HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2451 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 06. 30. 19:24

A Digitv-nél a legtöbb adás Stereoban szól igaz? Ha RCA-n keresztül van rákötve egy mono TV Tiunerrel ,mivel a Tuner részét nem használja, akkor Stereoban fog szólni ?

#2452 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 23:51

ez box, RCA, composite

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

http://www.ebolt.hu/product111265.html

#2453 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 14:59

http://www.leadtek.com.tw/uk/tv_tuner/over...6&pronameid=282

Kép

Na szóval ha a D-SUB-ba bedugjuk a monitort a TV-BOX,ba akkor hogy jut el a Videó karihoz, hogy ne csak tévézni tudjunk már, hanem a számítógép is rá legyen dugva.

#2454 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 15:07

Vagy ez pl:

Kép

http://www.avermedia.com/cgi-bin/products_...avertvbox7.asp#

#2455 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 02. 10:29

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 16:07

Ez és ez
nem kapcsolható számítógéphez. Ezek a TV tunerek csak arra vannak, hogy ne kelljen TV készüléket venned hanem rákötve a PC monitort TV-nek használhatod.
A számítógéppel összekötött külső TV tunerek USB vagy firewire porton csatlakoznak a PC-hez.

#2456 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 11:42

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 11:29

Ez és ez
nem kapcsolható számítógéphez. Ezek a TV tunerek csak arra vannak, hogy ne kelljen TV készüléket venned hanem rákötve a PC monitort TV-nek használhatod.
A számítógéppel összekötött külső TV tunerek USB vagy firewire porton csatlakoznak a PC-hez.

Értem, ezek szerint aki ezt veszi, és a TFT-n csak D-SUB van, akkor csak tévéként tudja használni a monitorát, mert a PChez nem tudja hozzákapcsolni a monitort, mivel ez foglalja le a D-SUB-ot. Elég kényelmetlen megoldás, hogy vagy a tv vagy a PC, szóval szerintem USB-s tuner a nyerő megoldás.

#2457 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 12:27

A DigiTV Set TOP BOX-át erre rálehet kötni simán igaz ?

Kép

#2458 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 17:03

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 10:42

Értem, ezek szerint aki ezt veszi, és a TFT-n csak D-SUB van, akkor csak tévéként tudja használni a monitorát, mert a PChez nem tudja hozzákapcsolni a monitort, mivel ez foglalja le a D-SUB-ot. Elég kényelmetlen megoldás, hogy vagy a tv vagy a PC, szóval szerintem USB-s tuner a nyerő megoldás.

Nem vagy PC, vagy TV, hanem a kettő közé van kötve, és a tuneren kiválaszthatod, hogy a tv, vagy PC képét, esetleg mindkettőt akarod látni. A PC után van kötve, és ahhoz, hogy felvenni is tudjál róla, a PC-n plusz bemenetnek kell lennie, ahogy mondták, vagy még egy tuner, vagy egy vivo-s vga, de ez a megoldás felejtős.

Az utolsó képen kompozit, s-video, és komponens bemenet is van, tehát a kávéfőző kivételével szinte bármit rá lehet kötni.

#2459 Felhasználó inaktív   ifazekas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 17:17

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni. A kérdés a következő: adott egy WinFast TV2000 XP Expert tuner, és ezzel szeretnék műsort felvenni. Milyen kodekket javasoltok és milyen beállításokkal felvételhez, ha viszonylag jó tömörítési arányt szeretnék elérni, de azért a minőség a fontosabb. Fontos, hogy felvétel közben is lehessen szaggatásmentesen nézni a műsort, és hogy ha lehetséges, szeretném úgy beállítani, hogy utánna már ne kelljen hozzányúlni a felvett anyaghoz, mert amúgy is csak saját használatra lesznek a felvételek. A proci egy AMD Athlon 3800+, 3Gb RAM-al megtámogatva. A videokártya GeForce 7300GT. Részletek az aláírásomban. Jelenleg Xvid kodekket használok, 640x480-as felbontást próbáltam 1 Pass-CBR-ben 1280Kbps-el, de így kockásodik a kép. Sajnos a dolog ezen részéhez nem nagyon konyítok, úgyhogy jól jönne a segítség!  :think:
//Gigabyte GA-M55Plus-S3G; Athlon64 3800+; 2x512Mb DDR2 800 A-Data; 2x1024Mb DDR2 800 Geil; Gigabyte 7300GT GV-NX73T256P-RH; 320GB Seagate Barracuda sATA; 160GB Hitachi Deskstar T7K160 IDE; 2x Sony-NEC Optiarc AD-7173S; Canon LideScan 100; Leadtek TV2000 XP Expert Stereo FM; Genius WebCam Messenger; Canon Pixma IP 4300//

#2460 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 21:46

Idézet: ifazekas - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 18:17

Jelenleg Xvid kodekket használok, 640x480-as felbontást próbáltam 1 Pass-CBR-ben 1280Kbps-el, de így kockásodik a kép. Sajnos a dolog ezen részéhez nem nagyon konyítok, úgyhogy jól jönne a segítség!  :think:

xvid-nel az 1-pass CBR helyett valaszd az 1-pass Qualityt, aztan a csuszka mehet mondjuk 85%-ra.

Nalam igy ~800-1000MB/ora a felvetel, aktualis musor kontrasztossagatol fuggoen, es alig kockasodik.
(CBR-nel ha tul kontrasztos a kep, akkor egyszeruen elhagyja az apro reszleteket, igy tartja a bitratat, mig az 1-pass Quality a kepminoseghez igazitja az aktualis bitratat...)

Ja, raadasul ebbol 162MB az ADPCM hang. MP3 ugyan kisebb lenne, de mindig elcsuszik.

[szerk:]Hopp, xvid helyett az ffdshow van most igy beallitva. :omg:
xvidet elfelejtettem felrakni :Đ

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 02. 22:15 -kor

#2461 Felhasználó inaktív   ifazekas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 08:37

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 22:46

xvid-nel az 1-pass CBR helyett valaszd az 1-pass Qualityt, aztan a csuszka mehet mondjuk 85%-ra.

Nalam igy ~800-1000MB/ora a felvetel, aktualis musor kontrasztossagatol fuggoen, es alig kockasodik.
(CBR-nel ha tul kontrasztos a kep, akkor egyszeruen elhagyja az apro reszleteket, igy tartja a bitratat, mig az 1-pass Quality a kepminoseghez igazitja az aktualis bitratat...)

Ja, raadasul ebbol 162MB az ADPCM hang. MP3 ugyan kisebb lenne, de mindig elcsuszik.

[szerk:]Hopp, xvid helyett az ffdshow van most igy beallitva. :omg:
xvidet elfelejtettem felrakni :Đ

Köszi, ki fogom próbálni. Kipróbáltam rövidebb felvételnél a Quality különböző opcióit is, közte a 85%-ot is, de nekem túl nagynak tűnt a méret, ezért póbálkoztam aztán a CBR-el. Lehet, hogy megpróbálom némileg alacsonyabban quality-val. Hangnak MP3-at próbáltam, nálam nem csúszott.
Mégegyszer köszi a tanácsot!  :respect:
//Gigabyte GA-M55Plus-S3G; Athlon64 3800+; 2x512Mb DDR2 800 A-Data; 2x1024Mb DDR2 800 Geil; Gigabyte 7300GT GV-NX73T256P-RH; 320GB Seagate Barracuda sATA; 160GB Hitachi Deskstar T7K160 IDE; 2x Sony-NEC Optiarc AD-7173S; Canon LideScan 100; Leadtek TV2000 XP Expert Stereo FM; Genius WebCam Messenger; Canon Pixma IP 4300//

#2462 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 09:34

http://www.terralab.ru/video/268850/

Kép

#2463 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 12:51

Idézet: ifazekas - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 9:37

Köszi, ki fogom próbálni. Kipróbáltam rövidebb felvételnél a Quality különböző opcióit is, közte a 85%-ot is, de nekem túl nagynak tűnt a méret, ezért póbálkoztam aztán a CBR-el.

Akkor igazitsd meg a kabeleidet/csatlakozoidat, esetleg csereld le jobb minosegure.

Ha teljesen tiszta a kep, akkor jobban tomoritheto a kep, igy a vegeredmeny is kisebb lesz.
Quality meg mindig annyi helyet hasznal, amennyi a tomoriteshez kell.

Nalam is eszrevenni a fajlmereten, hogy mikor van kilazulva a tunerem antennacsatlakozoja...

#2464 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 17:18

A DigiTV-t felszerelték . Az első szobában van egy Hyundai STB, amibe két smartcard megy, azaz Dual. Az én szobámba Koaxiális kábellel jön át, jelenleg, a kisebbik gépben lévő Pinncale PCTV-re csatlakozik, és most akarom annak fényében az új Tunert megrendelni, hogy szerencsére nincs szükség RCA-ra.

#2465 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 17:20

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 10:34

Ha ilyet veszek, az 5.1-es Hangfalakat hogy kötöm rá? Vagy kell venni külön két stereo hangfalat ?

#2466 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 06:11

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 18:20

Ha ilyet veszek, az 5.1-es Hangfalakat hogy kötöm rá? Vagy kell venni külön két stereo hangfalat ?

De ezzel nem tudsz PC-n rögzíteni. Ez az AverBox 7 egy olyan külső egység mely a Pc-ről jövő VGA képre PIP-el (kép a képben) rákeveri a TV jelét és így elegendő 1 db monitor ahhoz, hogy egyszerre használd a PC-t és a TV-t. De ismétlem ezzel műsort rögzíteni nem lehet mivel a PC-be nem megy be a digitalizált videó. Ahhoz, hogy műsort is rögzíts USB vagy Firewire kapcsolat kell a PC és a külső TV tuner között és ez kell azért mert a csak így küldhető át a PC-re a TV tuner által digitalizált videó (a TV tunert a PC-n futó TV programmal vezérled és szintén ezzel a TV programmal rögzítesz).

Idézet

Ha ilyet veszek, az 5.1-es Hangfalakat hogy kötöm rá?

Sehogy. Ez nem 5.1 hangkártya hanem egy TV tuner mely sztereo TV adások vételére alkalmas. A sztereó meg nem 5.1. Ha pedig Dolby Sorround kódolású TV műsorra gondoltál akkor ahhoz ProLogic ill. ProLogic II dekóderes külső erősítő (pld. házimozi erősítő) kell melyre rákötöd a tuner sztereó kimenetét (a Dolby sorround 2 csatornában kódolt több csatornás anyag mely sztereóban van továbbítva és Prologic dekóderrel alakítható vissza több csatornára).

Idézet

Vagy kell venni külön két stereo hangfalat ?

Nem. Kell venni egy ProLogic dekóderes erősítőt és arra kell kötni a hangfalakat ha neked fontos, hogy pld. a HBO, RTL Klub, TV2, stb. programok sorround kódolással sugárzott műsarait eredeti térhatásban hallgasd.

Szerk:

"Avermedia presents AVerTV Box7PIP, an external TV tuner to turn your LCD monitor into a TV without connecting to a PC!"
Ez csak egy TV on display mely csak a monitoron (LCD, CRT) jeleníti meg a TV képet.
A TV on PC az ami PC-vel van összekötve.

Szerkesztette: wpepi 2007. 07. 04. 06:31 -kor

#2467 Felhasználó inaktív   ifazekas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 07:55

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 13:51

Akkor igazitsd meg a kabeleidet/csatlakozoidat, esetleg csereld le jobb minosegure.

Ha teljesen tiszta a kep, akkor jobban tomoritheto a kep, igy a vegeredmeny is kisebb lesz.
Quality meg mindig annyi helyet hasznal, amennyi a tomoriteshez kell.

Nalam is eszrevenni a fajlmereten, hogy mikor van kilazulva a tunerem antennacsatlakozoja...

Huhh, ez jó tipp, nagyon köszönöm! Erre nem is gondoltam! Bizonyos csatornáknál (de nem mindegyiknél) valóban nem teljesen tiszta a kép. Néha meg is szoktam igazítani a csatlakozókat, ilyenkor jobb is a kép valamivel. De azt nem gondoltam, hogy ez befolyásolja a felvett anyag méretét. Bár ha a kábel a rossz, akkor azzal nem nagyon fogok tudni mit kezdeni, mert elég méretes darabot kellene beszerezni...
Még egy kérdésem lenne. Szerinted a végeredmény tekintetében melyik a kifizetődőbb? A nagyobb felbontású felvétel kisebb quality-értékkel való tömörítése vagy a kisebb felbontás jobb minőséggel tömörítve? Az általam használt 640x480 85-ös qualityvel lenne a legoptimálisabb?

És észrevettem még egy érdekes jelenséget. Az utolsó próbálkozásomnál a felvételről egyszerűen lemaradt a kép aljából néhány centi. Utólag visszagondolva felvétel közben is ilyen volt a kép. Viszont tegnap este megnéztem, és ha nem veszek fel, akkor teljes egészében látszik a kép. Ez mitől lehet? Ilyen problémám a korábbi tuneremmel nem volt...

Bocsi, ha túl sokat kérdezősködök, de járatlan vagyok ebben a témában. Az jártasabbtól tanulni meg nem szégyen!  :respect:

#2468 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 13:17

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 7:11

De ezzel nem tudsz PC-n rögzíteni. Ez az AverBox 7 egy olyan külső egység mely a Pc-ről jövő VGA képre PIP-el (kép a képben) rákeveri a TV jelét és így elegendő 1 db monitor ahhoz, hogy egyszerre használd a PC-t és a TV-t. De ismétlem ezzel műsort rögzíteni nem lehet mivel a PC-be nem megy be a digitalizált videó. Ahhoz, hogy műsort is rögzíts USB vagy Firewire kapcsolat kell a PC és a külső TV tuner között és ez kell azért mert a csak így küldhető át a PC-re a TV tuner által digitalizált videó (a TV tunert a PC-n futó TV programmal vezérled és szintén ezzel a TV programmal rögzítesz).

Sehogy. Ez nem 5.1 hangkártya hanem egy TV tuner mely sztereo TV adások vételére alkalmas. A sztereó meg nem 5.1. Ha pedig Dolby Sorround kódolású TV műsorra gondoltál akkor ahhoz ProLogic ill. ProLogic II dekóderes külső erősítő (pld. házimozi erősítő) kell melyre rákötöd a tuner sztereó kimenetét (a Dolby sorround 2 csatornában kódolt több csatornás anyag mely sztereóban van továbbítva és Prologic dekóderrel alakítható vissza több csatornára).

Nem. Kell venni egy ProLogic dekóderes erősítőt és arra kell kötni a hangfalakat ha neked fontos, hogy pld. a HBO, RTL Klub, TV2, stb. programok sorround kódolással sugárzott műsarait eredeti térhatásban hallgasd.

Szerk:

"Avermedia presents AVerTV Box7PIP, an external TV tuner to turn your LCD monitor into a TV without connecting to a PC!"
Ez csak egy TV on display mely csak a monitoron (LCD, CRT) jeleníti meg a TV képet.
A TV on PC az ami PC-vel van összekötve.

TV-ből való felvételre, ott van a Pinnacle PCTV, a kisebbik gépben ;)

Ehez hasonló a csatlakozója a beltéri egységnek is
Kép

de nagyapámék szobájában van ahol nincs földelve a konektor. Szóval földelt konektorba kell dugni vagy nem fontos, kissé csíp a koaxkábel vége, ami egyébkét egy túlfeszvédős elosztóba van dugva a másik szobában ahol már földelt a konektor is

#2469 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 13:41

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 14:17

Ehez hasonló a csatlakozója a beltéri egységnek is
Kép

de nagyapámék szobájában van ahol nincs földelve a konektor. Szóval földelt konektorba kell dugni vagy nem fontos, kissé csíp a koaxkábel vége, ami egyébkét egy túlfeszvédős elosztóba van dugva a másik szobában ahol már földelt a konektor is

A beltérit nem kell földelt konnektorba dugni (ha abba dugod akkor sem lesz földelve).
A kábel azért csíp mert az elektromos hálózat védőföldelése és a kábelTV földelése között potenciálkülönbség keletkezik ha közvetlen vagy közvetett módon kapcsolatba kerülnek egymással. A kábelTV-t le kell választani galvanikus leválasztóval (isolator) ha olyan berendezéshez kötöd ami védőföldeléssel van ellátva (pld. PC)

Szerkesztette: wpepi 2007. 07. 04. 13:44 -kor

#2470 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 15:20

Idézet: ifazekas - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 8:55

Még egy kérdésem lenne. Szerinted a végeredmény tekintetében melyik a kifizetődőbb? A nagyobb felbontású felvétel kisebb quality-értékkel való tömörítése vagy a kisebb felbontás jobb minőséggel tömörítve? Az általam használt 640x480 85-ös qualityvel lenne a legoptimálisabb?

Passz, en csak azert szoktam 640x480-ban rogziteni, mivel 1280x960-ban jaratom a monitoromat, es akkor teljes kepernyore nagyitaskor egyaltalan nem torzul a kep, mig mas felbontasoknal, ahol nem egeszszamu tobbszorose a kepernyo, ott igen.
85% meg kompromisszum volt reszemrol, regebben 90%-on hasznaltam, de akkor nem 800MB/ora volt, hanem 1000-1100, annyival viszont nem volt jobb a kepe, hanem meg jobban kijottek az adasban levo kephibak.

Idézet

És észrevettem még egy érdekes jelenséget. Az utolsó próbálkozásomnál a felvételről egyszerűen lemaradt a kép aljából néhány centi. Utólag visszagondolva felvétel közben is ilyen volt a kép. Viszont tegnap este megnéztem, és ha nem veszek fel, akkor teljes egészében látszik a kép. Ez mitől lehet? Ilyen problémám a korábbi tuneremmel nem volt...

Szoftver?

Nalam iuVCR-ben ugyanolyan a kep felvetel kozben is, mint amikor nem veszek fel.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.