HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2421 Felhasználó inaktív   Iceákos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 31. 10:28

üdv...

tárhelyet keresek, de elég nagyméretűt...kb 50 gigára gondotam, egy invision fórummotoros közösség létrehozásához...

Várom az ötleteket ,javaslatokat, árajánlatokat.....
előre is köszi.

iceakos@freemail.hu

Iceakos

#2422 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 31. 12:46

Idézet: Iceákos - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 11:28

tárhelyet keresek, de elég nagyméretűt...kb 50 gigára gondotam, egy invision fórummotoros közösség

Kapásból 50 giga? Oszt mi a fenének?
Make love not Wor.

#2423 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 31. 13:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 13:46

Kapásból 50 giga? Oszt mi a fenének?

Bizonyára egy új, nyílt forrású oprendszert fejlesztő közösségről van szó és a forráskódok tárolására kell ekkora hely. :D
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#2424 Felhasználó inaktív   Iceákos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 31. 13:12

term. a tárhely jórésze állományoknak kell, a fórumtagok némelyike fel is tehtne...
ja és nem warezra gondolok, erotikus témákban gondolkodtam..)

Szerkesztette: Iceákos 2006. 05. 31. 13:12 -kor

#2425 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 13:19

Idézet: Iceákos - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 14:12

term. a tárhely jórésze állományoknak kell, a fórumtagok némelyike fel is tehtne...

500k-val számolva az 100ezer kép :-) Mondjuk az ha nem adatbázisból teker, akkor aszondom, hogy részemről vállalható is lenne, oszt kitaláljuk. Mittomén, pamparam, minnyá kitalálok egy árat.
Make love not Wor.

#2426 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 13:40

Idézet: Iceákos - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 14:12

"Ez valami nyári pártértekezlet?" :D

#2427 Felhasználó inaktív   llam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 15:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 14:19

500k-val számolva az 100ezer kép :-) Mondjuk az ha nem adatbázisból teker, akkor aszondom, hogy részemről vállalható is lenne, oszt kitaláljuk. Mittomén, pamparam, minnyá kitalálok egy árat.

nem képek lesznek ott sztem hanem videjóóóóóóóóóóóóóóóóóh :)
.LLam.
.frontember.hu.

#2428 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 16:32

Idézet: llam - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 16:16

nem képek lesznek ott sztem hanem videjóóóóóóóóóóóóóóóóóh :)

Havi 60e +áfa.

Nem viccnek szántam. Ha xxx fórum lesz videókkal, akkor annak elég nagy nézettsége várható. Az alá meg vas kell. Vagy 2-3 havonta költözöl...
Szerintem válaszd szét a 2 dolgot, valahol erősebb vason legyen a fórum és attól függetlenül máshol legyen tárhely ahonnan letölthetnek.

#2429 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 16:58

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 17:32

Havi 60e +áfa.

Nem viccnek szántam. Ha xxx fórum lesz videókkal, akkor annak elég nagy nézettsége várható. Az alá meg vas kell. Vagy 2-3 havonta költözöl...

Én hosszabb távú serzződéssel 20 rugóért bevállalom, mert mire felfut, arra úgysem fog fizetni, oszt csak ki kell rúgni :-) Háttérvasat még tán tudnék is rakni alá, meglássuk. Megegyezés kérdése az ár, meg azért pontosabban tudni, hogy mit szeretne operálni. Van pár unatkozó dualxeon, akkor valami diszket/ramot bővítek, oszt kész. Megbír az mindent, csak legyen értelme bekonfigni :-)
Make love not Wor.

#2430 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 17:31

Idézet: Boston Cézárja - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 18:37

azt mondtam, ne legyen túl drága... értelemszerűen van egy minőségi határ ami alá normális ember nem megy.... és ez persze pénzzel is jár

mellesleg, ne csak miattam üljön ott az a valaki, hanem a másik pár ezer ügyfél miatt is

de látom megint megy a magyar mentalitás... pénzt azt kérünk érte de hogy dolgozni is kelljen, azt már nem ....nevetséges, mindehol ez van...

nem a 100 % készenlét kell, hanem hogy ha baj van, akkor legyen valaki aki NAGYON hamar (tehát nem 1 nap múlva) megcsinálja....

mindegy, bocs, hogy kérdeztem téma lezárva

lol
miket nem vársz ennyi pénzért...

T-online -nál ( nem sufnicég ) nem az itt jelenlévőket bántanám mert szerintem ők nem sufnihostingosok és ahogy látom egyedi igényeket is kielégítenek :)

Honlap Plusz  6 000 Ft
  15 900 Ft havi
  87 450 Ft  fél éves
  159 000 Ft éves
+ tréfa

Ezért éjféltől reggel 6 ig két ügyfélszolga várja hívásaidat :) napközben meg kb 20 folyamatosan + hostingos ügyfélszolgák. Ritkán áll bár az utóbbi időben 2x is beborult a rendszer :)

500 MB webtárhely
60 db e-mail cím összesen 6000 MB mailtárhellyel
DNS 1, 2 szolgáltatás
T-Online weblapvarázsló
Online szerkesztőségi rendszer
látogatási statisztikák
garantált működési biztonság
teljes jogosultság a virtuális webszerverhez (Windows 2000 vagy Linux)
CGI scriptek futtatása
PHP vagy ASP scriptek használata
önállóan üzemeltethető virtuális mailszerver rendszergazdai jogokkal
videók, hanganyagok és multimédiás prezentációk (streaming media)
adatbázis használat (MySQL vagy MSSQL)
biztonságos SSL titkosítás
többdomainnévvel is összerendelhető webtárhely
adattükrözés és rendszeres adatmentés
szünetmentes áramellátás
tartalék dízelgenerátor
24 óra/7 nap hálózati monitorozás
szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#2431 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 18:13

Idézet: tigga - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 18:31

T-online -nál ( nem sufnicég ) nem az itt jelenlévőket bántanám mert szerintem ők nem sufnihostingosok és ahogy látom egyedi igényeket is kielégítenek :)

CGI scriptek futtatása
PHP vagy ASP scriptek használata

Erről a T-Online-nál lévő Honlap(+) szolgáltatásról azért annyit érdemes tudni, hogy külön-külön alkönyvtárba kell feltölteni a weblap statikus (html oldalak, képek, stb.) és a dinamikus (php, perl scriptek) részét: a /html alkönyvtárba a statikus dolgok, a /cgi-bin-be a scriptek; a cgi-bin/ könyvtárban lévő scriptre a ... módon lehet hivatkozni. Alapértelmezett oldal a html/index.html, azaz index.php kezdőoldal csak úgy megy, ha index.html-ből redirect van a ...in/index.php-ra. Innentől kezdve a "kész" php-ben írt portal/other rendszerek alapból nem fognak futni, át kell írni elég rendesen, meg egyáltalán szinte minden dinamikus oldalt "T-Onlineosítani" kell, nem lehet egyszerűen T-Online-hoz vagy onnan máshova átvinni dinamikus oldalakat.

Ismerek céget, aki emiatt mondta fel a T-Online-nál a Honlap szolgáltatást, és ment át egy "sufnicéghez".

Szerkesztette: rendszergazda 2006. 05. 31. 18:15 -kor

Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#2432 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 18:36

Idézet: Adi - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 14:46

Ti mit tennétek az adott helyzetben? :) Úgy értem, hogy föl fogom hívni az ügyfelet telefonon (mármint közvetlenül az ügyvezetőt) és udvariasan, de igyekszem rábeszélni, hogy maradjanak. Az általuk kinézett versenytársat természetesen nem akarom ócsárolni, mert ennek híre mehet és úriember ilyet amúgy sem csinál. :) Viszont szeretném az ügyfelet meggyőzni arról, hogy a havidíj nem minden és ha nálunk eddig 0, azaz nulla problémája volt, akkor miért váltana? Annak fényében pláne, hogy a cégnek masszív forgalma (és jópár alkalmazottja) van és a szolgáltatóváltással megspórolt havi pár ezer forint nekik szinte biztosan olyan összeg, hogy meg sem érzik.

Fejlemények? Sikerült megbeszélni ügyféllel a dolgokat, és meggyőzni hogy maradjon?
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#2433 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 19:22

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 17:13

Erről a T-Online-nál lévő Honlap(+) szolgáltatásról azért annyit érdemes tudni, hogy külön-külön alkönyvtárba kell feltölteni a weblap statikus (html oldalak, képek, stb.) és a dinamikus (php, perl scriptek) részét: a /html alkönyvtárba a statikus dolgok, a /cgi-bin-be a scriptek; a cgi-bin/ könyvtárban lévő scriptre a ... módon lehet hivatkozni. Alapértelmezett oldal a html/index.html, azaz index.php kezdőoldal csak úgy megy, ha index.html-ből redirect van a ...in/index.php-ra. Innentől kezdve a "kész" php-ben írt portal/other rendszerek alapból nem fognak futni, át kell írni elég rendesen, meg egyáltalán szinte minden dinamikus oldalt "T-Onlineosítani" kell, nem lehet egyszerűen T-Online-hoz vagy onnan máshova átvinni dinamikus oldalakat.

Ismerek céget, aki emiatt mondta fel a T-Online-nál a Honlap szolgáltatást, és ment át egy "sufnicéghez".

Valóban régen így volt :( Most már elvileg mindenhonnan lefut a php script.

#2434 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 19:25

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 17:36

Fejlemények? Sikerült megbeszélni ügyféllel a dolgokat, és meggyőzni hogy maradjon?

Én drukkolok Adi-nak :) bár az ügyfeleket nehéz ilyenekről meggyőzni. Legtöbben ma kishazánkban annyit látnak az ilyen cégekből , hogy darab darab ez ennyi az annyi. A különbségeket mindenki a saját bőrén tapasztalhatja :D

#2435 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 19:44

Idézet: tigga - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 20:25

Én drukkolok Adi-nak :) bár az ügyfeleket nehéz ilyenekről meggyőzni. Legtöbben ma kishazánkban annyit látnak az ilyen cégekből , hogy darab darab ez ennyi az annyi. A különbségeket mindenki a saját bőrén tapasztalhatja :D

Köszi fiúk/lányok, az érdeklődést is. :)

A helyzet azóta érdekes. :) Ti. próbáltam hívni, de nem vette föl. Ez még nem is fura, mert lehet elfoglaltsága; viszont a rendszergazdájuk azóta írt, hogy megkaphatná-e a mobilszámomat, pár kérdést telefonon szeretne megbeszélni. Őőő. Egyrészt ez előzőleg sem volt titok, másrészt meg hívószámküldéssel szoktam telefonálni, harmadrészt meg a whoisből is látható, a saját doménjeiknél.

Szóval a helyzetet nem egészen értem, de ez túlzottan nem lomboz le. Ti. azóta bejött más munka, ami - hogy a Micsoda nő!-ből idézzek - "piszkosul-szemérmetlenül nagy" :D pénzt fog a remények szerint hozni a konyhára. :)

Azért majd tudósítok, ha van fejlemény.

#2436 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 20:07

Idézet: tigga - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 20:25

Ez sajnos így van. Nem tudom megérteni, hogy cégek, akiknél vásárolni - esetleg kizárólagosan - az on-line shop-ban lehet, és esetenként egyetlen vásárlással megkeresik egy minőségi tárhely szolgáltatás havi díját, éves szinten néhány ezer forintért képesek szolgáltatót váltani.

Úgy gondolom, megvan a helye a piacon az olcsó, évi néhány ezer forintért nagy tárhelyet és sok extrát nyújtó "sufni cégeknek" is, pl. személyes weboldal, saját blog elhelyezésére tökéletes; ha évente párszor áll az oldal néhány órát, nem történik semmi tragédia. Ellenben üzleti, professzionális szolgáltatásokhoz professzionális tárhely szolgáltató kell.

Épp tegnap történt, hogy egy abszolút web-en élő ("Vásárolni csak az ONLINE-SHOP-on keresztül lehet") cég költözött át nemrég olcsó szolgáltatóhoz, és - bár a tárhely szolgáltató weboldala szerint napi adatmentés van - elvesztette a múlt hét péntek 15h-tól tegnap 12h-ig terjedő időszak összes adatát, megrendelését; mint a vendégkönyvükben írják: "Sajnos törölték az adatbázisunkat..."

Valószinüleg csak ezen eset kapcsán elbukott annyi pénzt, amiből egy minőségi szolgáltatást (ahol legalább valóban napi adatmentés van - adatbázisról is!) gond nélkül meg lehetett volna finanszírozni - a presztízsveszteségről nem is beszélve.

Szerencsére azért vannak cégek - egyre többen -, akik nem a legolcsóbb megoldást, hanem a minőséget, a legjobb ár/teljesítmény arányt keresik. Bízom benne, hogy az a cég, akit Adi említett, szintén ezek közé tartozik, és Adi-nak sikerült észérvekkel maradásra bírnia.

#2437 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 22:41

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 21:07

Ez sajnos így van. Nem tudom megérteni, hogy cégek, akiknél vásárolni - esetleg kizárólagosan - az on-line shop-ban lehet, és esetenként egyetlen vásárlással megkeresik egy minőségi tárhely szolgáltatás havi díját, éves szinten néhány ezer forintért képesek szolgáltatót váltani.

A másik ilyen érdekes kérdés az, hogy sok cégnél egyetlen ember telefonköltsége többszöröse egy jóféle tárhelyszolgáltatás havidíjának, mégis azon igyekeznek spórolni. Az emberek - számomra - megdöbbentően hozzá vannak nőve a telefonhoz és képtelenek az e-mailt hatékonyan használni.

Szerencsére azért pozitív ellenpélda is akad: van egy speditőr cég ügyfelünk, egy francia cég hazai leányszervezete. Szállítanak az EU-n belülre és kívülre is, valamint a szomszédos országokban lévő irodákkal is tartják a kapcsolatot. Föltoltam egy Ghostscript+Redport párost az egyik gépükre az irodájukban Windows alá. Rájöttek, hogy ezzel akármilyen programból lehet PDF-be nyomtatni. :) Elkezdték használni és rögtön mindenkinek kellett ilyen; onnét kezdve a legyártott PDF-eket küldözgették fax helyett. Amellett, hogy kényelmesebb, még igen tetemes telefonköltséget is spóroltak vele.

Idézet

Úgy gondolom, megvan a helye a piacon az olcsó, évi néhány ezer forintért nagy tárhelyet és sok extrát nyújtó "sufni cégeknek" is, pl. személyes weboldal, saját blog elhelyezésére tökéletes; ha évente párszor áll az oldal néhány órát, nem történik semmi tragédia. Ellenben üzleti, professzionális szolgáltatásokhoz professzionális tárhely szolgáltató kell.

Persze, csak a magyarnak az ész nélküli spórolás a vérében van. Amit persze valahol meg is értek.

Idézet

Épp tegnap történt, hogy egy abszolút web-en élő ("Vásárolni csak az ONLINE-SHOP-on keresztül lehet") cég költözött át nemrég olcsó szolgáltatóhoz, és - bár a tárhely szolgáltató weboldala szerint napi adatmentés van - elvesztette a múlt hét péntek 15h-tól tegnap 12h-ig terjedő időszak összes adatát, megrendelését; mint a vendégkönyvükben írják: "Sajnos törölték az adatbázisunkat..."

Valószinüleg csak ezen eset kapcsán elbukott annyi pénzt, amiből egy minőségi szolgáltatást (ahol legalább valóban napi adatmentés van - adatbázisról is!) gond nélkül meg lehetett volna finanszírozni - a presztízsveszteségről nem is beszélve.

IJTE? :D

Idézet

Szerencsére azért vannak cégek - egyre többen -, akik nem a legolcsóbb megoldást, hanem a minőséget, a legjobb ár/teljesítmény arányt keresik. Bízom benne, hogy az a cég, akit Adi említett, szintén ezek közé tartozik, és Adi-nak sikerült észérvekkel maradásra bírnia.

Köszi a jókívánságokat, meglátjuk. :)

#2438 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 06:23

Idézet: tigga - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 20:22

Valóban régen így volt :( Most már elvileg mindenhonnan lefut a php script.

Csak nem tonlányos vagy?
Nekem csak rossz tapasztalataim vannak a honlapos szolgáltatásaikkal: kiemelt ügyfélkapcsolati munkatárs egyáltalán nem ért hozzá, elérhetetlen, nem hív vissza. A sima ügyfélszolgálat visszaküld a kiemelt munkatárshoz. Bármi technikai kérés (ami nem alapbeállítás; pl. statisztikához más felhn.jelszó páros rendelése) megoldhatatlan náluk. Domain regisztráció majd 1 hónap volt. Ftp hozzáférés kidob pár perc tétlenkedés után, utána meg 2x annyi idő míg visza lehet kapcsolódni.

Php fut már html-ből is.

#2439 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 10:57

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 5:23

Csak nem tonlányos vagy?
Nekem csak rossz tapasztalataim vannak a honlapos szolgáltatásaikkal: kiemelt ügyfélkapcsolati munkatárs egyáltalán nem ért hozzá, elérhetetlen, nem hív vissza. A sima ügyfélszolgálat visszaküld a kiemelt munkatárshoz. Bármi technikai kérés (ami nem alapbeállítás; pl. statisztikához más felhn.jelszó páros rendelése) megoldhatatlan náluk. Domain regisztráció majd 1 hónap volt. Ftp hozzáférés kidob pár perc tétlenkedés után, utána meg 2x annyi idő míg visza lehet kapcsolódni.

Php fut már html-ből is.

De igen :)
Vállalom  :D
Amúgy amiket mondasz mind igaz de sajnos nem az ügyfélszolgák tehetnek róla.Kb annyi infót árulnak el a rendszerekről amit az ügyfelek is tudnak. Ebből vonják le a következtetést , hogy nem értenek hozzá. Pedig igazából de csak nincs információ ami alapján megoldjuk az ügyfél problémáját  :reklamacio: . Rendes hostingos ügyfélszolgálat akivel tudsz telefonon is kommunikálni nem létezik. Max levélben van valamilyen support.

#2440 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 16:56

Napi találós kérdés: szerintetek ha júzer rendel egy komplett weboldalt, de nem fizeti ki, akkor jogosan igényli-e az akármilyen tárhelyre felrakott jelszót, meg az oldal forrását, avagy menjen a picsába, oszt fizessen, utána jóban leszünk?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.