Na ott én is megszívtam, mert tényleg rossz, hogy nincs visszaszámlálás. Én kb 5x töltöttem vissza az előző mentésem, mire hirtelenjébe elég csapatot tudtam összeszedni, meg a bástyákat kiépíteni.
Most éppen a Cloudy Mountains-nál járok. Egyenlőre nem gáz, csak nincs sok village az ezer bányához. Illetve egy van középen, amihez kell kulcs és vmit csinálni kéne hogy eljussak oda, de még nem jöttem rá mit, mert a keleten lévő papi mesélt valamit, de gőzöm sincs mit akar. Ha valaki eljutott idáig és tudja hogyan szerezhető meg a kulcs, az írjon már lévvi.
A többi pályán általában simán túljutottam, sok nyersanyag meg sok katona kell és akkor nem vernek el, csak kicsit, de ha van pótcucc és gyorsba visszatermelsz, akkor a második csapást sose élik túl. Ja a visszatermelés tényleg elég irreális, talán ez az egyetlen ami nem tetszik. Némelyik toronyból szinte ömlöttek ki a katonák. Ilyenkor szoktam felhúzni 8-10 ágyús tornyot, lehetőleg minél közelebb a kritikus ponthoz, vagy a bázisa közelébe és amíg azokkal szenved oldalról be lehet szopatni a katonákkal.
Ágyúk szerintem elég gázok lettek, alig használom. Lassúak és tök hamar tönkreverik őket. Mikor nekizúdul a sereg, úgyse tudom irányítani őket, szóval csak akadály szerintem.
Érdekesség: ha nekiesnek az ágyúmnak, akkor még egy serf is leveri szegényt, én ugyanazt az ágyúfajtát ütöm fél óráig 2-3 hőssel. Hogyis van ez? A többi egységgel ugyanez. Ezeket nem szoktam respektálni.
Utolsó gáz szerintem. Néhol nincsenek arányban a dolgok. Pl kevés bánya, sok village, vagy sok bánya, de kevés village (ember nélkül hiába van 10 bánya a pályán, lásd cloudy mountains). Szóval ezekre kicsit oda lehetett volna figyelni.
Még annyit, hogy ez nem settlers játék, mivel kiveszett belőle az amiért ez volt a neve. Egyébként meg egy kiváló játék, szép, igényes, ötletes, és leköti az embert, ha elvonatkoztatsz attól, hogy nem ezt vártad settlers néven.