HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 07. 18:51

Idézet: Adi - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 9:43

75k? Hm. :) Intel szerverház esetleg? :)

Hát de az a kisebbik akkor, az SC5250. :D Egyébként jóaz, de nekünk a nagyobb van beeeeee. :D

#262 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 06. 07. 19:01

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 17:51

Hát de az a kisebbik akkor, az SC5250. :D Egyébként jóaz, de nekünk a nagyobb van beeeeee. :D

De én apukám akkor is erősebb :box2:
Make love not Wor.

#263 Felhasználó inaktív   goyoq 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 07. 19:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 14:18

No, nálunk defaultban vita van fejlesztőkkel azon, hogy miért nem adunk Nekik ssh-t. Mondom azért mert csak. Ok. Akkor jött a következő, hogy apacs alá maga szeretne modulokat kavarni, másik meg cron-ból futtatni dolgokat. Noooormális? Aki nem fizet, azt élből ugatjuk, csak ugye gond azzal van, hogy egyre több kell annak is aki fizet. PHP alá engedélyezzük a pinget, wgetet, mittoménmit. Engem csak az idegel, hogy teljesen igényes oldalakat tokkal-vónóval meg bírnak nélküle csinálni, phpból kidumpolja az adatbázits, leszedi FTP-vel, felrakja a demooldalra, és gond nélkül megy. Másik fejlesztőnél mikor húztam a számat valami Zope cuccra, akkor közölte, hogy ha nem akarunk vele pöcsölni, akkor majd Ő felrakja. Kaptam levegőt ja, és _nem értik, hogy ilyenkor miért csodálkozom_. Bár lehet bennem van a hiba, de én szerveremre ssh-t, meg ilyesmiket majd talán ha cigánygyerekek potyognak az égből, de utána is jól meggondolom. Felétek vannak ilyen bajok? Bugos PHP sok van, oldalt még nem zúztak le miatta, de ami késik nem múlik, tökmindegy, fizető usernek előző napi backupból visszarakom, nem fizető meg oldja meg, csak itt megint én leszek a gusztustalan féreg, és megtörték a szervert. Közben meg egy usernév/jelszó után már édesmindegy annak az oldalnak, ezért nem kapnak túl sok jogot. Vérre menő vitánk volt, hogy egy php-s oldalt a fejlesztő ssh nélkül nem volt hajlandó felrakni, csak drágán. Elvállallta nálunk két srác, fejenként 50 pénz. Megrendelőnek sok volt, ráadásul az oldal felrakásához volt korrekt doksi, egy sor maradt ki, szívtak miatta 1 éjszakát, mert át kellett túrni a fél kódot.

Nalam Jailed SSH van, es cronjob futtatasi lehetoseg...gond meg nem volt az elmult 2 evben...
(persze ez nem jelenti azt, hogy nem  is lehet...)

#264 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 19:10

Idézet: goyoq - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 18:03

Nalam Jailed SSH van, es cronjob futtatasi lehetoseg...gond meg nem volt az elmult 2 evben...

Amint kapna ssh-t, egyből kell még egy csomó minden, meg futtatási jogok, meg telepíteni, meg kiskutyafüle. Amúgy meg mire lenne jó? vi nézegeti a scripteket, és online szerkeszti?
Make love not Wor.

#265 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 21:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 20:01

De én apukám akkor is erősebb :box2:

&&

Nyugivan. :D Vagy hívjam a doktorbácsit? :)

Most enis SC5250-be kernem a gepet, de amikor vettuk hire/hamva sem volt még.

Hát ssh jogot misem adunk, cronjobot beteszunk ha olyan és megnezzuk, ha ennyire igenyes csinalunk egy webrooton kivuli konyvtarat neki, amibe teheti a cuccait. Ezenkivul nagyon jo megoldas a webrol hivott PHP-k. Egy .htaccess-ben korlatozzuk honnan lehet elerni, aztan vmi parametert is rateszunk (just in case) és priman lefut cronbol a webszerveren keresztul hivott PHP script. Sokaknak jo, mert PHP-ban egyszerubb kodolni (vagy esetleg perles dolgok nem is mennek, nekem sem megy). Ezzel moccerrel kilottunk sokmindent, masreszt sok komoly cucc is hasznal hasonlot, pl phpadsnew maintanence script.

Mi ugy vagyunk vele, hogy ha olyat ker a user aminek ertelme van, es normalisan megoldhato, akkor nem ellenkezunk. :)

Amin mostanaban ugykodom (na jo 2 hete ne nyultam bele ido hianyaban), az egy statisztika, ami ezekhez a free izekhez hasonlo, azzal a kivetellel, hogy (jelenleg) csak ő látja. Tobb is es kevesebb is, mint a webalizeres dolog. Szerintem az sok folosleges infoval latja el a nepet, és olyanokkal nem, ami esetleg tényleg érdekes lehet. Később tervezem, hogy lesz egy gyüjteményes oldal, mint egy linkgyűjtemény, ahol publikusan is megnézhetők a statisztikák, de ez nem igazán cél. Jelen állapotában az a probléma hogy csak lapletöltést számol. :(

#266 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 18:44

Uram, a hangszóróját X. időben X. helyen átveheti :-)

Ugye, hogy ugye? :)

Amúgy ezeket eredetileg az Enlight gyártja az Intelnek, utána szaglásztam én is, mert perpillanat rakom össze a második szerverünket, ami megy co-locationbe.

http://nl.enlightcorp.com/products/server/...cases&serial=23

Nem rosszak ezek, az Intelnek meg középre is beraktak pluszban hűtést, és akkor jó redundáns a dolog. Én csak azért nem vettem ilyet, mert nekem SDS2-es deszkához kellett, az 5100-es tápja kicsi (hosszú távon) az igényekhez, az 5200-esbe meg dunsztom se volt, hogy gond nélkül belemegy-e.

Írtam miatta az Intel Magyarországnak, de amióta Kránitz József nem dolgozik ott, úgy tűnik, hogy zuhan a színvonal. :( Kb. két hónapja nem voltak képesek válaszolni.  :mad:

Ezért aztán egy Chieftec DA01W lett, Enermax EG651P-VE-24P-s táppal. Nem redundáns, de bízom benne, hogy egy Enermax nem döglik meg. Legalább a 3 éves gariidő alatt nem. :)
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#267 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:32

Idézet: Adi - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 21:29

Ezért aztán egy Chieftec DA01W lett, Enermax EG651P-VE-24P-s táppal. Nem redundáns, de bízom benne, hogy egy Enermax nem döglik meg. Legalább a 3 éves gariidő alatt nem. :)

Aztán abba belemegy az Intel szerverlapom?
Make love not Wor.

#268 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 18:51

Naja, csak nekem meg az lenne jobb, ha nálam maradna esetleg mást is idehozna. Ha koppra ilyen sarkosan agresszívkednék mindig, akkor hostingos meg egyéb userek 80%-át kiszórhatnám nyugodtan, akkor meg nincs lóvé, nincs user. Igaz vasat sem kell bővíteni :-) Van ilyen havidíjas nem webes userünk, 1.5 évente cseréli a brigádot, mert addig bírják idegekkel meg kevés lóvéval a rendszergazdák. Most akkor ez kinek jó?

Valószínűleg Agának van igaza lejjebb: problémás ügyfél nem hoz másik, jó ügyfelet. Ezt legföljebb (szerencsére :) ) egy példával tudnám alátámasztani, mert hála a sorsnak, eddig nem jutott ki nagyon a droidokból. Az az egy meg, amelyik volt, elment magától (baromi nagy késésekkel fizetett, de azért még az én k*rva anyámat :D), és azóta mástól is visszahallottam, hogy gázos a fickó.

Igyekszem a karmámat pozitívan tartani, hogy a jövőben is korrekt ügyfelek jöjjenek csak. :)

A másfél éves ciklusokban dolgozó :D felhasználóról meg csak annyit, hogy ha titeket nem érint, akkor ne fájjon miatta a fejed. Persze elismerem, ez egyáltalán nem helyes dolog, amit csinál, de az a cégének és az alkalmazottainak a magánügye. Neked legföljebb jelzésértékű, hogy vigyázni kell azzal az emberrel, mert a szociális és vezetői képességei valószínűleg a béka hátsója alatt vannak.

#269 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 20:10

Amint kapna ssh-t, egyből kell még egy csomó minden, meg futtatási jogok, meg telepíteni, meg kiskutyafüle. Amúgy meg mire lenne jó? vi nézegeti a scripteket, és online szerkeszti?

Uram, ön visszanyerte a hangszóróját! :D

Bezony, vannak olyan advanced ügyfelek, akik a szerveren piszkálják a scripteket, meg parancssoros MySQL-ben turkálják az adatbázisaikat.

Én az SSH-dologgal úgy vagyok, hogy kis ügyfélszám mellett IMHO megengedhető, mert ismerek mindenkit személyesen és a bizalom feléjük megvan. Az természetesen bele lett nevelve mindenkibe :), hogy a jelszavakra vigyázunk, mert ha kitudódik, akkor ő is szív.

De bedobok egy új témát: linuxos "kernel-keményítő" foltok, pl. OpenWall, GRSec, PAX, stb. (látom, hogy van freebsd-s kolléga is, nem röhög! :D). Használjátok valamelyiket? Ha igen, mi a tapasztalatotok vele?

Én a vanilla kerneltől nagyon nem szeretek eltérni, mert már szívtam meg vele. Konkrétan a LIDS-zel, de az még 2002-ben volt, igencsak gyerekcipőben járt, viszont utána az OpenWall-t is megnéztem, az tetszett. Igaz, az viszonylag keveset tud (pl. egy GRSechez képest). Ja, és a 2.4-es széria érdekel egyelőre, mert a 2.6-ossal szemben vannak bizonyos aggályaim.

#270 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 23:32

Aztán abba belemegy az Intel szerverlapom?

Hát ha xejonos :D, akkor lehet, hogy nem, de az SDS2 simán belement. Tudja a doboz az Extended ATX-et, tehát a csavarhelyek megvannak, legföljebb az egyes alkatrészek elhelyezkedése kavarhat be.

Egyik ismerősöm (volt kolléga) egy duál opteronos MSI deszkát rakott bele ilyenbe, két 240-es Opteronnal. Neki az alsó vinyótokokat ki kellett szednie, hogy elférjenek a hűtők. :D Persze nagyon nem izgatta magát, mert fölülre bekerült egy 4 vinyós 3Ware hot-swap SATA tok telerakva, meg a deszkába egy 8506-4 és csuhajj.

De nekem semmi gond vele. Ha most beírnám, hogy

ipmitool -I lan -H 172.17.2.11 -P jelszo_amit_nem_irok_le_a_forumban chassis power on

, akkor be is kapcsolna a kis ravasz. :) Itthon áll még egyelőre az íróasztalom mellett, mert nem jött meg még minden alkatrész hozzá.

Tényleg, újabb téma! :)

IPMI-vel mindenfélét tudok piszkálni a deszkán már távolról is. Viszont pl. a SuperMicro-féle jávás IPMIView nem műxik sajna, mert az nem csak jelszót, hanem usert is kér. Pedig az egyetlen dolog, ami még a boldogságomhoz hiányzik, az a konzol-átirányítás lenne hálózatra. A kapott inteles programot nem volt még lehetőségem kipróbálni, mert nincsen itthon Windowsom, az meg persze csak azon fut.  :reklamacio:

#271 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 10:09

Idézet: Adi - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 23:56

Tényleg, újabb téma! :)

IPMI-vel mindenfélét tudok piszkálni a deszkán már távolról is. Viszont pl. a SuperMicro-féle jávás IPMIView nem műxik sajna, mert az nem csak jelszót, hanem usert is kér. Pedig az egyetlen dolog, ami még a boldogságomhoz hiányzik, az a konzol-átirányítás lenne hálózatra. A kapott inteles programot nem volt még lehetőségem kipróbálni, mert nincsen itthon Windowsom, az meg persze csak azon fut.  :reklamacio:

Ezek a tudok a piszkalni tavolrol dolgok nem biztos, hogy jok. Lehet en vagyok a maradi, de ha van ilyen rész, akkor arrol mas is hamar tudomast szerez es igy vagy ugy de bejuthat, oszt piszkal majd. Ha csak adatkiolvasasra (mindenfele homerseklet, allapotok, stb) jo, akkor kevesse problema szerintem. Ez a "chassispoweron" es azert remiszto, mert szerintem van off is belole, es ha veletlen ugyhagyod, akkor majd jol kikapcsoljak remote a geped. :D

#272 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 16:08

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 11:09

Ezek a tudok a piszkalni tavolrol dolgok nem biztos, hogy jok. Lehet en vagyok a maradi, de ha van ilyen rész, akkor arrol mas is hamar tudomast szerez es igy vagy ugy de bejuthat, oszt piszkal majd. Ha csak adatkiolvasasra (mindenfele homerseklet, allapotok, stb) jo, akkor kevesse problema szerintem. Ez a "chassispoweron" es azert remiszto, mert szerintem van off is belole, es ha veletlen ugyhagyod, akkor majd jol kikapcsoljak remote a geped. :D

Valóban van belőle off is, jól sejted. :) De ezek szerint nem olvastad el figyelmesen a hozzászólásomat: jelszóval megy a dolog. Az adatforgalmat nem titkosítja, viszont MD5 hash-t használ és a jelszót belerakja.

Amúgy meg igencsak jó dolog ez a távpiszka, bár igazán boldog akkor lennék, ha a konzolt is át tudnám végre hozni. Ha teszem azt jön egy új kernel és fordít egyet magának az ember, közben ne adj'isten félrekonfigurálja, a gép esetleg nem indul. Sebaj, reset távolról, majd a konzolon a GRUB/LILO menüben a régi kernelt választva a gép föléleszthető.

Amúgy BMC mostanság már minden nagyobb Intel szerverdeszkán van.

#273 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 22:54

Idézet: Adi - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 17:08

Valóban van belőle off is, jól sejted. :) De ezek szerint nem olvastad el figyelmesen a hozzászólásomat: jelszóval megy a dolog. Az adatforgalmat nem titkosítja, viszont MD5 hash-t használ és a jelszót belerakja.

Amúgy meg igencsak jó dolog ez a távpiszka, bár igazán boldog akkor lennék, ha a konzolt is át tudnám végre hozni. Ha teszem azt jön egy új kernel és fordít egyet magának az ember, közben ne adj'isten félrekonfigurálja, a gép esetleg nem indul. Sebaj, reset távolról, majd a konzolon a GRUB/LILO menüben a régi kernelt választva a gép föléleszthető.

Amúgy BMC mostanság már minden nagyobb Intel szerverdeszkán van.

Nos. Tessék freebsd-t hasznalni, ott ritkabb a kernelcsere, es egyebkent illik a helyszinen lenni kernelcserekor. Konzolt max soros porton fox atvenni, mivel amig nicns IP-je a gepnek, addig nagyon mokas elerni tavolrol.

#274 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 23:59

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 21:54

Nos. Tessék freebsd-t hasznalni, ott ritkabb a kernelcsere, es egyebkent illik a helyszinen lenni kernelcserekor. Konzolt max soros porton fox atvenni, mivel amig nicns IP-je a gepnek, addig nagyon mokas elerni tavolrol.

Nálunk kolléga megcsinálta távolról a kernelcserét, de BIXközelben voltam, hogy mi van, ha nem indul el. Elindult :-) Most matekozom, hogy elég-e nekem a 2.4-es proci, vagy nagyobbra költsek, megvan a szerver költségvetése...
Make love not Wor.

#275 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 10:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 0:59

Nálunk kolléga megcsinálta távolról a kernelcserét, de BIXközelben voltam, hogy mi van, ha nem indul el. Elindult :-) Most matekozom, hogy elég-e nekem a 2.4-es proci, vagy nagyobbra költsek, megvan a szerver költségvetése...

2.4/800+HT vagy 2.4 Xeon (es az eleve HT-s)? Milyen procirol upgradelodik a rencer? Ha sima 2.4, akkor en egy 2.6-ot vennek (800-as ofkoz), mert alig dragabb nehany 1000-el. A +200MHz pedig barmikor jol johet, foleg mivel egy 1400-as PIII nemsokkal lassabb mint a 2,4-es P4. :(

Kernelcsere, altalaban sikerul messzirol, de te is arra voltal azert, az ordog nem alszik... :)

Szerkesztette: andrej 2004. 06. 09. 10:28 -kor

#276 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 10:50

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 9:28

Milyen procirol upgradelodik a rencer? Ha sima 2.4, akkor en egy 2.6-ot vennek (800-as ofkoz), mert alig dragabb nehany 1000-el. A +200MHz pedig barmikor jol johet, foleg mivel egy 1400-as PIII nemsokkal lassabb mint a 2,4-es P4. :(

Most DualPIII/1000 van, erről lesz Dual 2.4 Xeon...
Make love not Wor.

#277 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 15:39

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 23:54

FreeBSD-t nem használok, mert sajnos nem értek hozzá (egyelőre), és éles szerveren meg nem tanulunk. :) Sajnos a helyszínes dolog meg nem megoldható mindig, mert ha sürgősen kell cserélni, akkor nincs mese, pl. vmi csúnya exploitot találtak benne.

A konzolt meg át lehet venni IPMI-t, úgy látszik, hogy még mindig nem írtam le elég érthetően. :)

A szervízproci MINDIG megy, ha standby áramot bead a tápegység, akkor is. Ezért képes az egész gépet ki-bekapcsolni. Saját IP stackje van és a 623-as UDP porton kommunikál. Röhögni fogsz, de amikor a gépen tcpdump-pal figyeltem a forgalmat, akkor a BMC a 623-as porton válaszolgatott a másik gépnek, a Linux IP stackje meg küldözgette a connection refused ICMP-ket. :)

#278 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 18:06

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 11:28

2.4/800+HT vagy 2.4 Xeon (es az eleve HT-s)? Milyen procirol upgradelodik a rencer? Ha sima 2.4, akkor en egy 2.6-ot vennek (800-as ofkoz), mert alig dragabb nehany 1000-el. A +200MHz pedig barmikor jol johet, foleg mivel egy 1400-as PIII nemsokkal lassabb mint a 2,4-es P4. :(

Kernelcsere, altalaban sikerul messzirol, de te is arra voltal azert, az ordog nem alszik... :)

Xeonból emlékeim szerint még csak 533 MHz-es FSB-vel jönnek procik, 800-as majd csak lesz.

Nemrég olvastam egy összehasonlító tesztet, valami két nagyon bika gépet összeraktak egymás ellen. Az egyikben Opteronok, a másikban Xeonok. Ahogy nő a processzorszám, úgy válik a Xeonok osztott busza szűk keresztmetszetté és gyakorlatilag az Opteron föltörli velük a padlót.

#279 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 18:19

Belepofazok mert miert ne. Nemtom pontosan mi a BMC de az ujabb proliantokban is van szervizproci, ILO-nak hivjak, egy harmadik, 10/100-as ethernet interface, setupban beallitasz neki ip-t, stb, utana weben http-n vagy https-en bejelentkezel a random generalt user/passworddel amit a gep melle adnak egy cimken, es egy javas alkalmazassal atveszed a szoveges konzolt, van "virtual power button", stbstb. Atvisz _mindent_, BIOS uzenetektol a login: uzenetig nyomonkovetheto minden. Bar egy proliant nem 2 filler...

#280 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 18:28

Idézet: Goodman - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 19:19

<előző 3 hozzászolás> :)

Igen es itt van IP-cim. :) Egyebkent ez egy naon hasznos feature ebben a formaban.

Adi: 800-as nemxeonra gondolta, vagy egy egyprocis intel szerver lap, a Winter Park, abba simapénégy megy. A teszt az anandtech-en volt, a 2,8-as 3MB cache-es Xeonokat szo szerint alaztak az opteronok. :)

En 2x 2,6 Xeon-t vennek ebben az esetben, forditani jo kis threadelt apache-ot (MPM=worker) es hadszoljon. Igazabol a HT I/O korlatos cuccoknal jo, amig az egyik thread varja az anyagot, addig a masik halad picit. Webszerveren sokszor lehet ilyen, talan gyorsit. Nalunk is enabled a HT, de igazan nem vettunk eszre gyorsulast, nincs akkora terheles. Velemenyem szerint ha 10%-20% kozott sikerul "beturbozni" a szervert, az maris nagyszeru tole, az igazi jelentoseget a valaszidok csokkenteseben latom.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.