HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2421 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 15. 12:55

A ChrisTV és a távirányító érdekes dolog. Ha a kártyád mellé kapott távirda szoftvere támogat más programokat, betaníthatod ChrisTV-re. Ha nem, akkor esetleg egy plugint keress ChrisTV-hez, a legrosszabb esetben is vagy veszel egy Microsoft MCE távirdát vagy felteszel egy alternatív távirányító kezelő programot (pl. HIP-et): http://byremote.com.au/HIP/

Szerkesztette: Mykee 2007. 06. 15. 12:56 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2422 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 16:59

Idézet: ifazekas - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 9:08

Üdv minden kedves fórumlakónak!

Én nem túl régen egy Leadtek TV2000 XP Expert Stereo FM kártyát vettem a gépembe. Jelenleg 32 bites XP-n és 64 bites Vistán használom. Meg kell jegyeznem, hogy egy nagyságrendel jobb, mint a korábbi Pinnacle PCTV Rave volt. Viszont mindkét rendszer alatt van egy kis probléma a saját szoftverével.

XP alatt mindössze annyi, hogy csatornaváltáskor néhány csatornánál nagyon lehalkítja a hangkártya Front kimenetét. Nem a fő hangerőszabályzót, nem a hanghullámot, hanem a Front-ot, amihez alapesetben egyáltalán nem is szoktam nyúlni. Apró kényelmetlenség csak, de érdekelne, hogy megoldható-e.

Némileg nagyobb a probléma Vista x64 alatt. A kártya feltelepül tökéletesen, a program látszólag rendeltetésszerűen működik. A probléma az, hogy a csatornákra vonatkozó adatokat nem tárolja le kilépéskor, sőt, a videoszabványt sem jegyzi meg a szoftver. Ha újra elindítom a programot, csak valami nagyon rossz minőségű adás jön be. Ilyenkor át kell állítani a videoszabványt magyarra majd beimportálni az (előzőleg már fájlba kimentett) csatornalistát és máris van kép és hang kiváló minőségben. Ha valaki erre tudna megoldást, azt is megköszönném!

Természetesen mindkét rendszeren kipróbáltam más TV-vevő szoftvert is, konkrétan korábbi kedvencemet, a ChrisTV-t. Azzal egyik probléma sem jelentkezett, csak hát ugye az meg nem kezeli a távirányítót. Esetleg van olyan szoftver, amivel az is használható?

ifazekas:

Tipp1:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Leadtek\DRIVER\Audio]
"VolumeLevelNegdB"=dword:00000000

Vagy frissítés a legfrissebb driverre. Vagy bejön, vagy nem. Egyes driver verziókban(pl.3204) előfordulhat ilyen halkításos jelenség.

Tipp2:
A WinFast PVR nem Vista kompatibilis, használd helyette a PVR2-t. A WinFast PVR 3.1.1.2 utáni verzióiban van egy hiba(több is). Adaptív csatronakeresés esetén rossz normát állít be, (NTSC/BTSC) és emiatt újraindítás után eldobja a beállításokat.

Ezek közül vagy segít neked valamelyik, vagy nem.
A legfrissebb PVR2, és driver letölthető az oldalamról is.

#2423 Felhasználó inaktív   ifazekas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 19:43

Köszönöm a válaszokat!

A registry-módosításokat, a friss drivert és a PVR2-t kipróbálom!
Késöbb beszámolok a fejleményekről.
//Gigabyte GA-M55Plus-S3G; Athlon64 3800+; 2x512Mb DDR2 800 A-Data; 2x1024Mb DDR2 800 Geil; Gigabyte 7300GT GV-NX73T256P-RH; 320GB Seagate Barracuda sATA; 160GB Hitachi Deskstar T7K160 IDE; 2x Sony-NEC Optiarc AD-7173S; Canon LideScan 100; Leadtek TV2000 XP Expert Stereo FM; Genius WebCam Messenger; Canon Pixma IP 4300//

#2424 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 21:59

Ezt a registry értéket a 4.107.3210, és 3212 driver frissítéskor már beállítja.

#2425 Felhasználó inaktív   infectedmann 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 17. 18:01

Nekem egy HAUPPAUGE WinTV HVR1100 PCI hibrid tuner kártyám van.
Köv. probléma van nálam:
Megnyitom a mellékelt WinTV 2000 -et amit rendesen feltettem és konfiguráltam. Minden okés. Kép is hang van. Csak... nem egyszer késik a hang a képhez képest :(
Más: Egy rendszer indítás után csak egyszer tudom megnyitni a WinTV 2000 -et, ha utána megint megnyitom se kép se hang.
1 hétig fent volt teszt képpen a Vista és a vista media center -ben ezek a hibák nem léptek fel. Visszatettem az XP -t és utána a WinTV 2000 rendesen műxött. Utána kellett egy XP reinstall és mos megint ugyan azt csinálja az WinTV 2000 mint amit fent írta.
Lehet esetleg a WTV2000 hibája? Esetleg vegyek az új antennakábelt (nemtudom, hogy kábeltv -nél is így hívják -e :D)

Ha tudtok mondani esetleg más progikat amik kezelik a távirányítókat azt megköszönném. Megpróbálnám hátha más progival nincsenek ilyen hibák.

Szerkesztette: infectedmann 2007. 06. 17. 18:02 -kor

#2426 Felhasználó inaktív   dnls 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 19:40

Nekem most egy Pinnacle PCTV 110i tv-tunerem van és szeretném lecserélni egy olyanra ami nagyobb és jobb minőségű képet tud. T-home (IPTV) tv van bekötve tehát mindenképp olyan kéne amin S-video csatlakozó van mert másképp nem tudom átvinni a képet (vagy hdmi de én ilyen karit még sehol se láttam)

Szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy milyen karit vegyek mert nem szeretnék melléfogni.

#2427 Felhasználó inaktív   huu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 15:26

HTPC-t építek és ebbe keresnék Vista/MCE kompatibilis kártyát.
Fő funkció tvnézés és néha rögzítés MCE felületen.

Egyéb HW: A64 X2 4200, ASUS M2A-VM, 2x1GB RAM, 160GB HDD

#2428 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 06. 24. 11:05

A line-in kábelt költözés közben elkutyultuk valahová, még keressük, de lehet ilyet venni a boltban?

#2429 Felhasználó inaktív   nate 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 14:54

Sziasztok! Ha valaki tud, lécci segítsen.

Leadtek WinFast DW 2000 TV-kártyám van. Az a problémám vele, hogy minden indításkor újra be kell lőnöm a csatornákat. Amikor bekapcsolom, akkor is ott vannak, csak rossz, KÉKES szinű képpel. Hiába pipálom ki, és okézom le, ha újaindítom a programot, nem jegyzi meg az előző beállítást. Mi lehet az oka...?

Köszönöm a választ előre is aki ír.
Üdv!

#2430 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 19:10

Ha a 3.1.1.2-nél újabb PVR-t használsz, cseréld le egy régebbire, vagy ne használd az adaptív keresést.
A 3.1.1.4, és 3.1.1.8 közötti verziók hibásak.
Vagy használd helyette a PVR2-t.

#2431 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 20:10

Idézet: huu - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 14:26

HTPC-t építek és ebbe keresnék Vista/MCE kompatibilis kártyát.
Fő funkció tvnézés és néha rögzítés MCE felületen.

Egyéb HW: A64 X2 4200, ASUS M2A-VM, 2x1GB RAM, 160GB HDD

Avermedia MCE116
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2432 Felhasználó inaktív   gbotond 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 21:30

Hali,

Avermedia AverTV Box7 tulajdonosokhoz szólna a kérdésem: hány voltos a táp? Elkeveredett a tápja, és a talált tápok között van 9 V-os meg 12V-os is, nem tudom, hogy melyik lehet az...

Köszi:

GBotond

#2433 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 18:27

Helló!

Holnap szeretném megrendelni a DIGI TV-t. http://www.digi.tv
Kellene a nagyobbik géphez egy TV tuner, ami nem PCI-os, hanem USB-s.

Az elvárások.
1.Legyen márkás, szóval  ne legyen noname
2.Legyen hozzá 64 bites XP, valamint Vista driver ( Vista még nincs itthon, de a jövőben lesz vásárolva az is ) TV BOX esetében azt hiszem nem kell driver
3.Legyen lehetőleg távirányító is hozzá.
4. Az ára ha lehet 20 000 Ft körül legyen, ne nagyon haladja meg azt.
5. Képes legyen digitális adások vételére is, hogy minél időtállóbb legyen

tudtok ilyeneket ajánlani?

#2434 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 21:59

Hát én eléggé Aver fan vagyok, eddig minden tunerem Aver volt, gyártanak hybrid USB cuccot is, nézz körül.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2435 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 22:21

Idézet: VKP - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 22:59

Hát én eléggé Aver fan vagyok, eddig minden tunerem Aver volt, gyártanak hybrid USB cuccot is, nézz körül.

Melyik az amelyik Hybrid ?

http://www.ebolt.hu/product95160.html

pl ez 30 000 ft kb , és analógot ír, digitálist nem.

#2436 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 22:25

http://www.avermedia.com/EN/Default.aspx?T...D=4710710671280

http://www.avermedia.com/EN/default.aspx?T...CNT=4&CATNO1=BA

a DVB-T mit jelent ?

#2437 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 23:11

Digitális földfelszíni sugárzás.

Szerkesztette: Hippo 2007. 06. 25. 23:12 -kor

Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2438 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 23:54

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 0:11

Digitális földfelszíni sugárzás.

Köszi, különbség van a digitális, meg a DVB-T között ,azaz nem minden Hybrid támogatja a DVB-T?

#2439 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 00:12

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 22:54

Köszi, különbség van a digitális, meg a DVB-T között ,azaz nem minden Hybrid támogatja a DVB-T?

Digitális tunert szeretnél, és még annak sem néztél utána, mi is az valójában.
Mint előtted leírták, a DVB-T a digitális földfelszini sugárzást jelenti, ezt hívod te digitálisnak.
Az, hogy egy kártya hybrid, azt jelenti, hogy képes fogni a hagyományos analód, és a digitális adásokat is. De pl. a DigiTV-nél egyiket sem fogod használni, és akkor már ikább olyan "kártyát" kéne keresned, amelyik rendelkezik komponens bemenettel, mert ha a BOX tudja, leginkább erre lesz szükséged.
Részemről az usb-s megoldás felejtős, de ezt mindenki eldönti magának.
Időtállóságról nem beszélhetünk, mert igaz kell még néhány hónap, de a Leadteknek jö vagy 5-10 kártyája, amik ha új szabványok kezelésében nem is , de minőségben, tudásban igencsak oda fognak verni a jelenlegi megoldásoknak.

#2440 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 00:18

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 1:12

Digitális tunert szeretnél, és még annak sem néztél utána, mi is az valójában.
Mint előtted leírták, a DVB-T a digitális földfelszini sugárzást jelenti, ezt hívod te digitálisnak.
Az, hogy egy kártya hybrid, azt jelenti, hogy képes fogni a hagyományos analód, és a digitális adásokat is. De pl. a DigiTV-nél egyiket sem fogod használni, és akkor már ikább olyan "kártyát" kéne keresned, amelyik rendelkezik komponens bemenettel, mert ha a BOX tudja, leginkább erre lesz szükséged.
Részemről az usb-s megoldás felejtős, de ezt mindenki eldönti magának.
Időtállóságról nem beszélhetünk, mert igaz kell még néhány hónap, de a Leadteknek jö vagy 5-10 kártyája, amik ha új szabványok kezelésében nem is , de minőségben, tudásban igencsak oda fognak verni a jelenlegi megoldásoknak.

Hát régebben Fibernetes kábel tévénk volt, meg Pinnacle PCTV, kábel rádugva és ment. Röhej, hogy minden perifériához ennyi szabvány van. A Digi TV esetében, miért mondod azt, hogy egyiket sem használja?

"dőtállóságról nem beszélhetünk, mert igaz kell még néhány hónap, de a Leadteknek jö vagy 5-10 kártyája, amik ha új szabványok kezelésében nem is , de minőségben, tudásban igencsak oda fognak verni a jelenlegi megoldásoknak."

erre , meg annyit, hogy 10 15 évet is lehet ennyi erővel várni meg akármennyit ,mert mindig újabb és újabb vacak szabványok  jönnek, amiknek a felhasználók nagy része a felét sem használja ki.

példának ott van a grafikus interface-ek esete. VGA, DVI, a HDMI még besem jött de már az UDI meg a Displayportról beszélnek.  Nem volt kedvem visszaolvasni a rengeteg szabványt ,mert nem sokra tartom őket. Annyi kell, hogy olyan legyen a tuner amit nem feltétlen kell 2-3 éven belül lecserélni...

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 06. 26. 00:24 -kor

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.