HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2161 Felhasználó inaktív   senser 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 03. 12:04

Idézet: Grillo - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 10:53

A 100e és az 50e kívülről ugyan az, neked volt hang USB kábelen keresztül, vagy valamivel még össze kell kötni?

Én csak alapvető modban használtam, kizárólag USB -n keresztűl. Mert kiváncsi voltam a különbségre.

#2162 Felhasználó inaktív   senser 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 12:10

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 5:48

Isolator az ami megoldja a gondodat.   :)  Földhurok kiiktatása csak a kábelTV galvanikus leválasztásával lehetséges. Persze a PC védőföldelésének kikötése is megoldást ad de ezt nem javaslom mert egy esetleges zárlat következtében problémák lehetnek. Ráadásul az érintésvédelmi szabályok is tiltják az ilyen jellegű tápegységek védőföldelésének kiiktatását.

Köszönöm a tippet, ezt híradástechnikai boltban megtudnám szerezni?
- Abban egyet értek, hogy DVD íróval jobban járnék, de a PC -s verzióhoz ragaszkodom, mert a végére akarok járni a dolognak. Hogy a pinnacle tényleg ennyire "érzékeny" (vagy csak felhasználó érzékeny ;)  ;)  )?

#2163 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 03. 17:22

Hehe, hazajöttem,és jó a hang meg a kép is, úgyhogy eddig ok. Lehet, hogy csa újraindítás kellett volna.
KomposztWC

#2164 Felhasználó inaktív   senser 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 22:05

Tényleg van valakinek ezekkel kapcsolatban, valami tapasztalata: PCI Leadtek PVR2000, PCI Hauppauge WinTV FM ?

#2165 Felhasználó inaktív   senser 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 13:13

Hali!

Meg rendeltem egy KnowledgeTech AVPro ADVE-9307 All-in-One digitalizálot. Erről jókat mondtak 25,000Ft
holnap vagy holnap után hozzák.
Hardveres dekoderes!

...Majd kiderül mit tud...

#2166 Felhasználó inaktív   Seldong 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 05. 18:02

Helló Mindenki!
Kellene egy kis segitség.

Vettema a gépbe egy Winfast Tvtunert müködik minden ok. Eltelt pár nap és videokameráról akartam capturolni, de nem tudok mert a firewire kártyámat nem akkarja használni a vindows. Gondoltam hogy a PCI portoknál lehet valami "ütközés" de hilyába raktam más portba a firewire kártyát nem megy.
Aki tud segitsen.
Kösz

Seldon

#2167 Felhasználó inaktív   senser 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 18:32

Idézet: Seldong - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 17:02

Helló Mindenki!
Kellene egy kis segitség.

Vettema a gépbe egy Winfast Tvtunert müködik minden ok. Eltelt pár nap és videokameráról akartam capturolni, de nem tudok mert a firewire kártyámat nem akkarja használni a vindows. Gondoltam hogy a PCI portoknál lehet valami "ütközés" de hilyába raktam más portba a firewire kártyát nem megy.
Aki tud segitsen.
Kösz

Seldon

Hali!

Sajátgép\tulajdonság\hardver\eszközkezelőben mit látsz a kártyánál? Kérdőjel, felkiáltójel, piros "X" vagy egyátalán ott van az eszköz?

#2168 Felhasználó inaktív   senser 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 22:05

Hali!

No ez már tud valamit:  KnowledgeTech AVPro ADVE-9307 All-in-One

Nincs szebb képe a Pinnacle PCI 500 -nál, de a leggagyibb kábelekkel sincs zúgás, búgás, recsegés, sípolás!

Azt hiszem maradok ennél.
Ja és a legtöbb videóbuzerátor gond nélkül lekezeli és gond nélkül konfigurálható. Vannak kisebb gondjai, de szerintem jó minőségü kábellel ezt ki lehet iktatni (meg a videófej tisztítással  ;)  ).

Adnak hozzá egy Ulead DVD MovieFactory 3 SE.
Kipróbáltam a Pinnacle 10.7 -et, az InterVideo WinDVD Creator 3. Az utóbbit bátrabban ajánlom hozzá az elöbbinél, ha csak rögziteni akarod.

Conexant chip -es! (Talán ez még segíthet a döntésben)

#2169 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 00:07

Sziasztok.

Most készülök venni tv tuner karit,kérdésem: Milyet ajánlotok 10k magasságában?
Egyáltalán van-e ennyiért? :confused:
Nem kell extra,teletext meg ilyenek,csak távirányítós legyen.
Akár használt is jó,ha van ilyen tippetek. :up:

Kösöznöm előre is :respect:

Szerkesztette: nord^ 2006. 12. 07. 00:08 -kor

#2170 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 12:53

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...30#entry4553232

Erre nézzetek rá pls...nem tudom hogy alaplap vagy tuner gond-e...

Köszi.

abraham
"A komputeren hibátlanul muködik a Q 3. De az utobi idöben utána kutattam jobban az Aptivák után és rájöttem hogy nem anyira szivesen vánék meg etöl az utólsó darabtól.
"  - Pokeas

\\GigabyteP35-DS3L\C2D.E6420@3.2@AC Freezer 7 Pro\4GB_DDR2\Gigabyte 260 GTX OC SP 216\\

COD MW2 in game:[HWSW]EBI

#2171 Felhasználó inaktív   murmogo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 15:34

Sziasztok!

Eladó egy vadiúj Hauppauge WinTV-PVR-350 tuner kártya (túlrendeltem magam  :rolleyes: ).
ára: 32.000Ft

Mur

#2172 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 17:26

tuner kartyat szeretnek venni, de valami jo minosegut,  egy 42"-os plazmat fogok rola hajtani. amiket eddig probaltam foleg bt 8xx alapuak nagyon gaz kepet tudnak meg monitoron is.

olyan kellene, ami tudja a 768x576-ot,  az rgb 8:8:8-at es studio minosegu kepet grebbel.

penz nem szamit, mondjuk 30k-ig  :D

#2173 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 22:55

Idézet: aurum - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 16:26

...tuner kartyat szeretnek venni, de valami jo minosegut ...

Nézz körül a neten és a legkorszerűbbek közül válassz. Ha lehet keress róluk képet és nézdd le milyen chip-settel vannak szerelve...
De ha mindez sok idő, akkor a legdrágább Terratec vagy Hauppauge ( mindkettő jó szokott lenni)

#2174 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 06:40

Idézet: wassermann - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 21:55

Nézz körül a neten és a legkorszerűbbek közül válassz. Ha lehet keress róluk képet és nézdd le milyen chip-settel vannak szerelve...
De ha mindez sok idő, akkor a legdrágább Terratec vagy Hauppauge ( mindkettő jó szokott lenni)

mar vagy 2 eve ezzel tokolok. kiprobaltam kb 20 fele karytat. az kiderult, hoyg a bt alapuaka kb arra jok, hogy ablakban menjen a tv. pvr-eket is neztem, azok is eletlen kepet csinalnak. bar talan messze legjobbak.

ahogy en latom olyan kellene, ami tudja a full pal felbontast vagy 768x576-ot nincs benne scaler, az rgb 8:8:8-at is kiadja es legalabb 10 bites adc-je van.

sima grebber tuner nelkul is jo lenne, mert azt tudok ra barkacsolni en is csak a kepminoseg az ami szamit.

a Terratec megnezem.

#2175 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 11:11

Idézet: aurum - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 5:40

... kb arra jok, hogy ablakban menjen a tv. pvr-eket is neztem, azok is eletlen kepet csinalnak. bar talan messze legjobbak ...

Egyet tudnod kell: a TV-kártya csak a video forrása, a teljesképernyőre történő "felskálázásért" már a PC-n futó DirectX szoftver és a videókártyád felelős. Emiatt nem elég, ha a TV-kártyád szuper... lehet, hogy nem ő felelős a "maszatolásért".

Egyébként én is már a harmadikat nyűvöm...

#2176 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 11:27

Idézet: wassermann - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 10:11

Egyet tudnod kell: a TV-kártya csak a video forrása, a teljesképernyőre történő "felskálázásért" már a PC-n futó DirectX szoftver és a videókártyád felelős. Emiatt nem elég, ha a TV-kártyád szuper... lehet, hogy nem ő felelős a "maszatolásért".

Egyébként én is már a harmadikat nyűvöm...

linux-ot hasznalaok, ott pedig az mplayer sw scalere meretez az pedig studio minosegt tud, csak atomreaktor kell ala.

azt hiszem egy pvr250-et vagy 150-et fogok hasznalni...

a matav iptv szolgaltatasaval van valakinek tapasztalata? ott legalabb elmarad az adc. egy francia szolgaltatotol van demo anyagom az kb dvd minosegu.

#2177 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 13:48

Asszem a PVR 250 chipsetjét használó, ZAP TV-kártyát használok nagy megelégedéssel. Van benne  bekapcsolható többfokozatú zajszűrő és bekapcsolható szinkorrekciós algoritmus is. Mindkettővel jól el lehet szórakozni, amíg megtalálod a legjobb beállítást.

Egyébként nemrég próbálkoztam Ubuntu Linux-al és jók voltak a tapasztalataim, csak annyira nem értek hozzá mint a Windows-hoz emiatt maradtam végül a "kaptafánál"...

#2178 Felhasználó inaktív   Levin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 17:11

Sziasztok!

Vettem egy Gigabyte Analog Global GT-PTV-AF típusú PCI-os tv-tuner karit.
Rákötöttem antennára (kábel tv), telepítettem ahogy kell, a program adta magát, hogyan kell beállítani, magyar tv szabvány és scan. Megtalált minden csatornát DE és itt jönnek a gondok, a csatornák nagy részének nincs hangja. Állíthattam én mono-ra és stereo-ra de semmi hatás. Van pár csatorna aminek meg megy a hangja. Pal-t így külön nem lehet a tunerben állítani, egyszerűen csak azt lehet a szabványnál beállítani, hogy HUngary.
Valaki tud megoldást?

#2179 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 17:14

Idézet: Levin - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 17:11

Sziasztok!

Vettem egy Gigabyte Analog Global GT-PTV-AF típusú PCI-os tv-tuner karit.
Rákötöttem antennára (kábel tv), telepítettem ahogy kell, a program adta magát, hogyan kell beállítani, magyar tv szabvány és scan. Megtalált minden csatornát DE és itt jönnek a gondok, a csatornák nagy részének nincs hangja. Állíthattam én mono-ra és stereo-ra de semmi hatás. Van pár csatorna aminek meg megy a hangja. Pal-t így külön nem lehet a tunerben állítani, egyszerűen csak azt lehet a szabványnál beállítani, hogy HUngary.
Valaki tud megoldást?

Állítsd Németországra, vagy Ausztriára. ;)
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#2180 Felhasználó inaktív   Levin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 17:23

Idézet: bigsee - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 18:14

Állítsd Németországra, vagy Ausztriára. ;)

Köszi! Működik a Germany módban.  :respect:

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.