HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 09. 18:38

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 19:28

Adi: 800-as nemxeonra gondolta, vagy egy egyprocis intel szerver lap, a Winter Park, abba simapénégy megy. A teszt az anandtech-en volt, a 2,8-as 3MB cache-es Xeonokat szo szerint alaztak az opteronok. :)

Winter Park (SE7210TP1)-eket szereztunk be, chieftec lifetime garis tap van alatta, benne meg 3.06GHz P4 sima, 2x512 kingstonnal. AppleTalk/IP router, webszerver, etc, van benne egy adaptec 2940 meg egy dual portos PCI-X e1000. Eddig nagyon zsir. :)

#282 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 19:06

Idézet: Goodman - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 19:19

Belepofazok mert miert ne. Nemtom pontosan mi a BMC de az ujabb proliantokban is van szervizproci, ILO-nak hivjak, egy harmadik, 10/100-as ethernet interface, setupban beallitasz neki ip-t, stb, utana weben http-n vagy https-en bejelentkezel a random generalt user/passworddel amit a gep melle adnak egy cimken, es egy javas alkalmazassal atveszed a szoveges konzolt, van "virtual power button", stbstb. Atvisz _mindent_, BIOS uzenetektol a login: uzenetig nyomonkovetheto minden. Bar egy proliant nem 2 filler...

BMC = Baseboard Management Controller. Azért ennyit nem tud, hogy még webszervere is legyen, de IPMI-n keresztül sok mindent meg lehet csinálni.

Ennél már csak az a durvább, amit valami opteronos szervereket építő cég egy doksijban olvastam: komplett linuxos beágyazott PowerPC van a gépben. :)
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#283 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 19:45

Idézet: Adi - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 20:06

BMC = Baseboard Management Controller. Azért ennyit nem tud, hogy még webszervere is legyen, de IPMI-n keresztül sok mindent meg lehet csinálni.

Ennél már csak az a durvább, amit valami opteronos szervereket építő cég egy doksijban olvastam: komplett linuxos beágyazott PowerPC van a gépben. :)

Igen, de nem free cuccos. :) Amugy egy 4-8 procis cucctol el is varom hogy akar futtyjelekkel tudjam adminolni. :) Igazabol az ilyen csodamasinakrol URL-t is bevaghatsz, had nezzuk meg mi is. Az mas kerdes hogy webhostingra ezek szerintem folosleges, egyszerubb/olcsobb tobb gep, es szetosztani a feladatokat. Raadasul ha leallas van, akkor nem erint mindent.

#284 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 06. 09. 19:55

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 18:45

Az mas kerdes hogy webhostingra ezek szerintem folosleges, egyszerubb/olcsobb tobb gep, es szetosztani a feladatokat. Raadasul ha leallas van, akkor nem erint mindent.

Na, ezen gondolkoztam el én is, hogy a tervezett bővítésbe ami stuff kell, abból vagy 3 ilyen "kommerszkategóriás" gépet is össze bírnék hajintani. Legalábbis nálam a kommersz az Chieftec ház, Intel lap,  Adaptec SCSI-val kezdődik, ebbe meg a 2 giga ecc/reg ram miatt kellene kerítenem az USÁban nagybácsit.
Make love not Wor.

#285 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 21:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 20:55

Na, ezen gondolkoztam el én is, hogy a tervezett bővítésbe ami stuff kell, abból vagy 3 ilyen "kommerszkategóriás" gépet is össze bírnék hajintani. Legalábbis nálam a kommersz az Chieftec ház, Intel lap,  Adaptec SCSI-val kezdődik, ebbe meg a 2 giga ecc/reg ram miatt kellene kerítenem az USÁban nagybácsit.

Igazabol a gep amit kineztel az jo vetel, inkabb 3x 1U-s cuccra cserelnem. Winterpark bemegy 1U-s hazba, viszont csak 2 db scsi vinyo megy bele, szal max mirror. Node ebbol 3-at "osszefuzol", az egyik lesz a frontend, es http, adatbazis es mail fut mogotte azt csokolom (dbre nagy cpu + sokmem, mailszuresre nagy cpu + kozepesmem, sima POP3 hoz minimal P4 esetleg celefos + kevesmem). Igaz ebbol 3 az kb 1 miller, viszont a hostingdij az 3-4e/U, es csak egyszer kell 100M. Tovabbi elonye, hogy masik http celu gepet is "elejuk" tehetsz, bar akkor meg kell egy switch kozejuk (vagy sok halokartya) hogy normalisan mennyen. Ezt a kis kombót hosszutavon sokkal olcsobb hostingba tenni ~32+afa / ho, mint akar 3 nagygepet, es a 3 cpu, 3 total kulon gep az sokkal-sokkal gyorsabb mint 1 db dualxeon, joval tovabb is bovitheto, bar vinyobol behatarolt maradsz, sima http ala 2x 200GB IDE-t is mehet mirrorban talan.

Igazabol ilyenkor a boseg zavarban vagyunk (lehetunk), mikor van love, es ki kell valasztani az optimalis, es jo megoldast.

#286 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 22:16

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 20:59

Igazabol ilyenkor a boseg zavarban vagyunk (lehetunk), mikor van love, es ki kell valasztani az optimalis, es jo megoldast.

Lóvé nincs túl sok, de törexem az optimálisra, lesz valami közepes proci, közepes ram, pár hét múlva tolok még bele, hogy igazi dual legyen, aztán ha nem bírja, akkor a régi gép mellémegy kisegíteni csak adatbányát, vagy valamit. Ha akkor sem megy, utána teliholdkor Hősök terén fejen állva fogom magam leszopni. Már itt nézegetem a Fujitsu320 SCSI-kat, és vezérlő még nincs hozzáb :-(
Make love not Wor.

#287 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 22:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 23:16

Lóvé nincs túl sok, de törexem az optimálisra, lesz valami közepes proci, közepes ram, pár hét múlva tolok még bele, hogy igazi dual legyen, aztán ha nem bírja, akkor a régi gép mellémegy kisegíteni csak adatbányát, vagy valamit. Ha akkor sem megy, utána teliholdkor Hősök terén fejen állva fogom magam leszopni. Már itt nézegetem a Fujitsu320 SCSI-kat, és vezérlő még nincs hozzáb :-(

Nahhh, a megoldas a vegen van. Ezzel szerintem egeszen sok penzt kereshetnel. :D 29320 50+afa (gar 3ev). :) Hitahci 73GB 60+afa /db (gar 5 ev). Igazabol 4x200GB sem lehet olyan rossz IDE-bül RAID5-ben (eleg jol olvas, bar kicsit lassan ir), egy adaptec vezirlovel. 10MB/sec -nel valszin ugysem fer ki tobb a csovon... (hacsaknem Gbiten logicsal majd a gep). Egyebkent 2x 100Mbitet is be lehet kotni egy gepbe, az is jol mukodik, ha esetleg keves a 100M, bar azt nem hiszem. :)

Szerkesztette: andrej 2004. 06. 09. 22:24 -kor

#288 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 22:33

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 20:45

Igen, de nem free cuccos. :) Amugy egy 4-8 procis cucctol el is varom hogy akar futtyjelekkel tudjam adminolni. :) Igazabol az ilyen csodamasinakrol URL-t is bevaghatsz, had nezzuk meg mi is. Az mas kerdes hogy webhostingra ezek szerintem folosleges, egyszerubb/olcsobb tobb gep, es szetosztani a feladatokat. Raadasul ha leallas van, akkor nem erint mindent.

Akartam én nyomni, de csak valami PDF-et mentettem le róla anno, amire pár nappal ezelőtt akadtam rá, most meg megint nem találtam. :D

De megvan, pl. ez a gép ilyen: http://www.newisys.c...management.html

A fölskálázás helyett alkalmazandó kiskálázással egyetértek amúgy teljesen, bár az adott alkalmazás vas-igénye is belejátszik abba, hogy mit vesz az ember.

#289 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 22:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 20:55

Csak ne sírj, az SDS2-be való PC133-as regiszteres ECC RAM még drágább! :(

#290 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 22:43

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 22:59

(...) Igaz ebbol 3 az kb 1 miller, viszont a hostingdij az 3-4e/U, es csak egyszer kell 100M.  (...)

Ez mind nagyon szép, amit leírsz, csak sajnos nem lehet általánosítani. Én is nézegettem 2U-s szerverházakat, illetve az alaplapok beszerzése előtt 1U-sakat is. A probléma velük az, hogy horribilis áruk van, a Kellytechtől még kértem is külön Guanghsing házakra árat, de szörnyű. :(

A nagy számolgatásnak lett ez a vége részemről, hogy Chieftec ház és Enermax táp, mert a rackes cucc több év alatt termelné vissza csak a belefektetett pénzkülönbséget, s ezt bizony nem lehet figyelmen kívül hagyni. Mondhatnám, mire visszajön a kevesebb hostingdíjból az ára, addigra úgyis lecserélem megint a gépet.

Persze ez csak egy eset, nem feltétlenül igaz mindig.

#291 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 09. 22:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 23:16

Szóljál majd jó előre plz, ha ez várható, mert szeretném élőben nyomni vmi streamen a neten, rögtön meggazdagszom belőle. :D

A Fujitsu MAP3367NC-ket tudom amúgy ajánlani, nekem az új vasban itt figyel kettő egy Supermicro hot-swap szekrényben, baromi gyorsak. És 10k-s fordulatszámú szervervinyóhoz mérten meglepően csöndesek is.

#292 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 09. 23:02

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 23:23

Nahhh, a megoldas a vegen van. Ezzel szerintem egeszen sok penzt kereshetnel. :D 29320 50+afa (gar 3ev). :) Hitahci 73GB 60+afa /db (gar 5 ev). Igazabol 4x200GB sem lehet olyan rossz IDE-bül RAID5-ben (eleg jol olvas, bar kicsit lassan ir), egy adaptec vezirlovel. 10MB/sec -nel valszin ugysem fer ki tobb a csovon... (hacsaknem Gbiten logicsal majd a gep). Egyebkent 2x 100Mbitet is be lehet kotni egy gepbe, az is jol mukodik, ha esetleg keves a 100M, bar azt nem hiszem. :)

Az Adaptec IDE RAID vezérlőjét ne ajánlgasd plz, mert f*stalicska. :mad: Nekem volt ilyenem, köszönöm szépen, az Adaptec maradjon meg inkább a birkapásztorkodásnál, minthogy RAID-et csináljanak. Az egy dolog, hogy a SCSI procijaik egész jók (bár én az NCR->SymBIOS->LSI Logic neveken futó cuccokat jobban szeretem), de ez az eredetileg DPT alapú, I2O-val működő kártya rémes.

Nem részletezem, de röviden annyit, hogy nekem 4 Seagate Barracudával (3 disk RAID5-ben, plusz 1 hot-spare) valószínűleg firmware-hiba miatt akkorát crash-elt, hogy elszállt az egész tömb. Az ellenségemnek sem kívánom azt a szívást.  :eek:  Amikor a dolgok lenyugodtak és sikerült a szervert gatyába rázni, írtam egy szolídan k*rvaanyázó levelet az Adaptecnek, hogy ezt mégis hogyan képzelik, valamint mi volt ez? Mire csak annyi válasz jött, hogy sajnáljuk. :reklamacio: Jaaa? Hát akkor sajnálom, de én sem fogok többet Adaptec cuccot venni, és akit csak lehet, lebeszélek róla. A Storagereview fórumában részletesen megírtam, hogy mi történt, remélem, hogy jópár leendő vásárlójukat sikerült elriasztanom.

Ha IDE RAID, akkor csakis 3Ware. Esetleg az Intel GDT-től átvett cuccai, de azokkal nincs tapasztalatom, illetve az LSI most hozott ki egy SATÁ-s MegaRAID kártyát, az is jó talán. A SCSI-változatok kellemesek. IDE RAID-ből amúgy IMHO még a Promise is felejtős, mert több cuccukhoz is csak zárt driver van, azt meg kenjék a hajukra.

A hab a tortán, hogy már a crash után turkáltam a Storagereview fórumain - sajnos előtte kellett volna. Másnak is volt/van gondja a kártyával, bár elsődlegesen nem a megbízhatóságával (de láttam olyat is!), hanem a sebességével. Ezt csak megerősíthetem: amikor utána megvettem az első 2 portos 3Ware kártyámat, nem akartam hinni a szememnek, hogy ilyen létezik. :) Az Adaptec 2400A akármilyen módba téve (RAID1, 0, 10, 5) nem volt képes kb. 10-16 MB/s-nál nagyobb sebességet hozni, ennyit pedig a Barracudák még egy alaplapi vezérlőre rádugva is röhögve képesek tolni.

Pár hete amúgy megint ránéztem kicsit a SR fórumára (éppen volt időm olvasgatni), és a SATA változatot ugyanígy szidják, az is tetűlassú.

Köszönöm, Adaptec.  :down:

#293 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 23:02

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 21:23

30-asból vettem eddig 3-at, régi gépből meg nemtom hogy mi lesz kibontva, raid viszont nem lesz. Lehet csodálkozni :-) Backupolja magát úgyis egy jó nagy IDE diszkre, arról akármit visszaállíthatunk, ilyen cuccban meg úgyis úgy szarik be valami, hogy semmit nem fogok érni a raid-del. Túl sok hely nem kell, most van egy 60-as IDE diszken backup, FTP, pár sallang, 4.5-ről fut a system, 9 gigán a webmail, 18-ason a web/SQL. Partíciók félig, vsebességben diszkek röhögve bírják, sávszél pláne a havi max. 150 giga összforgalommal. Adaptecet meg eccer nézd meg, hogy egymás közt, meg külsőre mit tud, elsőre 300 megás filével akartam nézni, hogy mennyi idő alatt megy át, erre mire észbekaptam már elszaladt a csík :-) Adaptecből 29320 lesz nekem is a ráérzésem.
Make love not Wor.

#294 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 23:06

Idézet: Adi - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 21:46

A Fujitsu MAP3367NC-ket tudom amúgy ajánlani, nekem az új vasban itt figyel kettő egy Supermicro hot-swap szekrényben, baromi gyorsak. És 10k-s fordulatszámú szervervinyóhoz mérten meglepően csöndesek is.

Pontosan ezek vannak ja, usernek már hoztunk, akkor tetszett meg. Hitachit mióta magyarhonból jön, azóta nem szeressük, mást meg hirtelen nem is láttam jó árban. Bezzeg lenne WD, arra csapnék ezerrel, mostani már 6 éve megy, szerintem ha kikapcsolom a gépet, akkor még 1 hétig prörögni fog :-)
Make love not Wor.

#295 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 23:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 0:06

Pontosan ezek vannak ja, usernek már hoztunk, akkor tetszett meg. Hitachit mióta magyarhonból jön, azóta nem szeressük, mást meg hirtelen nem is láttam jó árban. Bezzeg lenne WD, arra csapnék ezerrel, mostani már 6 éve megy, szerintem ha kikapcsolom a gépet, akkor még 1 hétig prörögni fog :-)

Azért ezt a SCSI-témát annyira nem kell forszírozni, RAID10-zel még PATA vinyókkal is egy 3Ware 7506-4 pl. nagyot tud ütni. Persze a WD JB szériájára gondoltam, vagy valami más 8 mega cache-es cuccra.

A 8506-4-et 4 db. 72 gigás Raptrorral meg el se merem képzelni. :D

Külön előnye nekije, hogy vehetsz hozzá hot-swap kalickát és még a PATA vinyókat is tudod menet közben cserélgetni, ha valamelyik megpüffed szegény.

Egy ismerősöm (volt kollégám) használ ilyen felállásban 3Ware cuccokat több szerverben is, nagyon meg van velük elégedve. Gyorsak és megbízhatóak.

#296 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 23:16

Idézet: Adi - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 22:13

Azért ezt a SCSI-témát annyira nem kell forszírozni, RAID10-zel még PATA vinyókkal is egy 3Ware 7506-4 pl. nagyot tud ütni. Persze a WD JB szériájára gondoltam, vagy valami más 8 mega cache-es cuccra.

Most is SCSI-n van a cucc, minimális idő átrakni az új szerverbe, SCSI nekem szerverben sosem hullott (kivéve 1-1 magyar IBM-et), ellenben az IDE cuccokkal, azok van ahol 5 éve folyamatosan mennek, de van ahol fél évente ha, X. okokból. Kísérletezni meg nem sok kedvem, házban ott a SCSI fiók, kiváló lesz az.
Make love not Wor.

#297 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 23:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 0:16

Most is SCSI-n van a cucc, minimális idő átrakni az új szerverbe, SCSI nekem szerverben sosem hullott (kivéve 1-1 magyar IBM-et), ellenben az IDE cuccokkal, azok van ahol 5 éve folyamatosan mennek, de van ahol fél évente ha, X. okokból. Kísérletezni meg nem sok kedvem, házban ott a SCSI fiók, kiváló lesz az.

Akkor használj szoftveres RAID1-et, ne legyél ilyen bátor! :D

Föl lehet azt is turbózni jól: a SAF-TE procit tudja figyelni egy daemon, a vinyókat is a smartd, ha ügyesen megcsinálja az ember, a sebességétől eltekintve nem sokban fog különbözni egy hardveres RAID-től. Esetleg egy low-end kártyánál még lehet akár gyorsabb is.

#298 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 23:27

Hubasszus, ilyen porgest. :D

Szal amiket irtam, azok inkabb 5letek. Persze hogy egy csudakonfig nem terul meg, viszont ha mar van sok-sok user, es meg tobb varhato es megengedheto egy nagyobb beruhazas, akkor miert ne? Nem pont a jelenlevok konkret dolgaira ertettem.

Smartd telleg jo, hasznalom/juk sok gepen, bar scsirol keves infot ad de az rogton hasznos Izé, hitachi vinyok miota keszulnek itthon?? Ha joltom felszamoltak/atszerveztek/eladtak  a gyarat ami volt.

#299 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 00:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 0:06

Bezzeg lenne WD, arra csapnék ezerrel, mostani már 6 éve megy, szerintem ha kikapcsolom a gépet, akkor még 1 hétig prörögni fog :-)

Nalam par honapja doglott el egy szerverben WD,(az elodom semmit nem tudott a rendszerrol mondani, a gep meg be volt zsufolva egy desktop masina ala, es nem tudtam hogy ilyenek vannak a bizonyos cegnel) valamikor 99-ben raktak bele 3x9.1 GB WD scsi-t, stripe setbe.. Hat az egyik vinyo eddig birta. Adatoknak viszlat, ment a gepbe helyette 2x36 cheetah mirrorba...

#300 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 09:08

Idézet: Goodman - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 1:45

...valamikor 99-ben raktak bele 3x9.1 GB WD scsi-t, stripe setbe.. Hat az egyik vinyo eddig birta. Adatoknak viszlat, ment a gepbe helyette 2x36 cheetah mirrorba...

Ez aztán a felelőtlenség :lame:

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.