HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   mark.hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 28. 21:56

Idézet: Aga - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 21:35

jobb helyeken a hosting ISP ingyen ad DNS-t :))))

Aga

"hosting ISP" kifejezéssel a tárhelyszolgáltatóra gondolsz?

Egyébként mitől jobb hely az, ahol a DNS ingyen van? Az SWI-nél (True) is fizetni kell érte, csak ha a Freeweben van valaki, akkor van bent az árban.

(Mellesleg nálunk is benne van az árban, de nem ettől vagyunk jobbak másoknál.)

Jahno: hogyan állítasz be aldomaineket?

#382 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 06. 28. 22:09

Idézet: mark.hu - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 20:56

szolgáltató intézi, eddig kellett vagy 3 cégnek, sok para nem volt vele, amikor valaki sokat kért, akkor lett *.domain.hu, többit meg már localban lehet intézni.
Make love not Wor.

#383 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 28. 22:22

Idézet: mark.hu - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 20:56

"hosting ISP" kifejezéssel a tárhelyszolgáltatóra gondolsz?

Egyébként mitől jobb hely az, ahol a DNS ingyen van? Az SWI-nél (True) is fizetni kell érte, csak ha a Freeweben van valaki, akkor van bent az árban.

(Mellesleg nálunk is benne van az árban, de nem ettől vagyunk jobbak másoknál.)

Hosting ISP megnevezessel a szerver hostolojara gondoltam, ami True (SWI) eseteben ingyenes DNS-t jelent szerverenkent 100db domainhez (felette ugye elgondolkodik az ugyfel sajat NS-en).

REKLAM: mostantol BIX iranyban 2G, Matav fele 1G direkt peering, Hungarnet (egyetemi halo) 1G direkt peeringgel rendelkezunk, igy a nalunk hostolt szerverek is!

Aga

#384 Felhasználó inaktív   akovari 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 09:42

Idézet: bexxter - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 21:17

Üdv!

domaint szeretnék regisztráltatni (nemsokára)
ezzel kapcsolatban van pár kérdés

.net tld alá.
errol sokhelyen annyit tudtam olvasni, hogy az ehhez tartozo szabályokat az ICANN amerikai szervezet határozza meg.
ezek milyen szabáylok? mármint mire kell figyelni?
és hol a legolcsobb vajon? találtam egyet, 6250/2év áfával. ennél van olcsobb?
tárhely nem kell, csak a dns fenntartás meg a domain.

MediaCenternél 5900 Ft  2 évre
www.mediacenter.hu

Igazából csak arra kell figyelni, hogy ne legyen foglalt  :)

Szerkesztette: akovari 2004. 06. 29. 09:45 -kor

#385 Felhasználó inaktív   kovikti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 10:42

FW:
.hu átregisztrálás  INGYENES 2. év után 2.000 Ft/év
.hu  3.900 Ft /2 év, utána 2.000 Ft/év
.com, .net, .org  3.000 Ft /év

???Tehát "megúszom" a freewebnél 2 évre ingyen? vagy 4e Ftból???? (legolcsóbb eset) Ha fw-nél van az oldalam persze...

Kezdem meggondolni magamat a domain regisztralassal kapcsolatban...

MÁS:
Keresők (yahoo, google...) hogy szeretik (mennyire hozzák ki előre) az olyan oldalakat, hogy .fw.hu/.uw.hu illetve ha .hu? Elsőbbségük van a .hu-knak?
Hogy érdemes keresőkbe regisztrálni, hogy jó előre hozzon ki? Mit kell írni a htmlekbe? Milyen trükkök vannak?

Külföldről mennyire jól működnek? Kétnyelvű honlapot készítek.

#386 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 14:24

Idézet: kovikti - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 9:42

FW:
.hu átregisztrálás     INGYENES 2. év után 2.000 Ft/év
.hu     3.900 Ft /2 év, utána 2.000 Ft/év
.com, .net, .org     3.000 Ft /év

???Tehát "megúszom" a freewebnél 2 évre ingyen? vagy 4e Ftból???? (legolcsóbb eset) Ha fw-nél van az oldalam persze...

Kezdem meggondolni magamat a domain regisztralassal kapcsolatban...

MÁS:
Keresők (yahoo, google...) hogy szeretik (mennyire hozzák ki előre) az olyan oldalakat, hogy .fw.hu/.uw.hu illetve ha .hu? Elsőbbségük van a .hu-knak?
Hogy érdemes keresőkbe regisztrálni, hogy jó előre hozzon ki? Mit kell írni a htmlekbe? Milyen trükkök vannak?

Külföldről mennyire jól működnek? Kétnyelvű honlapot készítek.

FW arai azok amik fel vannak tuntetve publikusan, nincsenek rejtett koltsegek.

A szerver kulfoldrol elerheto, de a keresok egyetlen frame szerkezetu szolgaltatot sem indexalnak, kivetel ezalol a freesearch, melyben a FreeWeb oldalai megtalalhatok.

Aga

#387 Felhasználó inaktív   kovikti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 14:44

Idézet: Aga - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 13:24

FW arai azok amik fel vannak tuntetve publikusan, nincsenek rejtett koltsegek.

A szerver kulfoldrol elerheto, de a keresok egyetlen frame szerkezetu szolgaltatot sem indexalnak, kivetel ezalol a freesearch, melyben a FreeWeb oldalai megtalalhatok.

Aga

?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?
Nem hozzák ki majd a keresők az oldalamat találatra?!?!?!?!?

.hu átregisztrálás  INGYENES 2. év után 2.000 Ft/év
.hu  3.900 Ft /2 év, utána 2.000 Ft/év

MI AZ HOGY : .HU ÁTREGISZTRÁLÁS INGYENES? MOST INGYEN VAN, VAGY NEM?

!!!!!

#388 Felhasználó inaktív   akovari 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 18:05

Aga: kérdés miért nem engeditek meg, hogy ha a nálatok regisztrált nemzetközi domaint az ügyfél máshova vigye? Eddig egyetlen esetben sem sikerült tőletek domaint elhozni, még úgy sem, hogy lefaxolta nektek az átregisztrálási kérelmet...  :(

#389 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 19:55

Idézet: akovari - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 17:05

Aga: kérdés miért nem engeditek meg, hogy ha a nálatok regisztrált nemzetközi domaint az ügyfél máshova vigye? Eddig egyetlen esetben sem sikerült tőletek domaint elhozni, még úgy sem, hogy lefaxolta nektek az átregisztrálási kérelmet...  :(

akovari: szerintem osszekeversz valakivel, mi meg egyetlen domaint sem tartottunk vissza. Amint a domain tulaj jelzi felenk, hogy el szeretne vinni, azonnal confirmaljuk a requestet. Lehet, hogy megbizhatobb regisztratort kellene valasztanotok.

Aga

ps.: jah, azt gondolom tudod, hogy lejarat elott 1 hettel mar nem enged el egyetlen regisztrator sem nemzetkozi domaint (nem mi hanem a nemzetkozi regisztrator)

Szerkesztette: Aga 2004. 06. 29. 20:00 -kor

#390 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 19:56

Idézet: kovikti - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 13:44

?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?
Nem hozzák ki majd a keresők az oldalamat találatra?!?!?!?!?

.hu átregisztrálás     INGYENES 2. év után 2.000 Ft/év
.hu     3.900 Ft /2 év, utána 2.000 Ft/év

MI AZ HOGY : .HU ÁTREGISZTRÁLÁS INGYENES? MOST INGYEN VAN, VAGY NEM?

!!!!!

kovikati: ne keverd a szezont a massal... remelem tudsz olvasni es latod azt a par betut amiben a regisztralas kulonbozik az ATregisztralastol.

Aga

#391 Felhasználó inaktív   Galapow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 20:13

Idézet: akovari - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 19:05

nekünk engedte az FW elhozni a náluk reggelt domaint,igaz mi már az 1. héten kértük ;)
"Money is one thing,but
Soul is another..."
Nick Warren at Amsterdam

#392 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 23:42

Idézet: Aga - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 23:22

Hosting ISP megnevezessel a szerver hostolojara gondoltam, ami True (SWI) eseteben ingyenes DNS-t jelent szerverenkent 100db domainhez (felette ugye elgondolkodik az ugyfel sajat NS-en).

REKLAM: mostantol BIX iranyban 2G, Matav fele 1G direkt peering, Hungarnet (egyetemi halo) 1G direkt peeringgel rendelkezunk, igy a nalunk hostolt szerverek is!

Aga

Meglepo. :D IW fele nem csinaltok peert? :)

Btw probakeppen traceeltuk hogy IW->Axelero merre megy a cucc, egy aranyos 10ge.akarmi...matav host is befigyelt kozbe, ha az 10GbitEhternet, akkor van min peerelni.

#393 Felhasználó inaktív   vgyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 11:43

Sziasztok,

kb. 20mb tárhelyre volna szükségem, és php-ben az fopen parancsot szeretném használni távoli szerveren lévő fájl elérésére, naponta kb. 50kbyte olvasásával. Ez utóbbi az ingyenes szervereken le van tiltva.
Hol tudnám ezt legolcsóbban megúszni?

#394 Felhasználó inaktív   akovari 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 12:06

Idézet: Aga - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 20:55

akovari: szerintem osszekeversz valakivel, mi meg egyetlen domaint sem tartottunk vissza. Amint a domain tulaj jelzi felenk, hogy el szeretne vinni, azonnal confirmaljuk a requestet. Lehet, hogy megbizhatobb regisztratort kellene valasztanotok.

Aga

ps.: jah, azt gondolom tudod, hogy lejarat elott 1 hettel mar nem enged el egyetlen regisztrator sem nemzetkozi domaint (nem mi hanem a nemzetkozi regisztrator)

Aga, bocs, lehet, hogy összekeverlek, nem te vagy az SWI? Én az SWI-ről beszélek ők nem engedik. Elmúlt 2 hétben 2 domaint is szerettem volna tőlük elhozni, egyikhez sem járultatak hozzá. Mindkettő ki volt fizetve, tehát nem lejárt domainok. Egyik domain átreget kb. 4x indítottam újra, mai napig semmi eredmény...

#395 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 12:38

Idézet: akovari - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 13:06

Aga, bocs, lehet, hogy összekeverlek, nem te vagy az SWI? Én az SWI-ről beszélek ők nem engedik. Elmúlt 2 hétben 2 domaint is szerettem volna tőlük elhozni, egyikhez sem járultatak hozzá. Mindkettő ki volt fizetve, tehát nem lejárt domainok. Egyik domain átreget kb. 4x indítottam újra, mai napig semmi eredmény...

De, SWI-s vagyok, am ha az ugyfel nem jelzi felenk, hogy el szeretne vinni, akkor nem fogjuk elengedni mivel ugy barki barmilyen domaint ellophatna barkitol. Majd ha ugyfel faxol vagy bejon szemelyesen akkor elengedjuk. Amig nincs papir alapu nyoma, addig semmit.

Aga

#396 Felhasználó inaktív   TLoF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 17:29

Aga:
Meg lehet valahogy tudni, hogy a freeweben milyen php parancsok vannak letiltva? vagy próbáljam végig az összeset? Próbáltam doksit olvasni a weben, nem volt kiirva (részletesen), és próbáltam phpinfo() -t mondani, de a változatosság kedvéért az is le volt tiltva.

Szerkesztette: TLoF 2004. 06. 30. 17:32 -kor

-=Kepregeny.net=-
           TLoF
FireFoxot használjanak csak a gyávák. IE az igazi férfiak böngészője! Veszély! Kaland! Nyitottság! ez kell a hardcore usereknek!!

#397 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 17:41

Idézet: TLoF - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 18:29

Aga:
Meg lehet valahogy tudni, hogy a freeweben milyen php parancsok vannak letiltva? vagy próbáljam végig az összeset? Próbáltam doksit olvasni a weben, nem volt kiirva (részletesen), és próbáltam phpinfo() -t mondani, de a változatosság kedvéért az is le volt tiltva.

Biztonsagi okokbol nem szeretnem kiadni (ha kifelejtettunk valamit akkor az igy konnyebben kiderulne) Altalanossagban: kulso program futtatasok, kulso port kommunikacio, process parancsok, shell parancsok, posix dolgok, es persze a phpinfo :)

Aga

ps.: kb minden, amivel rosszalkodni lehet.

#398 Felhasználó inaktív   TLoF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 17:54

Akkor marad a teszt progi megirása. Nem baj, legalább edzek :) A végén publikálhatom az eredményt?
http://hu.php.net/quickref.php
Itt van a teljes php fügvény lista. mindegyiket egyszerüen meghivom, ha le van tiltva, akkor jön a hiba üzenet :)

Azt hiszem nyitok egy tesztet ebből végig megyek a progival az összes free szolgáltatón. :) megnézzük ki mennyire bátor.

Szerk: Frány url-ek.

Szerkesztette: TLoF 2004. 06. 30. 17:55 -kor

-=Kepregeny.net=-
           TLoF
FireFoxot használjanak csak a gyávák. IE az igazi férfiak böngészője! Veszély! Kaland! Nyitottság! ez kell a hardcore usereknek!!

#399 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 17:59

Idézet: TLoF - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 18:54

Akkor marad a teszt progi megirása. Nem baj, legalább edzek :) A végén publikálhatom az eredményt?
http://hu.php.net/quickref.php
Itt van a teljes php fügvény lista. mindegyiket egyszerüen meghivom, ha le van tiltva, akkor jön a hiba üzenet :)

Azt hiszem nyitok egy tesztet ebből végig megyek a progival az összes free szolgáltatón. :) megnézzük ki mennyire bátor.

Szerk: Frány url-ek.

szamolj azzal, hogy van 3 masodperced futkosni :) utana a kill miatt kapsz hibat :))))

Aga

#400 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 06. 30. 19:00

Idézet: Aga - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 16:59

szamolj azzal, hogy van 3 masodperced futkosni :) utana a kill miatt kapsz hibat :))))

Ez kign :-) Van egy potyából hostolt oldalunk, saját fórum, minden. Fejlesztő meg írt, hogy adott keresés néha 0.2 sec, vagy hasonlü, néha meg több, és mitől lehet, még kísérletezget.  Én meg írtam, hogy tudja a halál, de akkor elmondom, hogy a hostingszolgáltatás íratlan policyjében az van, hogy aki indokolatlanul terheli a gépet, vagy kísérletezget, annak szépen eltöretik kezelába, vitának helye nincs :-) Írt valami rutint, ami daráltatta, meg logolta a lekérdezéseket, mondtam is, hogy nyémánen hö. Ma is egy fejlesztő hozzá akart férni a crontabhoz, meg a szerver logfiléihez. Ott is felvázoltam, hogy ez nem haveromhaverjának a koleszos gépe, ahova minden kocsmatárs bemászkálhat, meg amúgy is, mit akar velük?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.