HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   ?uestLove 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 14. 22:56

üdv!

érdeklődnék én is egy kicsit :)

hamarosan készül egy ismeretterjesztő portál, amit szeretnék elhelyezni egy "normális" helyen. ez alatt kb azt értem, hogy ha beírom a böngészőbe, hogy www.ezazénportálom.hu, akkor az maradjon is így, ne változzon semmiféle szerver.hu/ezazénkönyvtáram jellegű címmé. (nem tudom, mi a hivatalos megnevezése ennek a dolognak, de talán érthető voltam :) ) és persze nem árt a non-stop rendelkezésre állás és a gyors elérés sem. minthogy lesz fórum is, ezért kell sql és php támogatás is.

a regisztrációs díjakról már tájékozódtam, elég világos is az egész, viszont a tárhely-dolog nem tiszta... mennyibe kerülne nekem ez havonta? mire számítsak, milyen költségekre? gondolom, a tárhely méretétől (is) függ.

előre is köszi a felvilágosítást.
Eladó: 256 MB CF kártya - PÜ!
The Roots | Monty Python | HWSW UD Team | felajanlasok.hu

#782 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 23:24

Idézet: ?uestLove - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 22:56

üdv!

érdeklődnék én is egy kicsit :)

hamarosan készül egy ismeretterjesztő portál, amit szeretnék elhelyezni egy "normális" helyen. ez alatt kb azt értem, hogy ha beírom a böngészőbe, hogy www.ezazénportálom.hu, akkor az maradjon is így, ne változzon semmiféle szerver.hu/ezazénkönyvtáram jellegű címmé. (nem tudom, mi a hivatalos megnevezése ennek a dolognak, de talán érthető voltam :) ) és persze nem árt a non-stop rendelkezésre állás és a gyors elérés sem. minthogy lesz fórum is, ezért kell sql és php támogatás is.

a regisztrációs díjakról már tájékozódtam, elég világos is az egész, viszont a tárhely-dolog nem tiszta... mennyibe kerülne nekem ez havonta? mire számítsak, milyen költségekre? gondolom, a tárhely méretétől (is) függ.

előre is köszi a felvilágosítást.

Fizetős helyen természetes hogy normálisan jelenik meg az oldalad.

Amiket sehol sem komalnak (ha komaljak akkor baj van, ha nem valljak be akkor is):
- phpBB (kiveve ha kelloen atirt vagy vmi egyedi port)
- *nuke* (szinten zenész, illetve a fenti ide is igaz)
- on-the-fly galerias kepmeretezos, szerverlerohasztos, bughalmazos, szerverfelnyomos script
- mindenfele elborult igenyek, amitol osszekarmoljuk magunkat

Azt ki kene talald hogy kezdetben mekkora forgalomra szamitasz, hany MB web es SQL hely kell. Ilyenre gondolok hogy havi (vagy napi) n lapletöltés, n MB web és n MB sql. Az világos hogy bitre pontosan nem lehet belőni ezeket, de valami kiindulási alap kell. Az gondolom egyértelmű hogy egy 800MB-is 150MB-os sql.t igenylo napi 10k lapletolteses (igen, ez is szepen meg tud hajtani egy gepet) oldal picit mas mint egy 8,768MB-os naponta 3x megnezett oldalka.

Szerkesztette: andrej 2005. 03. 14. 23:26 -kor

#783 Felhasználó inaktív   ?uestLove 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 19:34

Idézet: andrej - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 23:24

Azt ki kene talald hogy kezdetben mekkora forgalomra szamitasz, hany MB web es SQL hely kell.

először is köszi a választ!

hm, az jó kérdés, hogy milyen forgalom lesz az oldalon. igazából azt szeretném, ha kellően látogatott lenne. :)
tárhely mérete? tehát egy ismeretterjesztő oldalról lenne szó, hozzá kapcsolódna egy fórum, amit magam próbálnék megírni, nem gondoltam semmiféle mások által készített "bughalmaz" alkalmazására. azt még nem döntöttem el, hogy az ismeretterjesztő részlegnél a tudásbázist hogyan tároljam, hogy könnyen és jól lehessen benne keresni, de azt hiszem, hogy a html jobb lenne, minthogy az egészet bevágjam egy böhöm nagy sql-táblába. a fórumnak kezdetben biztosan elég lenne kb 1-2 mega is. összességében szerintem 100 mega elég lehet. erről bővebbet kb 2-3 hét múlva tudok mondani.

még valami, nem tudom, ez befolyásolja-e a regisztrációt. az oldal maga várhtóan 1-2 hónapon belül lenne használható - és közzétehető - állapotban, ezért addig csak a nevet szeretném lefoglalni, tárhelyet majd ha aktuálissá válik.
Eladó: 256 MB CF kártya - PÜ!
The Roots | Monty Python | HWSW UD Team | felajanlasok.hu

#784 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 22:53

Idézet: ?uestLove - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 18:34

először is köszi a választ!

hm, az jó kérdés, hogy milyen forgalom lesz az oldalon. igazából azt szeretném, ha kellően látogatott lenne. :)
tárhely mérete? tehát egy ismeretterjesztő oldalról lenne szó, hozzá kapcsolódna egy fórum, amit magam próbálnék megírni, nem gondoltam semmiféle mások által készített "bughalmaz" alkalmazására. azt még nem döntöttem el, hogy az ismeretterjesztő részlegnél a tudásbázist hogyan tároljam, hogy könnyen és jól lehessen benne keresni, de azt hiszem, hogy a html jobb lenne, minthogy az egészet bevágjam egy böhöm nagy sql-táblába. a fórumnak kezdetben biztosan elég lenne kb 1-2 mega is. összességében szerintem 100 mega elég lehet. erről bővebbet kb 2-3 hét múlva tudok mondani.

még valami, nem tudom, ez befolyásolja-e a regisztrációt. az oldal maga várhtóan 1-2 hónapon belül lenne használható - és közzétehető - állapotban, ezért addig csak a nevet szeretném lefoglalni, tárhelyet majd ha aktuálissá válik.

Természetesen a domain lefoglalásának semmi akadálya, ezt bárhol regisztráltathatod, majd ha már megvan a tárhely és a weboldal, arra irányíttatod. Nyilván, ha egy cégnél intézed mindkettőt, talán egyszerűbb, de az egész viszonylag egyszerűen megy.
Mi is webhosting szolgáltatással foglalkozunk egyébként, szóval ha már vannak konkrét igényeid, szívesen adok ajánlatot, a domain regisztrációt is tudod nálunk intézni.
Szerintem a tárhely méretét illetően ne görcsölj, mert könnyen lehet bővíteni, engem is inkább a weboldalad forgalma érdekelne.

Üdv.

Taranov

Szerkesztette: Taranov 2005. 03. 15. 22:55 -kor

#785 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 15:43

Üdv mindenkinek!

Tudtok-e vhol olyan szolgáltatót ahol .eu bejegyzést lehet tenni, és tud SQL-t meg JavaServerPages + szervleteket is el lehet nála helyezni. /SQL tárhely a lehető legnagyobb/
:sandor:
Ja és az ára meg minél kisebb.

Előre is köszönöm a szíves válaszotokat
:respect:

Szerkesztette: Asker 2005. 03. 19. 15:44 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#786 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 16:06

Idézet: Asker - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 16:43

Üdv mindenkinek!

Tudtok-e vhol olyan szolgáltatót ahol .eu bejegyzést lehet tenni, és tud SQL-t meg JavaServerPages + szervleteket is el lehet nála helyezni. /SQL tárhely a lehető legnagyobb/

.eu-t még nem lehet regisztrálni

#787 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 16:43

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 16:06

.eu-t még nem lehet regisztrálni

És lehet majd vmikor?
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#788 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 19:42

Idézet: Asker - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 17:43

És lehet majd vmikor?

Lehet, persze.
Én úgy tudom, hogy az egyszerű ember számára szeptembertől lesz rá lehetőség.

#789 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 20:08

Idézet: Asker - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 14:43

Üdv mindenkinek!

Mi rá akarunk majd hajtani az .eu-ra, szóval én azt mondom, hogy keress majd meg, ha már megjelent a piacon, bár a nagyobb szolgáltatók is biztosan rástartolnak, csak talán ott drágább lesz, akárcsak a .hu.

#790 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 20:48

Idézet: Taranov - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 20:08

Mi rá akarunk majd hajtani az .eu-ra, szóval én azt mondom, hogy keress majd meg, ha már megjelent a piacon, bár a nagyobb szolgáltatók is biztosan rástartolnak, csak talán ott drágább lesz, akárcsak a .hu.

ok, köszi

Megnéztem a honlapodat,  JSP + servlet + SQL megoldható lenne-e?
Ja és még az is hogy lehet-e úgy felhasználni a tárhelyet ha akarom akkor mondjuk 40 mega az SQL-nek a maradék 10 pedig a weblapnak?

szerk: a .eu lehető leghamarabb kéne, kib@szott fontos

Szerkesztette: Asker 2005. 03. 19. 20:53 -kor

#791 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 20:51

Még annyit, hogy a .eu az egész unióban egy bizonyos időponttól lesz elérhető az átlagember számára,
vagy pedig más országban már van, és csak kis hazánkban nem lehet még bevezetni?

#792 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 20:56

Idézet: Asker - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 21:51

Még annyit, hogy a .eu az egész unióban egy bizonyos időponttól lesz elérhető az átlagember számára,
vagy pedig más országban már van, és csak kis hazánkban nem lehet még bevezetni?

Azonos mindenhol. De első körben a védjeggyel rendelkezők meg a "nagyon nagy cégek" regisztrálhatnak. Második körben a cég nevesek (?) és csak ezek után lehet majd bárki számára elérhető a regisztráció. Elég régóta húzzák már a beveztést.
Sok helyen van előregisztráció, de ezek is csak akkor regisztrálhatnak ténylegesen, mikor majd bárki más is.

szerk: info itt:  http://www.eurid.org

Szerkesztette: pgyafi 2005. 03. 19. 21:07 -kor

#793 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 00:57

Idézet: Asker - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 15:43

Üdv mindenkinek!

1) teccikérteni nélkül kéne, ez nem egy gyp topik (legalábbis szerintem)
2) az oké hogy kérdezel, meg mondasz dolgokat, de bizonyos nyomatekosito szavak nelkul kene
3) JSP-ert eleg sokat fognak toled elkerni, es nem is lesz igazan hordozhato a dolog
4) leheto legnagyobb SQL... szerintem vegyel sajat szerver es lasd a 3)-as pont elso reszet
5) ezt megis hogy kepzelted hogy penz nelkul mindent?

Szerkesztette: andrej 2005. 03. 20. 00:59 -kor

#794 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 20. 01:03

Idézet: Asker - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 20:48

Erre szoktam legjobban harapni. Fontos az megy ja.
Make love not Wor.

#795 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 18:48

Idézet: Asker - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 19:48

ok, köszi

Ja és még az is hogy lehet-e úgy felhasználni a tárhelyet ha akarom akkor mondjuk 40 mega az SQL-nek a maradék 10 pedig a weblapnak?

Idézet

Sajnos ez nem nagyon, mert elég babrás a dolog, és ezért viszonylag sokba kerülne.

Idézet

Nem, ezt semmiképpen sem, a "sima" tárhely nem egyenlő az SQL tárhellyel, bár gondolom az egész nem lesz aktuális a JSP miatt.

Idézet

a .eu lehető leghamarabb kéne, kib@szott fontos

Hát majd lesz, ha bevezetik. Én csak azt mondom, hogy mi rá akarunk majd startolni, tehát szerintem a domained megoldható lesz nálunk, de még senki sem tud részleteket.

#796 Felhasználó inaktív   hellnet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 21. 10:23

Idézet: 2XP - Dátum: 2003. jan. 5., vasárnap - 18:09

Tudom, már volt hasonló topic itt, de azokból nem derül ki sok minden, így felsorolnám az én igényeimet  :) :
    .hu domain regisztráció
    domian név tárolás, fenntartás
    webtárhely (kb. 10 MB, de lehetőleg olyan, amit később lehet növeli)
    e-mail cím nem kell, da ha van nem gond  :)

Ezt a lehető legolcsóbann szeretném megoldani. A legjobb az lenne, ha 1-2 évre előre lehetne fizetni, havidíj nélkül. Jahno nekem is tehetene árajánlatot  :)

Hali!

.hu domain 3.333+AFA 2 evre DNS fentartassal a
www.hostoffice.hu -n tudsz korulnezni.

udv.

#797 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 11:28

Húúú, ez a durva.

Idexes topikba követte el a kolléga:

"Sziasztok,

A segítségetekre lenne szükségem. Szeretnék egy autós oldalt létrehozni, domain regisztrációval és kb 400 MB-os tárhellyel a képek és prg-k miatt. Én a legjobb áron a www.internetholding.hu oldalon láttam a tárhelyet és domaint, 500MB -t 6ezerért 1 évre és 2900Ft a hu reg. 2 évre. Mivel csak pár napja keresgélek, kérlek ha vaéami tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban
osszátok meg velem, hogy mit kell figyelembe venni és hogy tényleg ilyen jó
e az ár, vagy csak én nem találtam jobbat.

Köszi
zoli
zoli23@walla.com"

Nomost szépen válaszoltam, hogy keressen meg privát, mert már én is adok évi 5-6 rugóért sok100 megát, blablabla. Aztán meglestem, hogy milyen árban adnak SQL-t, majd egyből visszaszívtam az ajánlatom, én olyat olcsón többet nem :-)

Megnéztem a céget, jééé, félig ismerősek. Ok, keressünk rá topikok közt, meg gugliban erre a zoli232-re. Betoljás, Vác várs apróhirdetési oldalától kezdve a SuliNetes babamama rovatig minden létező helyre bevéste. Indexen focirajongók topikja, Boxertenyésztők, vagy ami kell. Szerintetek is agresszív/gusztustalan politika?

Szóval ha statikus tárhely kell, akkor egyre occsóbbak a SCSI HDD-k, gép bírja, lassan kialakul a céges marketing, és osztani fogom a helyet dögivel. SQLre még vigfyázok, és nemtom rá paramétert kitalálni...
Make love not Wor.

#798 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 13:25

Idézet: hellnet - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 9:23

Hali!

.hu domain 3.333+AFA 2 evre DNS fentartassal a
www.hostoffice.hu -n tudsz korulnezni.

udv.

Szerintem már nem aktuális ;)

#799 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 13:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 10:28

Megnéztem a céget, jééé, félig ismerősek. Ok, keressünk rá topikok közt, meg gugliban erre a zoli232-re. Betoljás, Vác várs apróhirdetési oldalától kezdve a SuliNetes babamama rovatig minden létező helyre bevéste. Indexen focirajongók topikja, Boxertenyésztők, vagy ami kell. Szerintetek is agresszív/gusztustalan politika?

Mit vésett be? Ezt nem teljesen értem.

#800 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 13:30

Idézet: Taranov - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 13:27

Mit vésett be? Ezt nem teljesen értem.

Az idézőjelek közé tett szöveget. Beírta még vendégkönyvekbe is, meg ami fórum keze ügyébe akadt.

http://www.google.co...q=zoli232&meta=
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »