HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#21 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 06. 22:01

Én úgy oldottam meg, hogy vettem egy PCTV Rave-t (ez a legbutább Pinnacle) és ráhajintottam a Pro szoftverét. Így gyakorlatilag csak a sztereó hangot buktam el (meg a távirányítót, de az nem is érdekelt), viszont spóroltam jópár ezer forintot és megvan a jó, kiforrott szoftver is.

#22 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 20:48

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. április 6, kedd - 23:06

Én úgy oldottam meg, hogy vettem egy PCTV Rave-t (ez a legbutább Pinnacle) és ráhajintottam a Pro szoftverét. Így gyakorlatilag csak a sztereó hangot buktam el (meg a távirányítót, de az nem is érdekelt), viszont spóroltam jópár ezer forintot és megvan a jó, kiforrott szoftver is.

A rave télleg erre lett kitalálva, semmi ördöngősséget nem csináltál :)

#23 Felhasználó inaktív   webszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 21:30

Szerintem a LifeView FlyVideo 2000TV sem rossz! Szerintetek?
"Mindenki derül, ha Minden kiderül"

#24 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 07:01

én a leadtek kártyáját ajánlom,non probléma vele. legalábbis nálam semmi baj nincsen. mindent be tudok fogni vele, szép a képe és még felvenni is tudok vele :) igaz nem dvd minöség, de nekem böven megfelel =vhs minöség

#25 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 13:41

Idézet: adamsky - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 8:06

én a leadtek kártyáját ajánlom,non probléma vele. legalábbis nálam semmi baj nincsen. mindent be tudok fogni vele, szép a képe és még felvenni is tudok vele :) igaz nem dvd minöség, de nekem böven megfelel =vhs minöség

Melyiknek? :)
Szerintem fullban a Leadtek tv2000 xp deluxe ill. expert mindent visz, félőénzért. 10 bites képfeldolgozás satöbbi....Gyönyörű a képe. És dvd-minőségű szinte, akár dvd-lemezre is kepcsöröl :D

#26 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 13:48

hello!

Ugyan ez nem kártya, hanem külső tuner, de vajon milyen lehet?
Annyira nem vészes az ára...

MSI Vox TV Box

üdv.: begbie

#27 Felhasználó inaktív   TOMKTOM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 14:55

A KWorld-öket merem nagyon ajánlani. Olcsók, és jók. Haverom a Miro-ját adta el, hogy vegyen egy ilyet.

Webpage
                   "A technika az álmokból születik...."
-=Online Reakcióidő Teszt=-   -=A teszt topikja a fórumon...=-

#28 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 19:41

Idézet: turho - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 14:46

Szerintem fullban a Leadtek tv2000 xp deluxe ill. expert mindent visz, félőénzért. 10 bites képfeldolgozás satöbbi....Gyönyörű a képe. És dvd-minőségű szinte, akár dvd-lemezre is kepcsöröl :D

Pár hozzászolással előbb irtam mim van, csak még időm nincs nagyon tesztelgetni:)

Nekem nagyon megfelelő a minösége, csak arra probálok rájönni, multkor hogy sikerült háttérképnek betenni a tv-ét :) full képernyőn :):)

#29 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 19:52

Idézet: adamsky - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 20:46

Nekem nagyon megfelelő a minösége, csak arra probálok rájönni, multkor hogy sikerült háttérképnek betenni a tv-ét :) full képernyőn :):)

Ati MMC-nek van ilyen funkcioja.
Ha Radeon videokartyad van, akkor barmilyen tunerrel hasznalhato.

#30 Felhasználó inaktív   Repiv 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 20:21

Senki sem említette de szerintem a Hauppauge márka is jó.
árban ugyanott van mint a pinnacle meg tudásban is.

nekem ilyen van mindent befog jó a képe tudok vele digizni is faján.

#31 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 08:33

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 2, péntek - 21:21

Havernal ellenben az Asus TVFM kartyaval nem akarta megtalalni a koliban a legujabb DScaler a csatornakat, holott rendesen felismeri, hogy Philips hardver van rajta (ez van a Terratec Cinergy-ken is)

kegyetlen mennyit szívtam én is vele mire sikerült a dolog :)

felismeri igen a chipet, még jól is, csak ezzel a beállítással nem megy, egy másik philips chipre kell átállítani manuálisan, és akkor tökéletes lesz

egyébként az asus nagyon jó kártya jó vas, jó driver, árban is szerintem megfelelő (csak a saját szoftverje írtó gány)

----atyuska----

#32 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 13:39

Naszoval... En is PCTV PRO tulajdonos vagyok, de a sajat software-e csak azert van fent, hogy az analfabeta lakotarsaim is tudjanak felvenni, ha rajuktelefonalok (megnyomjak a taviranyito piroskarikas gombjat :D).
Egyebkent DScaler.
A fuggoleges csikok azok nem a kartya hibaja (illetve nem csak), a geped zavar be (valoszinuleg a tapegyseg), egy antennaerositovel orvosolhato (ha hujeseget beszelek szoljatok!)
A Vision (a PCTV tvprogija) megtalal minden csatornat, igaz, nekem kb. fel oraig scannelt (quick scan vagy mi kikapcsolva).

" Ez borzasztó, hogy külön program kell hozzá, hogy működjön?"

Nem olyan borzaszto az, a DScaler-t egyetlen kartyahoz adott program se kozeliti meg.
Es nem kell driverekkel szarakodi (mar ha nem akarsz felvenni, csak TV-zni)

"Nekem PCTV Pro-m volt, nem volt ilyen jellegu problemam vele, meg kulso progikkal sem. (volt azonban mas, sokkal idegesitobb... A kep es hangminoseg)"

Nekem teljesen tokeletes a minosege, neha a Viasat3-on vannak ilyen ferde, atlos csikok, itt se mindig, a tobbi csatorna meg teljesen tiszta. Es van egy nagyon nagy plusz, ami nekem sokat szamit: a taviranyito. En nem talatam meg egyetlen belso tunert sem, aminek ehhez hasonlo minosegu taviranyitoja lenne.

"én tv ből vennék fel sokat szal  kép és hangelcsúszásokat nem szeretnék látni"

a hangelcsuszas nem a tvtuner hibaja, hanem a hangkartyae. ugyanis nem pont a beallitott frekvenciaval digitalizal (pl. 44100Hz), hanem ettol kicsit elter (pl. ~ 44032Hz, de ez folyamatosan valtozik), igy egy ido utan elcsuszik a hang a keptol (mivel lejatszani 44100Hz-en fogja). Ezt ugy tudod szinkronba hozni, hogy a kep FPS-et allitod hozza.
iuVCRben be lehet allitani, hogy a Master Stream a Video vagy Audio legyen, es a masikat megprobalja ehhez igazitani (ha audiot valasztasz, a kep fpst valtoztatja, en azt vettem eszre, hogy a felvetel elejen par tizedmasodperces elcsuszasok elofordulnak, de egy ido utan megszunik, es teljesen szinkronba jon a kep es a hang). Ezt mas is tudja, nekem iuVCR bejott.

"Ati MMC-nek van ilyen funkcioja.
Ha Radeon videokartyad van, akkor barmilyen tunerrel hasznalhato."

nyunyu: ezt hol lehet beallitani?

Ja, egyebkent 5.10-es driver, es Themic 4009 FR5 tuner van benne. (remelem jol irtam)
A Sajat programja (Vision) csak mpeg2be tud normalis felbontasban capturolni, de Preview modban barmilyen codec-el hasznalhato a 720x576 (termeszetesen kisebb is, ha kell, en 512x384be veszek fel divx avi, Quality based 90%, deinterlace all frames, slowest, kb 60-80% prociterheltseg)

Szerkesztette: Temes 2004. 04. 09. 13:41 -kor

AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#33 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 16:59

Idézet: caratyuska - Dátum: 2004. április 9, péntek - 9:38

kegyetlen mennyit szívtam én is vele mire sikerült a dolog :)

felismeri igen a chipet, még jól is, csak ezzel a beállítással nem megy, egy másik philips chipre kell átállítani manuálisan, és akkor tökéletes lesz

egyébként az asus nagyon jó kártya jó vas, jó driver, árban is szerintem megfelelő (csak a saját szoftverje írtó gány)

Milyen beallitassal megy neked?

Ma voltam havernal, de sehogy sem birtam ravenni a DScaler-t, hogy felismerje a csatikat.
Kinonban felismertettem az osszeset iuVCR-rel (az rendesen megy Philips-driverrel), aztan amikor a pontos frekvenciat beallitottam DScaler-ben, ugyanugy hangyafoci volt a kepen, mint elotte...

Probaltam a kartya tipusat atallitani masra, de ugy sem talalt semmit. Ha a kartyan levo tuner tipusat atallitottam Philips MK3-ra, OK utan lazan visszaallt Philips-re...

#34 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 17:13

Idézet: Temes

A fuggoleges csikok azok nem a kartya hibaja (illetve nem csak), a geped zavar be (valoszinuleg a tapegyseg), egy antennaerositovel orvosolhato (ha hujeseget beszelek szoljatok!)

Chieftec tapom van, kabelTV adott, antennaerosito csak rontott a helyzeten.

Abit NF7-S alaplap PCI4 slotjat nem kedvelte a PCTV Pro, PCI5-ben nem csinalta, csak odaig nem ert le az atkoto madzagja, ugyhogy nem volt hang :(

Idézet

Idézet

Ez borzasztó, hogy külön program kell hozzá, hogy működjön?

Nem olyan borzaszto az, a DScaler-t egyetlen kartyahoz adott program se kozeliti meg.

Asus TVFM a kivetel, mert azt jol felismeri, DE nem megy...

Idézet

Idézet

én tv ből vennék fel sokat szal  kép és hangelcsúszásokat nem szeretnék látni

a hangelcsuszas nem a tvtuner hibaja, hanem a hangkartyae. ugyanis nem pont a beallitott frekvenciaval digitalizal (pl. 44100Hz), hanem ettol kicsit elter (pl. ~ 44032Hz, de ez folyamatosan valtozik), igy egy ido utan elcsuszik a hang a keptol (mivel lejatszani 44100Hz-en fogja). Ezt ugy tudod szinkronba hozni, hogy a kep FPS-et allitod hozza.
iuVCRben be lehet allitani, hogy a Master Stream a Video vagy Audio legyen, es a masikat megprobalja ehhez igazitani (ha audiot valasztasz, a kep fpst valtoztatja, en azt vettem eszre, hogy a felvetel elejen par tizedmasodperces elcsuszasok elofordulnak, de egy ido utan megszunik, es teljesen szinkronba jon a kep es a hang). Ezt mas is tudja, nekem iuVCR bejott.

Haaat, anno nekem sokkal nagyobb szivas volt a Master Stream Audio, mint most nelkule.

Inkabb utolag VirtualDub, Video/Frame Rate menu 25.00 fps-re, meg Audio/Interleaving-ban delay 120ms-re, aztan 3 perc alatt kesz az ujraszinkronizalt avi.

Idézet

Idézet

Ati MMC-nek van ilyen funkcioja.
Ha Radeon videokartyad van, akkor barmilyen tunerrel hasznalhato.

ezt hol lehet beallitani?

Letoltod az MMC-t, felrakod. (Ati drivercsomag NEM rakja fel!!!)

Behangolod, aztan jobb klikk a kepre, asszem "Video Desktop"-nak hivtak azt az uzemmodot, amikor az asztal hatteret csereli le a TV-kepre.

Most nem tudom megnezni, eppen digizik a kartyam.

Idézet

Ja, egyebkent 5.10-es driver, es Themic 4009 FR5 tuner van benne. (remelem jol irtam)

Akkor neked eleg regi kartyad van, ez meg a 2. generacios PCTV Pro.

Eredeti Miro PCTV Pro-n Philips-tuner volt, 2. generacios mar Pinnacle neven forgalomba kerulton Temic, 3. generacion (zold nyak, ilyenem volt) MicroTek MT2032 silicon tuner, 4. generacion (piros nyak) fogalmam sincs, nincs rairva, semmi sem ismeri.

Egyebkent a DScaler BT878 card/Setup card menuben kiirja, milyen kartyat detektalt, milyen chip van rajta, meg milyen tuner.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 09. 18:37 -kor

#35 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 22:02

Idézet: Temes - Dátum: 2004. április 9, péntek - 12:44

Naszoval... En is PCTV PRO tulajdonos vagyok, de a sajat software-e csak azert van fent, hogy az analfabeta lakotarsaim is tudjanak felvenni, ha rajuktelefonalok (megnyomjak a taviranyito piroskarikas gombjat :D).
Egyebkent DScaler.
A Vision (a PCTV tvprogija) megtalal minden csatornat, igaz, nekem kb. fel oraig scannelt (quick scan vagy mi kikapcsolva).

" Ez borzasztó, hogy külön program kell hozzá, hogy működjön?"

"Nekem PCTV Pro-m volt, nem volt ilyen jellegu problemam vele, meg kulso progikkal sem. (volt azonban mas, sokkal idegesitobb... A kep es hangminoseg)"

Nekem teljesen tokeletes a minosege, neha a Viasat3-on vannak ilyen ferde, atlos csikok, itt se mindig, a tobbi csatorna meg teljesen tiszta. Es van egy nagyon nagy plusz, ami nekem sokat szamit: a taviranyito. En nem talatam meg egyetlen belso tunert sem, aminek ehhez hasonlo minosegu taviranyitoja lenne.

"én tv ből vennék fel sokat szal  kép és hangelcsúszásokat nem szeretnék látni"

"Ati MMC-nek van ilyen funkcioja.
Ha Radeon videokartyad van, akkor barmilyen tunerrel hasznalhato."

nyunyu: ezt hol lehet beallitani?

A Sajat programja (Vision) csak mpeg2be tud normalis felbontasban capturolni, de Preview modban barmilyen codec-el hasznalhato a 720x576 (termeszetesen kisebb is, ha kell, en 512x384be veszek fel divx avi, Quality based 90%, deinterlace all frames, slowest, kb 60-80% prociterheltseg)

A Viasat átlós csikozás néha nálam is megvan, de érdekes, ha megmozgatom (forgatom egy picit balra-jobbra) a tunerbe dugott antennacsatit, elmúlik, aztán persze délután a felvételnél néha megint előjön, este a szerkesztésnél látom.
Driver szintén 5.1, bár felvétel VirtualVcr-rel full Palba (768*576) és visszaméretezve 576*432-be (esetleg kicsit kisebbe, ha kell), ahogy anno tavaly júniusban (26-án) Mincza irta:

felvétel: -b1q 3.0 -psy 0 -key 300 -d 3 -sc 50 -pq 1 -profile 0
vagyis 1pass, qbased qua3.0, psychoizé meg preproc nincs, keyfr 300, deinterlace all frames, scene tresh 50, perf/qual fastest, GMC Bidir Qpel nincs, profil nincs.

Divx 5.05-tel.
No és a Vvcr automatikusan "szabályozza" az fps-t hogy az audio és a video szinkronban legyen, mint anno az Avi_io.

Szerkesztette: yogibear 2004. 04. 09. 22:03 -kor

Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#36 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 05:59

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 9, péntek - 18:04

Milyen beallitassal megy neked?

Ma voltam havernal, de sehogy sem birtam ravenni a DScaler-t, hogy felismerje a csatikat.
Kinonban felismertettem az osszeset iuVCR-rel (az rendesen megy Philips-driverrel), aztan amikor a pontos frekvenciat beallitottam DScaler-ben, ugyanugy hangyafoci volt a kepen, mint elotte...

Probaltam a kartya tipusat atallitani masra, de ugy sem talalt semmit. Ha a kartyan levo tuner tipusat atallitottam Philips MK3-ra, OK utan lazan visszaallt Philips-re...

pedig ez lesz az : Philips FQ1216ME MK3 (pal/secam multi) ezzel megy az asus dscaler alatt

----atyuska----

#37 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 15:39

Idézet: turho - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 12:46

Valahol azt írták , hogy zajos a hang . Nálad ? Milyen hangkártyával ? Kép nem csíkoz egyik csatornánál sem ? Sima kábeltv - d van vagy upc ? Digizéshez milyen proci ajánlott ? (nekem 750 - es duron van , az kevés ? )
Expert és deluxe között mi a különbség ?

Valahol dicsérték a lifeview flytv platinumot , az jobb vagy ez ? És a terratec cinergy 400 milyen ezekhez képest ? Főleg kép és hangminőség érdekelne.

Szerkesztette: Füleske 2004. 04. 11. 15:43 -kor

Gazdaságos szemek by AOC

#38 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 07:06

Idézet: Füleske - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 16:44

Valahol azt írták , hogy zajos a hang . Nálad ? Milyen hangkártyával ? Kép nem csíkoz egyik csatornánál sem ? Sima kábeltv - d van vagy upc ? Digizéshez milyen proci ajánlott ? (nekem 750 - es duron van , az kevés ? )
Expert és deluxe között mi a különbség ?

Valahol dicsérték a lifeview flytv platinumot , az jobb vagy ez ? És a terratec cinergy 400 milyen ezekhez képest ? Főleg kép és hangminőség érdekelne.
750-es duronnal is megpróbálhatsz mpg2-be kepcsörölni, az előnézeti képet olyankor jobbgombos menüből 2 lépcsőben lehet butítani, hogy kevesebb procit foglaljon. Valószínű ezzel a procival ne próbálj realtime divx-et, de pár kodekkel biztosan elég. Szerintem ez a kártya nagyjából inkább a Terrateccel van partiban, nem a másikkal.

Hát a deluxe és az expert között tudtommal a szoftverkörítés és talán a sztereo kontra mono tuner a különbség. Az Expert a nagyágyú. Hang nálam is sistergett, de van szoftver-update a honlapjukon, azzal jó lett. A kép meglepően jó, kábeltv van nálunk 45 csatornával, de jó nagy ratyi. Ahhoz képest a kártya nagyon remekül kihozza belőle a maximumot. Múltkori mérés szerint 10 Db hiányzik az antennajelünkből, hogy meglegyen az optimális :) és így is jó a képe, kb. olyan érzékeny mint a Pana 72-es tvmnek.

#39 Felhasználó inaktív   Book 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 08:59

Hat akkor nekem is jo regi kartyam van, mert a gyari driver amit kaptam hozza az a 3.0 :)) Ebbe meg ful verzios a videoszerkeszto- Mondjuk nem most vettem. Akkor meg egy 233 MMX pentiumom volt, az meg volt mar vagy 4-5 eve

Meg mindig azzal hasznalom. Nincs is gondom csak felvetelnel a hanggal. Akarmit csinalok sug , mintha adasszunetetet venne. Mar probaltam mindenfajta hang beallitast akkor is megvan :(
+meg az eredeti drivert hasznalom mivel frissebb nincs, meg regebben probaltam az 5 driverrel de overlaybe fagy

Studio PCTV (pro)
Release Notes for Version 3.00                            21/05/1999
Ez van a readme-be :)
Everun Umpc
512 ram, 6 Gb ssd, 60 Gb hdd
600 Mhz Amd
Wlan, Bt

#40 Felhasználó inaktív   BadBull 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 22. 13:23

Hi!
Volna egy Inno3D personal Cinema GF FX5600 PAL Tunerrel (agp) MT2050  :cool:
Valaki találkozott már a feni kártyával (nem "körítés" hanem chip tekintetében pl. nvidia is érdekel
se kép se hang :eek: . dx9b+tuner javítás, windvr2, XPprofSp1
próbáltam DScaler-t s bt8xx -et ismert fel chipnek  :confused:  driver telepítésekor ugyanakkor ha spy-oltam akkor meg azt írta hogy nincs bt chip
próbáltam már sok mindennel de.....  :reklamacio:
az antennajel oké mivel a tv(-n)kép príma, full szekennelésnél 45-860 is még csak a hangyák szine se változott pedig 360 -ra osztással szkennelt. szóval tanácstalan vagyok de egyép iránt (composit,s-vhs) tökéletes.
Ma még kipróbálom 98 alatt aztán ha ti sem tudtok segíteni lehet hogy csrés lesz  :down:

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó