HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2501 Felhasználó inaktív   janosit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 14. 11:21

Idézet: Lala9 - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 7:05

Akkor te melyiket ajánlod?
Tényleg rengeteg van, magamtól nem szeretnék dönteni, azért is néztem be ebbe a topicba.

Hello!

En az itt aktiv szolgaltatok kozul kettovel alltam/allok kapcsolatban pgyafi-val es Taranovval.
A tobbiekrol nem nyilatkozhatok, de az emlitettek reszerol maximalis rugalmassagot, segitokeszseget tapasztaltam. A szolgaltatasuk pedig megbizhato es az ar is korrekt.

Udv.

#2502 Felhasználó inaktív   darkage 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 15. 00:00

http://www.mediacenter.hu/akcio/

errol mi a velemenyetek?

az aruk megegyezik a mienkkel, akreditalt regisztratorok, es ha jol tudom (javitsatok ki ha tevedek) nem ocskavason szolgaltatnak.

ok is ugyanilyen aron adnak 1gb-ot : http://www.mobicom.hu/ --> oket nem ismerem lehet valami kis sufni tuning gepen csinaljak a 18.000 domain karbantartasat :-)

lehet hogy ezek most az arak?
Virtuális szerverek --: http://www.sasfly.net :--

#2503 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 00:27

Idézet: darkage - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 1:00

errol mi a velemenyetek?

az aruk megegyezik a mienkkel, akreditalt regisztratorok, es ha jol tudom (javitsatok ki ha tevedek) nem ocskavason szolgaltatnak.

ok is ugyanilyen aron adnak 1gb-ot : http://www.mobicom.hu/ --> oket nem ismerem lehet valami kis sufni tuning gepen csinaljak a 18.000 domain karbantartasat :-)

Statikus tárhely mindkettő, ha jól látom. Az ilyet nem nehéz olcsón adni. :) Szerintem ebben semmi hókusz-pókusz nincs, mivel ilyenből (pl. egy Lightyval megtámogatva) több ezernek is az erőforrásigénye röhelyesen alacsony.
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#2504 Felhasználó inaktív   joexf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 08:37

Idézet: darkage - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 23:00

errol mi a velemenyetek?

A www.mobicom.hu oldalán ez a 18000 domain elég nagy parasztvakítás. 1-2e körüli domainjük van mindössze, a többihez csak DNS-t adnak más regisztrátoroknak.

#2505 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 15. 08:41

ÖÖ izé...  :think:  :Đ

Kép
(A szolgáltató kérésére a screenshotot adatvédelmi okokból eltávolítottam - Enolagay)

Hm..... bárhonnan bármit lehet törölni, másolni, akármi..... kicsit sztréndzs :D

Mindez egy ő általuk megadott hivatalos loginnal. - az ftp szerver rossz beállítása.

Természetesen nem bántottam semmit :)

Szerkesztette: Enolagay 2006. 06. 15. 10:30 -kor

#2506 Felhasználó inaktív   joexf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 08:44

Idézet: Kory - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 7:41

ÖÖ izé...  :think:  :Đ

Hm..... bárhonnan bármit lehet törölni, másolni, akármi..... kicsit sztréndzs :D

Mindez egy ő általuk megadott loginnal.

Ennyit a 990.hu -ról, ha a rendszergazda "ennyire" ért hozzá, akkor más is hasonló gáz lehet (backup, tűzfal, hardver, stb...)

#2507 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 15. 08:53

Idézet: joexf - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 9:44

Ennyit a 990.hu -ról, ha a rendszergazda "ennyire" ért hozzá, akkor más is hasonló gáz lehet (backup, tűzfal, hardver, stb...)

<?php
// 990hu adatbazis csatlakozasok
[...]

Kiszerkesztettem, bár úgyis be van idézve, jelszavak nélkül természetesen.

Hm......  :rolleyes: Természetesen a jelszavakat kiikszeltem. Kicsit erős.. Ki üzemelteti ezt? Úgy tudom itt is meg szokott fordulni?

Szerkesztette: Kory 2006. 06. 15. 09:34 -kor

#2508 Felhasználó inaktív   joexf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:08

Idézet: Kory - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 7:53

<?php
// 990hu adatbazis csatlakozasok
define("A_MYSQL_SERVER", "localhost");
define("A_MYSQL_USER", "990hu");
define("A_MYSQL_PASSWORD", "xxxxx");
define("A_MYSQL_DATABASE", "990hu");

// mail adatbazis csatlakozasok
define("MAIL_MYSQL_SERVER", "localhost");
define("MAIL_MYSQL_USER", "xxxxxxx");
define("MAIL_MYSQL_PASSWORD", "xxxxxx");
define("MAIL_MYSQL_DATABASE", "maildb");

// mail adatbazis csatlakozasok
define("FTP_MYSQL_SERVER", "localhost");
define("FTP_MYSQL_USER", "xxxxxx");
define("FTP_MYSQL_PASSWORD", "xxxxxx");
define("FTP_MYSQL_DATABASE", "ftpdb");

// root adatbazis csatlakozasok
define("ROOT_MYSQL_SERVER", "localhost");
define("ROOT_MYSQL_USER", "root");
define("ROOT_MYSQL_PASSWORD", "xxxxxxx");
define("ROOT_MYSQL_DATABASE", "mysql");

[.....]

Hm......  :rolleyes: Természetesen a jelszavakat kiikszeltem. Kicsit erős.. Ki üzemelteti ezt? Úgy tudom itt is meg szokott fordulni?

Az Euromarknet Kft, Petényi Márk (www.mark.hu)

Hát basszus...

#2509 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:16

A 990.hu az egy direkt olcsó szerver, de ez akkor is durva..

Szerkesztette: pgyafi 2006. 06. 15. 09:17 -kor

#2510 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:17

Idézet: joexf - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 10:08

Az Euromarknet Kft, Petényi Márk (www.mark.hu)

Hát basszus...

Aham, akkor jól emlékeztem, hogy itt is meg szokott fordulni.

Gallyra lehetne tenni az egész cumót, mindent. Összes password tárolva, kontaktok, stb. Deface, akármi.

Mindez azért van, mert ha az adott jelszóval (amit ők adtak) egy olyan könyvtárra akarok belépni ftp-vel direktben, ami még nem létezik - nincs létrehozva, akkor root-al visszadob a szerver \ könyvtárába......onnan meg bármit.

#2511 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:25

Idézet: Kory - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 10:17

Aham, akkor jól emlékeztem, hogy itt is meg szokott fordulni.

Gallyra lehetne tenni az egész cumót, mindent. Összes password tárolva, kontaktok, stb. Deface, akármi.

Mindez azért van, mert ha az adott jelszóval (amit ők adtak) egy olyan könyvtárra akarok belépni ftp-vel direktben, ami még nem létezik - nincs létrehozva, akkor root-al visszadob a szerver \ könyvtárába......onnan meg bármit.

No, azért ne szálljunk el ennyire már, ha lehet! A kolléga szakmai tudásáról nem kívánok véleményt nyilvánítani, úriember nem becsméreli a versenytársakat, hanem igyekszik jobb lenni náluk. :)

Ellenben! Kötve hiszem, hogy neked a szerződésed megengedné azt, hogy a szolgáltató ilyen szintű zárt dolgait egy nyilvános fórumon publikáld. Ne lepődj meg, ha egy ilyen után majd a későbbiekben egy pert kapsz a nyakadba :D - én szóltam előre.

#2512 Felhasználó inaktív   joexf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:33

Idézet: Adi - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 8:25

No, azért ne szálljunk el ennyire már, ha lehet! A kolléga szakmai tudásáról nem kívánok véleményt nyilvánítani, úriember nem becsméreli a versenytársakat, hanem igyekszik jobb lenni náluk. :)

Ellenben! Kötve hiszem, hogy neked a szerződésed megengedné azt, hogy a szolgáltató ilyen szintű zárt dolgait egy nyilvános fórumon publikáld. Ne lepődj meg, ha egy ilyen után majd a későbbiekben egy pert kapsz a nyakadba :D - én szóltam előre.

Nincs miért perelni, kicsillagozta a jelszavakat. Az pedig elég közérdekű infó, hogy a 990.hu szolgáltatása olyan mint egy szita, csak a felhasználók jóindulatán múlik, hogy  a PhpMyAdminon nem gyalulja le valaki az összes adatbázist.

A 990.hu -t lehetne inkább beperelni (sőt feljelenteni) hanyag adatkezelésért, hiszen itt bármely felhasználó elviekben zárt adataihoz könnyűszerrel hozzáférhet a szerver egy másik felhasználója, és így visszaélhet vele.

#2513 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:33

Idézet: Adi - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 10:25

1. én jogkövetően jártam el, és semmilyen kárt nem okoztam, az Ő ÁLTALUK megadott jelszóval beléptem az FTP szerverre.

2. mit publikáltam? egy szövegfájlt jelszavak nélkül?

3. felhívtam a figyelmet a hiányoságokra

Szerkesztette: Kory 2006. 06. 15. 09:33 -kor

#2514 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:45

Idézet: Kory - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 10:33

1. én jogkövetően jártam el, és semmilyen kárt nem okoztam, az Ő ÁLTALUK megadott jelszóval beléptem az FTP szerverre.

2. mit publikáltam? egy szövegfájlt jelszavak nélkül?

3. felhívtam a figyelmet a hiányoságokra

Neked is és joexf-nek is: nem állítottam, hogy biztosan megszegtetek valamilyen szabályt, szerződést, de jó eséllyel lehetségesnek tartom. Mindenesetre azt ne nekem bizonygassátok, hogy jogkövető volt a viselkedésetek, hanem majd a szolgáltató ügyvédjének, ha esetleg megkeres. :) Jóindulatú figyelmeztetésnek szántam.

#2515 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:52

Idézet: Adi - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 10:45

Neked is és joexf-nek is: nem állítottam, hogy biztosan megszegtetek valamilyen szabályt, szerződést, de jó eséllyel lehetségesnek tartom. Mindenesetre azt ne nekem bizonygassátok, hogy jogkövető volt a viselkedésetek, hanem majd a szolgáltató ügyvédjének, ha esetleg megkeres. :) Jóindulatú figyelmeztetésnek szántam.

Várj, lehet hogy a szerződésben bennt van hogy mindenki láthat mindent.  :)
Ez ilyen közösségi portál :D

Szerkesztette: Kory 2006. 06. 15. 09:52 -kor

#2516 Felhasználó inaktív   mark.hu 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 15. 09:52

Valóban igaz, volt egy ilyen hiba. Kezdjük azzal, hogy mi is történt, hogy esetleg mások is tanulhassanak belőle. Arról van szó, hogy ha PureFTPd egy olyan felhasználót hoz létre, akinek nincs könyvtára, akkor kidobja a root-ba, és nálunk valamiért nem jött létre a felhasználó könyvtára. A fene se gondolta, hogy a biztonságosnak mondott PureFTPd ilyen szar, ráadásul azért eléggé egyedi, speciális esetről van szó. Most szépen csináltunk egy scriptet mielőtt létrehozzuk a usert és leellenőrízzük a könyvtárat.
Ami a 990-ért felelős rendszergazdát érinti. Elég sok szervert üzemeltet. Köztük nagy állami szervereket és szívesen sorolnám, hogy miket, de  a szerződések miatt nem tehetem. Alapvetően ezek a gépek stabilan és biztonságosan működnek. Természetesen hibák előfordulhatnak, mert  az emberi természet olyan, hogy hibázik (és ahogy látjuk a példából a gépek is). Azt gondolom, hogy kb. 2 perc után, hogy tudomást szereztünk a hibáról ki is javítottuk. Ha kedves ügyfél nem a fórumra írja, akkor természetesen ezt senki nem is veszi észre, hiszen ő volt a szerveren az egyetlen ilyen ügyfél. Ha legközelebb valamelyik ügyfelünk hibával találkozik, akkor azért jobban örülnék, ha az ügyfélszolgálatnak szólna.

Ami pedig a 990.hu, mint céget illeti. Napokon belül szinte semmi köze nem lesz az Euromarknethez, mert egy új céget csinálunk, új ügyvezetővel, de természetesen a háttérben (elsősorban a marketing miatt) ott leszek. Az új cég pontosan az ügyfelek megfelelően nagy száma és a stabil működés következménye. :)

#2517 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:55

:up:  :respect:

#2518 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 10:07

Idézet: Adi - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 8:25

Mostanság nagyon divatos a perrel való fenyegetőzés, engem átlagban hetente kétszer figyelmeztetnek rá, hogy nem 100 ezer forintra fognak perelni, hanem életem végéig fizetek majd :)
Persze nem kell megijedni, nem a szolgáltatás a rossz, hanem a tisztelt cégvezetők nem értik, hogy a sunrise-os .eu domain elbírálást a PWC, a világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló cége végzi, nem én. Ők pedig 2007. május 1-ét adták meg a végső befejezési határidőnek, szóval addig lehet várakozni nyugodtan.
Mindezt csak azért írtam le, hogy a perektől sem kell azért megijedni, ha verőembereket küldenének, én jobban félnék :)

#2519 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 10:12

Idézet: Kory - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 10:52

Várj, lehet hogy a szerződésben bennt van hogy mindenki láthat mindent.  :)
Ez ilyen közösségi portál :D

:D

#2520 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 10:20

Idézet: mark.hu - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 10:52

Valóban igaz, volt egy ilyen hiba. Kezdjük azzal, hogy mi is történt, hogy esetleg mások is tanulhassanak belőle. Arról van szó, hogy ha PureFTPd egy olyan felhasználót hoz létre, akinek nincs könyvtára, akkor kidobja a root-ba, és nálunk valamiért nem jött létre a felhasználó könyvtára. A fene se gondolta, hogy a biztonságosnak mondott PureFTPd ilyen szar, ráadásul azért eléggé egyedi, speciális esetről van szó.

Ez fura, mert a statikus site-okhoz használunk mi is Pure-FTPD-t, de még soha nem volt vele ilyen gond. :eek:

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó