HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Lustee_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 27. 08:55

Idézet: Taranov - Dátum: 2004. április 14, szerda - 19:04

Valószínűleg nem túl jó, vagy ha tényleg jó géppel szolgáltatnak, akkor nagy marhák, de utóbbit kétlem.
Egyébként net.lustee.hu a cím :)
És a weboldal, a szolgáltatások, a szöveg alapján még jó is lehetne, csak pont az ár gyanús, szóval ebben az esetben engem épp ez taszít el.

Hali!

na enyém az a bizonyos szerver.
a gép egy 1700es celeron, egy IDE winyóval, Debian linuxal rajta. éppa zért ennyi, mert nincs napi mentés, nincs duplikálás. ellenben a szerződésben van 99,5%-os garancia, és pénzfisszafietés, ha nem teljesítem.
Ahogy oda is leírtam, a szervert nem meggazdagodás miatt csinálom, hanem elsősorban magamnak indítottam, mert elegem lett a freewebből. és azért adom ki a felesleges helyem, hogy legalább a havi szerverhosting árat behozzam. még ha a hardwert meg is kellett vennem.

Lustee
www.lusteenet.hu

#102 Felhasználó inaktív   Lustee_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 08:59

Idézet: andrej - Dátum: 2004. április 14, szerda - 18:24

Datanetes IP tartomany. Masreszt az ok, hogy pl ingyen van a savja, de a gep is? (megneztem: net.lustee.net)

Valoban, az olcso nem biztos hogy jo...

Nem kötelező semmi sem! egyébként BIX-es szerver, Integrity alatt van!

#103 Felhasználó inaktív   Lustee_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 09:25

Idézet: dzsii - Dátum: 2004. április 14, szerda - 16:47

a web.lustee.net nem jön be nekem, de a lustee.hu igen.
ha ők azok, akikre gondolsz, akkor számomra meg van a megoldás, hogy mitől ilyen olcsó.

- szünet -

ha az ember egy BME kollégium lakója akkor elég nagy sávszélhez jut ingyé' amire akár "szervert" is rakhat. így elég olcsón megússza a dolgot.

ne értsen félre senki, nem mondom, hogy a két gondolat összefügg ;)

egyébként net.lustee.hu a cím, de majdnem :)
lustee.hu: ez az amit soha nem értek, hogyan nézik emberek, amikor semmi design, semmi esztétika, csak fel van dobálva a cucc.... vkinek mégis tetszik :) köszi!

de nem vagyok kollégista! (az egyetemen egyébként sem nézik yo szemmel az ilyen célú szerver üzemeltetést, arról nem is beszélve, hogy nem lehet azok alá az IP-k alá ilyen domain-eket bejegyezni. szóval ha ott laknék, nem kockáztatnám meg, hogy ilyen miatt kidobjanak.)

#104 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 27. 10:55

Idézet: Lustee_ - Dátum: 2004. április 27, kedd - 9:59

Nem kötelező semmi sem! egyébként BIX-es szerver, Integrity alatt van!

Persze hogy nem, de akkor is datanetes IP tartomany a whois-a szerint. :) Tenyleg nem leszolni akarok senkit, meg ilyesmi, azt nem igazan erzem etikusnak. Pusztan nem tudom, hogyan lehet ilyen olcson _minoseget_ szolgaltatni. Lustee: tegyuk fel berel valaki helyet toled, te oda is adod neki meg minden. Szepen kreal egy 500-600MB-os adatbazist, tesz oda mindent, es meg viszonlyag sok lapletoltes is van, nem tudom milyen vasad van, de nagyon felelotlen _szerintem_ az ajanlat.

#105 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 11:42

Idézet: Lustee_ - Dátum: 2004. április 27, kedd - 9:55

nincs napi mentés, nincs duplikálás. ellenben a szerződésben van 99,5%-os garancia, és pénzfisszafietés, ha nem teljesítem.

Ez is egy fajta felfogás. De az biztos, hogy én inkább olyan szolgáltatóhoz mennék, ami kicsit drágább, de van backup, és ha meghal valami, akkor rögtön megy tovább egy másik gépről, vagy valami. Ez szerintem többet ér, mint pénzvisszafizetés <- Attólmég az adataim nem lesznek elérhetőek. DE: ez nem leszólás, félre ne értsd! :)
Aki csak ilyen magánjellegű dolgokat akar elhelyezni, és nem probléma, hogyha esetleg van több órás/napos kiesés, annak simán jó választás. Nyílván te is az ilyen emberekre építesz, és nem a "nagyfogyasztókra".

#106 Felhasználó inaktív   Lustee_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 00:08

Idézet: andrej - Dátum: 2004. április 27, kedd - 10:55

Pusztan nem tudom, hogyan lehet ilyen olcson _minoseget_ szolgaltatni. Lustee: tegyuk fel berel valaki helyet toled, te oda is adod neki meg minden. Szepen kreal egy 500-600MB-os adatbazist, tesz oda mindent, es meg viszonlyag sok lapletoltes is van, nem tudom milyen vasad van, de nagyon felelotlen _szerintem_ az ajanlat.

Igen, ez bizony igaz!
a minőségről annyit, hogy mit akarsz vele csinálni? 100Mbites kapcsolat, eddig maximum 90Mbitet sikerült elérnem egyetemről. átlag 2% a kihasználtság. egyértelmű, hogy nem a multik szolgáltatója akarok lenni. a sebesség megvan, megadom azt amit a "nagy" szolgáltatók, mind sebességben, mind szolgáltatások terén. Az hogy mit rak fel, teljesen a saját feleőssége. A sok lapletöltés nem hiszem hogy olyan kritikus szintet érne el, ami megterhelő, ha mégis vki napi többszáz látogatót vonz, az nem hiszem hogy csupán hobbiból csinálja az oldalát, az pedig nem engem fog választani. Érted mire gondolok?
A nagy mySQL-ben meg igazad van, ez ellen lehet kéne szerződésben védekeznem, de bízom az emberek yoindulatú hozzáállásában. (miután ingyenes szolgáltatást nem nyújtok, mindenkivel kommunikáltam már szerintem annyit, ami alapján ez megítélhető - az első pofáraesésnél szólok! :)

#107 Felhasználó inaktív   Lustee_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 00:20

Idézet: Joci - Dátum: 2004. április 27, kedd - 11:42

Ez is egy fajta felfogás. De az biztos, hogy én inkább olyan szolgáltatóhoz mennék, ami kicsit drágább, de van backup, és ha meghal valami, akkor rögtön megy tovább egy másik gépről, vagy valami. Ez szerintem többet ér, mint pénzvisszafizetés <- Attólmég az adataim nem lesznek elérhetőek. DE: ez nem leszólás, félre ne értsd! :)
Aki csak ilyen magánjellegű dolgokat akar elhelyezni, és nem probléma, hogyha esetleg van több órás/napos kiesés, annak simán jó választás. Nyílván te is az ilyen emberekre építesz, és nem a "nagyfogyasztókra".

Na igen, de aki egy ingyenes szolgáltatóról akar váltani, nem fog max 50 megáért ugyanennyit kifizetni.
az elmúlt másfél hónapban 100%-os vagyok elötte volt egy fél óra, amíg új szünetmentest kapott a szoba, de hát az nem az én hibám, szóval érted! :)
Sajnos bármi gubanc előfordulhat, elszáll a táp, vagy ilyesmi, és mire ezt észreveszem, újat viszek, kicserélem, stb. előfordulhat több órás kiesés, de reméljük a legjobbakat :) a tápra van 3 év garancia, meg a winyóra is, habár abból tervezem egy másik beszerzésést is! már csak a linux mentése miatt is...
igen, a hobby felhasználókra utazom, eddig van zenekar, alapítvány, magánoldalak, és valószínű ilyenek is maradnak.
Ha mégis ilyen helyet szeretnél, szívesen fogadlak! :)

#108 Felhasználó inaktív   Lustee_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 00:24

Idézet: andrej - Dátum: 2004. április 27, kedd - 10:55

Persze hogy nem, de akkor is datanetes IP tartomany a whois-a szerint. :)

ja, ezt még megnéztem, én ezt kaptam vissza:
Integrity Informatics Ltd.
DataNet Telecommunications Ltd.
Public Internet Access Provider
Hungary

figyeled az első sort? :)

#109 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 11:05

Idézet: Lustee_ - Dátum: 2004. április 28, szerda - 1:24

ja, ezt még megnéztem, én ezt kaptam vissza:
Integrity Informatics Ltd.
DataNet Telecommunications Ltd.
Public Internet Access Provider
Hungary

figyeled az első sort? :)

Jó bennem a datanet maradt meg, sorry. :) Amugy kb mind1, mind2 szolgaltato normalis netet ad.

#110 Felhasználó inaktív   tbeke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 14:34

Üdvözlet Urak!

Mivel látom, hogy többször is szóba került a nevünk (INTEGRITY Kft.), ezért gondoltam tisztázok egy-két dolgot, és gyorsan leírom, hogy mit mennyiért és milyen formában szolgáltatunk. (Egy kis ingyenreklám és ködoszlatás gyanánt.  :) )

- Domén regisztráció

Összesítve (.hu, gTLD, és egyéb TLD) kis hazánkban piacvezetők vagyunk, a .hu alatti regisztrációk számát nézve kb. 300 névvel vagyunk az Interware mögött, tehát minimális a különbség (árban már más a helyzet...). A topicban felsorolt szolgáltatók egy része viszonteladónk, és nagyon örülünk annak is, ha Náluk regisztráltok. :) Nem mi vagyunk a legolcsóbbak, de nem is fogunk holnapután eltűnni a hanyatlás sűrű mocsarában. Jelnleg folyamtosan dolgozunk új fejlesztéseken, amelyek megkönnyítik majd az ügyfeleknek a regisztrációt, és az azzal kapcsoltos ügyintézést.

- Webhoszting

Szorosan kapcsolódik a doménregisztrációhoz. Az ALAP csomag azoknak ideális akik egy egyszerű statikus weblapot szeretnének levelezéssel, a STATDARD és a MESTER már biztonságos virtuális (nem shared, mint más szolgáltatóknál) webszerverekkel üzemel, SSL tanúsítvány illesztési képességgel, SQL, CGI, PHP futtatási környezettel rendelkezik.

- Szerver hoszting

Az egyik leggyorsabb ütemben fejlődő üzletágunk. Egyike voltunk az első szolgáltatóknak, jelenleg 300 szervernél is több van nálunk. Jelenleg zajlik a szerverszoba modernizálása (állpadló, körkörös alsó befúvásos légkondicionálás, stb.) egy-két héten belül készen vagyunk, és az áraink sem változnak. Minőségben viszont felvesszük a versenyt az Interware, vagy a Datanet hoszting termével is.

Egyelőre nagyjából ennyi. Ha kérdés van szívesen válaszolok.

#111 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 05. 04. 15:33

Idézet: tbeke - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 13:34

- Domén regisztráció

Összesítve (.hu, gTLD, és egyéb TLD) kis hazánkban piacvezetők vagyunk, a .hu alatti regisztrációk számát nézve kb. 300 névvel vagyunk az Interware mögött, tehát minimális

Még október felé reklámozgattátok a .eu cuccokat, azokkal mi a pálya? Mert weben nincs kint, hallgatás az nagy, külföldön is ahogy nézem csak pénzt szeretnének érte, de domaint adni már nem, szóval kezd műxeni, vagy bukott projekt?
Make love not Wor.

#112 Felhasználó inaktív   tbeke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 07:31

A .eu regisztrációval kapcsoltban itt tudsz egyelőre friss infókat szerezni: http://doteu.info/

A Sunrise period szeptemberében kezdődik, és hasonló lesz az ékezetes .hu sunrise időszakához (ami még most is zajlik). .eu-t mi nem hiszem, hogy reklámoztunk, egyelőre előregisztrációt sem fogadunk, mivel nem lenne értelme addig parkoltani az igényeket. 

#113 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 09:55

Hi,
olyan szolgáltatót keresek, ahol működik asp és asp.net, de lehetőleg nem horror áron.
Thx.
$ screen bash

#114 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 05. 05. 12:41

Idézet: gma - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 8:55

Hi,
olyan szolgáltatót keresek, ahol működik asp és asp.net, de lehetőleg nem horror áron.
Thx.

info@as.hu kolléga, kérdezz rá, aztán mondd meg, hogy én itt a HWSW-n olcsóbbat mondtam, hátha bejön oszt megegyeztek :-)
Make love not Wor.

#115 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 18:18

Idézet: tbeke - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 13:34

Üdvözlet Urak!

Mivel látom, hogy többször is szóba került a nevünk (INTEGRITY Kft.), ezért gondoltam tisztázok egy-két dolgot, és gyorsan leírom, hogy mit mennyiért és milyen formában szolgáltatunk. (Egy kis ingyenreklám és ködoszlatás gyanánt.  :) )

- Domén regisztráció

Összesítve (.hu, gTLD, és egyéb TLD) kis hazánkban piacvezetők vagyunk, a .hu alatti regisztrációk számát nézve kb. 300 névvel vagyunk az Interware mögött, tehát minimális a különbség (árban már más a helyzet...). A topicban felsorolt szolgáltatók egy része viszonteladónk, és nagyon örülünk annak is, ha Náluk regisztráltok. :) Nem mi vagyunk a legolcsóbbak, de nem is fogunk holnapután eltűnni a hanyatlás sűrű mocsarában. Jelnleg folyamtosan dolgozunk új fejlesztéseken, amelyek megkönnyítik majd az ügyfeleknek a regisztrációt, és az azzal kapcsoltos ügyintézést.

- Webhoszting

Szorosan kapcsolódik a doménregisztrációhoz. Az ALAP csomag azoknak ideális akik egy egyszerű statikus weblapot szeretnének levelezéssel, a STATDARD és a MESTER már biztonságos virtuális (nem shared, mint más szolgáltatóknál) webszerverekkel üzemel, SSL tanúsítvány illesztési képességgel, SQL, CGI, PHP futtatási környezettel rendelkezik.

- Szerver hoszting

Az egyik leggyorsabb ütemben fejlődő üzletágunk. Egyike voltunk az első szolgáltatóknak, jelenleg 300 szervernél is több van nálunk. Jelenleg zajlik a szerverszoba modernizálása (állpadló, körkörös alsó befúvásos légkondicionálás, stb.) egy-két héten belül készen vagyunk, és az áraink sem változnak. Minőségben viszont felvesszük a versenyt az Interware, vagy a Datanet hoszting termével is.

Egyelőre nagyjából ennyi. Ha kérdés van szívesen válaszolok.

hmmm... azert had emlitsem meg, hogy a domain infod mar egy ideje nem aktualis... azaz nem stabil... a top3 az SWI / Integrity / Interware az uj .hu regisztraciokat tekintve, de a sorrend nem allando, hol mi, hogy IW, hol pedig ti vagytok az elsok attol fuggoen, eppen kihez esikbe valami nagyobb ugyfel... Az aprilist pl ti nyertetek :p mindenesetre ez a 3 ceg a .hu regisztraciok harmadat vegzi a kozel a 80 regisztrator ellenere :)

Aga

#116 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 21:07

Idézet: tbeke - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 15:34

- Domén regisztráció
...
Nem mi vagyunk a legolcsóbbak, de nem is fogunk holnapután eltűnni a hanyatlás sűrű mocsarában
...

ez miért is lenne baj?

#117 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 21:21

Idézet: Aga - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 19:18

hmmm... azert had emlitsem meg, hogy a domain infod mar egy ideje nem aktualis... azaz nem stabil... a top3 az SWI / Integrity / Interware az uj .hu regisztraciokat tekintve, de a sorrend nem allando, hol mi, hogy IW, hol pedig ti vagytok az elsok attol fuggoen, eppen kihez esikbe valami nagyobb ugyfel... Az aprilist pl ti nyertetek :p mindenesetre ez a 3 ceg a .hu regisztraciok harmadat vegzi a kozel a 80 regisztrator ellenere :)

Aga

Vajon miert... :)

#118 Felhasználó inaktív   tbeke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 08:17

Idézet: Aga - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 17:18

hmmm... azert had emlitsem meg, hogy a domain infod mar egy ideje nem aktualis... azaz nem stabil... a top3 az SWI / Integrity / Interware az uj .hu regisztraciokat tekintve,...

Nicsak egy kolléga. Üdv. :)

Én a regisztrációk összesített számára gondoltam, ezért az IW-t írtam, az viszont kétségtelen, hogy havi szinten Ti is nagyon sokat regisztráltok. Abban azonban már egy kicsit tényleg bizonytalan vagyok, hogy a Ti regisztrációitokat még mindig SWI regisztrációként kell-e számolni, vagy már más név alatt, de szerintem ezt ne egy publikus fórumon beszéljük meg.  ;)

#119 Felhasználó inaktív   tbeke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 08:22

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 20:07

ez miért is lenne baj?

Természetesen nem baj, csak nem szeretném, ha az árainkat a havi 5-6 regisztrációs kiscégek áraival vetnék össze. Ugyanakkor megjegyzem, hogy abszolút nem számítunk drágának sem. (Valahol a közepes és az olcsó között.)

#120 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 09:52

Idézet: tbeke - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 9:22

Természetesen nem baj, csak nem szeretném, ha az árainkat a havi 5-6 regisztrációs kiscégek áraival vetnék össze. Ugyanakkor megjegyzem, hogy abszolút nem számítunk drágának sem. (Valahol a közepes és az olcsó között.)

Szerintem aki képtelen egy domainért netto 5e forinttot kifizetni, az menjen a sóhivatalba, de komolyan. Ezzekel a userekkel általában később is több törödés igényeltetik, és többe kerülnek, mint amit kifizettek. Ezt sokan egyébként képtelenek felfogni, hogy sajnos az ha felhivjuk őket, ha ez+az van akkor az pízbe kerül, és egy normális cég nem működhet karitatív jelleggel.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.