HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2171 Felhasználó inaktív   murmogo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 07. 15:34

Sziasztok!

Eladó egy vadiúj Hauppauge WinTV-PVR-350 tuner kártya (túlrendeltem magam  :rolleyes: ).
ára: 32.000Ft

Mur

#2172 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 10. 17:26

tuner kartyat szeretnek venni, de valami jo minosegut,  egy 42"-os plazmat fogok rola hajtani. amiket eddig probaltam foleg bt 8xx alapuak nagyon gaz kepet tudnak meg monitoron is.

olyan kellene, ami tudja a 768x576-ot,  az rgb 8:8:8-at es studio minosegu kepet grebbel.

penz nem szamit, mondjuk 30k-ig  :D

#2173 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 22:55

Idézet: aurum - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 16:26

...tuner kartyat szeretnek venni, de valami jo minosegut ...

Nézz körül a neten és a legkorszerűbbek közül válassz. Ha lehet keress róluk képet és nézdd le milyen chip-settel vannak szerelve...
De ha mindez sok idő, akkor a legdrágább Terratec vagy Hauppauge ( mindkettő jó szokott lenni)

#2174 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 06:40

Idézet: wassermann - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 21:55

Nézz körül a neten és a legkorszerűbbek közül válassz. Ha lehet keress róluk képet és nézdd le milyen chip-settel vannak szerelve...
De ha mindez sok idő, akkor a legdrágább Terratec vagy Hauppauge ( mindkettő jó szokott lenni)

mar vagy 2 eve ezzel tokolok. kiprobaltam kb 20 fele karytat. az kiderult, hoyg a bt alapuaka kb arra jok, hogy ablakban menjen a tv. pvr-eket is neztem, azok is eletlen kepet csinalnak. bar talan messze legjobbak.

ahogy en latom olyan kellene, ami tudja a full pal felbontast vagy 768x576-ot nincs benne scaler, az rgb 8:8:8-at is kiadja es legalabb 10 bites adc-je van.

sima grebber tuner nelkul is jo lenne, mert azt tudok ra barkacsolni en is csak a kepminoseg az ami szamit.

a Terratec megnezem.

#2175 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 11:11

Idézet: aurum - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 5:40

... kb arra jok, hogy ablakban menjen a tv. pvr-eket is neztem, azok is eletlen kepet csinalnak. bar talan messze legjobbak ...

Egyet tudnod kell: a TV-kártya csak a video forrása, a teljesképernyőre történő "felskálázásért" már a PC-n futó DirectX szoftver és a videókártyád felelős. Emiatt nem elég, ha a TV-kártyád szuper... lehet, hogy nem ő felelős a "maszatolásért".

Egyébként én is már a harmadikat nyűvöm...

#2176 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 11:27

Idézet: wassermann - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 10:11

Egyet tudnod kell: a TV-kártya csak a video forrása, a teljesképernyőre történő "felskálázásért" már a PC-n futó DirectX szoftver és a videókártyád felelős. Emiatt nem elég, ha a TV-kártyád szuper... lehet, hogy nem ő felelős a "maszatolásért".

Egyébként én is már a harmadikat nyűvöm...

linux-ot hasznalaok, ott pedig az mplayer sw scalere meretez az pedig studio minosegt tud, csak atomreaktor kell ala.

azt hiszem egy pvr250-et vagy 150-et fogok hasznalni...

a matav iptv szolgaltatasaval van valakinek tapasztalata? ott legalabb elmarad az adc. egy francia szolgaltatotol van demo anyagom az kb dvd minosegu.

#2177 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 13:48

Asszem a PVR 250 chipsetjét használó, ZAP TV-kártyát használok nagy megelégedéssel. Van benne  bekapcsolható többfokozatú zajszűrő és bekapcsolható szinkorrekciós algoritmus is. Mindkettővel jól el lehet szórakozni, amíg megtalálod a legjobb beállítást.

Egyébként nemrég próbálkoztam Ubuntu Linux-al és jók voltak a tapasztalataim, csak annyira nem értek hozzá mint a Windows-hoz emiatt maradtam végül a "kaptafánál"...

#2178 Felhasználó inaktív   Levin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 17:11

Sziasztok!

Vettem egy Gigabyte Analog Global GT-PTV-AF típusú PCI-os tv-tuner karit.
Rákötöttem antennára (kábel tv), telepítettem ahogy kell, a program adta magát, hogyan kell beállítani, magyar tv szabvány és scan. Megtalált minden csatornát DE és itt jönnek a gondok, a csatornák nagy részének nincs hangja. Állíthattam én mono-ra és stereo-ra de semmi hatás. Van pár csatorna aminek meg megy a hangja. Pal-t így külön nem lehet a tunerben állítani, egyszerűen csak azt lehet a szabványnál beállítani, hogy HUngary.
Valaki tud megoldást?

#2179 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 17:14

Idézet: Levin - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 17:11

Sziasztok!

Vettem egy Gigabyte Analog Global GT-PTV-AF típusú PCI-os tv-tuner karit.
Rákötöttem antennára (kábel tv), telepítettem ahogy kell, a program adta magát, hogyan kell beállítani, magyar tv szabvány és scan. Megtalált minden csatornát DE és itt jönnek a gondok, a csatornák nagy részének nincs hangja. Állíthattam én mono-ra és stereo-ra de semmi hatás. Van pár csatorna aminek meg megy a hangja. Pal-t így külön nem lehet a tunerben állítani, egyszerűen csak azt lehet a szabványnál beállítani, hogy HUngary.
Valaki tud megoldást?

Állítsd Németországra, vagy Ausztriára. ;)
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#2180 Felhasználó inaktív   Levin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 17:23

Idézet: bigsee - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 18:14

Állítsd Németországra, vagy Ausztriára. ;)

Köszi! Működik a Germany módban.  :respect:

#2181 Felhasználó inaktív   aqpa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 18:57

Tunerkártyát szeretnék venni de nem tudok dönteni a Gigabyte GC-PTV-TAF
ésa Pinnacle PCTV110i között aki aki estleg tudna véleményt irni rólluk megköszönném
"Mindenhol jó de legjobb sehol"

#2182 Felhasználó inaktív   aqpa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 22:18

ésa Pinnacle PCTV110i között aki aki estleg tudna véleményt irni rólluk megköszönném

#2183 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 13. 23:35

Idézet: aqpa - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 22:18

Mire kéne? Kell-e rádió? Kábel TV vagy antenna? Kell hardveres kódolás?
KomposztWC

#2184 Felhasználó inaktív   aqpa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 17:25

Gyakorlatilag Tv esetleg rádió müsorok rögzitésére illetve régi VHS Videóimat szeretném átírni dvdre Nem lenne baj ha hardveresen kodolná

#2185 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 18:04

Idézet: aqpa - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 18:25

Nem lenne baj ha hardveresen kodolná

Akkor egyik sem.

Hauppauge vagy Leadtek, esetleg ATI Theater 550.

VHS digitalizálását ilyen konzumer szutyokkal meg jobb ha elfelejted :) Az a kategória 50-nél kezdődik, és nincs benne tuner.

#2186 Felhasználó inaktív   M3nyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 08:13

Hello

Kábel tv hez kellene nekem egy joo minőségű tv tuner,  hauppuage márkájú. Távirányitó,fm rádió nemfeltétel, de minnél kevesebb erőforrást használjon a gépből, gondolom akkor hardveres kodolás kell? :think: Jah és külső legyen mindenképp :respect:  Valamit ajánljatok légyszi :)

#2187 Felhasználó inaktív   M3nyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 09:02

Most nézegettem kicsit, és a WinTV-PVR-USB2 ről mia véleményetek? ez joo kábel tv hez? KATT

#2188 Felhasználó inaktív   bala6 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 11:44

Heló

mostanság vettem egy Asus My Cinema - P7131 es tv-kártyát, de egyáltalán nem akar funkcionálni. Se kép, se hang nincs, pedig a hozzá adott Cyberlink progi scanjét is lefuttattam, de még csatornát se talál... próbáltam már cable / antenna, meg elég sok beállítással de egyikkel sem akart működni. Vk tudna segíteni, hogy mégis mi lehet a probléma? leírok ide pár fontosabb darabot a konfigból hátha számít: amd 2800, nforce2, 9600xt, win xp sp2

előre is kösz

Balázs

#2189 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 15. 12:38

Idézet: M3nyus - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 8:13

Hello

Kábel tv hez kellene nekem egy joo minőségű tv tuner,  hauppuage márkájú. Távirányitó,fm rádió nemfeltétel, de minnél kevesebb erőforrást használjon a gépből, gondolom akkor hardveres kodolás kell? :think: Jah és külső legyen mindenképp :respect:  Valamit ajánljatok légyszi :)

Igazából az USBs mindenképp erősen megfogja a rendszert, mert a procit terheli az átvitel miatt.
KomposztWC

#2190 Felhasználó inaktív   M3nyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 13:24

Idézet: Grillo - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 13:38

Igazából az USBs mindenképp erősen megfogja a rendszert, mert a procit terheli az átvitel miatt.

Hmm sajna mindenképp usb-s kell, mert nemférne el a házban már :rolleyes:  De akkor a WinTV-PVR-USB2 megfelelne kábel tv hez? :think:

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.