HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2141 Felhasználó inaktív   senser 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 28. 17:09

Kiprobáltam a Sonyvegast a Nero 7.5 (ezt inkább hagyjuk), és az Ulead -ot. sajna egyik sem kezeli le ezt az eszközt.
De amit hozzá adtak Pinnacle progikat az jó lenne és azt ismerem.
-És előszőr azért vettem hibrid tunert, mert olcsónak tűnt és az MSI -ben még nem csalódtam. Most sem igazán, mert inkább a gépem vacakol.

Lehetséges, hogy nem a legmegfelelöbb tipikba írok, de itt olvastam egy pár szaki hozzászólását és ez meggyőzött.

Szerkesztette: senser 2006. 11. 28. 17:17 -kor

#2142 Felhasználó inaktív   Dead6nail 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 28. 23:40

Sziasztok!

A segítségeteket kérném az újonnan vett AverTv Studio 303 kártyámmal kapcsolatban.
Xp alatt nem tudom futtatni a tv lejátszó progit, mert miután elindul, és megjelenik a kijelző, a progi elszáll. Ha leszedem az NVidia drivert, akkor működik a program. Ha visszateszem újra elszáll. Próbáltam több driverrel is, sőt a kártyát áttettem más PCI slotba, de úgyse megy. Please, ha valaki tud, segítsen.
"Ó, Uram, ó, Uram! Mit csináltál már megint?" - Woody Allen

#2143 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 01:36

Köszönöm a segítséget Mykee és benzol, gondolkodom melyik is legyen, de a hardware-es mpeg2 kódolás jól hangzik :)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2144 Felhasználó inaktív   potyike21 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 30. 18:55

Üdv mindenkinek!
Segitségre lenne sükségem!
Azt hallottam hogy belehet rakni a tv műsort háttérnek de nem tudom hogy hogyan!
Ha vkinek van valamilyen ötlete azt megkérem ossza meg velem!
Előre is köszönöm a segitséget!
ATI Radeon 9200-as videó kártyám van!

#2145 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 20:21

Ati fele MMC-ben van olyan funkcio, hogy hatternek berak, de szerintem :bolond:
1. ritka hulyen nez ki, ahogy a desktop ikonjai kitakarjak a TV kepet
2. minden megnyitott ablak a TV kep ELOTT van.
Szoval forumozas kozbeni TV-nezesre tokeletesen alkalmatlan, hiszen mindent latsz, kiveve a TV-t.

MMC-t barmilyen Ati chipes kartyaval fel tudod telepiteni.
Anno Radeon9800+Terratec tuner komboval tokeletesen ment, de inkabb a DScalert hasznalom, kis ablakban, always on top-ra allitva.

#2146 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 20:27

Ejha, kozben Atiek kihoztak egy uj tunert:
http://ati.amd.com/p...r650/index.html

A regi Theater550 chiphez kepest ez mar tud DVB-T-t is. Egyebkent ugyanugy MCE kompatibilis, es hardveresen digizik.

Kerdes, mikor lesz europai verzioja, illetve mennyiert?
[szerk:]Sapphire oldalan egyelore nem latni Theater650-et.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 11. 30. 20:40 -kor

#2147 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 01. 08:04

Idézet: potyike21 - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 18:55

Üdv mindenkinek!
Segitségre lenne sükségem!
Azt hallottam hogy belehet rakni a tv műsort háttérnek de nem tudom hogy hogyan!
Ha vkinek van valamilyen ötlete azt megkérem ossza meg velem!
Előre is köszönöm a segitséget!
ATI Radeon 9200-as videó kártyám van!

A TV-műsort az Active Desktop segítségével tudod betenni a háttérbe. Megadod a port.hu-t és a frissítési időt, és ott az asztalodon. ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2148 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 13:02

:omg:

:nevet:

#2149 Felhasználó inaktív   TOMKTOM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 16:39

Sziasztok!

Segítségeteket kérném tuner vásárlás előtt.

Van egy notim, ahhoz akarnék egy USB-s (hogy később aztali géppel is használhassam) tunert veni, olyan 20eFt-ig.

Jelforrás: UPC kábel tv

Csak tv nézésre kell, rádio, digitalizálás nem érdekel. Érzékeny és jól hangolható legyen, szép képpel. Felőlem lehet külső tápja, nem fogom hordozgatni.

Mit ajánlotok?

Tom
                   "A technika az álmokból születik...."
-=Online Reakcióidő Teszt=-   -=A teszt topikja a fórumon...=-

#2150 Felhasználó inaktív   potyike21 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 01. 19:25

NAgyon szépen köszönöm mindenkinek a segitségét!
mindjárt ki is próbálom a lehetőségeket hátha vmelyik mégis bejön :)
Asszem sűrűn fogok ide járni mert itt egyből segitettek nem ugy mint más helyeken :)
Üdv mindenkinek

#2151 Felhasználó inaktív   vaaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 21:00

Sziasztok szükségem lenne 1 TV tunnere mert a régi sp2 miatt nem használható.
Belső legyen tehát PCI(normál).
Szép képe és hangja legyen(min stereo).
Rádió nem kell.
Távirányító gondolom a legtöbhöz manapság már van.(amúgy ez opcionális ha van fasza ha meg ezt kel feláldoznom a jobb minőségért akor szívfájdalmak nélkül megteszem)
Jó lenne ha tudnék fele nagyon jó minőségben fel is venni(mittom én MPEG4 mondjuk mert az előző 2 ben vett fel asszem 5xx*xxx ben de már nem emlékszem)

Nem tom hogy most milyen árban vanak. ezért inkább azt mondom hogy max 10K ha ez egyáltalán lehetséges ezen a kereten belül. De más alternatívát is szívesen veszek.

#2152 Felhasználó inaktív   kalmicica 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 02. 07:06

sziasztok!
nagyon sokat olvastam különböző fórumokon a tv kártya problémákról, de még mindíg nem tudom ,hogy milyen tipust vegyek amit kezdőként is 1 kis tanulással de tudok használni. kérem segítségeteket a választáshoz,  előre is köszi!!!
2,4 aproci---creative sound blaster hangkari---6600gt vkarim van---768mb.memo---40+160mlemez
xp prof -on fut a gépem. szertnék 1 tv kártyát max 40 e ért. legyen magyar használati ut., és jó legyen a szoftverje,  megfelelő képminősége,és tudjak időzítve is felvenni.
ja és külső legyen !!

Szerkesztette: kalmicica 2006. 12. 02. 07:14 -kor

#2153 Felhasználó inaktív   senser 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 10:02

Hali!

Egy kis tapasztalat: A Pinnacle Dazzle Video Creator külső USB-t, ha lehet még véletlenül se vegyetek. Egyik verzióját sem!!!
Most vettem egy pinnacle Studio PCI 500 -as digitalzálót! Nagyon állat képe van minden DVD kreátorral pöpecűl mükszik csak van egy kis földhurok problémám és most azon dolgozom. Mert a hangban van egy búgó hang. :s
Most éppen szűrőket próbálgatok és nagyon jó erdményeim vannak ezügyben!

Késöbb még írok!

#2154 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 02. 11:40

Lenne  egy kérdésem. Vettem egy Pinnacle PCTV 50e külső tunert, és olyan problémám van, hogy sehogy sem tudom elérni, hogy hangja legyen. Elvileg annak is az USB-n kéne jönnie gondolom, de sem a notin, sem az asztali gépen nem sikerült ezt összehozni.
Másik probléma, hogy a saját programjában a kép olyan, mintha színes film negatívját nézném... K!TV-vel jók a színek, de hang ott sincs.
A csatornákat megtalálta, miután Németországként kerestem. Antennát használok, de az ASUS TV/FM behozta a hangot is.
KomposztWC

#2155 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 02. 11:42

Idézet: kalmicica - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 7:06

sziasztok!
nagyon sokat olvastam különböző fórumokon a tv kártya problémákról, de még mindíg nem tudom ,hogy milyen tipust vegyek amit kezdőként is 1 kis tanulással de tudok használni. kérem segítségeteket a választáshoz,  előre is köszi!!!
2,4 aproci---creative sound blaster hangkari---6600gt vkarim van---768mb.memo---40+160mlemez
xp prof -on fut a gépem. szertnék 1 tv kártyát max 40 e ért. legyen magyar használati ut., és jó legyen a szoftverje,  megfelelő képminősége,és tudjak időzítve is felvenni.
ja és külső legyen !!

Hauppage PVR-150. Ezzel digizni is tudsz, mert van benn hardveres kódolás, szerintem ebben az árkategóriában a legjobb. Nagyon gyorsan megtanulható, jó működik, még a saját programja sem rossz, ez pedig ritka. :D
KomposztWC

#2156 Felhasználó inaktív   kalmicica 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 02. 16:42

Idézet: Grillo - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 11:42

Hauppage PVR-150. Ezzel digizni is tudsz, mert van benn hardveres kódolás, szerintem ebben az árkategóriában a legjobb. Nagyon gyorsan megtanulható, jó működik, még a saját programja sem rossz, ez pedig ritka. :D

köszi de én is külsőt akarok venni
drukkolok,hogy beváljon a tied, én is pinnaclet akartam venni de elvették a kedvem tőle annyi rosszat olvastam róla
kérdezd meg  senser -t  miért nem ajánlja

Szerkesztette: kalmicica 2006. 12. 02. 16:45 -kor

#2157 Felhasználó inaktív   senser 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 00:08

Idézet: kalmicica - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 15:42

köszi de én is külsőt akarok venni
drukkolok,hogy beváljon a tied, én is pinnaclet akartam venni de elvették a kedvem tőle annyi rosszat olvastam róla
kérdezd meg  senser -t  miért nem ajánlja

Csak azt tudnám hogy mitő tajtják olyan naaagyra a Pinnacle hardvereket?????
Vettem 3,300Ft ért über audió-videó kábelt, raktam a hálozati tápra shaffner szűrőt és bekapcsoltam az alaplapi és videó kártyán a spread spectrum -ot és ferrit gyűrübe hurkoltam az audió és videó kábelt.
Csökkent a zajszint méghozzá jelentős mértékben. De akkor sem teljessen. Lehet, hogy túlreagálom a dolgot? De ha 25,000 Ft egy digitalizáló az már tudjon is valamit. Persze szó se róla álom szép képet ad a hangja meg annyi. Az ok a következő: A digitalizáló procija szedi őssze a zajt ezért szokták ajánlani az USB -s kütyüket az USB -s kütyük hangleképzésével viszont gond szokott lenni és azok csak szoftveres dekoderrel rendelkeznek.
Részleges megoldás: venni kell egy USB -s kütyüt és a hangot a hangkártyába kell küldeni.

Az már egy másik problem, hogy egyik-másik kütyü tovább viszi a képet hang nélkül vagy sem. Szerintem tovább viszi, de erre nem gondoltam, hogy kipróbáljam.

Ami azt illeti le a kalappal az .............(nem akarok reklámozni)......... előtt a mértéktelen türelmük és megértésük végett. Mert a Pinnacle PCI 500 -ast is vissza vittem.  ;)
Bár én maradok a belsőnél, mert a külsőt nem mindegyik dvd buzerátor tudja lekezelni, kisebb a kompatibilitás esélye.
A belsőnél ilyen nincs és a hangot a hangkaresz kezeli. Az én esetemben egy Audigy 4. Ráadásul jobb a kép minősége is.
- Lehet, hogy ezzel is gondom lesz? Nem hinném, hogy ilyen jellegü. Így maradok a PCI Leadtek PVR2000 vagy PCI Hauppauge WinTV FM, mert ezeket láttam egy helyen és igen baráti áron.

#2158 Felhasználó inaktív   senser 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 00:29

-Ja még egy apróság: A Pinnacle PCTV 100e USB -s kütyüt is próbáltam, de annak is van egy kis sípoló hangja, miközben videójelet digitalizálok.
És volt táp cserém is meg hangkártya csere is!!!

Ha meg lesz az új kari feltétlen írok, hogy mindenki tudja melyik mellett döntsön. Ez hétfön este esedékes!

#2159 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 06:48

Idézet: senser - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 0:08

Vettem 3,300Ft ért über audió-videó kábelt, raktam a hálozati tápra shaffner szűrőt és bekapcsoltam az alaplapi és videó kártyán a spread spectrum -ot és ferrit gyűrübe hurkoltam az audió és videó kábelt.
Csökkent a zajszint méghozzá jelentős mértékben. De akkor sem teljessen. Lehet, hogy túlreagálom a dolgot? De ha 25,000 Ft egy digitalizáló az már tudjon is valamit. Persze szó se róla álom szép képet ad a hangja meg annyi.

Idézet

Most vettem egy pinnacle Studio PCI 500 -as digitalzálót! Nagyon állat képe van minden DVD kreátorral pöpecűl mükszik csak van egy kis földhurok problémám és most azon dolgozom. Mert a hangban van egy búgó hang. :s
Most éppen szűrőket próbálgatok és nagyon jó erdményeim vannak ezügyben!

Isolator az ami megoldja a gondodat. :)  Földhurok kiiktatása csak a kábelTV galvanikus leválasztásával lehetséges. Persze a PC védőföldelésének kikötése is megoldást ad de ezt nem javaslom mert egy esetleges zárlat következtében problémák lehetnek. Ráadásul az érintésvédelmi szabályok is tiltják az ilyen jellegű tápegységek védőföldelésének kiiktatását.

Idézet

De ha 25,000 Ft egy digitalizáló az már tudjon is valamit.

Csak az illesztetlenséggel is számolni kell ám. Ezek a home kategóriába tartozó digitalizáló eszközök nem igazán úgy vannak megtervezve, hogy problémamentesen lehessen összekötni szórakoztatóelektronikai termékekkel. Az esetetek többségében a vonali bemenetek nem megfelelő tervezése adja az alapzajt mely független attól, hogy belső vagy külső eszközről van szó. Ha szétnézel a félprofesszionális capture eszközök között (Canopus, Matrox, stb.) akkor látni fogod, hogy ezek az eszközök mentesek a zajtól mivel korrekt az illesztés.
A home kategóriában sajna számolni kell az olcsó alkatrészek és a lehető legegyszerűbb tervezés okozta problémákkal.
Szerintem ha neked fontos a PC-s digitalizálás (pld. editálás miatt) akkor ugorj egy szinttel feljebb és célozd meg a félprofi kategóriát. Persze itt a capture eszközök nem 10.000-25.000Ft hanem sokkal több (50.000-180.000Ft) és nincs TV tuner beépítve de viszont kiváló kép és hangminőség lesz az eredmény.
Vagy ha számodra nem létfontosságú a PC-s feldolgozás akkor ma már inkább egy asztali DVD felvevő sokkal jobban megéri mivel ezekben a videó és audio feldolgozás igencsak kiváló. Persze nem a noname gagyi kategóriában azaz pld. Pioneer, Panasonic, JVC, stb. esetében kiváló kép és hangminőségre számíthatsz.

#2160 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 03. 11:53

Idézet: senser - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 0:29

-Ja még egy apróság: A Pinnacle PCTV 100e USB -s kütyüt is próbáltam, de annak is van egy kis sípoló hangja, miközben videójelet digitalizálok.

A 100e és az 50e kívülről ugyan az, neked volt hang USB kábelen keresztül, vagy valamivel még össze kell kötni?
KomposztWC

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.