HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 11. 00:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 18:11

Az is másodpercenként valami 300+ darab, vazzzeeee, már tudom miért kellett az sqld logolását kiszedni :-)

Az elég sok már. Forgalmasabb lapokkal nem igazan megyunk 10-20 query/sec fole atlag idoben ja es egyreszt email, persze rohamkor tobb. Az is igaz, hogy elore irt csodakbol nemigen van nalunk, illetve egy eleg forgalmas oldalt nemreg epitettunk le, mert erdekes volt a hozzaallasuk. Veluk egyutt 25-35 query/sec volt atlagban nezve. Mondjuk ennel aze tobbet bir a masina, ez olyan napi ~25-30k mysql-es lapletoltesbül van.

#982 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 11. 00:10

Idézet: andrej - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 0:03

Az elég sok már. Forgalmasabb lapokkal nem igazan megyunk 10-20 query/sec fole atlag idoben ja es egyreszt

Azóta nézegettük, 70-100/sec alá nem nagyon szokott menni a ráta. Nap közepén 200-300/sec.
Make love not Wor.

#983 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 07:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 1:10

Azóta nézegettük, 70-100/sec alá nem nagyon szokott menni a ráta. Nap közepén 200-300/sec.

Érdemes megnézni, hogy ez miből tevődik össze! Ha pl. túl nagy %os arányú insert van akkor felhasználóban (futó programokban) kell a hibát keresni

#984 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 11:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 1:10

Lasd amit pgyafi mondott. A monitorozasra munin-t ajanlom, bar kisse hulladek tud lenni nehol, de ez a resze egeszen hasznalhato. Olyanra gondolok, hogy vmi stat ize csinal tobb insertet/update-et nalatok egy-egy letolteskor es mellesleg ki is irja, hogy eddig hany latogato volt.

#985 Felhasználó inaktív   Peter87 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 17. 21:07

Hello

Van itt vkinek vmi tapasztalata az intrex.hu - ról?
Tegnap rendeltem meg a Prémium csomagjukat. Szerintem elég olcsó 19K ért évente 2GB tárhely MySQL, PHP + minden hülyeség ami nekem kell. Van kb 20 domain nevem és azt ide mindet felrakhatom semmi plusz költségem nincs. Meg ebben a hónapban teljesen free.
Ez eddig mind szép és jó, de még nem tapasztaltam ki a rendszer sebességét meg a többit. 1ébként állítólag a héten vesznek új gépeket.

Szal az írjon akinek van vmi jó v. rossz tapasztalata.

Üdv.

#986 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 21:09

Idézet: Peter87 - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 21:07

Tegnap rendeltem meg a Prémium csomagjukat. Szerintem

Szar, mint az állat.
Make love not Wor.

#987 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 21:13

Idézet: Peter87 - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 20:07

Hello

Tegnap rendeltem meg a Prémium csomagjukat. Szerintem elég olcsó 19K ért évente 2GB tárhely MySQL, PHP + minden hülyeség ami nekem kell. Van kb 20 domain nevem és azt ide mindet felrakhatom semmi plusz költségem nincs. Meg ebben a hónapban teljesen free.
Ez eddig mind szép és jó, de még nem tapasztaltam ki a rendszer sebességét meg a többit. 1ébként állítólag a héten vesznek új gépeket.

Üdv.

Túl olcsó. Ezekben nem bíznék, ha ügyfél lennék, de sok szerencsét hozzá!

#988 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 21:14

Idézet: andrej - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 11:37

Lasd amit pgyafi mondott. A monitorozasra munin-t ajanlom,

Egyelőre ilyen mennyiségű terhelés mellett a logolás elvitt annyi energiát, hogy szó szerint megállt a szerver a fenébe. Így nem logoltunk, de nem is tudtuk a hiba okát. Ma este raktam be külön gépet csak SQL-el, napokban rá lesz terhelve a forgalom egy része, régi gépbe meg raktam RAMot.

Most régi gép 1 darab Xeon 3.2/1M/4GB, SQL-es gép 2 darab Xeon 2.8/512/1.5G, aztán meglátjuk. Ha ezzel sem bírjuk, akkor visszadom a diplomám :-p
Make love not Wor.

#989 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 21:21

Idézet: Taranov - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 21:13

Túl olcsó. Ezekben nem bíznék, ha ügyfél lennék, de sok szerencsét hozzá!

Havi 2 ezresért 20 domain, mert csak 2 gigát foglal? Nyihhhhhááááá, mindezt raidben 4 procis gépen. Hümm, nem is tudom az árát egy ilyen cuccnak, de ha stabil 50 user van, akkor termeli ki a hardver árát. Ha keresni is akarunk vele, akkor kell plusz 10 user a vonalért, 250 user a munkadíjért. 300 userhez meg már majdnem support is kell, de legalább a gép bírni fogjal ha tényleg az van alatta :-)

De meglesem  a dataglobe paramétereit is, hátha pont akkor cseréltek vasat...
Make love not Wor.

#990 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 21:29

u.i.: a paraméterek 3 évre vonatkoznak, mert 8 giga RAM alapban 300ezer forint.
Make love not Wor.

#991 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 00:11

Idézet: Peter87 - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 22:07

Hello

Üdv.

Na ehhez azt mondanám, hogy egy menedzselt virtuális szervert kéne eröltetned, saját IP-vel meg mindennel. Pont a hasonlók felhasználók a célcsoportja ennek a dolognak szerintem, viszont a 2GB tárhely minek? Valóban kell annyi? Egy ilyen virtuális szerveres dolog mondjuk havi 14-16+áfa alatt nem jönne ki szvsz, cserébe viszonylag egyedi beállítások és lehetőségek. Tudom, tudom, akkor majd sajátszerver deninyethez és az jó, csakhogy nem egy ~milliós sajátszerver jön ki és buzerálni is kell és ilyesmi.

Netrix honlapon minden van, csak ar nincs. Dejo dejo, IRC port nyitva es mukodo ircd van ottan. Axeleronal hostolt gép, sőt nekem rémlik vmi auto, ami netrixes volt és vmi "T-Com csoport tag" izét láttam rajta. Ha nem netrixes volt akkor elllnézést.

Jahno: munin a mysqladmin status megfelelő izéiből veszi ki a zokszigént.

#992 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 07:38

Idézet: Peter87 - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 22:07

Hello

Üdv.

egy kis önreklám?

elég ciki, ha csak most vesznek új gépeket (ezt én biztosan nem hangoztatnám...)

mi az a minden hülyeség ami neked kell?

ha már megrendelted akkor minek kéred mások vélményét/tapasztalatát :confused:

#993 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 13:47

Idézet: andrej - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 23:11

Na ehhez azt mondanám, hogy egy menedzselt virtuális szervert kéne eröltetned, saját IP-vel meg mindennel. Pont a hasonlók felhasználók a célcsoportja ennek a dolognak szerintem, viszont a 2GB tárhely minek? Valóban kell annyi? Egy ilyen virtuális szerveres dolog mondjuk havi 14-16+áfa alatt nem jönne ki szvsz, cserébe viszonylag egyedi beállítások és lehetőségek. Tudom, tudom, akkor majd sajátszerver deninyethez és az jó, csakhogy nem egy ~milliós sajátszerver jön ki és buzerálni is kell és ilyesmi.

Netrix honlapon minden van, csak ar nincs. Dejo dejo, IRC port nyitva es mukodo ircd van ottan. Axeleronal hostolt gép, sőt nekem rémlik vmi auto, ami netrixes volt és vmi "T-Com csoport tag" izét láttam rajta. Ha nem netrixes volt akkor elllnézést.

Jahno: munin a mysqladmin status megfelelő izéiből veszi ki a zokszigént.

hoho, ez nem netrix, hanem intrex.
Én biztos nem bíznék benne, de 2 ezer Ft 2 GB havonta, azért ennyiből nem jön ki a virtuális szerver :)
Ezért mondtam, hogy ez a túl olcsó kategória :)

#994 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 13:53

Idézet: Taranov - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 14:47

hoho, ez nem netrix, hanem intrex.
Én biztos nem bíznék benne, de 2 ezer Ft 2 GB havonta, azért ennyiből nem jön ki a virtuális szerver :)
Ezért mondtam, hogy ez a túl olcsó kategória :)

LOL most nézem a nevet. A virtuális szervert nyilvan nem a 2e/honapra mondtam, hanem hogy mit kéne...

Naon LOL, gyakorlatilag egy ilyen default szkinelt oldalt, ami raadasul a dataglobe egyik gepen van (ha van egyik gep). Kulon gusztustalan a Sun fire 4800 vagy 6k kepe ottan, illetve hogy aszondjak hogy ilyen csodaxeont vettek, valamiert nemtok hinni nekik.

#995 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 15:52

Idézet: andrej - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 13:53

Naon LOL, gyakorlatilag egy ilyen default szkinelt oldalt, ami raadasul a dataglobe egyik gepen van (ha van egyik gep). Kulon gusztustalan a Sun fire 4800 vagy 6k kepe ottan, illetve hogy aszondjak hogy ilyen csodaxeont vettek, valamiert nemtok hinni nekik.

Igen, nekem is az ilyen a kedvencem. Csak hát egy idő után elfogynak a skinek, valami mást is jó lenne látni :D

#996 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 16:01

nekem a kihagyott menüpont tetszik nagyon :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#997 Felhasználó inaktív   Tiffany 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 16:44

Idézet: melon - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 14:52

Csak hát egy idő után elfogynak a skinek, valami mást is jó lenne látni :D

;)  ;)  ;)  ;)

#998 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 09:09

Aha, méghogy ipari szerverbe IDE lemezet. Irodában meg otthon is elszállt jól az egyik, csak samba alá volt bemountolva, de iszonyat lefogta a gépet, még az ssh sem engedett be egy idő után. Prociterhelés 5millió, aztán csak a seek errorokat logolta. Egy daabig.
Make love not Wor.

#999 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 10:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 10:09

Aha, méghogy ipari szerverbe IDE lemezet. Irodában meg otthon is elszállt jól az egyik, csak samba alá volt bemountolva, de iszonyat lefogta a gépet, még az ssh sem engedett be egy idő után. Prociterhelés 5millió, aztán csak a seek errorokat logolta. Egy daabig.

A samba eleve hajlamos bezabalni a CPU-t, diszkfuggetlen. Szerintem egyebkent egy IDE-s szoftmirror egeszen jol tud mukodni, felteve ha nem FC-AL helyett pakoljak be es csodat varnak. Egyebkent egy HW SATA RAID-el lehet mar manapsag egeszen meggyozo dolgokat muvelni, csak hogy jojjek a vesszoparipammal.

#1000 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 10:13

Idézet: andrej - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 10:08

A samba eleve hajlamos bezabalni a CPU-t, diszkfuggetlen.

Persze, de gyorsan kiszanáltam az fstabot, mount sehol, amint hozzáérek akár parancssorból is a diszkhez, ugyanúgy meghaltak a pöcsbe.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.