HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák

#2661 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 14. 14:56

Idézet: charlie - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 14:46

az szép, és jó, hogy a közép és felsőoktatásban can tisztaszoftver, emg campus, de mivan az ált. iskolákkal? ott talán még kevesebb az ilyen lehetőség, meg a pénz..

Ott is van tisztaszoftver.

Szerk: és feltételezhetően nem is használnak CAD és egyéb szoftvereket. Mondjuk a win szervertermékek oda is indokoltak lennének.

Szerkesztette: 1soproni 2005. 02. 14. 15:14 -kor

Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2662 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 15:11

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 14:56

Ott is van tisztaszoftver.

Erre én vagyok az élő példa.

#2663 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 15:44

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 13:06

Hát, kivéve, ha az igazgató szorgalmazza, hogy Te csináld meg, mert a másik minek tanulja meg, ami a munkájához kéne? Én már mindent megmutogattam 1000 szer. Mi az eredménye? Nem megkérdezik hogy kell, hanem azt mondják, hogy csináljam meg, mert a főnök azt mondta.

nalunk az uj titkarno megjott es elkezdett dolgozni, mondtam neki h van 8GB hely a winyon most oda dolgozzon mert a halozati helyen a masik titkarnonek at kell neznie a doksikat es ott most nincs hely es nem volt kedvem megemelni, erre elkezdi irni az eves programot, majd a vege fele kozli h nincs meg neki a doksi

termeszetesen oda akarta menni es addig hulyeskedett vele, amig elveszett amit begepelt

mondtam neki h nem oda kellett volna menteni es ennyivel elrendeztem

kesobb, kb 20 perc mulva jon be h az igazgatohelyettes azt uzeni h adjak neki nagyon wincsesztert!!!!

most mondjatok meg, ez nem szemetseg?
direkt elmondom h hova mentsen, nem oda ment, elveszik es ram keni az egeszet ...

1ebeknt en ha vki office gonddal jon megmondom neki h "utalom azt a progit" es kerdezze azt aki minden nap hasznalja es meg azt is tanitja :)

es mennek is az infotanarhoz ...

volt mar olyan h excelben volt vmi tablazat a gazdasagin, penzosszeg egyik oszlopban, masikban annak a vhany %-a

es nem ment a nyomtatas
megcsinaltam az egeszet egy uj munkalapra es a %-os matematikai modszerrel felyeztem ki es mit ad isten mas volt nehol, mikor kerdeztem h ez h lehet?!
kozolte a holgy h papiron kiszamolta es vszinuleg elgepelte
ekkor megmutattam neki h az excel-t pont ilyenre talaltak ki!!!!

szoval o csak arra hasznalta h lehet sorokba es oszlopokba irni ...
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2664 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 15:53

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 15:44

nalunk az uj titkarno megjott es elkezdett dolgozni, mondtam neki h van 8GB hely a winyon most oda dolgozzon mert a halozati helyen a masik titkarnonek at kell neznie a doksikat es ott most nincs hely es nem volt kedvem megemelni, erre elkezdi irni az eves programot, majd a vege fele kozli h nincs meg neki a doksi

termeszetesen oda akarta menni es addig hulyeskedett vele, amig elveszett amit begepelt

mondtam neki h nem oda kellett volna menteni es ennyivel elrendeztem

kesobb, kb 20 perc mulva jon be h az igazgatohelyettes azt uzeni h adjak neki nagyon wincsesztert!!!!

most mondjatok meg, ez nem szemetseg?
direkt elmondom h hova mentsen, nem oda ment, elveszik es ram keni az egeszet ...

1ebeknt en ha vki office gonddal jon megmondom neki h "utalom azt a progit" es kerdezze azt aki minden nap hasznalja es meg azt is tanitja :)

es mennek is az infotanarhoz ...

volt mar olyan h excelben volt vmi tablazat a gazdasagin, penzosszeg egyik oszlopban, masikban annak a vhany %-a

es nem ment a nyomtatas
megcsinaltam az egeszet egy uj munkalapra es a %-os matematikai modszerrel felyeztem ki es mit ad isten mas volt nehol, mikor kerdeztem h ez h lehet?!
kozolte a holgy h papiron kiszamolta es vszinuleg elgepelte
ekkor megmutattam neki h az excel-t pont ilyenre talaltak ki!!!!

szoval o csak arra hasznalta h lehet sorokba es oszlopokba irni ...

Nálam is volt hasonló. Elromlott egy gép. Egyik számtech tanár jön, hogy már régen rossz a gép. mondom tudom, de javíthatatlan, mert régi, nincs alaktrész, stb. Erre megy az igihez, hogy azt a gépet meg kell javítani, igi előtt megint mondhattam el, elejétől, hogy miért is nem javítható a cucc. Ez sem semmi azért. Hátadba a nagy kés, utána meg úgy szeded ki, ahogy akarod, de a nyűgjeit vigyorogva oldd meg!!! :reklamacio:

#2665 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 09:00

Egy alkalmazott számítástechnikát is tanító tanár az idei eszközigényébe 512MB-os SD-RAM-ot kért.(Amúgy az a azámítógép DDR-es). Nem lenne egyszerübb csak annyit beírni, hogy memória bővítés? Másik hasonló kaliberü tanár, még egy időben rg is volt XP-s gépre írja: még be jön a DOS képernyő, de már a Windows nem bootol. Ez nem BIOS képernyő akart lenni?

#2666 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 09:08

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 9:00

Egy alkalmazott számítástechnikát is tanító tanár az idei eszközigényébe 512MB-os SD-RAM-ot kért.(Amúgy az a azámítógép DDR-es). Nem lenne egyszerübb csak annyit beírni, hogy memória bővítés? Másik hasonló kaliberü tanár, még egy időben rg is volt XP-s gépre írja: még be jön a DOS képernyő, de már a Windows nem bootol. Ez nem BIOS képernyő akart lenni?

Aki DOS -on élte le a fél életét, annak DOS képernyő maradt. Főleg, ha tanár az illető. (Néha nekem is kicsúszik a számon)

#2667 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 09:19

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 10:08

Aki DOS -on élte le a fél életét, annak DOS képernyő maradt. Főleg, ha tanár az illető. (Néha nekem is kicsúszik a számon)

de bager, ha linuxos a gép annak sincs semmi köze a DOS-hoz, nem csak az XP-nek. Mégis ott van
Bocs a kirohanásért, nem rád vagyok dühös

#2668 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 09:29

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 9:19

de bager, ha linuxos a gép annak sincs semmi köze a DOS-hoz, nem csak az XP-nek. Mégis ott van

Tudom. ;) Karakteres felület neki DOS és kész. Ezen ne is idegeskedj, mert saját pénzből kell nyugtatót venned. ;)

#2669 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 12:56

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 9:19

Ezen nem idegeskedni kell, hanem (akár) gúnyosan megjegyezni, hogy azt nem dos képernyőnek hívjuk  :rolleyes:

#2670 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 14:48

Idézet: melon - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 13:56

Ezen nem idegeskedni kell, hanem (akár) gúnyosan megjegyezni, hogy azt nem dos képernyőnek hívjuk  :rolleyes:

Csak tudod minden héten összeveszek vele, mert nem tudja a NetWare megosztás és a Windows megosztást 
megkülönböztetni

#2671 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 15:12

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:48

Csak tudod minden héten összeveszek vele, mert nem tudja a NetWare megosztás és a Windows megosztást 
megkülönböztetni

Azt ajánlom, hogy ne veszekedj vele. Itt is megy a vita, hogy az egyik tanárnak root jelszó kéne, hogy tudjon telepíteni, meg törölni bizonyos helyekről, de nem kap :)

#2672 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 20:13

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 15:12

Azt ajánlom, hogy ne veszekedj vele. Itt is megy a vita, hogy az egyik tanárnak root jelszó kéne, hogy tudjon telepíteni, meg törölni bizonyos helyekről, de nem kap :)

Nos, elmondhatom, hogy a miénk a legvidámabb barakk :Đ

Csak egy példa: épp ma fejeztem be egy olyan admin scriptet, amivel webes felületről minden tanár tudja kapcsolgatni a nethozzáférést azokban a termekben, ahol tanít. Ja, hogy defaultban le lesz tiltva a net órák alatt? Ja, hogy logolom az engedélyezéseket? Ja, hogy indoklást kérek minden engedélyezésről? Ehhe... tudjátok, kissé elharapózott a tanórák alatti nethasználat, egy-két tanár krónikusan nem szeret(ett) tanítani, és inkább ráengedi a diákjait a netre. A múltkor kívülről kellett sshzni, és nem bírtam tovább a 1 karakter/3 mp sebességet...
Szóval holnap kezdődik a tesztelés :)

#2673 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 08:11

Idézet: melon - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 20:13

Nos, elmondhatom, hogy a miénk a legvidámabb barakk :Đ

Csak egy példa: épp ma fejeztem be egy olyan admin scriptet, amivel webes felületről minden tanár tudja kapcsolgatni a nethozzáférést azokban a termekben, ahol tanít. Ja, hogy defaultban le lesz tiltva a net órák alatt? Ja, hogy logolom az engedélyezéseket? Ja, hogy indoklást kérek minden engedélyezésről? Ehhe... tudjátok, kissé elharapózott a tanórák alatti nethasználat, egy-két tanár krónikusan nem szeret(ett) tanítani, és inkább ráengedi a diákjait a netre. A múltkor kívülről kellett sshzni, és nem bírtam tovább a 1 karakter/3 mp sebességet...
Szóval holnap kezdődik a tesztelés :)

Mire írtad azt a scriptet? IPTABLES/SQUID/ISA, vagy mire?
Érdekelne engem is  :rolleyes:
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2674 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 08:12

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 8:11

Én is ezen filóztam :) Esetleg webről managelhető switch-ek?

Szerkesztette: bull1 2005. 02. 16. 08:17 -kor

#2675 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 08:17

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 8:12

Én is ezen filóztem :) Esetleg webről managelhető swtch-ek?

Switch alapon nálam nem jó megoldás, mert van pár programom, amelyeknek a lisznesz fájlja a szerveren helyezkedik el. Azt muszáj elérniük. A squidhez meg nem találtam előre írt webmenedzsment oldalt, amivel lehetne szabályozni userekkel termenként... IPtablessel megcsináltuk, de az mégse az igazi (szerintem :D)

#2676 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 08:19

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 8:17

Switch alapon nálam nem jó megoldás, mert van pár programom, amelyeknek a lisznesz fájlja a szerveren helyezkedik el. Azt muszáj elérniük. A squidhez meg nem találtam előre írt webmenedzsment oldalt, amivel lehetne szabályozni userekkel termenként... IPtablessel megcsináltuk, de az mégse az igazi (szerintem :D)

Egy ismerősöm managelhető switch -ekkel kapcsolgatja a tömblakásokat, és az előfizetőket :D

#2677 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 14:14

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 8:11

Squidre. Én úgy akartam, hogy a script és a proxy más gépen fussanak. Lényegében ez egy kattintgatós formon operáló acl listákat generáló php script mysql backenddel. Az elkészült acl listákat aztán fshval áttolom a proxyt futtató gépre, és küldök egy sighupot. Sajnos találtam bugokat, úgyhogy még mindig alfa verzió. De amint rámondhatom, hogy használható, szívesen közzé teszem, ha érdekel valakit. Csak ahhoz előbb valami doksit is kéne előbb írni :think:

ez volt az 500.  :cool:

Szerkesztette: melon 2005. 02. 16. 14:18 -kor

#2678 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 14:41

Idézet: melon - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 14:14

Squidre. Én úgy akartam, hogy a script és a proxy más gépen fussanak. Lényegében ez egy kattintgatós formon operáló acl listákat generáló php script mysql backenddel. Az elkészült acl listákat aztán fshval áttolom a proxyt futtató gépre, és küldök egy sighupot. Sajnos találtam bugokat, úgyhogy még mindig alfa verzió. De amint rámondhatom, hogy használható, szívesen közzé teszem, ha érdekel valakit. Csak ahhoz előbb valami doksit is kéne előbb írni :think:

ez volt az 500.  :cool:

Grat az 500.-hoz. Szívesen leszek teszter ;) Hibakeresésben jó vagy. Megoldásban már nem annyira  :rolleyes:

#2679 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 14:48

Bővebben :confused:  Kíváncsivá tettél, hogy mi nem jó, pláne, h miért.

#2680 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 18:30

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 14:41

Grat az 500.-hoz. Szívesen leszek teszter ;) Hibakeresésben jó vagy. Megoldásban már nem annyira  :rolleyes:

Ezt jól elírtam  :omg:
Hibakeresésben jó vagyok, megoldásban már nem annyira  :rolleyes:

Szerkesztette: 1soproni 2005. 02. 16. 18:30 -kor

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.