HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2371 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 15. 01:20

Mi olyan bonyolult a DScaler-en?

Hasznalat kozben numerikuson bepotyogod, hogy hanyas csatornat szeretnel nezni, esetleg num +/--szal hangerot allitasz, aztan annyi... :omg:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 15. 01:21 -kor

#2372 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 15. 08:13

A DScalerrel leginkább az volt a bajom, hogy nincs benne always on top funkció és a saját kis hangerőszabályzóját is nyomogathattam, kutyának sem számított, mindenféle beállítás után sem. Az előző jobban zavar...

#2373 Felhasználó inaktív   Gyongyver 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 12:17

Idézet: wassermann - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 17:10

Kedves Gyöngyvér!

A helyzet, hogy túl kicsi Magyarország és valószínűleg még kevesebben vannak, akik pont ilyen eszközt használnak mint Te. Ha továbbvisszük ezt a gondolatmenetet: még kevesebben vannak akik az előzők közül hasonló notebookkal rendelkeznek és ezeknek is pont ide kellene erre a fórumra találniuk ...

Az egésszel csak azt szerettem volna kifejteni, hogy bármennyire is segítőkészek lennénk, nem tudunk, mert nem egy elterjedt típusról van szó

Nem egyszerűbb ott érdeklődnöd ahol ezeket vásároltad? - ott valószínűleg nem csak neked adtak el ilyet.

Oké, igazad van... Most feltelepítek egy másik MediaCenter programot, ha azzal sem megy a dolog, akkor felhívom a Pinnacle ügyfélszolgálatot (jókor jut eszembe:))!

#2374 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 13:35

Idézet: DMarton - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 9:13

A DScalerrel leginkább az volt a bajom, hogy nincs benne always on top funkció és a saját kis hangerőszabályzóját is nyomogathattam, kutyának sem számított, mindenféle beállítás után sem. Az előző jobban zavar...

:omg:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  ds.GIF (0byte)
    Letöltések:: 0

#2375 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 13:40

Hangeroszabalyzoja meg attol fugg, milyen a tuner.
PCTV Pro-val a tuner hardveres hangeroszabalyzojat bizergalta, mostani kartyamon nincs ilyen, itt max a Windows hangeroszabalyzojat tudja hasznalni.
De ezt is be lehet allitani a Settings/Audio mixer setupban, hogy melyik hangkartya melyik csuszkajat tologassa.

Ha be van pipalva a System's mixer, akkor a Windows hangeroszabalyzojat hasznalja, ha nincs, akkor a tuneret.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 15. 13:46 -kor

#2376 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 07:49

Újra feltettem a DScalert hogy megnézzem (4.1.15-ös verziót), de egyszerűen most sincs ott ez a menüpont, sőt mitöbb, a csatornákat sem akarja valahogy behangolni O.o Feltelepítettem megint egy régebbi verziót (4.1.11), de azzal sem javult meg. Nagy furcsaságok mennek itt...

Egész pontosan olyat csinál a DScaler, hogy önmaga nem hoz be egy csatornát sem, ám ha előtte a WinTV2000-rel nézek egyet, az az egy tökéletesen bejön. Csatornát váltani már nem tudok azzal az indokkal, hogy nincsenek csatornák, illetve kereséskor sem talál (Magyar kábel tv-re van állítva).
Segítség  :confused:

Szerkesztette: DMarton 2007. 04. 16. 08:02 -kor

#2377 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 10:59

SAA7134 Card menupontom helyen nalad valami BT878 Card menupont van, azon belul Setup Card/Tuner-nel allitsd be, hogy milyen tuner van a kartyadon.

Addig nem tud hangolni, amig ez nincs jol beallitva.

Ja, 4.1.15 tobbfele tunert ismer, mint a 4.1.11.

#2378 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 11:01

Auto detectre nyomva azt mondja, hogy Philips [PAL]. De ezzel nem működik, Hauppauge opció pedig nincs, csak a "Card" menüpontnál. Ott be is állítja szépen az én típusom...

#2379 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 11:34

Probalj masik Philips tunert a listabol.

Nekem FI1216 MK2 tunerrel csak a Philips (PAL) es a Philips FQ1216ME (PAL) ad tokeletes kepet+hangot, az elodmodell FI1216 MK-val brutalisan szemcses a kep, utod FQ1216ME MK3-mal meg mar kep sincs.
Haver Asus 7134 tuneren is az altalanos Philips (PAL)-t kinalta fel a DScaler, viszont azon mar az ujabb fajta FM1216 MK3 tuner volt, ugyhogy nem volt jo az en beallitasaimmal, neki az FQ1216ME MK3 volt a jo beallitas.
(Maig nem fejtettem meg a kulonbseg a radio nelkuli FI es FQ tunerek kozott, FM az oke, azon van radio is.)

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 16. 11:52 -kor

#2380 Felhasználó inaktív   Gaeb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 17:45

Hi.

Van egy WinFast TV2000 XP Global nevű kártyám, az lenne vele a gond hogy ha újraindítom a gépet akkor elveszíti a csatornák hangjait, de képet nem !! Ha rányomom a szkennelést és egy ből el is állítom akkor egyből vissza jön minden hang holott tényleges szkennelést ennyi idő alatt nem végez.

Miért lehet ez ??? Mi lehet a gond ??? Minden  tippet szívessen fogadok.

Ja és ez még fontos lehet szobaantennát használok.
Asus M2N-E | AMD ATHLON 64 3200+ AM2 | 2* 512MB DDR-II 667MHZ RAM KINGMAX MARS | 250GB SAMSUNG HDD 7200RPM SATA | LG DVD-RAM 4163B | Acer AL1716 TFT | ASUS 7300 GT SILENT 256MB PCI-E | DELUX MG760S Silver 400W ATX | Leadtek TV2000 XP Global

#2381 Felhasználó inaktív   Nter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 07:01

Sziasztok!

Szerintetek lehetséges, hogy a FlyTV platinum 33-asomat kinyírta a UPC kábel? A kártyát eddig nem nagyon használtam, de néhány napja beraktam és bekötöttem a kábelt is. Azon kívül, hogy egy hullámzó háló volt a  a képben, más gond nem volt vele. Este kikapcsoltam a gépet és másnap már nem láthatóak a beállított csatornák. Az újraszkennelés sem talál egyetlen csatornát sem. Az gondolom természetes jelenség, hogy ha fogom a kábel csatiját és valamilyen földeléshez érek(pl. gépház, radiátor), akkor érezhetően ráz. Persze nem a 230V, de kellemetlenül bizserget.

Szerkesztette: Nter 2007. 04. 17. 07:02 -kor

Gigabyte GA-MA770-DS3, AMD64 x2 5200+  , 2GB Kingstone, Maxtor 160GB, Samsung 250GB, HD3870 512 DDR4 ,SyncMaster 225MW, ASUS 616A, NEC ND3500AG, iP4200

#2382 Felhasználó inaktív   Hawkeye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 10:14

Idézet: DMarton - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 8:49

Újra feltettem a DScalert hogy megnézzem (4.1.15-ös verziót), de egyszerűen most sincs ott ez a menüpont, sőt mitöbb, a csatornákat sem akarja valahogy behangolni O.o Feltelepítettem megint egy régebbi verziót (4.1.11), de azzal sem javult meg. Nagy furcsaságok mennek itt...

Egész pontosan olyat csinál a DScaler, hogy önmaga nem hoz be egy csatornát sem, ám ha előtte a WinTV2000-rel nézek egyet, az az egy tökéletesen bejön. Csatornát váltani már nem tudok azzal az indokkal, hogy nincsenek csatornák, illetve kereséskor sem talál (Magyar kábel tv-re van állítva).
Segítség  :confused:

Én a Vistára toltam fel a DScalert, merthogy a Pinnacle PCTV Pro tunerkareszhoz még nincs Vista driver, és a DScalerben minden tökéletesen működik, ráadásul egy pinanyalat alatt bescannelte az összes elérhető csatornét, oszt' jónapot. Nem lehet, hogy valamit Te csinálsz rosszul?
A villanyírógép a legostobább találmány a világon.
Mert ki látott már szőrös villát?!

#2383 Felhasználó inaktív   Hawkeye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 10:20

Idézet: Nter - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 8:01

Sziasztok!

Szerintetek lehetséges, hogy a FlyTV platinum 33-asomat kinyírta a UPC kábel? A kártyát eddig nem nagyon használtam, de néhány napja beraktam és bekötöttem a kábelt is. Azon kívül, hogy egy hullámzó háló volt a  a képben, más gond nem volt vele. Este kikapcsoltam a gépet és másnap már nem láthatóak a beállított csatornák. Az újraszkennelés sem talál egyetlen csatornát sem. Az gondolom természetes jelenség, hogy ha fogom a kábel csatiját és valamilyen földeléshez érek(pl. gépház, radiátor), akkor érezhetően ráz. Persze nem a 230V, de kellemetlenül bizserget.

A rázás olyasmitől lehet, hogy ha valahol a környéken van egy zárlatos dzsunkaszar lepra tévé, ami visszadolgozik a központi antennára, akkor az bizony rázni fog mindenfelé. Leginkább az árnyékolás. Nem 230 volt, de azért nem árt az óvatosság: én egyszer dobtam egy hátast, akkorát csapott rajtam a kis rohadék.

Van valami szűrés is, ha megtalálom a rajzát/leírását berakom ide, mert akár még a géped is rámehet a központi antennán keresztül a tunerre érkező kóboráramra.
A villanyírógép a legostobább találmány a világon.
Mert ki látott már szőrös villát?!

#2384 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 11:45

Az hogy raz, az nem termeszetes jelenseg, hanem a hanyag kabelezes okozza.
Maga a jelenseg egyszeru: szolgaltatonal levo fold nem azonos a nalad levovel, potencialkulonbseg (=feszultseg) van koztuk, igy a ket pontot direktbe osszekotve aram fog folyni a vezeteken, azert erzed, hogy raz.

Foldhurkot ugy tudod megszuntetni, hogy teljesen megszakitod a kabelt, es egy kondival kotod ossze a ket kabel rezmagjat, egy masik kondival meg az arnyekolasukat.
Kondi nem engedi at az egyenaramot, viszont a nagyfrekvencias jelet igen.

De altalaban lehet keszen is kapni ilyen kutyut az elektronikus boltokban, izolatornak hivjak, parszaz pezo.

Oda celszeru beepiteni, ahol bejon a drot a hazba/lakasba, igy minden lakasban talalhato TVt/tunert vedi.
(ez a jelenseg egybkent megvan mashol is, ahol direkt femes osszekottetes van egy tavoli szolgaltato, es a lakasod kozott, csak pl. a villanynal kotelezoen elo van irva, hogy a villanyora kornyeken egy szintre kell hozni a ket kulonbozo foldet, hogy a lakasodban ne razhasson, ha megfogod egy berendezes foldelt burkolatat.)

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 17. 12:04 -kor

#2385 Felhasználó inaktív   Nter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 13:13

Szóval akkor nem kóser a kábel! Ahol régebben laktan ott is tapasztalható volt a jelenség. Most akkor kezdjem el félteni a sokszázezres TV-met is? Az nem jó megoldás, ha a leföldelem az árnyékolást? (pl. a vízhálózat tuti jó föld :confused: )

Szerkesztette: Nter 2007. 04. 17. 13:15 -kor

Gigabyte GA-MA770-DS3, AMD64 x2 5200+  , 2GB Kingstone, Maxtor 160GB, Samsung 250GB, HD3870 512 DDR4 ,SyncMaster 225MW, ASUS 616A, NEC ND3500AG, iP4200

#2386 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 06:45

[SIZE=1]

Idézet: Nter - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 14:13

Szóval akkor nem kóser a kábel! Ahol régebben laktan ott is tapasztalható volt a jelenség. Most akkor kezdjem el félteni a sokszázezres TV-met is? Az nem jó megoldás, ha a leföldelem az árnyékolást? (pl. a vízhálózat tuti jó föld :confused: )

Félreértetted Nyunyu hozzászólását. A hiba ami tulajdonképpen nem is hiba abból ered, hogy a kábelTV szolgáltatók a fejállomáson a kábel árnyékolását földre kötik ami önmagában nem lenne probléma de ez a föld nem azonos az lakásodban lévő elektromos hálózat védőföldelésével és emiatt ha az elektromos hálózat védőföldelése galvanikusan kapcsolatba kerül a kábelTV-vel akkor a két különböző potenciálon lévő földelés miatt keletkezik ez a jelenség. Ezt a jelenséget hívják földhuroknak. Földhurok csak akkor jön létre amikor egy olyan berendezés kerül közvetlen vagy közvetett módon galvanikus kapcsolatba a kábelTV hálózattal melynek a tápellátása védőfölddel rendelkezik. Ilyenek pld. a PC-k is. Mivel az elektromos hálózat védőföldelése érintésvédelmi okok miatt nem köthető ki ezért csak a galvanikus leválasztás jöhet szóba. Erre való az isolator mely készíthető házilag is (2db 10nF 250V kondi felhasználásával) vagy vehető gyári változatban is. Vásárolni tudsz kábelTV szerelvényeket forgalmazó szaküzletekben (500Ft-1500Ft áron kapható). A leválasztást mindig a lakásba bejövő kábelre az első elosztás elé célszerű bekötni mert így elkerülhető, hogy egy le nem választott ágon mégis galvanikus kapcsolatba kerüljön az elektromos hálózat védőföldelésével.
Sajnos ez a földhurok probléma egész addig lesz amíg hazánkban is be nem vezetik azt az uniós jogszabályt mely kimondja, hogy a kábelTV hálózatoknál a lakáson belüli végpontoknak leválasztottaknak kell lenniük. Jelenleg hazánkban nincs kötelezően előírva, hogy a szolgáltatók csak olyan hálózatot építhetnek ki ahol a végpontok galvanikusan le vannak választva.

Szerk:
De ha felhívod a kábelTV szolgáltatódat és jelzed, hogy a számítógép és a kábelTV kapcsolódása miatt nálad földhurok van és kéred a leválasztást akkor kijön a szakember és beköt egy isolator-t (általában ingyen).

Szerkesztette: wpepi 2007. 04. 18. 07:12 -kor

#2387 Felhasználó inaktív   Nter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 08:25

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 6:45

De ha felhívod a kábelTV szolgáltatódat és jelzed, hogy a számítógép és a kábelTV kapcsolódása miatt nálad földhurok van és kéred a leválasztást akkor kijön a szakember és beköt egy isolator-t (általában ingyen).

Hú, köszi a válaszotokat!

Lehet bepróbálkozok náluk, vagy megcsinálom magam! Mindenesetre tanulságos!

Mégegyszer köszönöm!

#2388 Felhasználó inaktív   ajaxon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 19:23

Sziasztok!

A következöben kérném a segítségeteket.
Szeretnék venni egy Pc független tunert alsó kategóriában. A jelöltjeim:
STLab M210 LCD TvBox2

vagy

Avermedia Avertv Box7 Live

Az STlab felé húzok a majdnem kb 9e ár miatt, ami csaknem az AverTv fele. (16e)
Kérdés hogy igazán mire kell figyelni, van-e valami buktató?
Tudásra szinte egyformák, hozzá teszem, nekem mint laikusnak. Tehát nyugodtan megvehetem az STlab-ot, vagy itt is igaz, a drágább jobb?
Nemtudom számít-e hogy optikai kábel van. Bár gyanítom ha a 17 éves tv-m megeszi, akkor ezek is.

Előre is köszönettel.

#2389 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 20:15

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Sziasztok!

Segítség kéne!!!!!!!!!

Ilyet csinál a TV. Egy Freecom USB A/D TV adapterem van. 10 perccel elindítás után a kép alja vagy lefagy vagy zöld/feketén villog. Ja a saját programját használom.
Bár ez nem jelent semmit, mert próbáltam már Chris TV-t, Discaller-t, K!TV-t..... Mindnél ugyan az a hiba. Mi lehet a baj?????????????????????????????
Csatorna keresésnél PAL_B/Germany van beállítva. A hanggal és a képpel amúgy semmi baj.

Ha valaki hallott már ilyenről, vagy tudja mi lehet a baj, légyszi segítsen!!!!

Köszi előre is.

#2390 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 27. 07:52

Én videodriverre gyanakodnék, lévén a DScaler közvetlenül címez, bár az USB-s tunerekhez DScalert...  :think:
Tehát inkább a videodrivert frissítsd. És nézd át az USB sebességét a BIOS-ban, hogy mire van állítva (Hi-Speed, Normal)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.