HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2621 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 05. 20:54

Nekem két Avermedia MCE 116 van, nincs velük gond.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2622 Felhasználó inaktív   Beowulf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 05. 23:11

Hali!
Mi a különbség a Pinnacle PCTV Dual Hybrid Pro PCIe és s Leadtek WinFast PVR3000 Deluxe között?
Mert most e két kártya közül akarom megvenni a megfelelőt, de eddig nem tudtam kibogozni melyik nyújt jobb képminőséget...
Vagy ez a két kártya mellett akad amelyik jobb képminőséget nyújt?

#2623 Felhasználó inaktív   speed000 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 20:40

Sziasztok elkellene 1 kis segítség:
PC vásárlása előtt állok, a gép már összeállt. Ám a tv tuner kártyák tekintetében nem vagyok otthon.
Én kinéztem 1 kártyát, (ami hardwer-es kódolású): Hauppauge WinTV HVR1300 PCI hibrid tuner, valamint a céges rendszergazda azt modta, hogy ilyet vegyek: Pinnacle PCTV Hybrid Dual PRO PCIe (utánna néztem ez szoftveres kódolású).
Nem tudom mit csináljak.................. Ha esetleg tudtok ajánlani hasonló paraméterekkel rendelkező jó kártyát, azt is szívesen venném.

Köszönettel Várom a segítségeteket

speed000

#2624 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 06. 21:56

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 1:55

Media Centerhez keress hardveres tunert. Szereti nem támogatni a szoftveres kártyákat.

... megkockáztatom, hogy a Hauppauge kártyáknak van eddigi tapasztalataim szerint a legszebb képük.

speed0000: nekem pont HVR1300 van, az analóg része szuper. A digitálist meg kenhetjük a hajunkra :(
Akkor már inkább egy PVR150 MCE csomag, Media Centeres távirányítóval, bagatell áron (most 14-15 ezerért kótyavetyélik néhány árlista szerint).

#2625 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 23:25

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 20:56

... megkockáztatom, hogy a Hauppauge kártyáknak van eddigi tapasztalataim szerint a legszebb képük.

Nem tudom megcáfolni, egyetlen darabbal sem találkoztam még, de azért én csak frissíteném a tapasztalataimat, történhetnek még csodák ;)
Az viszont elgondolkodtató lehet, hogy ha valóban úgy van, ahogy te látod, akkor nem az Experthez hasonlítgatnák az újabb kártyák képminőségét a tesztek alkalmával, pedig az semmi extrát nem tud. Igyekszik nem lemaradni a Hauppauge, de nálam(némi elfogultsággal) a Leadtek, a Compro, és az Aver a jelenlegi befutó.(a hardver minőségét, és a szoftvert is beleértve)

#2626 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 14:11

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 21:56

Csak offban: a legszebb képet a hajdani, kétpaneles Miro/Pinnacle PCTV Pro kártya adta szerintem. Mintha DVD-t néztél volna..  :up: Kár, hogy azokhoz már nincs driver, sem Vista támogatás. :(
Ráadásul a csatornaváltás is real sebességgel történt.  :up:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2627 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 17:25

Idézet: Mykee - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 14:11

Csak offban: a legszebb képet a hajdani, kétpaneles Miro/Pinnacle PCTV Pro kártya adta szerintem. Mintha DVD-t néztél volna..  :up: Kár, hogy azokhoz már nincs driver, sem Vista támogatás. :(
Ráadásul a csatornaváltás is real sebességgel történt.  :up:

A korábbi Hauppauge kártyáim képével én is tökéletesen meg voltam elégedve, ha valaki olyant szeretne venni, azt általában támogatom :)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#2628 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 07. 18:44

Hiába no, a régebbi kártyáknak szebb képük volt, mint a mostaniaknak?  :D
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2629 Felhasználó inaktív   speed000 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 07:38

Akkor most milyen kártyát vegyek?

#2630 Felhasználó inaktív   Scream4 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 15:56

hali

vki tud segíteni vista (x64) alá telepíteni egy mercury tv tuner kártyát?! Illetve nem a telepítésben segíteni hanem driver kéne hozzá. sehol sem találok, hihetetlen  :respect:  :confused:  :think:
asszem mercury WDM 7130as vagy 7133as, passz így hirtelen

Szerkesztette: Scream4 2007. 11. 08. 15:59 -kor

#2631 Felhasználó inaktív   colt67 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 13:10

Üdv mindenkinek! Kérem, aki tud segítsen! A következő dologgal akadtam el: nemrég beköttetük a UPC-t otthon. Ennek örömére vettem egy ADS INSTANT TV DELUXE PCI típusú TV-tuner kártyát. A hardware telepítésével megbirkóztam, de a szoftver telepítésénél v.hogy sehogy sem sikerül elérnem, h. a TV-kártya távvezérlőjével tudjak csatornát váltani a számítógépemen. A UPC-nél nem tudtak segíteni, a számítástechnikai szaküzletben sem igazán. Ha v.kinek sikerült már ezt a típ. kártyát összebarátkoztatnia a beltérijével, kérem, írja meg, mi lehet a gond? Frissítések, egyéb szoftwerek telepítése után a probléma még mindig u.az.: át kell menni a szomszéd szobába, ha csatornát akarok váltani. (De akkor minek a "DELUXE" TV-kártya távvezérlője??? A beltéri típusa: Philips DSR4101/58. A TV-karihoz adott Beyond TV 3.6.0 SE szoft támogatott tunerek listájában sajnos nem szerepel ez a típus. (???!!!) Lehet esetleg ez a hiba forrása? A kariba S-Videón + RCA-kon keresztül lép be a beltériből a jel. PAL_B-re állítva a kép tiszta, a hang oké, de a tegnap estém is ráment a hiábavaló kísérletezgetésre, mégsem sikerült a csatikat megkeresnem (beállítanom) sem a Beyond TV-vel, sem a netről lecsipegetett egyéb progikkal. Ezek sajnos mond fizetősek (Pl.: Chris TV, ORB stb.) Mindig az adott -a beltérin beállított adót- találja csak meg. A beyond TV 4.0.verzió már meg lehet vásárolni, de ehhez azért sincs sok kedvem, mert épp elég volt megvenni a kártyát (egy látszatra javításra szoruló, tökéletlen szofttal!) ezen kívül szemét dolog plusz pénzt kérni egy olyan szoft upgrade-jéért, amit a vásárló a hardware megvételekor már egyszer kifizetett... Ja, és mellesleg nincs rá semmi gari, h. átsegít azon aponton, amelyiknél a 3.6.0-ás verzióval elakadtam. Elég elkeserítő... Jah! A jupicinél azt mondták, h. a beltéribe digitális jel megy be, ezt a kütyü átalakítja analóggá és ebben a formában megy ki hátul a scart-on. Koax bemenet csak egy van a doboz hátulján, de abba az antenna jele megy. Koax kimenet sajna nincs rajta egy sem. Ugyan minek is?! Úgy látom, minél fejlettebb a technika, annál inkább kevésbé van esélyünk a dolgok normális használatára... Kérdés, jó-e ez a sok fejlesztés? Vagy mi itt vidéken csak üljünk, oszt' bámuljuk a holdat....?????

Csatolt fájl:

#2632 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 13:23

Idézet: colt67 - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 13:10

Üdv mindenkinek! Kérem, aki tud segítsen! A következő dologgal akadtam el: nemrég beköttetük a UPC-t otthon. Ennek örömére vettem egy ADS INSTANT TV DELUXE PCI típusú TV-tuner kártyát. A hardware telepítésével megbirkóztam, de a szoftver telepítésénél v.hogy sehogy sem sikerül elérnem, h. a TV-kártya távvezérlőjével tudjak csatornát váltani a számítógépemen. A UPC-nél nem tudtak segíteni, a számítástechnikai szaküzletben sem igazán. Ha v.kinek sikerült már ezt a típ. kártyát összebarátkoztatnia a beltérijével, kérem, írja meg, mi lehet a gond? Frissítések, egyéb szoftwerek telepítése után a probléma még mindig u.az.: át kell menni a szomszéd szobába, ha csatornát akarok váltani. (De akkor minek a "DELUXE" TV-kártya távvezérlője??? A beltéri típusa: Philips DSR4101/58. A TV-karihoz adott Beyond TV 3.6.0 SE szoft támogatott tunerek listájában sajnos nem szerepel ez a típus. (???!!!) Lehet esetleg ez a hiba forrása? A kariba S-Videón + RCA-kon keresztül lép be a beltériből a jel. PAL_B-re állítva a kép tiszta, a hang oké, de a tegnap estém is ráment a hiábavaló kísérletezgetésre, mégsem sikerült a csatikat megkeresnem (beállítanom) sem a Beyond TV-vel, sem a netről lecsipegetett egyéb progikkal. Ezek sajnos mond fizetősek (Pl.: Chris TV, ORB stb.) Mindig az adott -a beltérin beállított adót- találja csak meg. A beyond TV 4.0.verzió már meg lehet vásárolni, de ehhez azért sincs sok kedvem, mert épp elég volt megvenni a kártyát (egy látszatra javításra szoruló, tökéletlen szofttal!) ezen kívül szemét dolog plusz pénzt kérni egy olyan szoft upgrade-jéért, amit a vásárló a hardware megvételekor már egyszer kifizetett... Ja, és mellesleg nincs rá semmi gari, h. átsegít azon aponton, amelyiknél a 3.6.0-ás verzióval elakadtam. Elég elkeserítő... Jah! A jupicinél azt mondták, h. a beltéribe digitális jel megy be, ezt a kütyü átalakítja analóggá és ebben a formában megy ki hátul a scart-on. Koax bemenet csak egy van a doboz hátulján, de abba az antenna jele megy. Koax kimenet sajna nincs rajta egy sem. Ugyan minek is?! Úgy látom, minél fejlettebb a technika, annál inkább kevésbé van esélyünk a dolgok normális használatára... Kérdés, jó-e ez a sok fejlesztés? Vagy mi itt vidéken csak üljünk, oszt' bámuljuk a holdat....?????

A beltériből a SCART-on videojel jön ki és nem RF jel ami tartalmazza a csatornákat. Ezen a kimeneten csak annak a csatornának a képe jön ki amire a beltéri be van állítva. Nem a TV kártyával állítod a csatornákat hanem a beltérivel. Ugyanúgy ahogy a beltérire kötött TV-n se váltasz csatornát.

Ahhoz, hogy használni tudd a PC-s TV kártyát a UPC hagyományos analóg kábelTV-s rendszere kell mivel ott nincs beltéri egység. Sajnos a digitális vétel egyik hátulütője, hogy ahány vételi pont annyi beltéri egység kell.

#2633 Felhasználó inaktív   colt67 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 15:31

Köszönöm a gyors választ! A DScaler szoft-tal mintha találtam volna csatornákat. Tuning opciónál találtam egy olyat is a listán, h. UPC Eger. Erre állítva elkezdte kilistázni az adókat név és freq. szerint, de egy idő után újraés újra lefagy a progi. Én - naívan- azt gondoltam, h. a TV-kártya rendelkezik olyan tudással, amelyikkel memorizálja a kül. adók freq.-it, így fel tudom majd felvenni a dolgozószobában a winyóra az X-filmet, míg a nappaliban a TV-n Y-filmet nézem. Akkor ez tutti felejtős? Persze miért is fejlesztenének ez irányba, míg az ilyen "extrém elvárásokkal" rendelkező (l)usereknek kettesével árusíthatják a beltéri vackaikat... Pffff...... :mad:

#2634 Felhasználó inaktív   colt67 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 15:36

Nincs olyan software, amit beszerezve ez megkerülhető? V. esetleg más összekötési mód (egyéb kábelezés...stb.) A beltéri hátulján van még egy kis -talán- 7-tűs számítógépeken is látható aljzat. Az v.mi más?

#2635 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 17:42

Szvsz nincs. Sem a scarton sem a RCA-n de még a DVI és komponens kimeneten sem megy ki RF jel amiben csatornát lehetne keresni. Ha nálatok nincs analóg kábeltv, akkor szívás, minden tv-hez külön beltéri kell.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#2636 Felhasználó inaktív   colt67 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 10:17

Ügyes! Bravó jupici!!!

#2637 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 10:23

Ez speciel nem a júpíszí hibája, hanem....

#2638 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 07:17

Idézet: colt67 - Dátum: 2007. nov. 10., szombat - 10:17

Ügyes! Bravó jupici!!!

Erről a UPC nem tehet. A digitális TV meg a műholdas TV sajnos ilyen. Annyi beltéri kell ahány helyen szeretnéd nézni a műsort.

#2639 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 08:03

Vagy ha iszonyat mocskosgazdag vagy és nagyon sok végponton kell nézned, akkor vehetsz egy fejállomást amiben annyi tunermodul van ahány adót ki akarsz rakni kábelre és akkor lesz mindenhol minden, de ez már sokmillás beruházás.

A 7 tűs aljzat az egy szabvány rs-232 soros port.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2640 Felhasználó inaktív   akyyy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 16:16

Sajnos sehol se tudtak nekem szerezni avermediás hybrid express kártyát (igaz a Slimes kellet volna először de ahoz nincs távirányító azért őskorba nem akarok menni tv-t nézni:D)

Szóval ilyet rendeltem meg, vélemény róla?
AVerTV Hybrid Ultra USB

Néztem még gen az AVerTV USB MCE de ehez sincs távirányító, viszont a kódolása hardveres. Mi a különbség a szoftveres és hardveres között? a gyengébb gépek hardveresen tudják kódolni lassulés nélkül, mégismit:D

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó