HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#81 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 26. 22:42

Terratec Cinergy-n sztereo az MMC :)

Mert annak nem kell kulon dekoderchip, amit vagy ismer a kulso progi, vagy nem, hanem a Philips chip dekodolja a hangot is.

Bezzeg a Bt878 csak mono hangot tud :cool:

#82 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 07:31

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 21:42

Terratec Cinergy-n sztereo az MMC :)

Mert annak nem kell kulon dekoderchip, amit vagy ismer a kulso progi, vagy nem, hanem a Philips chip dekodolja a hangot is.

Bezzeg a Bt878 csak mono hangot tud :cool:

A DScaler már jól működik a Cinergy-vel?
Nincs semmilyen hiba?

#83 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 10:20

Idézet: tamas13 - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 8:31

A DScaler már jól működik a Cinergy-vel?
Nincs semmilyen hiba?

4.1.8 tokeletesen megy a Philips chipes kartyakkal...
4.1.9-nek sincs semmi baja Cinergy-kkel, egyedul az Asus TVFM-et kezeli rosszul, mert hibas a tuner beallitasa, emiatt nem tud hangolni, a kezzel beallitott tunertipust meg nem jegyzi meg.
Emiatt inkabb a 4.1.8-at kell hasznalni Asus tunerrel, az megjegyzi, ha atallitod a tuner tipusat Philips FQ1216ME MK3-ra, onnantol azzal is hibatlanul megy.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 05. 28. 10:26 -kor

#84 Felhasználó inaktív   tco99 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 28. 11:08

Előre elnézést kérek, hogy ebben a topicban hozakodok elő a tv tuneres problémámmal, de úgy láttam itt szólnak hozzá a legtöbben a dologhoz.
A problémám a következő:

Régóta nem használtam a Tv tunerem (Leadtek Winfast 2000 XP), de miután a processzort kicseréltem kipróbáltam.
Elkeserítő milyen képet adott:

Kép Kép

Az új proci 2500+ AMD, Titan rézbetétes D5TB hűtővel. Csak a kép vacak a hang tökéletes.
További érdekesség, hogy csak a mozgó kép elmozduló részei változnak. Tehát, ha a kábeltévé képújságját nézem (ami nem változó, hanem egy statikus kép), a hibajelenség megszűnik, ha egy arc van a képen és a szája mozog, akkor csak ott mosódik el a kép. Ha rohangál Teal'c a Nox-on, akkor ő is láthatatlanná vállik annyira elmosódik a kép...
Olyan mintha Divx-et rosszul tömörítenék... Illetve olyan, mint CD írás közben, akkor is hasonlóképp csikozódott a kép. Viszont ha rögzítem a műsort a felvétel ideje alatt a kép majdnem tökéletes.
Megnéztem a vincsit, bár nem t'om mennyi köze van hozzá, az is baromi lassan mozog. 4500KB/sec egyik particióról a másikra  a másolás, pedig Seagate Barracuda IV. 7200 rpm...
Ha valakinek van kedve segíteni icq-n is diskurálhatna velem.
Előre is köszi!

#85 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 11:17

ICQ azonosító: Nincs információ

Egyébként procicsere óta csinálja csak? Nem változtattál meg semmit? Van esetleg csere előtti system restore? Próbáld ki másik gépben, vagy valami codecgond lehet (nekem már volt hasonló) vagy a program rossz vagy a kártya. Ez utóbbit nem hinném.

#86 Felhasználó inaktív   tco99 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 13:22

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 12:17

ICQ azonosító: Nincs információ

Egyébként procicsere óta csinálja csak? Nem változtattál meg semmit? Van esetleg csere előtti system restore? Próbáld ki másik gépben, vagy valami codecgond lehet (nekem már volt hasonló) vagy a program rossz vagy a kártya. Ez utóbbit nem hinném.

Beírtam gyorsan az icq számom. Szerintem a proci csere óta csinálja, de nem biztos. Egyedül az ulead video studio 8-at telepítettem, meg Vobsub-ot. Ez bezavarhat? A kártya driverét frissítettem.
Arra gondoltam újrarakom a Windows XP-t, hátha... meg elviszem másik gépbe a kártyát, ott működik e.

#87 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 19:05

Szereztem én is egy öregecske Winfast TV2000 (sima) kártyát. Első 2 nap után szupi. TV, FM, TXT, PIP . A képe is elfopgadható, bár antenna okok miatt kissé kásás némelykor. Stabilan fut XP alatt is. Két tipp a hasonló kártyát használóknak:
-A tv beállítások elmentése: regedit, majd HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Leadtek\video. Ezt kell elmenteni.
-TV kép háttérként: Jobb gomb, pipa a lock web items on desktop-on. F2-vel lehet váltogatni.
ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#88 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 22:03

Nincs ICq-m perpill.. ezért csak ide írom.
Procicsere után ( erősebb prcoira cseréléskor) már másnak is előfordult hasonló eset, de az pctv pro kártyánál jelentkezett, mert abból kiahgytak ( sok szériában ) egy csomo feszstab kondit. A Leadtek--nél ezt nem hiszem, de talán ez is lehet. Lehet még, hogy az alaplapod nem bírja tökéletesen az új procit, sok zajt enged át a procitól a pci slot-okba, vagy a tápod gyenege és hörög kicsit elektromosan. Az se tesz jót, ha húzod a procit, de igazából normális alaplapban nem szabadna, hogy ez gondot okozzon. Ha tudod, próbáldd ki a kártyád másik alaplapban ugyanilyen, ( vagy ugyanezzel ) a procival, aztámn majd kiderül.

#89 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 22:11

Ha van sok helyed, es kell hw mpeg2 encoder akkor hauppauge pvr-250. Nagyon jo felvetelre  :D  :respect:
My Config: Apple Mac Pro 3.0 GHz, 6GB Ram, 2TB Hdd, Radeon X1900, 2x Dell DE228WFP

#90 Felhasználó inaktív   Swen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 08:02

Üdv

Mi a különbség a Cinergy 400 TV és a 600 TV között, az árán kívül?
Mert mostanában akarok venni tunert, és azt olvasgatom itt, hogy ezek jók.

Egyébként ha ajánlotok mást, akkor melyiket: főleg VHS digitalizálásra kellene, nah meg egy kis TV-nézésre.

Bye

#91 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 08:09

Idézet: Swen - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 7:02

Üdv

Mert mostanában akarok venni tunert, és azt olvasgatom itt, hogy ezek jók.

Egyébként ha ajánlotok mást, akkor melyiket: főleg VHS digitalizálásra kellene, nah meg egy kis TV-nézésre.

Bye

www.terratec.net -hez informacioszerzes celjabol mit szolnal ? mar egyesek webezni is lustak ?  :omg:
My Config: Apple Mac Pro 3.0 GHz, 6GB Ram, 2TB Hdd, Radeon X1900, 2x Dell DE228WFP

#92 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 08:26

Idézet: Swen - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 9:02

600=400+radio.

Mivel a PCTV Pro-n sosem hasznaltam a radiot, igy helyette inkabb az olcsobb 400-ast vettem.

#93 Felhasználó inaktív   BuXY95 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 12:45

Idézet: tco99 - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 12:08

Az új proci 2500+ AMD, Titan rézbetétes D5TB hűtővel. Csak a kép vacak a hang tökéletes.
Olyan mintha Divx-et rosszul tömörítenék... Illetve olyan, mint CD írás közben, akkor is hasonlóképp csikozódott a kép. Viszont ha rögzítem a műsort a felvétel ideje alatt a kép majdnem tökéletes.
Megnéztem a vincsit, bár nem t'om mennyi köze van hozzá, az is baromi lassan mozog. 4500KB/sec egyik particióról a másikra  a másolás, pedig Seagate Barracuda IV. 7200 rpm...

ez így összesen nekem vmi dma hibára utal... alaplap drivereit frissíteni/újratenni, bios-ban force ESCD reset, vagy ilyesmik...
BuXY

#94 Felhasználó inaktív   zooli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 13:16

szervaltam egy leadtek winfast2000 expert kartyat, muxik is meg jo a kepe, de csak a sajat progijaval birom mukodesre birni. dscaler alatt tudni kene milyen tuner van rajt, mas alatt meg hang van csak kep nincs, vagy csatornakat nem talal, meg ijesmi dolgok. van aki sikeresen belotte iuvcr es dscaler ala a cuccost?

#95 Felhasználó inaktív   Swen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 22:57

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 9:26

600=400+radio.

Mivel a PCTV Pro-n sosem hasznaltam a radiot, igy helyette inkabb az olcsobb 400-ast vettem.

kösz, persze utánna néztem, de jobb itt is mekérdezni hogy biztos legyen az ember.

Digizésre egyébként javasoljátok? Vagy van jobb is?

#96 Felhasználó inaktív   nostromo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 30. 03:08

Idézet: Swen - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 21:57

kösz, persze utánna néztem, de jobb itt is mekérdezni hogy biztos legyen az ember.

Digizésre egyébként javasoljátok? Vagy van jobb is?

ÉN 400-AST HASZNÁLOK. A SAJÁT SZOFTVERÉT A DRÁJVEREN KÍVÜL EL KELL FELEJTENI.
HASZNÁLD AZ INTERVIDEO WINDVR 2.0-ÁT. EZ MÉG EGY-KÉT HELYRŐL LETÖLTHETŐ+CRK.
A 3.0 AZ FAGY. A 2.0-VAL 720/576 12000BITRÁTÁVAL IS MŰXIK 60-65 % PROCITERHELÉSEN P4-2.4 GÉPBEN. EGYÉBKÉNT ÉN IS SOKAT SZÍVTAM MIRE MEGTALÁLTAM, HOGY MIVEL VEGYEK FEL.
AZÓTA SZÉPEN MEGY. AZ, HOGY MIVEL VÁGOD ÉS KONVERTÁLOD AZ ANYAGOT AZ MÁR EGY MÁSIK DOLOG. HA ÉRDEKEL SZÓLJÁL ÉS MEGÍROM, HOGY FÉL ÉV KERESGÉLÉS UTÁN ÉN MI MELLETT KÖTÖTTEM KI ÉS MIÉRT.
EGYÉBKÉNT ÉN DVD-T ÍROK A FELVETT ANYAGBÓL (MPEG2) ÉS NEM DIVXEZEK. NEM AKAROK MÉG A DIVX KÓDEKKEL IS SZARAKODNI, AZONKÍVÜL ÍGY LEGALÁBB KOMPATIBILIS VAGYOK AZ ASZTALI VACKOKKAL IS. EGYÉBKÉNT ÉN IS ASZTALIN HASZNÁLOM A FELVÉTELEKET.

#97 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 30. 05:52

Idézet: nostromo - Dátum: 2004. máj. 30, vasárnap - 4:08

A 3.0 AZ FAGY. A 2.0-VAL 720/576 12000BITRÁTÁVAL IS MŰXIK 60-65 % PROCITERHELÉSEN P4-2.4 GÉPBEN. EGYÉBKÉNT ÉN IS SOKAT SZÍVTAM MIRE MEGTALÁLTAM, HOGY MIVEL VEGYEK FEL.
AZÓTA SZÉPEN MEGY. AZ, HOGY MIVEL VÁGOD ÉS KONVERTÁLOD AZ ANYAGOT AZ MÁR EGY MÁSIK DOLOG. HA ÉRDEKEL SZÓLJÁL ÉS MEGÍROM, HOGY FÉL ÉV KERESGÉLÉS UTÁN ÉN MI MELLETT KÖTÖTTEM KI ÉS MIÉRT.
EGYÉBKÉNT ÉN DVD-T ÍROK A FELVETT ANYAGBÓL (MPEG2) ÉS NEM DIVXEZEK. NEM AKAROK MÉG A DIVX KÓDEKKEL IS SZARAKODNI, AZONKÍVÜL ÍGY LEGALÁBB KOMPATIBILIS VAGYOK AZ ASZTALI VACKOKKAL IS. EGYÉBKÉNT ÉN IS ASZTALIN HASZNÁLOM A FELVÉTELEKET.

De

miért

kiabálsz?

Vagy

beragadt

a

CAPSLOCK? :think:

netikett...
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#98 Felhasználó inaktív   Swen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 30. 08:31

Idézet: nostromo - Dátum: 2004. máj. 30, vasárnap - 4:08

Köszi, még arréb van a dolog, bár nekem azért jobb volna divX-ben a végén, majd meglátom mennyi nyűg van vele és milyen lesz a végeredmény...

#99 Felhasználó inaktív   tco99 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 30. 13:48

Idézet: agabe - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 23:03

Nincs ICq-m perpill.. ezért csak ide írom.
Procicsere után ( erősebb prcoira cseréléskor) már másnak is előfordult hasonló eset, de az pctv pro kártyánál jelentkezett, mert abból kiahgytak ( sok szériában ) egy csomo feszstab kondit. A Leadtek--nél ezt nem hiszem, de talán ez is lehet. Lehet még, hogy az alaplapod nem bírja tökéletesen az új procit, sok zajt enged át a procitól a pci slot-okba, vagy a tápod gyenege és hörög kicsit elektromosan. Az se tesz jót, ha húzod a procit, de igazából normális alaplapban nem szabadna, hogy ez gondot okozzon. Ha tudod, próbáldd ki a kártyád másik alaplapban ugyanilyen, ( vagy ugyanezzel ) a procival, aztámn majd kiderül.

Köszi! Megpróbálom másik gépbe rakni, hátha... A tápom Chieftec 420W-os, előtte 300-as volt. Azzal és az 1,4-es Thunderbirdel működött rendesen. Az alaplapom MSI KT4 Ultra.

#100 Felhasználó inaktív   tco99 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 30. 13:53

Idézet: BuXY95 - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 13:45

ez így összesen nekem vmi dma hibára utal... alaplap drivereit frissíteni/újratenni, bios-ban force ESCD reset, vagy ilyesmik...

Frissítettem a bios-t a legújabbra, alaplapi driverként a Via 4in1-et mellékelték, abból is felraktam a legújabbat. Sajna semmi eredmény. Vincsi marha lassú, tv tuner képe csíkos  :(
Force ESCD reset micsoda?
Köszi:
Tco

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7