HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2261 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 31. 23:33

Az a baj,hogy egy ilyen műholdas cucc beállítása bonyolultabb mint egy sima, mezei TV-kártyáé. Ezenkívül olcsónak sem nevezhető. - a helyedben hagynám, ahogy most van... esetleg szóba jöhet, hogy felveszel a Vectorról, mert ha van SCART kimenete egy sima video-digitalizáló kártya is elboldogul vele.

#2262 Felhasználó inaktív   tothmtoki 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 02. 07:15

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok a témában, nézzétek el nekem.
Laptopomhoz szeretnék vásárolni tv tunert. Kinéztem magamnak a Pinneacle PCTV családból 2 típust:
- Pinneacle PCTV CARD HYBRID PRO (PCMCI csatlakozású)
- Pinneacle PCTV STICK HYBRID PRO (USB2.0)

A kérdéseim a következőek lennének:
- Először is melyik csatlakozású előnyösebb működés szempontjából? USB vagy PCMCI? (Tudásban különböznek-e egymstól?)
- Másrészt a gépemben egy 1.5 Intel Celeron M proci dolgozik. Elég-e ez hozzá?

Segítségeteket előre is köszönöm szépen!

Toki

#2263 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 02. 11:11

Idézet: tothmtoki - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 7:15

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok a témában, nézzétek el nekem.
Laptopomhoz szeretnék vásárolni tv tunert. Kinéztem magamnak a Pinneacle PCTV családból 2 típust:
- Pinneacle PCTV CARD HYBRID PRO (PCMCI csatlakozású)
- Pinneacle PCTV STICK HYBRID PRO (USB2.0)

A kérdéseim a következőek lennének:
- Először is melyik csatlakozású előnyösebb működés szempontjából? USB vagy PCMCI? (Tudásban különböznek-e egymstól?)
- Másrészt a gépemben egy 1.5 Intel Celeron M proci dolgozik. Elég-e ez hozzá?

Segítségeteket előre is köszönöm szépen!

Toki

Nekem az 1,4es Pentium M-es (Banias) notimon a Pinnacle PCTV 50i USBs tuner működik, de mondjuk felvenni már reménytelen. Ha rögzíteni is akarsz, akkor mindenképp hardveresen tömörítő modellt válassz, bár még az is rendesen megdolgoztatja a gépet amiatt, mert külső.
Szerintem az USB és a PCMCIA között ninvcs nagy különbség.
KomposztWC

#2264 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 15:30

Az USB-s azért előnyösebb, mint a PCMCA mert USB-csatlakozó az asztali gépeken is van. Így ha a notebooktól megszabadulsz máshol is használható

Szerkesztette: wassermann 2007. 02. 02. 15:31 -kor

#2265 Felhasználó inaktív   Pál úr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 17:42

Idézet: wassermann - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 23:33

- a helyedben hagynám, ahogy most van...

A külső tv-tunertől mindenképpen szeretnék megszabadulni, mert valami miatt időnként iszonyatos zavarokat fog be. Nagyon hangos erős zörgést produkál a hamgkimeneten, és a monitoron a kép 2-3 fehér "hangyadiszkó" csíkkal elmegy. Ja, és nem ismeri a kis ablakban TV-zünk, a többin dolgozunk állapotot, ami szintén szükséges lenne.

Ha nincsen jobb megoldás, akkor a műhold beltéri egysége marad, csak a tunert cserélem belsőre...
Pál úr

[...]
8. paragrafus: Kis munkát kis ívben, nagy munkát nagy ívben kerüljük.
[...]

#2266 Felhasználó inaktív   tothmtoki 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 02. 21:12

Köszönöm a válaszokat!
Még egy kérdésem maradt, visszatérve az előzőekhez: A PCMCI csatlakozású esetleg nem gyorsabb, mint az USB2.0 a felvétel szempontjából, vagy alapból gyenge hozzá a procim?
Esetleg megfontolnék más javaslatot is, csak kérdés, hogy USB Stick-esben, vagy PCMCI-sben van-e hardveresen tömörítő.
Mégegyszer köszi a segítséget!

Toki

#2267 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 03. 21:22

Idézet: bebar - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 13:22

Chris Tv 4.99-hez van crack?
A Prof. változathoz természetesen!

Illetve a Leadtek 2000XP Global karihoz le lehet tölteni valahonnan a PVR2-t?

THX!!!

Leadtek cuccok (PVR2, driverek)

#2268 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 22:08

Idézet: tothmtoki - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 20:12

... kérdés, hogy USB Stick-esben, vagy PCMCI-sben van-e hardveresen tömörítő ...

Ezekben a külső cuccokban sajnos nem nagyon van hardveresen tömörítő. ..

#2269 Felhasználó inaktív   tothmtoki 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 04. 21:52

Köszi, mindenkinek a segítséget!javascript:emoticon(':respect:')
smilie
Még 1-2 hetet rágódom rajta, de szerintem maradok annál, hogy nem felvételre fogom használni elsősorban. A lényeg, hogy USB vs. PCMCI?
Na, majd eldől.

Toki

#2270 Felhasználó inaktív   zozo1004 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 05. 18:25

Hello!!!

Kaptam egy V-stream Studio TV Terminátor nevezetű karit, ami szoba antennárol talál jelet, de a kábel-
tv-röl akár hogy is állitom a hangolási módot, akkor sem akarja a jót!!! Probáltam már a sajátján kivül
más programokkal is , de semmi!!!! :confused:

Ha valakinek van ötlete arra hogy ennek mi lehet az oka, akkor pls. szoljon, mert én már kifogytam!!!

#2271 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 09:39

http://reviews.cnet.com/KWorld_V_Stream_St...7-31243781.html

Olvasd el a review-kat, és sírj.
És szabadulj meg attól a szeméttől :)

#2272 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 12:08

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 11:45

A mai notebook-okban már ritkaságnak számit a PCMCA, helyet Express Card van. Ezért inkább az USB a nyerő.

Egyáltalán nem ritkaság a PCMCIA, a többségben még mindig az van, sajnos inkább csak a drágább típusokba tesznek Express Card-ot. A gyártók közül az egyszerűbb gépekbe is leginkább az LG, Dell az, amelyik beleteszi, de ahogy most nézegetem, ezek is minimum 250e feletti árban vannak, persze a drágábbakban már ez van talán mindenhol.
Én nemrég vettem egy Lenovo N100-as notebook-ot, Core 2 Duo, a mai kor követelményeinek megfelelő, korszerű gép, mégis!!!! PCMCIA van benne.
Nekem van USB-s és PCMCIA-s digitalizálóm is, mindkettő hardveres, az USB-s tunerrel ellátott. Tökéletesen működnek.

Szerkesztette: pmikloska 2007. 02. 06. 12:14 -kor

#2273 Felhasználó inaktív   zozo1004 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 06. 18:03

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 10:46

Probáld meg Németországi beállítások alapján keresni, PAL üzemmodban.

Helloka!

Köszi a segitséget, de ezeket is probáltam már, de semmit nem csinált!!!!

#2274 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 19:52

Sziasztok!

tudátok ajánlani tuner kártyát ami működik 64bites Windows alatt is (Vista stb.. aminek jó a driver támogatottsága)?

A kritérium annyi lenne, hogy hardver-es tömörítés legyen.

Köszönöm előre is!

Üdv.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2275 Felhasználó inaktív   fodorb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 19:45

Hello

Megtudná valaki mondani, hogy a Hauppage pvr 500 ast távírányítóval hol lehet legközelebb Bp hez kapni ?

#2276 Felhasználó inaktív   James Bond 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 23:27

Idézet: pmikloska - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 11:08

Egyáltalán nem ritkaság a PCMCIA, a többségben még mindig az van, sajnos inkább csak a drágább típusokba tesznek Express Card-ot. A gyártók közül az egyszerűbb gépekbe is leginkább az LG, Dell az, amelyik beleteszi, de ahogy most nézegetem, ezek is minimum 250e feletti árban vannak, persze a drágábbakban már ez van talán mindenhol.
Én nemrég vettem egy Lenovo N100-as notebook-ot, Core 2 Duo, a mai kor követelményeinek megfelelő, korszerű gép, mégis!!!! PCMCIA van benne.
Nekem van USB-s és PCMCIA-s digitalizálóm is, mindkettő hardveres, az USB-s tunerrel ellátott. Tökéletesen működnek.

Hello!

Nekem is TV tuner kellene laptop-hoz, core duo-proci van benne, elég-e ez felvételre vagy vegyek hardveres-t, USB-s kellene neked milyen van?. mpeg4-ben akarok rögziteni.

Chris
Abit KN9-Ultra|Athlon 64 X2 4600+|RAM: 2 GB |HDD 250G SATA2|VGA Radeon 1950XT 256M, Monitor: Samsung SyncMaster 957MB stb.

#2277 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 16:28

BeyondTV 4.5-öt próbáltad már? Nem tudom, hogy támogatja-e a tunered, de az oldalukon megtalálható a support list.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2278 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 20:59

Idézet: James Bond - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 0:27

Hello!

Nekem is TV tuner kellene laptop-hoz, core duo-proci van benne, elég-e ez felvételre vagy vegyek hardveres-t, USB-s kellene neked milyen van?. mpeg4-ben akarok rögziteni.

Chris

Ha mpeg4-be szerenél rögzíteni, akkor a hardveres egységek között is nézelődhetsz, sztem viszont egy dupla magos processzornak már mindenképpen van akkora teljesítménye, hogy felvehess vele hardveres támogatás nélkül is. Ebben az esetben viszont mást nemigen szabad végezni a gépen, nehogy megakadjon a felvétel. A lényeg, hogy usb-s esetén 2.0-ás legyen. Én mindig a hardveres eszközök mellett álltam, bár nekem sem volt mindig ilyen. Mindenképpen mpeg4-be szeretnél felvenni? Nekem praktikusabb ha mpeg2-be rögzítek, mert azt kapásból el lehet szabványos dvd-nek elkészíteni, de ha mégis divx-et szeretnék, hát áttömörítem, egy másfél órás átalgos hosszúságú filmet az én gépem 40 perc alatt áttömörít, így nem gáz, hogy nem közvetlenül abba veszek fel.
Nagyon meg vagyok elégedve a mostani külső tuneremmel, hiába láttam hardveres mpeg4-be rögzítőt is, mégis ezt választottam a sok utánajárás után. (ár/tudás/szoftver/használhatóság/egyszerűség/problémák)

#2279 Felhasználó inaktív   James Bond 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 21:17

Idézet: pmikloska - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 19:59

Ha mpeg4-be szerenél rögzíteni, akkor a hardveres egységek között is nézelődhetsz, sztem viszont egy dupla magos processzornak már mindenképpen van akkora teljesítménye, hogy felvehess vele hardveres támogatás nélkül is. Ebben az esetben viszont mást nemigen szabad végezni a gépen, nehogy megakadjon a felvétel. A lényeg, hogy usb-s esetén 2.0-ás legyen. Én mindig a hardveres eszközök mellett álltam, bár nekem sem volt mindig ilyen. Mindenképpen mpeg4-be szeretnél felvenni? Nekem praktikusabb ha mpeg2-be rögzítek, mert azt kapásból el lehet szabványos dvd-nek elkészíteni, de ha mégis divx-et szeretnék, hát áttömörítem, egy másfél órás átalgos hosszúságú filmet az én gépem 40 perc alatt áttömörít, így nem gáz, hogy nem közvetlenül abba veszek fel.
Nagyon meg vagyok elégedve a mostani külső tuneremmel, hiába láttam hardveres mpeg4-be rögzítőt is, mégis ezt választottam a sok utánajárás után. (ár/tudás/szoftver/használhatóság/egyszerűség/problémák)

Hello!

Köszi a választ.

Usb2-es TV-tunert veszek, kinéztem egyet, de ez csak szoftveres  Hauppauge WinTV USB2-est néztem ki magamnak, de nem találok az árlistában sehol.

Hauppauge WinTV PVR USB 2-lenne a legjobb, de a 30 ropit már sajnálom érte, viszont ez hardveres
mpeg2-őt tud.

Chris
Abit KN9-Ultra|Athlon 64 X2 4600+|RAM: 2 GB |HDD 250G SATA2|VGA Radeon 1950XT 256M, Monitor: Samsung SyncMaster 957MB stb.

#2280 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 22:44

Idézet: James Bond - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 22:17

Hello!

Köszi a választ.

Usb2-es TV-tunert veszek, kinéztem egyet, de ez csak szoftveres  Hauppauge WinTV USB2-est néztem ki magamnak, de nem találok az árlistában sehol.

Hauppauge WinTV PVR USB 2-lenne a legjobb, de a 30 ropit már sajnálom érte, viszont ez hardveres
mpeg2-őt tud.

Chris

Szia!

Nekem is Hauppauge WinTV-PVR-USB2 van, 33e volt, de nagyon jó. Most is éppen azzal veszem fel az esti filmet. Közben divx-be is tömörítettem, és netezek:-)
A Hauppauge hardveres cuccai mostanában hiánycikkek, én is egy hónapot vártam rá.

Van még két hardveres tuner, az egyik a Leadtek WinFast WalkieTV, ez kb. 25e pl. itt kapható, vagy a Plextor ConvertX nevű ketyeréje, a tuneres változat, de az még drágább, mint a Hauppauge.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.