HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2601 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 04. 21:53

Idézet: Beowulf - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 18:16

Sziasztok!
Egy új Tuner kártyát akarok venni, de nem tudom melyik lenne a jó... Nekem a legfőbb dolog az lenne hogy nagyon szép képet tudjon mert szeretnék sorozatokat felvenni különböző tv adókról. Annyira nem tudom, hogy most melyik fajta lenne jó mert már nekem elég sok fajtát mondtak, de én inkább tapasztaltabb emberektől szeretnék válaszokat ill. ajánlásokat... :)
Köszi!

Ha jó az analóg, akkor sokfelé a Leadtek PVR3000-t ajánljá, 20k körül van. Én is vettem, de még nincs tapasztalatom.
KomposztWC

#2602 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 22:39

Idézet: Beowulf - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 17:16

Sziasztok!
Egy új Tuner kártyát akarok venni, de nem tudom melyik lenne a jó... Nekem a legfőbb dolog az lenne hogy nagyon szép képet tudjon mert szeretnék sorozatokat felvenni különböző tv adókról. Annyira nem tudom, hogy most melyik fajta lenne jó mert már nekem elég sok fajtát mondtak, de én inkább tapasztaltabb emberektől szeretnék válaszokat ill. ajánlásokat...   :)
Köszi!

Csatlakozom az előttem szólóhoz, eddig a PVR3000 Deluxe képe tetszett a legjobban. Valahol az oldalamon rövid videót is találsz, amit vele vettem fel. Viszont egy 7-8e forintos Global sem produkál sokkal gyengébb képet(átlagos), ha van alá géped, akkor talán az is elég lehet. A PVR3000 nem tud teletextet!

Szerkesztette: bzoley 2007. 11. 04. 22:40 -kor

#2603 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 23:00

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 21:39

Csatlakozom az előttem szólóhoz, eddig a PVR3000 Deluxe képe tetszett a legjobban. Valahol az oldalamon rövid videót is találsz, amit vele vettem fel. Viszont egy 7-8e forintos Global sem produkál sokkal gyengébb képet(átlagos), ha van alá géped, akkor talán az is elég lehet. A PVR3000 nem tud teletextet!

ha van alatta egy ket magos 4200-as amd 2 giga rammal, akkor az eleg lehet vagy ettol fuggetlen kell a hardveres dolog?

#2604 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 23:26

Idézet: Bal - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 22:00

ha van alatta egy ket magos 4200-as amd 2 giga rammal, akkor az eleg lehet vagy ettol fuggetlen kell a hardveres dolog?

Nekem is 4200+, és 2Gb ram van a gépben. Hardveres mpeg2-nél(10000kbps, 48k/384kbps) a terhelés 15-20%(ugyanannyi, mint amikor nem megy a felvétel). Ugyanezekkel a beállításokkal szoftveres felvétel esetén 35-40% a cpu terheltség. ( a mostani kártya mondjuk DVR3100 H, PVR3000-nél anno 3-5% volt a terheltség).
Ekkora cpu-k mellett már szinte csak hátrányuk van a hardveres encodereknek(interlaced felvétel only, kötött felbontás, stb.)
Vagyis ugyanezt meg lehet csinálni egy Globallal is. A PVR3000 leginkább minőségében nyújt többet a többi kártyánál.

Szerkesztette: bzoley 2007. 11. 04. 23:28 -kor

#2605 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 23:31

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 22:26

Nekem is 4200+, és 2Gb ram van a gépben. Hardveres mpeg2-nél(10000kbps, 48k/384kbps) a terhelés 15-20%(ugyanannyi, mint amikor nem megy a felvétel). Ugyanezekkel a beállításokkal szoftveres felvétel esetén 35-40% a cpu terheltség. ( a mostani kártya mondjuk DVR3100 H, PVR3000-nél anno 3-5% volt a terheltség).
Ekkora cpu-k mellett már szinte csak hátrányuk van a hardveres encodereknek(interlaced felvétel only, kötött felbontás, stb.)
Vagyis ugyanezt meg lehet csinálni egy Globallal is. A PVR3000 leginkább minőségében nyújt többet a többi kártyánál.

na varjunk, akkor szerinted, ha nekem csak arra kell a cucc, hogy nezzem a tvt es esetleg menet kozben megallitsam a cuccot aztan folytassam, akkor esetemben lehet eleg lenne egy nem hardveres kartya is?

#2606 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 23:33

Idézet: Bal - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 22:31

na varjunk, akkor szerinted, ha nekem csak arra kell a cucc, hogy nezzem a tvt es esetleg menet kozben megallitsam a cuccot aztan folytassam, akkor esetemben lehet eleg lenne egy nem hardveres kartya is?

vista alatt hasznalnam..

#2607 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 23:36

harom kartyat latok hirtelen a nagykerbe olcsobol:
TV TUNER LEADTEK TV 2000 XP EXPERT 8640 ft
TV TUNER LEADTEK WINFAST TV 2000XP GLOBAL 6720 ft
TV TUNER LEADTEK WINFAST TV2000XP 5400 ft

Melyiket ebbol?

#2608 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 23:52

Idézet: Bal - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 22:31

A Timeshift is a beállított felvételi profilt használja, így az is ugyanolyan mértékben terheli a cpu-t, mintha felvétel lenne. Vagyis egy szoftveres kártyánál is kijössz 30-40%-ból. A PVR3000 kicsit kilóg a többi hardveres kátyák közül, ugyanis jobb kép-, és hangminőséget produkál a beépített 3DNR, és 3D Y/C-nek, és az alkalmazott chip-jeinek köszönhetően.
A sima TV2000XP mindenképp felejtős, nagyon régi, monó, sérülékeny, stb. Az Expert jó, de régi. A Global ugyanaz, mint az Expert, csak modern változatban. Van belőle rádió, és rádió nélküli változat is. Közülük a Global ajánlott.
Mindegyik kártya működik Vista-n, sőt néhány funkció csak Vista-n érhető el. Lassan egy éve Vista-n használom a tunereimet, nincs velük gond.

Szerkesztette: bzoley 2007. 11. 04. 23:55 -kor

#2609 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 00:00

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 22:52

A Timeshift is a beállított felvételi profilt használja, így az is ugyanolyan mértékben terheli a cpu-t, mintha felvétel lenne. Vagyis egy szoftveres kártyánál is kijössz 30-40%-ból. A PVR3000 kicsit kilóg a többi hardveres kátyák közül, ugyanis jobb kép-, és hangminőséget produkál a beépített 3DNR, és 3D Y/C-nek, és az alkalmazott chip-jeinek köszönhetően.
A sima TV2000XP mindenképp felejtős, nagyon régi, monó, sérülékeny, stb. Az Expert jó, de régi. A Global ugyanaz, mint az Expert, csak modern változatban. Van belőle rádió, és rádió nélküli változat is. Közülük a Global ajánlott.
Mindegyik kártya működik Vista-n, sőt néhány funkció csak Vista-n érhető el. Lassan egy éve Vista-n használom a tunereimet, nincs velük gond.

taviranyitoja is jo? nincs semmi hatranya az ms iranyitojaval szemben? Hauppauge WinTV PVR150 MCE edition-t is ajalottak nekem, ha esetleg megis hardveres dolog mellett dontenek, bar akkor ez alapjan nem sok ertelme van..

#2610 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 00:11

Idézet: Bal - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 23:00

taviranyitoja is jo? nincs semmi hatranya az ms iranyitojaval szemben? Hauppauge WinTV PVR150 MCE edition-t is ajalottak nekem, ha esetleg megis hardveres dolog mellett dontenek, bar akkor ez alapjan nem sok ertelme van..

Nem értem az összehasonlítást. Az ms távirányítója nem működteti a tunert, a tuner távirányítója meg nem kell, hogy működtesse az OS-t. Ennek ellenére bekapcsolható rajta az MCE funkció, külön MCE kisztása van, és külön MCE gombsor is költözött rá(mint az az írásaimben is olvasható), pedig nem elvárható tőle. A távirányító jó, miért ne lenne jó?! Bár a plussz gombsoros távirányító lehet, hogy csak az újabb dobozokba kerül bele.

Szerkesztette: bzoley 2007. 11. 05. 00:14 -kor

#2611 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 00:22

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 23:11

Nem értem az összehasonlítást. Az ms távirányítója nem működteti a tunert, a tuner távirányítója meg nem kell, hogy működtesse az OS-t. Ennek ellenére bekapcsolható rajta az MCE funkció, külön MCE kisztása van, és külön MCE gombsor is költözött rá(mint az az írásaimben is olvasható), pedig nem elvárható tőle. A távirányító jó, miért ne lenne jó?! Bár a plussz gombsoros távirányító lehet, hogy csak az újabb dobozokba kerül bele.

na igy ertem en! csak a media centert akarom vele iranyitani! masik topicban pont ezt is kerdeztem, hogy ha egyik monitoron dolgozok, masikon meg megy a media center, akkor a taviranyito tudja a medi centert iranyitani anelkul, hogy az lenne az aktiv ablak (mert mondjuk teszem azt egy excelbe dolgozok kozben)?

#2612 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 00:55

Idézet: Bal - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 23:22

na igy ertem en! csak a media centert akarom vele iranyitani! masik topicban pont ezt is kerdeztem, hogy ha egyik monitoron dolgozok, masikon meg megy a media center, akkor a taviranyito tudja a medi centert iranyitani anelkul, hogy az lenne az aktiv ablak (mert mondjuk teszem azt egy excelbe dolgozok kozben)?

Media Centerhez keress hardveres tunert. Szereti nem támogatni a szoftveres kártyákat. A PVR3000 meg fölösleges, mert az MC hülye a szűrőihez. Esetleg egy használt PVR2000.

#2613 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 01:00

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 23:55

Media Centerhez keress hardveres tunert. Szereti nem támogatni a szoftveres kártyákat. A PVR3000 meg fölösleges, mert az MC hülye a szűrőihez. Esetleg egy használt PVR2000.

ertem, akkor megsem uszom meg olcsobol:) koszonom a segitseget!

#2614 Felhasználó inaktív   Beowulf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 05. 05:21

Köszönöm az infókat! Még egy kérdésem lenne:
Akkor most egyelőre ez a legjobb Tuner kártya? Mert ha van jobb az is jöhet mert én most úgy vagyok vele hogy az ár nem számít csak a minőség amit visszakapok...

Szerkesztette: Beowulf 2007. 11. 05. 05:33 -kor

#2615 Felhasználó inaktív   akyyy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 15:27

Sziasztok. Mi a éleményetekaz AVerMedia kártyákról? Mennyire jó a hírneve, stb.

Azon belül pedig az Express Cardos kártyák (laptophoz).

Egy ilyet szereték vásárolni, elég jónak tűnik, analóg és digitális , etc. vélemény igy az adatok alapján rola?

Vagy usb-s jobb?

#2616 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 17:26

Idézet: akyyy - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 14:27

Vagy usb-s jobb?

Igen jobb a kompatibilitása: bármilyen gépen tudod használni, akár normál PC-n is ... -Ez később fontos szempont lehet, ha nem válik be és meg akarsz szabadulni tőle! Több vevőt találsz rá.

#2617 Felhasználó inaktív   akyyy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 17:51

normál pc- mi számit annak?

1.1-e usb, vagy a 2.0

#2618 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 05. 18:11

Hát, manapság már a 2.0, de bárhol belefuthatsz 1.1-be is.
KomposztWC

#2619 Felhasználó inaktív   akyyy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 18:17

az a baj hogy az usb-sek drágábbak.

meg ha pc-re kell akkor kártyát veszek bele, laptopba meg igy is tele van az usb, meg ki kéne használnni ezt a slim helyet:D:D:D

#2620 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 20:22

Idézet: akyyy - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 16:27

Sziasztok. Mi a éleményetekaz AVerMedia kártyákról? Mennyire jó a hírneve, stb.

AverMedia erősen ajánlott kategória (nálam). Korábban egy AVerMedia TV BOX-7 PIP külső tunert használtam: piszok jó a képminősége, könnyen kezelhető, remek távirányítója volt.
Azt lecseréltem múlt héten egy AVerMedia Hybrid+FM Volar USB-s tunerre. Szintén kiváló képminőség, jó szoftver, jó kezelhetőség... csak a működési hőmérsékletével nem vagyok elégedett, az ugyanis időnként meghaladja a 60 fokot. Ez ügyben már írtam a gyártónak is, hogy ugyan mondják már meg, miért van ez (nem egyedi eset)? Remélem válaszolnak... Ez esetben majd postolom, mit írtak :Đ

A külső AverMedia előtt egy Pinnacle 110i-m volt... hát ég és föld a két termék.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.