Idézet: Lustee_ - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 0:13
Igényes lett ez a topic, aminek csak örlülni lehet!
Baromira igazatok van itt mindenben, amiket írtatok!
Nem véletlenül vaygyok én olcsó, egy homePC a vas, IDE winyó, megvan a veszélye, hogy a táp bármikor elszáll, és mivel ezt én csinálom, nem egy team, akik azonnal ott vannak, és megoldják a problémát ez több órás kiesést eredményezhet! (Mire kiderül, odamegyek, megnézem, kitalálom, új alkatrész, csere, stb) Épp most kommunikáltam egy emberrel aki előadta, hogy milyen yofej vagyok, mert nem akarom lehúzni a népet, úgy mint a többi cég, stb. de nem volt energiám elmagyarázni, hogy ez nem ilyen egyszerű...
De akárhogy is, szerintem ilyen szolgáltató is kell mint én. Akik csak sok helyet akarnak, magánoldalak, nem fognak több 10 rongyot kifizetni a backup meg a team miatt, azért hogy felrakják képeiket, vagy bármit. És a freeweb (bocs Aga) mostanában nagyon rossz lett. Lehet hogy most az új szerverekkel már minden jobb, de amikor én eljöttem, nem tudtam felrakni a nagyobb képeimet, stb. most pl ez az ftp DL korlátozás (mert gyanítom korlát, hogy 3 KB-al tudok tölteni)
Szóval mi nem fogunk egymással versenyezni, nem egy csoportból származnak az ügyfeleink.
IDE vinyonal nem rad gondoltam, sem homePC-ben.
Igazság szerint a piac dönti el, hogy milyen árszintű ÉS szolgáltatású webhostingra van igény. Értem ezalatt, hogy volt olyan, aki az axelero áraiból indult ki, és től olcsónak talált minket (pedig pl a mostani mediacenter araknak ~4x tobbet mondtam!, a mostani saját árainknál 2x többet). Nem hitte el, hogy azon az áron is jó szolgáltatást tudunk nyujtani (azaz bárki nyujthat...).
Én úgy látom, hogy azért rendelkezésre állásból, szolgáltatásból és mindenből nagyon sok lépcsőfok alakítható ki, mindegyik a megfelelő áron. Például a szénné jailezett FreeBSD-nk nem igazán mérhető egy sima csomagból felrakott Debianhoz, legalábbis én így érzem (jól meg van oldva hogy a userek ne FTP-vel nyomuljanak és ne cleartextként nyomuljon az info... stb stb). Azt hozzátenném hogy NEM Linux vs. BSD flame-et akarok (miellőtt átcsapunk), hanem két konkrét szerver konfig lehetőséget említettem. Szintén nem mérhető egy szerver-szerver egy "sima homePC"-hez.
Visszatérve, én úgy látom, hogy ha jól sikerül az Ügyfél számára elfogadhatóvá tenni, az adott árat ÉS hozzá tartozó szolgáltatást, akkor máris jól letisztult képet kapunk. Példaként akkor mindjárt vehetjük lustee -t és minket, akiknek totál más a megcélzott szegmense. Szintén hozzávehetők Jahno-ék, akiknél megint más lehetőségekkel (azért nem alapvetően) találkozik a vevő. A "nagyokat" szándékosan nem veszem ide, mert ők a tömegigényre próbálnak rámenni, ahogy eddig észrevettem.
A legrosszabb szerintem, az hogy lassan mindenki úgy érzi, hogy ő webhosting főisten. Mi másfél éve kezdtük, egy kicsit már akkor is késő volt, viszont ez abszolút kiegészítő ágként indult, kevéssé hangsúlyosan. Azóta úgy alakult, hogy már fontosabb tevékenység a cégen belül, de nem ezen van a fő hangsúly. Ez persze nem a szolgáltatás elviccelését jelenti, mert egyéb más oldalak miatt hoznunk kell a rendelkezésre állást, sebességet, stb. A piac nagyon elaprózódik, holott a webhostingra beállított gépek jóresze alig dolgozik - nálunk szumma 10k lapletöltés körül van naponta, de 0.05 - 0.20 körül van a load, de sokszor csak 0.01, P4 2,4GHz Xeon... - és rengeteg idő/áram és pénz megy el a levesbe fölöslegesen. Ezt nemcsak a saját, hanem több ismerős tapasztalata alapján mondhatom, azt hiszem. Nagyon sokszor, az újonan indulók szinte pofátlan árú akciókkal nyitnak, a gyors ügyfélszerzés reményében. Biztos vagyok benne, hogy sok lovét sikerül kiszedni a régebbiek zsebéből így (én nem sajnálom senkitől), viszont sokszor ezek a nagy hévvel indult dolgok hasonló el is buknak sajnos. Bizony sajnos, mert a "kicsik"-től (tölünk is), könnyen elmehet a bizalma sok usernek. Tudom, tudom, attól függ, hogy ki mennyire nagynak-komolynak tudja magát feltüntetni, ebben én nem nagyon hiszek.

Súgó
A téma zárva.