Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 23:23
Nahhh, a megoldas a vegen van. Ezzel szerintem egeszen sok penzt kereshetnel.

29320 50+afa (gar 3ev).

Hitahci 73GB 60+afa /db (gar 5 ev). Igazabol 4x200GB sem lehet olyan rossz IDE-bül RAID5-ben (eleg jol olvas, bar kicsit lassan ir), egy adaptec vezirlovel. 10MB/sec -nel valszin ugysem fer ki tobb a csovon... (hacsaknem Gbiten logicsal majd a gep). Egyebkent 2x 100Mbitet is be lehet kotni egy gepbe, az is jol mukodik, ha esetleg keves a 100M, bar azt nem hiszem.

Az Adaptec IDE RAID vezérlőjét ne ajánlgasd plz, mert f*stalicska.

Nekem volt ilyenem, köszönöm szépen, az Adaptec maradjon meg inkább a birkapásztorkodásnál, minthogy RAID-et csináljanak. Az egy dolog, hogy a SCSI procijaik egész jók (bár én az NCR->SymBIOS->LSI Logic neveken futó cuccokat jobban szeretem), de ez az eredetileg DPT alapú, I2O-val működő kártya rémes.
Nem részletezem, de röviden annyit, hogy nekem 4 Seagate Barracudával (3 disk RAID5-ben, plusz 1 hot-spare) valószínűleg firmware-hiba miatt akkorát crash-elt, hogy elszállt az egész tömb. Az ellenségemnek sem kívánom azt a szívást.

Amikor a dolgok lenyugodtak és sikerült a szervert gatyába rázni, írtam egy szolídan k*rvaanyázó levelet az Adaptecnek, hogy ezt mégis hogyan képzelik, valamint mi volt ez? Mire csak annyi válasz jött, hogy sajnáljuk.

Jaaa? Hát akkor sajnálom, de én sem fogok többet Adaptec cuccot venni, és akit csak lehet, lebeszélek róla. A Storagereview fórumában részletesen megírtam, hogy mi történt, remélem, hogy jópár leendő vásárlójukat sikerült elriasztanom.
Ha IDE RAID, akkor csakis 3Ware. Esetleg az Intel GDT-től átvett cuccai, de azokkal nincs tapasztalatom, illetve az LSI most hozott ki egy SATÁ-s MegaRAID kártyát, az is jó talán. A SCSI-változatok kellemesek. IDE RAID-ből amúgy IMHO még a Promise is felejtős, mert több cuccukhoz is csak zárt driver van, azt meg kenjék a hajukra.
A hab a tortán, hogy már a crash után turkáltam a Storagereview fórumain - sajnos előtte kellett volna. Másnak is volt/van gondja a kártyával, bár elsődlegesen nem a megbízhatóságával (de láttam olyat is!), hanem a sebességével. Ezt csak megerősíthetem: amikor utána megvettem az első 2 portos 3Ware kártyámat, nem akartam hinni a szememnek, hogy ilyen létezik.

Az Adaptec 2400A
akármilyen módba téve (RAID1, 0, 10, 5) nem volt képes kb. 10-16 MB/s-nál nagyobb sebességet hozni, ennyit pedig a Barracudák még egy alaplapi vezérlőre rádugva is röhögve képesek tolni.
Pár hete amúgy megint ránéztem kicsit a SR fórumára (éppen volt időm olvasgatni), és a SATA változatot ugyanígy szidják, az is tetűlassú.
Köszönöm, Adaptec.