HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2471 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 04. 15:41

Idézet: ifazekas - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 8:55

Idézet: nyunyu @ 2007. júl. 3. - Dátum: kedd - 13:51

Akkor igazitsd meg a kabeleidet/csatlakozoidat, esetleg csereld le jobb minosegure.
Huhh, ez jó tipp, nagyon köszönöm! Erre nem is gondoltam! Bizonyos csatornáknál (de nem mindegyiknél) valóban nem teljesen tiszta a kép. Néha meg is szoktam igazítani a csatlakozókat, ilyenkor jobb is a kép valamivel.

Nalam eleg massziv _szott_ aluharisnyas arnyekolasu kabel van a falialjzat+gep kozott, nem az 50Ft-s alufolias gagyi.
Erre volt ratekerve egy teljesen zart fem antennacsati, igy a kabel sulya allandoan fesziti a tunerem csatlakozojat.

Multkor elmentem egy boltba, de csak 100Ft-s muanyag szerelheto derekszogu antennacsatijuk volt, gondoltam kiprobalom, hatha ugy nem hajtogatja el a kabel a tuner csatlakozojat.
10 perc mulva szereltem vissza az egyenes fem csatikat, annyira feltuno volt az arnyekolas hianya a muanyag csatinal.

Ha a kabeleket nem is csereled le, mert maceras/falban van, azert a csatlakozokra/elosztokra ranezhetnel, ami kivul muanyag, azt csereld le femre, ne sajnald ra azt az egy-ket ezret.
Megeri.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 04. 15:43 -kor

#2472 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 07. 04. 21:56

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 14:41

A beltérit nem kell földelt konnektorba dugni (ha abba dugod akkor sem lesz földelve).
A kábel azért csíp mert az elektromos hálózat védőföldelése és a kábelTV földelése között potenciálkülönbség keletkezik ha közvetlen vagy közvetett módon kapcsolatba kerülnek egymással. A kábelTV-t le kell választani galvanikus leválasztóval (isolator) ha olyan berendezéshez kötöd ami védőföldeléssel van ellátva (pld. PC)

Köszi, amúgy csak azért kérdeztem, mert a régi videónak is ilyen volt a csatlakozója, és a fémház kivülről kissé áram alatt volt földeletlen konnektor mellett, földelt konnektornál meg a boltban nem rázott.

Másik kérdés. Amit említettél ProLogic dekóderes erősítő t, milyen ajánlasz, és kb mennyibe kerülhet ?

Idézet

Nem. Kell venni egy ProLogic dekóderes erősítőt és arra kell kötni a hangfalakat ha neked fontos, hogy pld. a HBO, RTL Klub, TV2, stb. programok sorround kódolással sugárzott műsarait eredeti térhatásban hallgasd.

erősítő nélkül értem, hogy nincs sorround, de akkor anélkül csak sima stereoban szól?

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 07. 04. 21:58 -kor

#2473 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 23:39

A másik kérdés, hogy 2.1-es hangfallal kompatibilis e? (5.1-el értem, hogy nem , nincs is értelme stereonal, meg nincs is annyi jack rajta )

A line-in ra miért van szükség ,ha úgyis külön kell rácsatlakoztatni a speakert ?

Kép

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 07. 05. 00:09 -kor

#2474 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 08:00

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 22:56

Másik kérdés. Amit említettél ProLogic dekóderes erősítő t, milyen ajánlasz, és kb mennyibe kerülhet ?

pld. házimozi erősítők (ProLogic, Dolby Digital, DTS dekóder) kb. 50.000-tól indulnak és a vége a csillagos ég. Az ár függ attól, hogy milyen a készülék tudása, ki a gyártó, milyen extrákkal rendelkezik, stb. Viszont azt tudnod kell, hogy ezekre nem kötheted a PC-s zajkeltő hangszórókat azaz ha ilyen erősítőt vásárolsz és nincsenek hozzá megfelelő hangfalaid akkor azokat is venni kell. (egy jobb minőségű erősítő és hozzá 5 átlagos minőségű hangfal meg aktív vagy passzív mélyláda elérheti akár a 150.000Ft-ot is ami még nem is mondható soknak)

Idézet

erősítő nélkül értem, hogy nincs sorround, de akkor anélkül csak sima stereoban szól?

Igen. A Dolby Sorround két csatornában kódolt többcsatornás rendszer mely ha nincs sorround dekóder akkor csak sztereóban szól.

Idézet

A másik kérdés, hogy 2.1-es hangfallal kompatibilis e? (5.1-el értem, hogy nem , nincs is értelme stereonal, meg nincs is annyi jack rajta )

A sztereó az egy bal és egy jobb azaz két csatornát jelent. Ebből pedig egyértelmű, hogy csak 2 csatornáról van szó és nem többről. A 2.1, 3.1, 4.1, 5.1 esetén az a .1 a subwoofer csatornát jelenti. Ha a 2.1 hangrendszered olyan erősítővel egybeépített mely sima sztereó azaz 2.0 esetén is képes a subwoofer csatornára lekeverni az alsó frekvenciatartományt akkor a mélynyomón megjelenik a lejátszott hang alsó tartománya. Ha a 2.1 rendszered nem rendelkezik ilyen lehetőséggel akkor csak a bal és a jobb hangszóró fog szólni.

Szerk:
pld. a Yamaha RX-V359 házimozi erősítő 41.900Ft
Kép
Yamaha RX-V359 RDS 5.1 csatornás, rádiós házimozi erősítő:
5.1 csatornás rádiós házimozi erősítő 5x 105W tejesitménnyel DIN
Beépített Dolby Digital/DTS/Dolby Pro-Logic II
Dolby Digital EX Matrix 6.1
DTS-ES Matrix 6.1 kompatibilitás Phantom üzemmódban
DVD-Audio és SACD szabvány fogadására előkészítve
192kHz/24 bit-es digitális/analóg jelátalakítóval (minden csatornához)
21 Surround programmal 41-féle variációban
5-sávú grafikus equalizerrel
Silent Cinema/Virtual Cinema üzemmódokkal
Digitális FM/AM 40 memóriahelyes RDS tunerrel
Automatikus bemenet választással automatikus surround jelfelismeréssel
Mély/magas hangszín szabályozás
A vagy B frontsugárzó meghajtással
Sleep timer funkciókkal
2x komponens video be- és 1x kimenettel
4 A/V és 2 audió bemenettel
5.1 csatornás digitális bemenettel
2x optikai és 1x koax digitális bemenettel
Subwoofer-kimenettel
Többfunkciós távvezérlővel

http://www.yamaha-uk...ins/RX-V359.pdf

Szerkesztette: wpepi 2007. 07. 05. 08:18 -kor

#2475 Felhasználó inaktív   ifazekas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 12:54

[quote name='nyunyu' date='2007. júl. 4., szerda - 16:41'] Huhh, ez jó tipp, nagyon köszönöm! Erre nem is gondoltam! Bizonyos csatornáknál (de nem mindegyiknél) valóban nem teljesen tiszta a kép. Néha meg is szoktam igazítani a csatlakozókat, ilyenkor jobb is a kép valamivel.[/QUOTE]
Nalam eleg massziv _szott_ aluharisnyas arnyekolasu kabel van a falialjzat+gep kozott, nem az 50Ft-s alufolias gagyi.
Erre volt ratekerve egy teljesen zart fem antennacsati, igy a kabel sulya allandoan fesziti a tunerem csatlakozojat.

Multkor elmentem egy boltba, de csak 100Ft-s muanyag szerelheto derekszogu antennacsatijuk volt, gondoltam kiprobalom, hatha ugy nem hajtogatja el a kabel a tuner csatlakozojat.
10 perc mulva szereltem vissza az egyenes fem csatikat, annyira feltuno volt az arnyekolas hianya a muanyag csatinal.

Ha a kabeleket nem is csereled le, mert maceras/falban van, azert a csatlakozokra/elosztokra ranezhetnel, ami kivul muanyag, azt csereld le femre, ne sajnald ra azt az egy-ket ezret.
Megeri. [/quote]
Hát a kábelre most fejből nem emlékszem, hogy milyen, mert még nem volt időm foglalkozni azóta vele, de a tunernél lévő csatlakozó most biztos, hogy egyenes fém. Régebben volt derékszögű műanyag is, akkor tényleg még rosszabb volt. A másik csatlakozó fent van a padláson, egy elosztó dobozon lóg. :) Alkalmasint majd azt is megnézem.

Ja, a szoftver pedig, amit használtam a felvételhez, a Leadtek gyári szoftvere, a WinFast PCR 2.
//Gigabyte GA-M55Plus-S3G; Athlon64 3800+; 2x512Mb DDR2 800 A-Data; 2x1024Mb DDR2 800 Geil; Gigabyte 7300GT GV-NX73T256P-RH; 320GB Seagate Barracuda sATA; 160GB Hitachi Deskstar T7K160 IDE; 2x Sony-NEC Optiarc AD-7173S; Canon LideScan 100; Leadtek TV2000 XP Expert Stereo FM; Genius WebCam Messenger; Canon Pixma IP 4300//

#2476 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 09:43

Idézet: ifazekas - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 6:55

És észrevettem még egy érdekes jelenséget. Az utolsó próbálkozásomnál a felvételről egyszerűen lemaradt a kép aljából néhány centi. Utólag visszagondolva felvétel közben is ilyen volt a kép. Viszont tegnap este megnéztem, és ha nem veszek fel, akkor teljes egészében látszik a kép. Ez mitől lehet? Ilyen problémám a korábbi tuneremmel nem volt...

Ha úgy hiányzik az a néhány centi, közben a kép többi része függőlegesen meg is nyúlik(640*480-ra jellemző), akkor használd ezt:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Leadtek\DRIVER\CX2388x]
"vNoScaling"=dword:00000001

Vagy az uccsó 3212 végű beta drivert(oldalamról letölthető)

#2477 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 17:33

Ez lehet a tuner line-in-jétől?

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...70#entry5048648

#2478 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 19:27

Azt nem teljesen értem, hogy minek kell a manual szerint a line-in-al összekötni a gépet, mert a PC-ben lévő X-FI-re vel összekötött hangfalakra sem adja ki a hangot ha annak a line-injára van követve, meg az AC97 -re kötött fejhallgatóra sem. Mindkét esetben azonban a speaker outra kötött hangfalra viszont kiadja a hangot szerencsére.

#2479 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 21:32

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 18:27

Azt nem teljesen értem, hogy minek kell a manual szerint a line-in-al összekötni a gépet, mert a PC-ben lévő X-FI-re vel összekötött hangfalakra sem adja ki a hangot ha annak a line-injára van követve, meg az AC97 -re kötött fejhallgatóra sem. Mindkét esetben azonban a speaker outra kötött hangfalra viszont kiadja a hangot szerencsére.

Ha az X-Fi-n aktív a bemenet, akkor működnie kéne. Így viszont meg vagy lőve, ha ki van kapcsolva a gép, és nincs a hangfalakra is rádugva a tuner, mert akkor tuti nem fog szólni. Az ilyenekért nem értékelem túl sokra ezeket az eszközöket. Csak jobban jártál volna egy usb-s tunerrel.

#2480 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 23:09

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 22:32

Ha az X-Fi-n aktív a bemenet, akkor működnie kéne. Így viszont meg vagy lőve, ha ki van kapcsolva a gép, és nincs a hangfalakra is rádugva a tuner, mert akkor tuti nem fog szólni. Az ilyenekért nem értékelem túl sokra ezeket az eszközöket. Csak jobban jártál volna egy usb-s tunerrel.

nade pl software-esen is tudni kellene ellenőrizni, hogy az X-FIN aktív e a bemenet nem?

Kép

itt láthatóak a jelenlegi beállítások és megsem nyikkan. Viszont ha az AC-vel sem ( legalábbis egyszer visszakapcsoltam, és akkor ott sem szólt, olyankor a tuner leveszi a stereo hangfalpáárol a hangot, és megjelenik egy kis jel a TFT monitor jobb sarkában PC és mellette egy hanszóró jel.
Viszont a a 64 bites XP topicban itt : https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=6...0&#entry5049159

peti2mtag felfigyelt felfigyelt rá, hogy a Creative gameport nem is látszik, szóval akkor mégis csak az X-FI lehet a ludas.

KépKépKépKép
KépKép

itta teszt, de ez csak sajnos a hangfal kimenetek tesztjére jó.

#2481 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 00:59

Hogyan lehetne letesztelni az Avermedia line-in -jét, azon felül, hogy bedugom a hangkártya line-injébe, mert ott nem szól... Meglehetne cserélni a rádugott hangfallal?

#2482 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 01:52

Ugyanolyan szabvanyos a kimenete, mint barmelyik hangkartyanak, szoval nyugodtan radughatsz egy fulest/hangfalat.

#2483 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 00:17

Sziasztok,

az az igény merült fel a családban, hogy a balatoni nyaraláshoz jó lenne egy tv tuner, amit a laptopba lehet dugni egyszerűen, és azon nézni. Semmi csicsa, valami költséghatékony megoldás. Talán az érzékenység amit kiemelnék.
Tudnátok nekem tanácsot, vásárlási tippet adni?
Előre is nagyon köszi.

#2484 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 11:31

Ööööö... kicsit sürgős lenne a dolog, nagyon hálás lennék, ha valaki segítene - szombaton indulunk.  ;)
Ez a cucc a teszt alapján szimpatikusnak - illetve a feladatra alkalmasnak - tűnik. Ismeri valaki?
AVerTV Hybrid+FM Volar

Köszi előre is minden tanácsot.

#2485 Felhasználó inaktív   ifazekas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 12:25

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 16:20

Passz, en csak azert szoktam 640x480-ban rogziteni, mivel 1280x960-ban jaratom a monitoromat, es akkor teljes kepernyore nagyitaskor egyaltalan nem torzul a kep, mig mas felbontasoknal, ahol nem egeszszamu tobbszorose a kepernyo, ott igen.
85% meg kompromisszum volt reszemrol, regebben 90%-on hasznaltam, de akkor nem 800MB/ora volt, hanem 1000-1100, annyival viszont nem volt jobb a kepe, hanem meg jobban kijottek az adasban levo kephibak.

Szoftver?

Nalam iuVCR-ben ugyanolyan a kep felvetel kozben is, mint amikor nem veszek fel.

Nos hétvégén próbáltam felvenni a tuneremmel egy másfél órás adást úgy, hogy felvétel előtt átállítottam a monitort 1024x768-ra, de így is torz lett a kép. Majd megpróbálom az általad említett 1280*960-at is. Azért a monitort állítom és nem a felvétel felbontását, mert a gyári felvevő programban ebben a felbontás-magasságban eléggé korlátozottak a lehetőségek. van persze több is, de java részt nagyon alacsony értékeket lehet beállítani a felbontáshoz. A minőséget csak 80%-ra tettem, de a méret így is nagyon nagy lett, a másfél óra kb. 1800 Mb. Ezt le akarom vinni 1-1,4 Gb közé. Viszont a minőség még így is meglepően jó volt, pedig egy korábban problémás csatornáról történt a felvétel, de az általad említett kábel-igazítás segített! Most gyakorlatilag minden csatorna, ami bejön, nagyon jó képpel jön! Úgyhogy majd szép fokozatosan még lejjebb veszem a minőséget, mert a méret fontos azért. Korábban igazgathattam akárhogy a kábeleket, a régi tuneremmből SOHA nem tudtam ilyen jó képet kicsikarni! De most, hogy írtad, újra megigazgattam és most tényleg olyan jó a vétel, amilyen még soha nem volt!  :respect:
Az iuVCR-t pedig lehet, hogy kipróbálom majd felvételre.
//Gigabyte GA-M55Plus-S3G; Athlon64 3800+; 2x512Mb DDR2 800 A-Data; 2x1024Mb DDR2 800 Geil; Gigabyte 7300GT GV-NX73T256P-RH; 320GB Seagate Barracuda sATA; 160GB Hitachi Deskstar T7K160 IDE; 2x Sony-NEC Optiarc AD-7173S; Canon LideScan 100; Leadtek TV2000 XP Expert Stereo FM; Genius WebCam Messenger; Canon Pixma IP 4300//

#2486 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 17:14

1 ilyet elfogadnék :)  :)

#2487 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 18:39

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 18:14

TVzésre jó.

#2488 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 08:04

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 17:39

TVzésre jó.

Szerintem meg még TV-zésre sem jó, legalábbis Magyarországon nem.  :)
Hiszen reálisan nézve nálunk egy pusztán digitális tunerrel szerelt eszköz csak a kísérleti adók közvetlen közelében élők számára használható valamennyire is.
Nem jól gondolom?

#2489 Felhasználó inaktív   ifazekas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 08:40

Idézet: tlala - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 9:04

Szerintem meg még TV-zésre sem jó, legalábbis Magyarországon nem.  :)
Hiszen reálisan nézve nálunk egy pusztán digitális tunerrel szerelt eszköz csak a kísérleti adók közvetlen közelében élők számára használható valamennyire is.
Nem jól gondolom?

Jól gondolod. Nemrég járt nálam kölcsönbe, kipróbálásra egy digitális tuner, azzal sem tudtam fogni semmit. Ami nálam járt, az ilyen volt:

Conceptronic CTVDIGU
Kép

#2490 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 19:32

:up:
Ezt jó tudni  :)

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123