináltam)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1873 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 16:59

Korábban volt egy teljesen hasonló Avermedia-kártyám, a róla szerzett tapasztalataimra alapozva tudok talán tanácsot adni:
A képen esetleg javíthat egy külső antenna erősítő, meg kell próbálni. A hangon annyit lehet segíteni, hogy nem tolod fel a Tuner-kártyához tartozó hangerő csúszkáját 60-70%-nál magasabbra. Így nem lesz ugyan annyira kivezérelve, de szebb is lesz a hang amiatt, hogy nem lesz a határon járatva. Az elvesztett jelerősséget pedig a hangkártya felvételi szint szabályozójával kompenzálni tudod 100%-os kivezérlésre. A hangkártyád összes többi csatornáját pedig felvétel esetén tiltsd és némítsd le!

#1874 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 17:13

a hangkártyán minden más le van némitva, probáltam már ugy is, hogy az erősítőt direkt a kártyába dugtam, és akármilyen a hangerő akkor is van az alapzaj...

erősítőt is próbáltam, de azza még szarabb...

rádiónál meg pl. tökéletes és kristálytiszta a hang

#1875 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 17:40

Ha a rádiónak jó a hangja, a bejövő TV-jel minősége az ami inkább gyanús! Milyen a hangja, ha egy videómagnó vagy egy asztali DVD-lejátszó antenna kimenetéről (! nem SCART) veszel fel?

Szerkesztette: wassermann 2006. 05. 25. 17:41 -kor

#1876 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 19:14

Idézet: wassermann - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 18:40

Ha a rádiónak jó a hangja, a bejövő TV-jel minősége az ami inkább gyanús! Milyen a hangja, ha egy videómagnó vagy egy asztali DVD-lejátszó antenna kimenetéről (! nem SCART) veszel fel?

kipróbálom holnap videóval.

#1877 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 22:10

Probald meg masik PCI slotba dugni, hatha utkozik az IRQ-ja egy masik eszkozzel.

Anno az ultragagyi PCTV Pro-m csikozott igy, de masik slotba atrakva valamivel jobb lett a kepe.
Persze a tokeletestol eleg messze volt :)

Masik tippem: regi az alaplapod, es 5V-rol jaratja a processzort, igy a PCI sinen ingadozik az 5V, es ranezesre errol a kartyarol is lesporoltak a tapfesz szureset.

Bar ez nem fuggoleges csikkent jelenik meg, hanem fenyero+hang ingadozaskent.

#1878 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 14:08

no, ha rádugom a vedjót, és ugy a tuner: (mármint falből videoba, aztán videobol tunerba)

Kép
Kép
(látjátok az alson, hogy a tv széle gombolyű?)
dscallerrel csináltam ezeket.
egy kicsit jobb lett a kép, de nem mindenhol.
Meg ha a dscalerben lenyomom a P-t (tehát a kép megáll) akkor nincs semmi alapzaja a hangnak, meg ha bemegyek a teletextbe (de csak akkor mikor csak a teletext van, nem álátszóba)
Szal, ugyvettem észre, ha nem dekodol képet, akkor jo a hang.
Viszont, ha megy a tv (akámelyik progiban) és pl. elindítom a levelezőt, vagy egy pdf-et, akkor hallani ahogy a vinyo "megy" meg akkor jobban becsikozodik a kép (akkor is hallani, ha az erősítő a tunerba van dugva és nem megy át a hang a hangkártyán, tehát nem onnan jön a hang)
meg azt is észrevettem, hogy a lenti tévénél (ahonnan szedtem a videot) véletlenül hozzáértem a falból jövő koaxkábel középső eréhez meg a széléhhez, és megrázott, csipet az áram, mig nálam ilyen nincs.. (pedig ugyanonnan van elosztva)

meg egy más jellegű kérdés: ez igy normális ha mozog a kép, vagy az interlace/progresziv dolgokbol ered ez:
Kép

#1879 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 26. 14:19

Működés közben nézted a chipet? Nem melegszik? Mert hallottam olyat, hogy valakinek egy hűtőborda oldotta meg a gondját...  :think:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#1880 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 14:44

este kipróbálom, meg átrakom másik pci-ba (most az alulrol a másodikban van a hálókártya felett)
(a connexant csipet nézzem?)

Szerkesztette: charlie 2006. 05. 26. 14:45 -kor

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96