Tv tuner kártya van amelyik jó?
Elküldve: 2007. 04. 07. 20:52
Mi lenne a legjobb?A képminőség számítana igazán
Elküldve: 2007. 04. 08. 10:43
Elküldve: 2007. 04. 08. 10:45
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 10:43
Próbáltad a 2.7-es PVR CD-t? (Gondolom igen, és bocsi, ha triviális, de azért gondoltam, megkérdem)
http://www.hauppauge...ions/vista.html
Elküldve: 2007. 04. 08. 10:53
Szerkesztette: Hippo 2007. 04. 08. 10:54 -kor
Elküldve: 2007. 04. 08. 19:05
Igazán nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Megpróbáltam amit írtál, de sajna nem működött. (mármint amit írtál az működött, a driver már a Pal B/G-t mutatta, de sajnos hang továbbra sincs.). Utánanéztem picit és úgy látom sikerült kifognom egy olyan tunert amiben olyan Philips tuner van ami csak az angliai hangnormát tudja.
Bár nem nagyon értem, akkor miért támogat mindenféle képnormát a SECAM-tól az NTSC-ig.
Most már csak egy lehetőséget látok a magyarországi használatra, ha fizikailag belenyúlnánk a tunerbe. Úgy mint régen a nyugatról behozott videóknál, itt is biztosan van lehetőség az áthangolásra. Csinált esetleg már valaki ilyet?
Nyunyunak tényleg mégegyszer szeretném megköszönni a segítségét!
Üdv
Ghostie
Elküldve: 2007. 04. 08. 19:06
Előre is elnézést, hogy anélkül kérdezek, hogy nem olvastam vissza, ill. hogy esetleg "okosan" írom le a helyzetet, de sajnos jóformám semmi időm nem volt, másrészt meg igencsak kezdő vagyok a témában...
Második nekifutásra sikerült venni egy pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick-et, amit egy Packard Bell Easynote MZ35-213D típusú laptopban használok / használnék (paraméterek: Intel® Celeron M 410 1.46 GHz, 1024 kB, 1024MB (512*2), 60 GB).
A Pinnacle PCTV PMC 4 nevű programjának második installálásán is túl vagyok már, először a saját kis antennájával remekül lehetett fogni az MTV1-et, MTV2-t, Duna TV-t, Duna TV 2-t, de az RTL KLUB, TV2, és a fix TV nagyon kásásan, ill. zizegve jött be. Bedugtam a másik kábelt, amin a parabola antenna is bejön, újra kellett keresni a programokat, és az összes -azzal fogható- csatorna zizegve / rosszul jött be (MTV2, Duna TV, Duna TV nem, csak az MTV1). Harmadszorra megpróbáltam úgy, hogy a videót csatlakoztatom, és azon keresztül fogom az adásokat – az eredmény ugyanaz + videó csatornája, szintén zizisen!=(
Kaptam egy tippet, hogy installáljam újra a programot, és a tartózkodási helyül Németország-ot jelöljem meg. Na, ez nagyjából be is jött, most már azért sokkal élvezhetőbb a kép, de még azért messze van az első körben, a kis antennával fogott adóktól… Újrakerestem megint a csatornákat úgy, hogy a videó van csatlakoztatva – be is jönnek ugyanazok az adások, mint a kábel esetén, kb. ugyanabban a minőségben, viszont a videó saját csatornája nem jön be...
A következő dolgok érdekelnének:
1. hogyan lehet a videó csatornáját ismét megtalálni?
2. hogyan tudnék a minőségen javítani? (felvettem, kiírtam a felvett anyagot, de kb. ugyanaz volt a minőség)
3. hogyan tudom azt elérni, hogy ne kelljen újrakeresni minden egyes alakalommal a csatornákat, ha a kis antenna helyett a kábelt / videót akarom nézni? (a CD levő egyik manual-ban feltűntetnek egy olyan opciót, hogy a csatornakeresésnél az új csatornákat adja a meglévőkhöz, de abban a programban, ami nekünk van nincs meg ez az opció; egyébként más eltérést is találtam – lehet, hogy nem ehhez a programhoz tartozó manualt olvastam, de ha tudnátok ajánlani olyan programot, ami tud ilyet is, és jó lenne a masinához, akkor légyszi írjátok meg a nevét / elérhetőségét)?
Bocsi, hogy kissé hosszú voltam, előre is köszi a segítséget, és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!!
Elküldve: 2007. 04. 09. 06:26
a dscaler-ben jól látom hogy nem látok semmilyen kikapcsolás időzítést?
az avermedia tunerem saját progija sajna kikapcsolja a gépet vagy hibernálja de a lényeg az hogy akkor nem megy semmi program, az pedig nekem nem jó.
Elküldve: 2007. 04. 09. 13:15
Idézet: ghostie - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 20:05
Persze, hogy B/G-t irt a driver, mivel atirtam az infekben az azonositot
Idézet
Lehet tudni, hogy konkretan milyen Philips tuner van benne?
Tuner fem burkolatara ra szoktak matricazni.
Idézet
En Terratecemen levo FI1216MK2 elvileg csak B/G-t tud, de Dscalerben siman atallitom I-re, es akkor tenyleg nincs hang, tunerem atall arra a normara.
Driveremet hekkelve ugyanezt ertem el, szoval maga a 1216MK2 tuner valoszinuleg tudja az I-t is, megha az Angliaba szant tesojat FI1246MK2-nek hivjak a specifikaciok alapjan.
Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 09. 13:19 -kor
Elküldve: 2007. 04. 09. 19:01
Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 12:15
Lehet tudni, hogy konkretan milyen Philips tuner van benne?
Tuner fem burkolatara ra szoktak matricazni.
En Terratecemen levo FI1216MK2 elvileg csak B/G-t tud, de Dscalerben siman atallitom I-re, es akkor tenyleg nincs hang, tunerem atall arra a normara.
Driveremet hekkelve ugyanezt ertem el, szoval maga a 1216MK2 tuner valoszinuleg tudja az I-t is, megha az Angliaba szant tesojat FI1246MK2-nek hivjak a specifikaciok alapjan.
Szia!
Hát igen, ebben a vevőben is a "FI1246 Mk2/I hm" tuner van.
Szét is szedtem abban a reményben, hogy hátha lehet benne finomhangolni valamit. Lehet is.
Van benne egy potméter, de sajnos ezzel csak a frekvenciát lehet finomhangolni, tehát a kép és a hang együtt marad. Ennek segítségével lehet olyat csinálni, hogy legyen hang de kép nélkül.
Esetleg nem létezik valamilyen szoftver amivel a hangvivő finomhangolását el lehetne végezni a kép frekvenciájától függetlenül? Nem igazán kellene sok hangolás csak egy pici, mivel most is átszűrődik valami a magyar szabvány szerinti hangból.
Köszi
Üdv
Ghostie
Elküldve: 2007. 04. 10. 05:18
Utánanézegettem és valószínű,hogy az ilyenek nem elhanyagolhatók.lehet megérné jobban egy analóg PVR3000,mint egy hibrid HVR1300?
Elküldve: 2007. 04. 10. 08:16
Idézet: reddragon - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 6:18
Elméletileg igen, a 150/250/350-hez még külön (free) progik is vannak:
PVR250PrefilterTweak (Java-s)
HauppaugeTweaker
HauppaugeDisplayProperties (vagymi, ezzel színt, kontrasztot, stb-t lehet állítani)
Meg a ChrisTV oldalán is van egy (fizetős) nagyon profi univerzális tweaker.
HVR-1300-al nem megy egyik sem
Elküldve: 2007. 04. 10. 21:44
avermedia AVerTV MCE 116 Plus
Elküldve: 2007. 04. 12. 08:01
Sajna tönkrement Inno3D personal Cinema vga/tv tuner mindenesem, így be kéne ruháznom egy újba. Mármint digitalizáláshoz.
A lényeg, hogy a notihoz is tudjam használni, ezért most csak USB-s jöhet szóba. Jó lenne, ha ismerné az s-videot, a sima antenna bemenetet és a hardveres tömörítést. Ár tekintetében pedig a 20e körüli árat.
Amiket eddig néztem:
Avermedia AVerTV MCE - 25e
AVerTV Hybrid+FM Volar - 19e
AVerTV USB 2.0 plus - 18e
Leadtek WinFast TV USB II Delux - 21e
Leadtek WinFast TV USB II - 23e
Ezek közül van amelyiket ismeritek/ajánlotok?
Vagy másokat?
Elküldve: 2007. 04. 12. 14:41
Az AVer-ből is csak az MCE maradt.
hauppauge jó?
Elküldve: 2007. 04. 12. 22:49
Idézet: Gyongyver - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 19:06
Előre is elnézést, hogy anélkül kérdezek, hogy nem olvastam vissza, ill. hogy esetleg "okosan" írom le a helyzetet, de sajnos jóformám semmi időm nem volt, másrészt meg igencsak kezdő vagyok a témában...
Második nekifutásra sikerült venni egy pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick-et, amit egy Packard Bell Easynote MZ35-213D típusú laptopban használok / használnék (paraméterek: Intel® Celeron M 410 1.46 GHz, 1024 kB, 1024MB (512*2), 60 GB).
A Pinnacle PCTV PMC 4 nevű programjának második installálásán is túl vagyok már, először a saját kis antennájával remekül lehetett fogni az MTV1-et, MTV2-t, Duna TV-t, Duna TV 2-t, de az RTL KLUB, TV2, és a fix TV nagyon kásásan, ill. zizegve jött be. Bedugtam a másik kábelt, amin a parabola antenna is bejön, újra kellett keresni a programokat, és az összes -azzal fogható- csatorna zizegve / rosszul jött be (MTV2, Duna TV, Duna TV nem, csak az MTV1). Harmadszorra megpróbáltam úgy, hogy a videót csatlakoztatom, és azon keresztül fogom az adásokat – az eredmény ugyanaz + videó csatornája, szintén zizisen!=(
Kaptam egy tippet, hogy installáljam újra a programot, és a tartózkodási helyül Németország-ot jelöljem meg. Na, ez nagyjából be is jött, most már azért sokkal élvezhetőbb a kép, de még azért messze van az első körben, a kis antennával fogott adóktól… Újrakerestem megint a csatornákat úgy, hogy a videó van csatlakoztatva – be is jönnek ugyanazok az adások, mint a kábel esetén, kb. ugyanabban a minőségben, viszont a videó saját csatornája nem jön be...
A következő dolgok érdekelnének:
1. hogyan lehet a videó csatornáját ismét megtalálni?
2. hogyan tudnék a minőségen javítani? (felvettem, kiírtam a felvett anyagot, de kb. ugyanaz volt a minőség)
3. hogyan tudom azt elérni, hogy ne kelljen újrakeresni minden egyes alakalommal a csatornákat, ha a kis antenna helyett a kábelt / videót akarom nézni? (a CD levő egyik manual-ban feltűntetnek egy olyan opciót, hogy a csatornakeresésnél az új csatornákat adja a meglévőkhöz, de abban a programban, ami nekünk van nincs meg ez az opció; egyébként más eltérést is találtam – lehet, hogy nem ehhez a programhoz tartozó manualt olvastam, de ha tudnátok ajánlani olyan programot, ami tud ilyet is, és jó lenne a masinához, akkor légyszi írjátok meg a nevét / elérhetőségét)?
Bocsi, hogy kissé hosszú voltam, előre is köszi a segítséget, és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!!
Senki nem tud / akar segíteni? =(
Szerkesztette: Gyongyver 2007. 04. 12. 22:50 -kor
Elküldve: 2007. 04. 13. 17:10
A helyzet, hogy túl kicsi Magyarország és valószínűleg még kevesebben vannak, akik pont ilyen eszközt használnak mint Te. Ha továbbvisszük ezt a gondolatmenetet: még kevesebben vannak akik az előzők közül hasonló notebookkal rendelkeznek és ezeknek is pont ide kellene erre a fórumra találniuk ...
Az egésszel csak azt szerettem volna kifejteni, hogy bármennyire is segítőkészek lennénk, nem tudunk, mert nem egy elterjedt típusról van szó
Nem egyszerűbb ott érdeklődnöd ahol ezeket vásároltad? - ott valószínűleg nem csak neked adtak el ilyet.
Elküldve: 2007. 04. 14. 20:39
Lehet, hogy kicsit hülye kérdés és nem tudom volt-e már hasonló (pár oldalt visszaolvastam), de azért felteszem
Tehát: Nem ismer valaki néhány jó tuner szoftvert Hauppauge WinTV 878 tuner kártyához? A kártya "saját" szoftverével (momentán a WinTV2000 4.12.24054) szemben van jópár kifogásom. Leginkább maga a kezelőfelület és az, hogy nincs saját hangerőszabályzója, csak a windowsét lehet állítani (bár ezt legalább magán a kezelőfelületen is), illetve a kezelés billengyűzetről sokszor macerás. Szimpatikus szoftver volt a ChrisTV, de a Lite verzióban nincs meg szintén sokminden ami tetszene, a teljes verzió pedig csúnyán fizetős.
Tehát a kérdés: ismertek egy jó hasonló szoftvert, ami működik ezzel a kártyával?
A válaszokat előre is köszönöm!
Elküldve: 2007. 04. 15. 00:24
Elküldve: 2007. 04. 15. 00:46

Súgó
A téma zárva.