HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 12. 12:40

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 12:37

Hát ha van olyan része ami publikus, miért ne, ha bepostolod. :)

Akkor éjjel összeütöm, és cutandpaste. Vannak benne tanulságos dolgok... Bár főleg Nekik :-)
Make love not Wor.

#842 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 12. 15:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 13:40

Akkor éjjel összeütöm, és cutandpaste. Vannak benne tanulságos dolgok... Bár főleg Nekik :-)

Okés.

Kezdem úgy érezni, hogy az Internet Holding csak egy kamu cég.

Egész nap nem veszik fel a telefont, e-mailre nuku válasz. Na jó persze, a pénzt már megkapták, legyenek vele boldogok.

#843 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 16:47

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 15:10

Kezdem úgy érezni, hogy az Internet Holding csak egy kamu cég.

Egész nap nem veszik fel a telefont, e-mailre nuku válasz. Na jó persze, a pénzt már megkapták, legyenek vele boldogok.

Nem kamu cég, csak szerintem dömpingárat nyomtak, aztán nem bírnak vele. Pénzed nem fog elveszni, talán meg merem ígérni. Ha ez számít valamit :-)
Make love not Wor.

#844 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 16:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 17:47

Nem kamu cég, csak szerintem dömpingárat nyomtak, aztán nem bírnak vele. Pénzed nem fog elveszni, talán meg merem ígérni. Ha ez számít valamit :-)

Számít persze :)

Amúgy nem az én pénzem :D

De már valami alakulgat állítólag... csak a szervereik bírják :)

Szerkesztette: Kory 2005. 04. 12. 16:53 -kor

#845 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 18:19

Igen, kissé alacsonyak ezek az Internet Holdingos árak.
Mondjuk lehet ugye egy kis tárhelynek is nagy forgalma, és egy GB-osnak is kicsi, talán ettől függetlenül link az ügyfélszolgálat.

#846 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 18:52

Idézet: Taranov - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 19:19

Igen, kissé alacsonyak ezek az Internet Holdingos árak.
Mondjuk lehet ugye egy kis tárhelynek is nagy forgalma, és egy GB-osnak is kicsi, talán ettől függetlenül link az ügyfélszolgálat.

Friss cég, kell az ügyfél mindenáron....

#847 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 21:02

Idézet: andrej - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 18:23

A hibajelzest az smtp produkalja es kell kapnod visszapattano mailt 550-es hibaval, tokmind1 milyen kliensen mailezel.

Az nem lehet, hogy nincs rendesen beállítva a webes felület (én mint user nem tudom állítani) reply-a, és a szerver megtartja magának a hibaüzeneteket?  :confused:

#848 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 00:16

Reggel lesz abból az estéből, addig meg szerintem már belefutottatok ebbe az ártatlan kis kérdésbe, nehh?

http://www.google.co.hu/search?hl=hu&q=int...ding+zoli&meta=
Make love not Wor.

#849 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 01:44

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 22:02

Az nem lehet, hogy nincs rendesen beállítva a webes felület (én mint user nem tudom állítani) reply-a, és a szerver megtartja magának a hibaüzeneteket?  :confused:

Ő de ez igaz, valszin a webszerver felado cimere meg a visszapattano mail, mert nem a from mezot nezi. Viszont ha mondjuk squirrelmail van, akkor siman tudsz reply cimet allitani, mert az ilen kis okos.

#850 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 11:53

Nahh, Inetholding.

Megkérdeztek, hogy mennyibe fáj egy ilyen szerver, amivel melózni lehetne, mert tuti hostingos ötleteik vannak. Mondtam egy sima PIV-esre árat, meg egy DualXeonra, erre hanyattestek, merthogy havi 8ezresért lehet bérelni, és van benne 200 gigás HDD. Mondom ok, de az csak egy diszk, szét fog esn ia csába.

Szép lassan kiderült, hogy sokezer domaint akarnak zéró határidővel bejegyezni, de árakról egyebekről nem meséltek, mert biztos alájuk fogok ígérni, és lenyúlom az ügyfélkört. Igazából elmeséltem, hogy aki csekken fizet, az alapban 200-250 forintba kerül, ha fel kell szólítani, akkor még 200 pénz. Önköltségi áron jegyzik be a domainokat, ami szerintem könyvelésileg bukta bír lenni.

Aztán a fentebb linkelt kérdésnek álcázott hirdetésbe belefutottam, én is írtam topikon a srácnak, hogy keressen meg, a végén még tudok megoldást. Aztán beírtam a gugliba :-)

Szóval most abban maradtunk, hogy van nekem egy felesleges dualprocis gépem, adok mellé vonalat is havonta X összegért. Ez az ár piaci viszonyokat nézve Nekik sok, nekem kevés...

Mondtam, hogy kérdezzenek meg pár hasonló emberkét, vagy nézzenek körbe fórumon, de elég önfejűek, nekem most 200 gigányi backupért érdeklődnek, hogy a havidíjért mennyi jár, hát nyémánnen, kicsit kapkodnak, minden sürgős, legalább hallgassanak arra aki így beszopta, mert nekem senki nem oszott észt akkor, amikor nekiláttunk.

A reklámstratégiájukat fórumolvasóként kicsit gusztustalannak tartottam, de bejött a dolog, mert ezrével buknak rá a népek.

Mellé vanak szintén a xxxx.ajanlo.hu oldalak, amit mobil.ajanlo.hu, valamint bank.ajanlo.hu néven nekiláttak marketingelni, de ezekből szerintem pénz megint nem sok lesz, főleg mert a fejlesztőket/programozókat is jutalékos rendszerben szeretnék melóztatni.

Weblabor listákra is benyögték, a válaszokat már nem olvasták, ami szintén negatív. Startlaposok jól megmondták, meg 1-2 olyan programoló, akit pár éve beszopattak az ilyen jutalékos cuccal. alapban ott vannak a lap.hu oldalak, annak hirtelen konkurenciát csinálni szerintem reménytelen.

Tehát ezért van valami.rettesoft.hu a DNSben, mert adtam alájuk gépet, meg 100 megás BIX-et.

Ebből az évi 6ezerből ha idővel rendes rendszergazdát kell fenntartani, tömegigénynél meg ügyfélszolgálatot, akkor nem lehet kijönni, havi vagy 300-500ezret kell kitermelni ahhoz, hogy nullán legyen a cég. Ez 450 user. 1000 userrel viszont keresni is lehet, csak ahhoz már előferdülhet egy gépbővítés, akármi. Majd saját bőrükön megtanulják, én nem sokat akarok vele foglalkozni, de kivitatathatrnánk, hogy így kívülről hogy néz ki a dolog, mert érdekel.
Make love not Wor.

#851 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 11:55

Jahh, SATA diszkeket kihajtottam, nem győzött meg. Egyikről a másikra másolva, majd egyikről az egyikre drámaian leesik a sebesség, sok kis apró filével megspékelve pedig szinte megáll. Vagy csak én csesztem el valamit. Nekem ipari méretben még mindig SCSI, annak párja nincs. Ha nem is U320, de a technológia az fullos.
Make love not Wor.

#852 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 16:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 12:55

Jahh, SATA diszkeket kihajtottam, nem győzött meg. Egyikről a másikra másolva, majd egyikről az egyikre drámaian leesik a sebesség, sok kis apró filével megspékelve pedig szinte megáll. Vagy csak én csesztem el valamit. Nekem ipari méretben még mindig SCSI, annak párja nincs. Ha nem is U320, de a technológia az fullos.

Aztat mondd el hogy milyen vezerlo? Ha sima alaplapi az telleg xar, de egy hwraidsata-s csodaval? :)

#853 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 16:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 12:53

Nahh, Inetholding.
[...]
Szóval most abban maradtunk, hogy van nekem egy felesleges dualprocis gépem, adok mellé vonalat is havonta X összegért. Ez az ár piaci viszonyokat nézve Nekik sok, nekem kevés...

Tehát ezért van valami.rettesoft.hu a DNSben, mert adtam alájuk gépet, meg 100 megás BIX-et.

Aham, értem.

Kicsit nehézkesen mennek a dolgok, nincs online admin se, mindenért hívogatni kell őket, (sql beállítás, csomagban levő e-mail címek még nem mennek, stb...) Majd kialakul.

Idézet

Majd saját bőrükön megtanulják, én nem sokat akarok vele foglalkozni, de kivitatathatrnánk, hogy így kívülről hogy néz ki a dolog, mert érdekel.

A mondat utolsó részét nem egészen értem :think: Mire gondolsz?

#854 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 16:51

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 17:39

Aham, értem.

Kicsit nehézkesen mennek a dolgok, nincs online admin se, mindenért hívogatni kell őket, (sql beállítás, csomagban levő e-mail címek még nem mennek, stb...) Majd kialakul.

Nalunk sincs online admin, es nem is nagyon lesz. Megis mi az amit naponta szeretnel valtoztatni a tarhelyeden vagy egyeben?

#855 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 18:57

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 16:39

Mi a faroknak online admin? Vagy drága hozzá a keretrendszer és több gép kell, vagy ssh-zós rendszergazda kell, abből 24 órásban meg nem olcsó, ha rá merem bízni, meg működik is.

Érdekes a hozzáállás, elég sok user kapott FTP/SQL/POP3 jelszót, aztán egy évben egyszer ír egy mailt, hogy milyen cím kell, vagy aldomain, válaszban megy a jelszó, és az elérések.

Axeleronál van akár saját virtuális szerver is, ha jól tudom olyan havi 9ezer+ÁFA összegtől. Határoljuk már be kérem, hogy mi az a feltétlenül fontos, ami nem szolgáltatáskiesésből adódó hegesztés lenne, hanem az oldalad SQL eléréseiban éjjel kettőkor...

Mondat utolsó részében azt, hogy ennyi lóvéból vállalkozói szinten hány usert bírtok elképzelni, milyen szervert, milyen jellegű fenntartást, papírmunkát, etc. Bár én is durvulok, hülye fejjel vettem olyan procit, ami nem megy az alaplapomban, így vérszemet kapva építek köré egy gépet. Azé 6 procival már biztos jobban lehetne melózni :-)
Make love not Wor.

#856 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 19:04

Idézet: andrej - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 17:51

Nalunk sincs online admin, es nem is nagyon lesz. Megis mi az amit naponta szeretnel valtoztatni a tarhelyeden vagy egyeben?

Nem kell semmit naponta változtatni.

Csak induláskor.
Nem kellene / kellett volna húszszor próbálkozni telefonon (vagy felveszik vagy se), vagy 5 e-mailt váltani, hogy akkor most mi hogyan is van.

(sql, @cégnév mail, perl, stb. mittudomain).

#857 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 19:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 19:57

Mi a faroknak online admin? Vagy drága hozzá a keretrendszer és több gép kell, vagy ssh-zós rendszergazda kell, abből 24 órásban meg nem olcsó, ha rá merem bízni, meg működik is.

Érdekes a hozzáállás, elég sok user kapott FTP/SQL/POP3 jelszót, aztán egy évben egyszer ír egy mailt, hogy milyen cím kell, vagy aldomain, válaszban megy a jelszó, és az elérések.

Axeleronál van akár saját virtuális szerver is, ha jól tudom olyan havi 9ezer+ÁFA összegtől. Határoljuk már be kérem, hogy mi az a feltétlenül fontos, ami nem szolgáltatáskiesésből adódó hegesztés lenne, hanem az oldalad SQL eléréseiban éjjel kettőkor...

Mondat utolsó részében azt, hogy ennyi lóvéból vállalkozói szinten hány usert bírtok elképzelni, milyen szervert, milyen jellegű fenntartást, papírmunkát, etc. Bár én is durvulok, hülye fejjel vettem olyan procit, ami nem megy az alaplapomban, így vérszemet kapva építek köré egy gépet. Azé 6 procival már biztos jobban lehetne melózni :-)

Lásd feljebb, ennyire gondoltam, nem többre, nem kell letámadni.

Szolgáltatás kiesés meg volt ígyis több mint 1 nap, szal...

(átirányították a először domaint saját szerverre, persze a tárhely, stb. még nem volt kész, így kb. 1 napig a T. Internetholdingot reklámoztuk ingyen mindenkinek, aki épp rá akart szörfölni a már 5 éve bejáratott cégnév.hu címre...)

Szerkesztette: Kory 2005. 04. 13. 19:08 -kor

#858 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 19:18

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 19:04

Csak induláskor.
Nem kellene / kellett volna húszszor próbálkozni telefonon (vagy felveszik vagy se), vagy 5 e-mailt váltani, hogy akkor

Telefont én sem veszem fel :-) Viszont kapol egy rettesoft.hu/cegnev linket a bejegyzés/átírás idejére, akkor már van virtuális apacs, így amint hozzánk van irányítva a DNS, akkor már műxik is. Előtte meg ha nem akarol minket reklámozni, akkor mittomén, lehet a fődomain egyéb dolog, ami elfekvőben nálunk van.

Ilyenkor az külön jó, mikor fél évig készülgetnek azok a fránya weboldalak, közben máshonnan működőt áttölteni nem egy nagy kaland. De elérés van, fizetni nem fognak, végén még tán máshova is viszik, persze support az kell.

Szükség estén saját oldalra txt-be kirakom az egyedi tudnivalókat, linkről meg kap sms-t, vagy ahogy óhajtja. Jelszót kiagykni telfonban is lehet, úgyis ismerek minden usert, ellenben utálom a papírmunkát.

Paramétereket mailban azért jobb, mert cut&paste be bírja írni a jelszavait, levél alján egy link, hogy miképpen tudja megváltoztatni...
Make love not Wor.

#859 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 19:22

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 20:04

Nem kell semmit naponta változtatni.

Csak induláskor.
Nem kellene / kellett volna húszszor próbálkozni telefonon (vagy felveszik vagy se), vagy 5 e-mailt váltani, hogy akkor most mi hogyan is van.

(sql, @cégnév mail, perl, stb. mittudomain).

Nekünk erre van olyan FAQ és ügyféloldal (én irtam a ket kis kezemmel) és naon jó gyorsan válaszolok emailre is ha olyan gond/kérdés van. :) Induláskor meg természetes, hogy minden szükséges segítséget megadunk. Aszittem valami olyan, ami gáz, viszont ez nálunk alaphang. :)

Kiesés: az mi?:D Na szal komolyra forditva, mi eddig egesz jol megusztuk, bár a héten volt hogy a mysqld elborult a francba és nemtudjuk mitől, viszont rögvest javitottuk.

#860 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 19:40

Idézet: andrej - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 19:22

Nekünk erre van olyan FAQ és ügyféloldal (én irtam a ket kis kezemmel)

Kiesés: az mi?:D Na szal komolyra forditva, mi eddig egesz jol megusztuk, bár a héten volt hogy a mysqld elborult a

Ha már leállás. Lassan nekilátok újra backupon matekozni, kellene egy kisebb kaliberű gépet oda berakni, legjobb lenne közvetlen crosslink bekábelezni, hogy ne a BIX-et terheljük, aztán X darab jó nagy, de occsó SATA HDDre lehetne backupolni ezerrel, mert elhanyagoltam a dolgot. Ehhez legjobb lenne összeállni valakikkel az Integrity-n belül.

Leállásból összesen vagy 3 tervezett volt, ebből kettő komplett gép/vascsere, második alkalomal már egy "under maintenence" gépet is beraktunk, hogy ne keressék a nem létező weboldalakat. Néha megint előferdül, hogy az SQL too many connectiont nyom havi kb. 2 alkalommal, aztán akkor nem válaszolnak a POP3-ak sem. Ez kicsit ciki, de Axelero SMTP kicsit gyakrabban szokott megborulni :-) Igyexünk bővíteni, de 100 rugóért 2 giga ramot venni hirtelen nem biztos, hogy tudok. Kellett nekem brand, meg dualfaszom :-p

Szóval 4 év alatt a valosagshow.hu túlterhelésbe döglöttünk meg fél éjszakára, ez meg szerintem már majdnem DDOSnak minősült :-) Aztán utána megtanultunk előre számolni, kétes eredetű diszk meg backuplemez döglött meg, de azon is csak webmailok backupját, meg privát cuccokat tároltunk. Nem is siettem a cserével, had csapkodja a fejet. Legnagyobb uptime asszem 456 nap. De ez olyan régen volt, hogy el is feledtem :-) Azóta csontul műxünk, FAQ van, .rtf-ben meg szokták kapni, és nem olvassák, hanem felhívnak, hogy nem engedi be a telnet. Én azon csodálkoznék, ha beengedné :-D

Emilre amikor bírok válazolok, külföldről is napi minimum 1-2szer meglesem, itthon van ügyeletes kolléga. Amúgy fórumozásomból is látszik, hogy mennyit vagyok online, akkor szögelem a mailokat is.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.