HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2221 Felhasználó inaktív   senser 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 12. 23:54

Idézet: xideges - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 19:16

msconfig - ugyanaz
uj driver - ugyanaz

Másik gépbe kitudnád próbálni?
Lehet, hogy ütközés van. IRQ -t változtas mielött másik gépbe próbálod (gondolom az eszközkezelőben nincs ütközés).

#2222 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 10:20

Olyan tv-tuner kártyát keresnék amelyik MPEG2-ben 720x576-os felbontással tud rögzíteni. Az ATI ALL in WONDER 9000 pro videokártya tv-tuner része tudja ezt a kunsztot, de most új gépet rakatok össze, és abba már ez a videokártya több okból nem kerülhet bele, viszont jó lenne egy hasonló minőségű tv-tuner.
Ha van tipp, előre is kösz!
Üdv Warynski

#2223 Felhasználó inaktív   xideges 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 13. 11:55

már kiprobáltam másik gépben.
ott ment irq ütközés szerintem nem igazán lehet bár ki tudja eszközezelöben nem ütöközik de már minden slotba dugtam ami csak létezik szóval már tényleg nem értem mit lehetne tenni  :reklamacio:

#2224 Felhasználó inaktív   senser 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 15:33

Idézet: xideges - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 10:55

már kiprobáltam másik gépben.
ott ment irq ütközés szerintem nem igazán lehet bár ki tudja eszközezelöben nem ütöközik de már minden slotba dugtam ami csak létezik szóval már tényleg nem értem mit lehetne tenni  :reklamacio:

Akkor vagy túlvilági erők vagy északhoz képest rossz irányban van a géped!   :D

...Nemtom, sajna kifogytam az ötletekből.....

...Vagy mégsem?

- Önálló belső antennával, ami mindentől független és csak a PC -re van kötve? Úgy is próbáltad?
- Szünetmentes táppal próbáltad(bár ennek semmi köze hozzá, csak abban az esetben van, ha társas házban laksz egy több TV -s antenna rendszerben). - Azzé me, ha az árnyék valamely régebbi TV miatt le van fődeve akkó főldfeszűtséget kaphat a kártyád (esetesnként akár 110V -ot -érezhető, ha picit csíp a földvezeték miközben a PC házát is tapizod. Magyarúl ilyenkor te vagy a vezető a föld és a PC között.  :D

Jó móka!   :D  :D  :D

Sajna TE IS A LEGKÉNYESEBB RÉSZÉBE TENYERELTÉL BELE. Egyszer már emlitettem valakinek, hogy a PC legkényesebb része a tuner ill. digitalizállás.  :rolleyes:

Én ezért nem merek ajánlani senkinek igazán ilyen cuccokat. - Lehet hogy nálam megy, de nálad nem.
Persze minden más PC -s cuccban szívesen segítek dönteni.   :)

Szerkesztette: senser 2007. 01. 13. 15:38 -kor

#2225 Felhasználó inaktív   xideges 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 13. 15:38

hát az a poén .. hogy visszatettem egy másik gépbe ujratelepitettem rajta a windowst nem ment.. ugyanez
visszatettem ebbe itt sem ment
áttettem a harmadik gépbe ott ment
visszatettem az elsőbe ott ment de ebben a gépben nem akarja az igazságot.. pedig mmorpghez a legjobb a tv tunner mivel grindelés közben lehet nézni a TV-t de hát igy sajna bukta ..  :reklamacio:

#2226 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 13. 16:09

Idézet: warynski - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 9:20

Olyan tv-tuner kártyát keresnék amelyik MPEG2-ben 720x576-os felbontással tud rögzíteni. Az ATI ALL in WONDER 9000 pro videokártya tv-tuner része tudja ezt a kunsztot, de most új gépet rakatok össze, és abba már ez a videokártya több okból nem kerülhet bele, viszont jó lenne egy hasonló minőségű tv-tuner.
Ha van tipp, előre is kösz!

Ha kell a hardveres encoder, akkor Leadtek WinFast PVR2000 ~20e
Ha van egy izmosabb cpu-d(2ghz+), akkor Leadtek TV2000XP Expert, vagy Global ~8-12e

#2227 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 19:19

Köszi a választ!

Erre gondoltál? Link
Az ára 11 100.-
A gépben 3,0 Ghz-es Dual Core lesz, gondolom az elég hozzá.

Azt sehol nem írják, hogy az MPEG2 - ben történő felvételt milyen felbontásnál tudja...
Üdv Warynski

#2228 Felhasználó inaktív   senser 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 22:15

Idézet: xideges - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 14:38

hát az a poén .. hogy visszatettem egy másik gépbe ujratelepitettem rajta a windowst nem ment.. ugyanez
visszatettem az elsőbe ott ment de ebben a gépben nem akarja az igazságot.. pedig mmorpghez a legjobb a tv tunner mivel grindelés közben lehet nézni a TV-t de hát igy sajna bukta ..  :reklamacio:

Gondolom, volt a tunernél driver csere?

- Volna még egy ötlet, bár nekem könnyebb, mert csak diligálok, de te szenvedsz vele.
Szóval, ha van még annyi türelmed, hogy szerzel egy régebbi tuner drivert és egy a legujabb VGA drivert (és ne a procigyártó oldaláról szedd le, hanem a VGA gyártó oldaláról)!

Majd ugyan ezt fordítva: Új tuner dríver régi vga driver (a gyártó oldaláról).

Feltéve ha találsz a tunerhez régebbit és, ha azt teljesen el, lehet távolitani(mármint, ha a driver *.exe formában telepíthető és nem *.ini, meg minden más.)

- De szerintem ezzel nem fog változni a helyzet. Gyakorlatilag kimeritettük a lehetőségek tárházát!  :(
A türelmedért meg külön elismerésem!   :)

Viszont egy utolsó és biztos megoldás: szabadulj meg a kártyától! Ez komoly!

- Ha csak nem, akarsz úgy járni mint én. A legutobbi digitalizálom jó volt az ÁEMDÉS PÉCÉm -be. Csak a képen voltak apró csíkozódások, de a hangja zaj mentes volt és továbbra is halk.
Lecseréltem a PÉCÉM egy INTEL -re és ugyan úgy búgott - zúgott a hang, mint az előző kártyáknál, viszont nem volt a képben csíkozódás.
A héten derűlt ki, hogy a ~230 -as hálozatban van zaj és, erre még rátett egy lapáttal a videom.
Kölcsönkértem egy másik videjót és egy szünetmentest és minden baba.  :)  :)

Ja! És az elején rosszul írtam, mert 6 digitalizálót próbáltam ki:
- 3 db USB -s Pinnacle,
- 1db Pinnacle PCI 500 -t
- 1db MSI DIGI VOX USB -s
- 1db KnowEdgeTech AVCK-9307 PCI

És ez utobbi maradt, bár visszasírom a Pinnacle PCI 500 -t, annak aztán nem volt semmi a leképzett képe.

Szerkesztette: senser 2007. 01. 13. 22:20 -kor

#2229 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 22:48

Nekem van egy Asus kártyám és van vele egy probléma:
A tv szabványok!
ugye Magyarországon PAL szabvány van, de meik? Végig próbáltam mindet, de valamiek adónaál van hang, valamiknél nincs, ugyan ez a színekkel. Hol ennek van hol annak.
a tv-zésre Inter Video Home Theatert Használom.

Mi lehet a probléma

#2230 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 06:58

Idézet: xideges - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 15:38

Lehetséges okok:
Nem kompatibilis az alaplapi chipkészlettel, nagyobb a PCI órajel mint 33MHz, nem kompatibilis a VGA kártyával.
A Pinnacle oldalán találsz infot a hardware kompatibilitásról. Javasolt az ottani fórum áttanulmányozása is.
Egyébként feltételezem az overlay nem megy éppen ezért nem látsz semmit se.

#2231 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 08:40

Idézet: warynski - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 18:19

Köszi a választ!

Erre gondoltál? Link
Az ára 11 100.-
A gépben 3,0 Ghz-es Dual Core lesz, gondolom az elég hozzá.

Azt sehol nem írják, hogy az MPEG2 - ben történő felvételt milyen felbontásnál tudja...

Igen, pl. erre. A Global is uez, csak már Xceive Silicon tuner van rajta, így olcsóbb is, viszont oda kell figyelni, mert van rádió nélküli változat is. Bár aki szeret barkácsolni :)
Mpeg2 és a többi telepített codec-kel is 768*576 a max választható felbontás.
Viszont első dolgod legyen a gyári cd-t eldobni, és a legfrisebb driver/PVR2-t használd!

Szerkesztette: bzoley 2007. 01. 14. 08:44 -kor

#2232 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 14. 10:05

Idézet: Primary - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 22:48

Nekem van egy Asus kártyám és van vele egy probléma:
A tv szabványok!
ugye Magyarországon PAL szabvány van, de meik? Végig próbáltam mindet, de valamiek adónaál van hang, valamiknél nincs, ugyan ez a színekkel. Hol ennek van hol annak.
a tv-zésre Inter Video Home Theatert Használom.

Mi lehet a probléma

Naszóval a szabvány PAL B, de tedd automatikusra. És országnak állíts ne Németországot.
KomposztWC

#2233 Felhasználó inaktív   kamionos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 14. 12:07

Sziasztok! Légyszi segítsetek!Pinnacle 100e usb tv tunerem van,sehogy sem tudm a videoval öszzehozni. A másik,hogy upc direct-et szeretném a laptopon nézni.milyen tv tunert újítsak?Köszi!

#2234 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 12:12

olyan funkció nincs hogy automatikus
és nem mindegyik adónál jó a PAL B

#2235 Felhasználó inaktív   senser 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 12:55

Idézet: kamionos - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 11:07

Sziasztok! Légyszi segítsetek!Pinnacle 100e usb tv tunerem van,sehogy sem tudm a videoval öszzehozni. A másik,hogy upc direct-et szeretném a laptopon nézni.milyen tv tunert újítsak?Köszi!

Hali!

Volt szerencsém a cucchoz, de nem kábelon, hanem antennán! Hogyan kötötted össze?

Szerkesztette: senser 2007. 01. 14. 13:04 -kor

#2236 Felhasználó inaktív   kamionos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 14. 13:07

Idézet: senser - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 12:55

Hali!

Volt szerencsém a cucchoz, de nem kábelon! Hogyan kötötted össze?

Sevas! átalakító kábellelVideóban scart,másik fele s-video + 3,5" jack a hangnak.Bemenetet átállítottam svideo pctv-re.

#2237 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 13:29

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 7:40

Igen, pl. erre. A Global is uez, csak már Xceive Silicon tuner van rajta, így olcsóbb is, viszont oda kell figyelni, mert van rádió nélküli változat is. Bár aki szeret barkácsolni :)
Viszont első dolgod legyen a gyári cd-t eldobni, és a legfrisebb driver/PVR2-t használd!

Köszönöm az infokat! :)
Üdv Warynski

#2238 Felhasználó inaktív   senser 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 11:49

Idézet: kamionos - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 12:07

Sevas! átalakító kábellelVideóban scart,másik fele s-video + 3,5" jack a hangnak.Bemenetet átállítottam svideo pctv-re.

Hali!

Ha a kép az frankón sötét, akkor vettél egy számodra rosszúl bekötött kábelt.  :(
RCA -n probáld, ha jól emlékszem van rajta.
Én egy scart - RCA kapcsolós átalakitóval használtam (S-videón nekem sem működött) és így a videóhoz RCA - RCA kábelt, a hanghoz  2 x RCA - stereo Jack kábelt használtam.
És minden működött.

Vagy veszel egy Scart - RCA teljes kiépítésü kábelt (megvannak rajta a BE-KI menetek azaz 6 db RCA csatlakozós) a hangot össze kötöd egy 2 x RCA alj - 3.5 stereo Jack átalakítóval kb.: 1200Ft

Ez utóbbi annyival jobb, hogy kevesebb a kontaktus (videónál fontos érv). Mert a meleg pontokat a gagyi csatlakozóknál nem árnyékolják.

...így már próbáltad?

(bár igaz az RCA -nál a kép egy kicsit fakobb lesz, mint az S-videónál, de ezt pótolhatod valamely videó-buzerátorral. Én még így is vissza veszek a szinekből, mert annyira élénkek).

Szerkesztette: senser 2007. 01. 15. 11:58 -kor

#2239 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 11:58

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 9:40

Nekem is 3 gigás dual core van és Leadtek TV2000XP Expert, megerősítem, hibátlanül működik és a felvétel is tökéletes mpeg2-be.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#2240 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 15:42

Idézet: senser - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 11:49

Hali!

Ha a kép az frankón sötét, akkor vettél egy számodra rosszúl bekötött kábelt.  :(
RCA -n probáld, ha jól emlékszem van rajta.
Én egy scart - RCA kapcsolós átalakitóval használtam (S-videón nekem sem működött) és így a videóhoz RCA - RCA kábelt, a hanghoz  2 x RCA - stereo Jack kábelt használtam.
És minden működött.

Vagy veszel egy Scart - RCA teljes kiépítésü kábelt (megvannak rajta a BE-KI menetek azaz 6 db RCA csatlakozós) a hangot össze kötöd egy 2 x RCA alj - 3.5 stereo Jack átalakítóval kb.: 1200Ft

Ez utóbbi annyival jobb, hogy kevesebb a kontaktus (videónál fontos érv). Mert a meleg pontokat a gagyi csatlakozóknál nem árnyékolják.

...így már próbáltad?

(bár igaz az RCA -nál a kép egy kicsit fakobb lesz, mint az S-videónál, de ezt pótolhatod valamely videó-buzerátorral. Én még így is vissza veszek a szinekből, mert annyira élénkek).

Nem csoda, hogy nem működött mivel a VHS videomagnóknál a SCART-ban az S-Video nincs bekötve  :D

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.