HWSW Informatikai Kerekasztal: The Settlers: Heritage of Kings - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Settlers: Heritage of Kings Settlers 5

#121 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 15:04

Idézet: raszkolnyikov - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 9:16

Hát ennek tenyleg nem sok koze a settlershez :( Na mindegy már ott elakadtam elso palyan banyaszok kovet vasat vagok fat, van backyard epuletem amiben termelodik a Clay, ponotosabban csak egy ieig termelodott, épp ez a baj, most már egyaltalan nem nő :( Pls help hol a hiba :)

az nem termelodik hanem ujrahasznositjak, ezaltal a meglevo clay-t feldolgozzak, es tobb lesz :)
ugyan ez igaz a tobbi nyersanyagra is.

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#122 Felhasználó inaktív   raszkolnyikov 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 18:43

Jah thx, idokozben rajottem clayt is banyaszni kell :)
Nahde muszaj egy kicsit jolemegaszondanom!
Ezmiez ez a jatek? Mi koze a settlershez? Hogy merték ilyen néven kiadni?
Legelso pályát csinaltam meg, igy biztos sok dolgot nem láttam még, de pár dolog már nyilvanvalo.
Házak ugy épulnek mint barmelyik strategy jatekban, odamegy a paraszt, ha van elég anyag felhuzza a semmibol? Semmi maszkalas, anyaghordás, hogy drukkoljak vegre vigyenek oda a falusiak egy rohadt deszkat, vagy 2 követ?? Nincsenek prioritasok ami a legjobb volt az egeszben, mit szallitsanak, és hova. Semmi Kaja készites csudalatos, 3-4 épület kell ahoz h megcsinaljon a Pék egy kenyeret - mint eddigiekbeb -, itt meg van a Farm, aztan ennyi?? Mik vagyunk Orkok? Katonat lehet ugy gyartani, hogy siman rakuldesz egy parasztot a földön heverő Vasbanyara, igy mindenfele szallitas nelkul nő a vasmennyiseged, és akkor mar csak adópénz kell és kész a katona?? Semmi szén, semmi vasolvasztó, semmi kovácsmester????
Azt sem értem még hogy is van ez az egesz, elkuldom parasztokat fat vagni (mint barmelyik stretagyban- rákattint jobb klikk fára, naon rox:( és azok semmi szalitassal novelik a famennyiséget? Mivan ha elfogy a fa, van itt olyan h erdész?
Nagyont tetszett az eddigiekben h volt raktár, megadni mit szallitsanak be ha tultermeles volt vmiből. Itt ilyen sincs, mert tok ugyanolyan lett mint Ageof, warcraft, van a fád, köved, vasad _virtualisan_ a kijelzon, és nem "valosagosan" a raktarakban, vagy az epuleteid elott mint eddig a settlersekben.
Mondom egy palyat csinaltam meg (azis milyen gagyi mar, fekete lovagokat leverni, 23x figyelmeztet h jaj jaj tamadni fognak..) Broaf! Ez a jatek rohadtul nem a settlers, halvány lila köze nincs hozzá!! Tucat strategy lett. 3D mozgathato kamera?? Jo meg szép, de mit élvezzek azon hogy 3centirol nezhetem h a parasztajaim 5mp-enként egy ütéssel verik a fát? Szégyen az egész! Szerintem. Javitsatok ki ha tévednék.

#123 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 18:59

Idézet: raszkolnyikov - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 18:43

Jah thx, idokozben rajottem clayt is banyaszni kell :)
Nahde muszaj egy kicsit jolemegaszondanom!
Ezmiez ez a jatek? Mi koze a settlershez? Hogy merték ilyen néven kiadni?
Legelso pályát csinaltam meg, igy biztos sok dolgot nem láttam még, de pár dolog már nyilvanvalo.
Házak ugy épulnek mint barmelyik strategy jatekban, odamegy a paraszt, ha van elég anyag felhuzza a semmibol? Semmi maszkalas, anyaghordás, hogy drukkoljak vegre vigyenek oda a falusiak egy rohadt deszkat, vagy 2 követ?? Nincsenek prioritasok ami a legjobb volt az egeszben, mit szallitsanak, és hova. Semmi Kaja készites csudalatos, 3-4 épület kell ahoz h megcsinaljon a Pék egy kenyeret - mint eddigiekbeb -, itt meg van a Farm, aztan ennyi?? Mik vagyunk Orkok? Katonat lehet ugy gyartani, hogy siman rakuldesz egy parasztot a földön heverő Vasbanyara, igy mindenfele szallitas nelkul nő a vasmennyiseged, és akkor mar csak adópénz kell és kész a katona?? Semmi szén, semmi vasolvasztó, semmi kovácsmester????
Azt sem értem még hogy is van ez az egesz, elkuldom parasztokat fat vagni (mint barmelyik stretagyban- rákattint jobb klikk fára, naon rox:( és azok semmi szalitassal novelik a famennyiséget? Mivan ha elfogy a fa, van itt olyan h erdész?
Nagyont tetszett az eddigiekben h volt raktár, megadni mit szallitsanak be ha tultermeles volt vmiből. Itt ilyen sincs, mert tok ugyanolyan lett mint Ageof, warcraft, van a fád, köved, vasad _virtualisan_ a kijelzon, és nem "valosagosan" a raktarakban, vagy az epuleteid elott mint eddig a settlersekben.
Mondom egy palyat csinaltam meg (azis milyen gagyi mar, fekete lovagokat leverni, 23x figyelmeztet h jaj jaj tamadni fognak..) Broaf! Ez a jatek rohadtul nem a settlers, halvány lila köze nincs hozzá!! Tucat strategy lett. 3D mozgathato kamera?? Jo meg szép, de mit élvezzek azon hogy 3centirol nezhetem h a parasztajaim 5mp-enként egy ütéssel verik a fát? Szégyen az egész! Szerintem. Javitsatok ki ha tévednék.

:respect:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#124 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 19:37

nem javítunk, így van :(

#125 Felhasználó inaktív   Thas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 21:08

Hát akkor én most szembehelyezkedek a többség véleményével. Rég tudott stratégia ennyire lekötni. A Warcraft 3 nekem nem tetszett, az Exigo igen, de csak az emberekkel (a másik két fajt hagytam is).
Ezzel viszont jól elvagyok, kicsit ráérős és a lebutítás ellenére is jól el lehet piszmogni a város építgetésével.
Persze, persze nem igazi Settlers, de szerintem igenis picit eltér a mostani stratégia-trendtől és pont ez a pici rész tud lekötni benne.

Üdv.: Thas

#126 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 22:55

igaz, hogy valoban semmi koze a regi settlershez, es sztem csak reklamfogas miatt
lett ez a neve.

de valoban jo lett. wc3 stilus, de sztem osszetettebb.

tasp
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#127 Felhasználó inaktív   Running Wild 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 11:43

Na végig vittem. Az utolsó 3-4 pálya már elég unalmas volt. Mindig ua csinálni elég fárasztó, még akkor is ha a játék kiváló lett.

#128 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 14:37

Idézet: Running Wild - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 12:43

Na végig vittem. Az utolsó 3-4 pálya már elég unalmas volt. Mindig ua csinálni elég fárasztó, még akkor is ha a játék kiváló lett.

en vhol a 9. palya korul lehetek.
remelem azert lesz meg meglepetes :)

tasp

#129 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 08:11

hmmm

kiprobáltam az 5-öst és picit csalodtam benne, ugyhogy delete lett azonnal.
Maradok a setlers2-nél.

Valahogy az 5 nem fogott meg, majd lehet hogy adok egy esélyt még neki, de ott amikor elkezdtem, olan érzesem volt most a játékból ki és gyerünk a 2-vel játszani :)
Már van nettem :)

#130 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 21:51

énis végigtolom a korábbo settlers rajongásom miatt, de utána rakom vissza 4et szvsz majd... :)
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#131 Felhasználó inaktív   Bugge 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 09:00

Sziazstok!
Én a Settlers 2 óta odavagyok a játékért. Elöször kicsit sokáig, tartott, mire rájöttem, hogy hogyan jáccak vele, mert nagyon bonyolultnak tünt, hogy előállítsak egy kenyeret kellett hozzá vagy 3 épület, de később ezért szerettem meg, mert annyira összetett és jó bonyolult volt. Amikor megláttam az első képeket a játékról nagyon megörültem. Mikor megjelent azonnal leszedtem, de csak 2 nap múlva maradt rá időm, hogy kiprobáljam alig vártam már. Amikor feltettem és kiprobáltam nagy csalódás ért. Szinte semmiben sem hasonlít hozzá. Eddig én is csak az első pályánál voltam, de abba is hagytam, mert minden ami eddig tetszett benne az hiányzik. Nekem a 2 és a 3 jött be a legjobban. Ez az 5 csak a neve a settlers. Semmi köze nincs a játékhoz. Nagyon csalódtam benne.
Brutális állat a pályán!

#132 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 13:36

Idézet: Bugge - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 8:00

Sziazstok!
Én a Settlers 2 óta odavagyok a játékért. Elöször kicsit sokáig, tartott, mire rájöttem, hogy hogyan jáccak vele, mert nagyon bonyolultnak tünt, hogy előállítsak egy kenyeret kellett hozzá vagy 3 épület, de később ezért szerettem meg, mert annyira összetett és jó bonyolult volt. Amikor megláttam az első képeket a játékról nagyon megörültem. Mikor megjelent azonnal leszedtem, de csak 2 nap múlva maradt rá időm, hogy kiprobáljam alig vártam már. Amikor feltettem és kiprobáltam nagy csalódás ért. Szinte semmiben sem hasonlít hozzá. Eddig én is csak az első pályánál voltam, de abba is hagytam, mert minden ami eddig tetszett benne az hiányzik. Nekem a 2 és a 3 jött be a legjobban. Ez az 5 csak a neve a settlers. Semmi köze nincs a játékhoz. Nagyon csalódtam benne.

attól még stratégiának kíváló, most időhiány miatt nem toltam majd 2 hete de folytatom amint tudom mert jó :)
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#133 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 19:39

yee yee yee :D

utso palyan vagyok... :)

erdemes jeget olvasztani elejen ? :o

tasp

#134 Felhasználó inaktív   [Black] 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 04. 13:17

Hi All!

Amikor elsőnek játszottam a játékkal, sajnos nagyon elszomorodtam  :(  Nem az a jó kis gazdasági-stratégia mint az előző részek  :mad:  Talán ezért is nem nagyon sikerült megszeretnem, úgy, mint a Settler 2-4ig valamelyiket. De a grafikára nincs panasz... az nagyon szép. :)  ;)

Mindenesetre remélem, ha az Ubisoft egy újabb settlerrel rukkol elő, akkor az ismét a régi gazdasági szimulátor lesz  :cool:
Linux felhasználónak lenni egy olyan életet jelent, mintha egy nagy, ácsokból és építészekbõl álló családdal laknál együtt. Minden reggel, amikor felkelsz, a ház egy kicsit megváltozott. Lehet, hogy egy új torony épült, vagy néhány falat elmozdítottak. Vagy esetleg valaki ideiglenesen eltüntette a padlót az ágyad alól.

#135 Felhasználó inaktív   Bugge 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 00:00

Hát nekem is ugyanez a benyomásom támadt! Stratégiának stratégia, csak nem Settlers!! Ez itt a nagy probléma.Én most kezdtem megint el jáccani a 4-el, mert mikor megjelent az 5 nagyon kedvem volt jáccani, csak hát ilyen "szar" lett nincs kedvem vele jáccani.
Brutális állat a pályán!

#136 Felhasználó inaktív   [Black] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 10:32

Idézet: Bugge - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 0:00

Hát nekem is ugyanez a benyomásom támadt! Stratégiának stratégia, csak nem Settlers!! Ez itt a nagy probléma.Én most kezdtem megint el jáccani a 4-el, mert mikor megjelent az 5 nagyon kedvem volt jáccani, csak hát ilyen "szar" lett nincs kedvem vele jáccani.

Igen. A settlers mindig gazdasági szimulátor volt. Így már nem emléxek rá, ki mondta, hogy nem ezen a néven kéne már működnie... de nagy igazságot mondott ő is. Ha lesz Settler 6, akkor remélem, hogy az már megint gazdasági lesz. Én egyébként azt hallottam, hogy az Ubinak döneűtenie kellett:

1. Megtartja a Settlers rajongótáborát, (akik még egy settler4-nél is gyengébb gazdasági szimulátorral is eljáccottak volna)

2. Bedobnak vmi újítást, hogy többen jáccanak a játékkal.

Végülis nekik az a céljuk, hogy minél több pénzt hozzanak ki a dologból...
Linux felhasználónak lenni egy olyan életet jelent, mintha egy nagy, ácsokból és építészekbõl álló családdal laknál együtt. Minden reggel, amikor felkelsz, a ház egy kicsit megváltozott. Lehet, hogy egy új torony épült, vagy néhány falat elmozdítottak. Vagy esetleg valaki ideiglenesen eltüntette a padlót az ágyad alól.

#137 Felhasználó inaktív   Bugge 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 11:03

Szerintem ezzel, hogy ezt válaszották nem bizots, hogy jól döntöttek. Mert aki szerette a Settlerset az biztos, hogy ki fogja probálni azért mert új és már rég volt, hogy kijött a 4. Aki meg nem szerette ezt a fajta játékot az meg már csak meghalja a nevet, hogy Settlers nem is fog vele fogalalkozni, mert nem érdekelet az eddigiek és ez sem fogja. Mert ha csak ilyen építgetős startégiával akar jáccani akkor talál sokkal jobbakat is. De ha mégis jáccik vele akkor is csak kis %-lesz aki most jáccik elöször settlersel és teccik majd neki. Amint olvasgattam újságokban meg neten egyetlen helyet találtam, már nem tudom, hogy hol ahol dicsérték a többi helyen úgy lehőzták, hogy csak na. Meg is értem....
Brutális állat a pályán!

#138 Felhasználó inaktív   [Black] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 09:09

Idézet: Bugge - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 11:03

Szerintem ezzel, hogy ezt válaszották nem bizots, hogy jól döntöttek. Mert aki szerette a Settlerset az biztos, hogy ki fogja probálni azért mert új és már rég volt, hogy kijött a 4. Aki meg nem szerette ezt a fajta játékot az meg már csak meghalja a nevet, hogy Settlers nem is fog vele fogalalkozni, mert nem érdekelet az eddigiek és ez sem fogja. Mert ha csak ilyen építgetős startégiával akar jáccani akkor talál sokkal jobbakat is. De ha mégis jáccik vele akkor is csak kis %-lesz aki most jáccik elöször settlersel és teccik majd neki. Amint olvasgattam újságokban meg neten egyetlen helyet találtam, már nem tudom, hogy hol ahol dicsérték a többi helyen úgy lehőzták, hogy csak na. Meg is értem....

Itt az igazság!

#139 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 23:09

vegigvittem :)

eleg jo volt.

igaz, hogy ha nem settlers 5 nevet adtak volna neki, akkor is jo lett volna, mert sztem jo
strategiai jatek.
es mondjuk az os-settlers-fan-ok se szidnak annyira.. :D

tasp

#140 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 00:17

Idézet: tasp - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 0:09

... igaz, hogy ha nem settlers 5 nevet adtak volna neki, akkor is jo lett volna, ...

Ha nem ez a neve akkor lett volna jó. Így csak egy játék, mely fanyar ízt hagy egy jó játékmenet után az ember szájában... :confused:

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.