HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 29. 16:15

Nahh, Apostol árlistán van. Ára is akad neki: 189ezer+ÁFA... Szép az élet :-(
Make love not Wor.

#962 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 29. 16:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 17:15

Nahh, Apostol árlistán van. Ára is akad neki: 189ezer+ÁFA... Szép az élet :-(

Mekkora CPU-t nezel te?? Ne az 1MB kessest nezd szerintem.

#963 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 16:31

Idézet: andrej - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 16:27

Mekkora CPU-t nezel te?? Ne az 1MB kessest nezd szerintem.

Akkora van benne... Előző is 1 megás volt, akkor plusz 5 rugó volt tán a különbség, naná, hogy azt vettem. Ezek szerint ennyiből veszek 2 egyforma fél megásat. Faszom, ugyanott vagyok.

Reggel meg akarom berakni a szervert, itt van egy kupacban 2 dualprocis gép, és 4 processzor, de abból csak kettő egyforma... Bonyolult az élet.
Make love not Wor.

#964 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 17:50

IW kissé elbucsuzott a zinternettől, ezért IW-nél levő gépek nem igazán voltak elérhetők az elmúlt órában.

ISZT BIX node grafikon: http://www.bix.hu/index.php3?lang=hu&page=...n&portid=gech_1

#965 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 08:34

Idézet: andrej - Dátum: 2005. ápr. 30., szombat - 18:50

IW kissé elbucsuzott a zinternettől, ezért IW-nél levő gépek nem igazán voltak elérhetők az elmúlt órában.

ISZT BIX node grafikon: http://www.bix.hu/index.php3?lang=hu&page=...n&portid=gech_1

Nálunk senki nem jelezett, hogy gond lenne, pedig van 1-2 ügyfél aki már 5 perc kiesés után jelentkezik. + Az InternetSeer sem jelzett hibát.

Gondolom a backup vonalukon mentek tovább ill. a többi szolgáltató felé lévő közveteln kapcsolataikon.

#966 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 08:36

Idézet: andrej - Dátum: 2005. ápr. 30., szombat - 18:50

iszt backup vonal, pont akkor nött meg a forgalma

http://www.bix.hu/index.php3?lang=en&page=...rtid=aggregated

#967 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 09:57

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 9:34

Nálunk senki nem jelezett, hogy gond lenne, pedig van 1-2 ügyfél aki már 5 perc kiesés után jelentkezik. + Az InternetSeer sem jelzett hibát.

Gondolom a backup vonalukon mentek tovább ill. a többi szolgáltató felé lévő közveteln kapcsolataikon.

Hát nem mentek ezek sehova hidd el, nem irtam volna. Mivel chellos vagyok enis peeringen megyek IW felé, viszont az is eldolt... Axelerobol sem volt semmi, azt masik geprol neztem meg.

#968 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 11:19

Idézet: andrej - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 10:57

Hát nem mentek ezek sehova hidd el, nem irtam volna. Mivel chellos vagyok enis peeringen megyek IW felé, viszont az is eldolt... Axelerobol sem volt semmi, azt masik geprol neztem meg.

Elhiszem, de az én gépem/gépeim elérhetőek voltak folyamatosan!

#969 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 08:46

Nahh, megjöttek az első ügyfelek akik orrom alá vágták a "sok tárhelyet és minden földi jót évi 5ezresért" típusú hirdetéseket...
Make love not Wor.

#970 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 11:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 9:46

Nahh, megjöttek az első ügyfelek akik orrom alá vágták a "sok tárhelyet és minden földi jót évi 5ezresért" típusú hirdetéseket...

Akkor olvassanak mediacenter ÁSZF-et. :) A vesszőparipám: 99% uptime és ebben nincs benne ha szólnak előre, tehát 80 meg 70 is lehet, ha szóltak... Az is igaz, hogy nagyon sok embernek, üzletnek ennyi elég és akinek nem, az pedig hajlamos eme %-ok felett elsiklani. Egyébként mégis mit garantáljunk 100MB, és jósok SQL-el és mondjuk emberes forgalomnál (ha van 10-20 ilyen site...) évi 5e forintból? Nagyjából (minimum) 8+áfa/évért szoktuk a minimális/egyszerű céges oldalakat elvállalni, de ezek a 10MB-os is ritkán ütik meg és sokszor SQL nélküliek.

Sokszor az is gond volt, illetve az érdeklődőé, hogy itten nem lehet bármit és egyébként is kapcsoljunk ki/be eztazt a PHP-ban és akkor majd jólesz neki és lehetőleg a webtárhely az úgy legyen hogy web és sql között tetszőlegesen felosztható, mert a képeket SQL-ben tarolja és kell neki 200MB SQL. No ezek gyorsan le lettek állítva, de szerintem a mai napig nem értik miért.

#971 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 17:22

Idézet: andrej - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 10:22

Akkor olvassanak mediacenter ÁSZF-et. :) A vesszőparipám: 99% uptime és ebben nincs benne ha szólnak előre, tehát 80 meg 70 is lehet, ha szóltak... Az is igaz, hogy nagyon sok embernek, üzletnek ennyi elég és akinek nem, az pedig hajlamos eme %-ok felett elsiklani. Egyébként mégis mit garantáljunk 100MB, és jósok SQL-el és mondjuk emberes forgalomnál (ha van 10-20 ilyen site...) évi 5e forintból? Nagyjából (minimum) 8+áfa/évért szoktuk a minimális/egyszerű céges oldalakat elvállalni, de ezek a 10MB-os is ritkán ütik meg és sokszor SQL nélküliek.

Sokszor az is gond volt, illetve az érdeklődőé, hogy itten nem lehet bármit és egyébként is kapcsoljunk ki/be eztazt a PHP-ban és akkor majd jólesz neki és lehetőleg a webtárhely az úgy legyen hogy web és sql között tetszőlegesen felosztható, mert a képeket SQL-ben tarolja és kell neki 200MB SQL. No ezek gyorsan le lettek állítva, de szerintem a mai napig nem értik miért.

Hülye ügyfél van is, lesz is, csak az olcsó(bb) hostingnál talán könnyebb őket lepattintani, hisz nem hivatkozhatnak arra, hogy az ország legdrágább hostingjára fizettek elő, és még hülyének is nézik őket :)
Most ebben az esetben a Ti hostingotokat az olcsóbbak közé soroltam, és mondjuk drága alatt a true.hu-t értem.

#972 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 19:41

Idézet: Taranov - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 18:22

Hülye ügyfél van is, lesz is, csak az olcsó(bb) hostingnál talán könnyebb őket lepattintani, hisz nem hivatkozhatnak arra, hogy az ország legdrágább hostingjára fizettek elő, és még hülyének is nézik őket :)
Most ebben az esetben a Ti hostingotokat az olcsóbbak közé soroltam, és mondjuk drága alatt a true.hu-t értem.

Najó csak a TRUE/SWI alatt 10 milás géppark van meg minden, az nem mérhető a miénkhez és nem is akarom. :)

#973 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 19:56

Idézet: andrej - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 18:41

Najó csak a TRUE/SWI alatt 10 milás géppark van meg minden, az nem mérhető a miénkhez és nem is akarom. :)

A technikai háttér az már egy más dolog. Az előbb az ügyintézési részére gondoltam

#974 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 14:28

Hümm. Most olyat klérdezek, amiben nem sok tapasztalatom van. Nekiláttunk statisztikázni, oszt ha egy oldalon az SQL lekérdezés napközben úgy hirtelen 130millió/óra, akkor attól meg kell ilyedni, vagy átlagos, sok vagy kevés? Hogy szoktak ezek működni nagyságrendileg, mi az amit ki szoktatok termelni, vagy amit meg már nem bírtok/nem akartok?
Make love not Wor.

#975 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 14:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 15:28

Hümm. Most olyat klérdezek, amiben nem sok tapasztalatom van. Nekiláttunk statisztikázni, oszt ha egy oldalon az SQL lekérdezés napközben úgy hirtelen 130millió/óra, akkor attól meg kell ilyedni, vagy átlagos, sok vagy kevés? Hogy szoktak ezek működni nagyságrendileg, mi az amit ki szoktatok termelni, vagy amit meg már nem bírtok/nem akartok?

az iszonyú sok! biztos ennyi, nem nézted el a 0-kat?

#976 Felhasználó inaktív   dzsii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 15:02

Egy oldalról óránként 130 millió sql query?????

Lehet, hogy hülyeséget számolok, de akkor egy mp alatt átlag 36111 query. Ha megnézed itt a fórum alján, akkor látod, hogy itt 12 kell egy lap betöltéshez. Akkor ha ott is ennyi kell egy lap letöltéséhez, akkor 3009 letöltést produkál a site egy mp alatt? Egyáltalán van ilyen site Mo-on? Szerintem irreális a szám.

#977 Felhasználó inaktív   dzsii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 15:07

Amúgy az előre barkácsolt fórumok, meg a phpnuke klónok alján ott szokott lenni a betöltéshez szükséges időről / query-kről az adatok. Azok szerintem nagyjából az átlagnak megfelelő értékeket adhatnak. De azt is megkockáztatom, hogy az egyedileg (és jól) megcsinált oldalak a sok felesleges extra elhagyása miatt akár még "gazdaságosabbak" is lehetnek.

#978 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 17:02

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 14:59

az iszonyú sok! biztos ennyi, nem nézted el a 0-kat?

De elnéztem, 1.3M, 1millió 300ezer nahh, csak megint kapkodtam.
Make love not Wor.

#979 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 17:03

Madj még nézegetem a statisztikákat, csak kérdés, hogy ez optimális-e az éves éppen arra az órára eső csúcsidőszakomnak, avagy sem?
Make love not Wor.

#980 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 17:11

Az is másodpercenként valami 300+ darab, vazzzeeee, már tudom miért kellett az sqld logolását kiszedni :-)
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.