Tv tuner kártya van amelyik jó?
Elküldve: 2004. 04. 22. 14:36
Ha vkinek mercury kártyája van (nekem is ez van mert a sulinetben csak ilyen volt), akkor ajálom, hogy próbálja ki a Fly2000 TV prg-t. Nekem nagyon bejött a program tudása, míg az eredeti programot el kell felejteniszerintem. Ezzel lehet egyből encodolni akármilyen felbontásban, márha bírja a proci.
Elküldve: 2004. 04. 22. 15:20
Idézet: BadBull - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 14:23
Volna egy Inno3D personal Cinema GF FX5600 PAL Tunerrel (agp) MT2050

Valaki találkozott már a feni kártyával (nem "körítés" hanem chip tekintetében
Milyen feliratu chipek vannak a kartyan? Innovision weblapbol nem derul ki...
Conexant CX878 az ugyanaz, mint a BT878. (megvettek a BrookTree-t, aztan atneveztek a chipet)
MT2050-et nem fogsz latni, az a tuner tipusa (ez van egy femdobozba rejtve)
Elküldve: 2004. 04. 22. 17:44
Elküldve: 2004. 04. 23. 07:06
Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 9, péntek - 15:59
Ma voltam havernal, de sehogy sem birtam ravenni a DScaler-t, hogy felismerje a csatikat.
Kinonban felismertettem az osszeset iuVCR-rel (az rendesen megy Philips-driverrel), aztan amikor a pontos frekvenciat beallitottam DScaler-ben, ugyanugy hangyafoci volt a kepen, mint elotte...
Probaltam a kartya tipusat atallitani masra, de ugy sem talalt semmit. Ha a kartyan levo tuner tipusat atallitottam Philips MK3-ra, OK utan lazan visszaallt Philips-re...
Nyunyu.
Ha még áll a probléma az Asus-szal, akkor használd a 4.1.8-as Dscalert, az megjegyzi a beállitott (cáratyuska által is irt) tunertipust.
A 4.1.9-es verzió nem, mint tapasztaltad.
Most nézegetek egy Asus-t, egyelőre csak a tv-részét, bár a felvétel jobban érdekel.
Igaz, egyelőre nem az általad adott ref. driverrel, hanem a sajátjával, persze semmi más nincs telepitve a lemezről, csak a driver.
Szóval 4.1.8-cal jó. Majd meglátom, befog-e minden csatornát, de úgy néz ki megtalál mindent.
Majd rápróbálom a Fly2000-et is, ha lecsorog.
VirtualVcr-rel nem fog menni, mert az csak a Wdm capture drivert ismeri fel, a tunert nem (várható volt).
Van egy Iuvcr-em (a PH-n kaptam, thanks a küldőnek), majd azzal is benézem a cuccot.
Szerkesztette: yogibear 2004. 04. 23. 07:10 -kor
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2004. 04. 23. 08:48
Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 16:20
Az innovision nem ir semmi konkrétat/még a honlapjukat sem tudják normálisan belinkelni

Kipróbáltam az egészet uj win98se n is dx8.1 -el wdm -el de ugyanaz a negy semmi a tunerból.
Ja a chip rajta Philips SAA7174HL/ hát ahogy nézegetem ez sem örvend full supportnak

Már nem is érdekel hogy miért nem tudok hozzá használni más progit DE az nagyon zavar hogy miért nem megy azzal a körítéssel amit a boltban hozzá adtak. Ha valaki szóra bír(t) egy ilyen kártyát valahogy (nem linux) az értesítsen a jóról !!!!!!
Elküldve: 2004. 04. 23. 09:13
Idézet: yogibear - Dátum: 2004. április 23, péntek - 6:06
Ha még áll a probléma az Asus-szal, akkor használd a 4.1.8-as Dscalert, az megjegyzi a beállitott (cáratyuska által is irt) tunertipust.
A 4.1.9-es verzió nem, mint tapasztaltad.
Most nézegetek egy Asus-t, egyelőre csak a tv-részét, bár a felvétel jobban érdekel.
Igaz, egyelőre nem az általad adott ref. driverrel, hanem a sajátjával, persze semmi más nincs telepitve a lemezről, csak a driver.
Szóval 4.1.8-cal jó. Majd meglátom, befog-e minden csatornát, de úgy néz ki megtalál mindent.
Majd rápróbálom a Fly2000-et is, ha lecsorog.
VirtualVcr-rel nem fog menni, mert az csak a Wdm capture drivert ismeri fel, a tunert nem (várható volt).
Van egy Iuvcr-em (a PH-n kaptam, thanks a küldőnek), majd azzal is benézem a cuccot.
Szóval: Dscaler 4.1.8 tvzésre jó az Asus-szal.
Fly2000 is elmegy, de az shareware.
Az utóbbi automatikusan jól állitotta be a tunertipust, a 4.1.8-as Dscaler meg megjegyzi ha beállitom, a 4.1.9 nem.
Digi full PAL-ba: nincs ötletem.
Iuvcr nem ismeri fel a tunert (akárcsak a Virtualvcr), igy csak 1/4 méret max.
Fly2000 sem engedi nagyban (hibaüzit dob).
Röviden ennyi, marad még egy ideig a Pctv Pro.

Elküldve: 2004. 04. 23. 09:22
Idézet: yogibear - Dátum: 2004. április 23, péntek - 10:13
Fly2000 is elmegy, de az shareware.
Az utóbbi automatikusan jól állitotta be a tunertipust, a 4.1.8-as Dscaler meg megjegyzi ha beállitom, a 4.1.9 nem.
Digi full PAL-ba: nincs ötletem.
Iuvcr nem ismeri fel a tunert (akárcsak a Virtualvcr), igy csak 1/4 méret max.
Fly2000 sem engedi nagyban (hibaüzit dob).
Röviden ennyi, marad még egy ideig a Pctv Pro.

Mint irtam, havernal semmi gond nem volt az iuVCR-rel, miutan a Philips drivert raktam fel, nem az Asust.
4.1.8-as DScaler-t meg kiprobaltatom a sraccal.
Elküldve: 2004. 04. 23. 09:36
Idézet: BadBull - Dátum: 2004. április 23, péntek - 9:48

Kipróbáltam az egészet uj win98se n is dx8.1 -el wdm -el de ugyanaz a negy semmi a tunerból.
Ja a chip rajta Philips SAA7174HL/ hát ahogy nézegetem ez sem örvend full supportnak

itt egy ugyanilyen tuner+chippel szerelt MSI FX5200-ot tesztelnek, sot le is irtak, hanyas nVidia drivert kell felrakni.
Ez a SAA7174 az vmi ujfajta allatfajta lesz, ha 7134-ed lenne, akkor tudnek hozza drivert adni.
Philips Semiconductor weblapjan termeszetesen egyikhez sincs referenciadriver, mondvan az a kartyagyarto dolga, hogyan illeszti a chipet.
nVidia weblapjan kene szetnezni, mert ahogy elnezem az osszes Personal Cinema kartya (Inno, Chaintech, MSI) ugyanarra az nV dizajnra epul.
Multimedia Software/WDM Driver kell neked szerintem, utana a legtobb kulso programmal mennie kell a tunerednek
Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 23. 09:48 -kor
Elküldve: 2004. 04. 23. 10:16
Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 23, péntek - 8:22
4.1.8-as DScaler-t meg kiprobaltatom a sraccal.
No Philipset nem próbáltam, ez igaz. Majd egyszer.

Az Iuvcrben az eszközök nél csak Asus Wdm capture driver volt, ha jól emlékszem, mert már kiszereltzem a kártyát.
Az biztos, hogy a Smart Tee for Preview-t nem engedte állitani, meg még néhány dolgot.
Majd megnézem, ha lesz kedvem.

Köszi.
Elküldve: 2004. 04. 27. 15:21
Idézet: turho - Dátum: 2004. április 13, kedd - 8:06

Vettem egy expertet , tényleg jó a kép is hang is.
Viszont a PIP az látszólag nem működik. Csak annyit ír ki , hogy ki vagy be van kapcsolva. Hogyan lesz kép a képben ?
Elküldve: 2004. 04. 29. 22:03
Vettem egy Terratec Cinergy 400 TV tunert. Viszont egy napi kínlódás után sem sikerül beüzemelni

"A következő hardver telepítése történt meg:
Cinergy 400 TV Capture
Az eszköz szoftvere most telepítve van, de valószínűleg nem működik megfelelően.
Az eszköz nem indítható el (Kód: 10)"
Kiszedtem az SB Live!-omat, de úgy is. Tehát nem azzal ütközik (már ha egyáltalán ütközésről van szó, nemtom). Átrakram másik PCI slotba, ott is. Újraraktam a windowst, akkor is. Mikor el akarom indítani a gyári szoftverét, akkor az leáll, és hibaüzit dob:
"No supported video capture device found!
Please check if the driver are properly installed."
Szóval valamiért nem akar felmászni, és már ötletem sincs, mitől.
Tudnátok segíteni? Mijaza 10-es kód?!

Elküldve: 2004. 05. 09. 08:17
Vennék egy Leadtek tv2000 xp expert tuner kártyát, megtudná valaki mondani, hogy ez tudja a Nicam stereo-t, mert erről információt sehol sem találok. Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv.: Pók
Elküldve: 2004. 05. 09. 09:12
Elküldve: 2004. 05. 09. 12:11
Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 10:12
Es itt le is van irva, milyen audio szabvanyokat ismer?

Elküldve: 2004. 05. 09. 20:27
Elküldve: 2004. 05. 09. 20:49
Idézet: Caponee - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 19:27
Egyebkent a compositeot hasznalom mert a csalad kitiltott az xboxomal együtt a napalibol és a PC-met használom igy a tv tuner kartyaval hogy tudjak néha játszani. HA tudtok valami specko progit erre az is megtenné

Elküldve: 2004. 05. 10. 01:09
Tunert szeretnék venni, de nem sikerül dülőre jutnom...Fő feladata az lenne, hogy kameráról felvennék vele, s az irnám ki cd-re. Itt meg is akadtam...Hardveres tömörítés jó minőségű? Vagy a szoftveres a jobb? Nagyon leterheli ez a gépet?
Nem tudom melyik lenne a jobb...Valami tipp???
ezeken gondolkodom:
PCTV pro
Hauppauge
Nahh?? Melyik lenne a jobb??
Elküldve: 2004. 05. 10. 19:17
Idézet: Caponee - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 19:27
Megoldodott egy xp reinstallal..

Elküldve: 2004. 05. 11. 10:59
Idézet: Caponee - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 21:27
Latom megoldottad, de azer csak leirom...
Szoval ilyet nekem is csinalt, sokat szivtam vele, de rajottem a hiba okara: Windows Messenger
En winxp telepites utan mindig azzal kezdem, hogy kikapcsolom, kitorlom a startupbol (registrybol).
De ez nem eleg neki! Ennek ellenere veletlenszeruen el-elindul, es le is all gyorsan (Neha megjelenik egy pillanatra - kb 1/10 masodperc, vagy meg annyi se - az ikonja a talcan; ugy jottem ra, hogy capturoltam a kepernyot aviba, es kimerevitettem

Szoval a megoldas: ki kell irtani a geprol az msmsgs.exe-t. Azt hiszem, Messenger konytarban van, de az is lehet, hogy Windows Messenger. csak a konytar tartalmat tudod torolni, a konyvtarat a windows nem engedi. A konyvtarban is lesz egy file, amit nem lehet torolni, az maradjon csak, a tobbi mehet a kukaba.
Szerkesztette: Temes 2004. 05. 11. 11:00 -kor