HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows VS. Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows VS. Linux

#101 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 14. 00:55

Idézet: andrej - Dátum: 2004. április 14, szerda - 1:52

SUN Solaris9 van x86-os architektúúúrára. Az eléggé unix. Try it. Szép és grafikus, igaz hogy a HCL-t nem árt kéccer megnézni, mert dzsunkával nemmegy, jahhh és még top-dzsunkával is csak nagyritkán.

Solaris 8 uniprocessor x86-on latvanyosan lassuuuu, es nem csak nekem tunt igy. Solaris9/IA32 mar jobbabb?

#102 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 01:01

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. április 14, szerda - 2:00

Solaris 8 uniprocessor x86-on latvanyosan lassuuuu, es nem csak nekem tunt igy. Solaris9/IA32 mar jobbabb?

Havernál láttam hogy kipróbálja. CDE-t néztem énis, nem tűnt lassúnak, de a konfigra nem emlékszem. Kb 1 éve volt ez.

#103 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 08:50

Andrej:
Dzsunka =  ???
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#104 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 09:03

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 14, szerda - 9:55

Dzsunka =  ???

Nézd meg a HCL-t...  aztán rájössz.

#105 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 09:06

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 14, szerda - 7:55

Andrej:
Dzsunka =  ???

Most mit nem tudsz? A dzsunka honkongi vitorláshajó.. a számítástechnikában pedig a gagyi névtelen cuccokat jelöli.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#106 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 09:18

A HCL pedig hardver kompatibilitási lista.
Azaz hardware compatible list

...vagy Unix-Haters Handbook?
mert csak angolt találtam.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#107 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 09:37

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 14, szerda - 10:23

A HCL pedig hardver kompatibilitási lista.
Azaz hardware compatible list

Jó.  Akkor hol is a probléma?

#108 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 09:40

Mostmár sehol. ;)  ;)

paranormal.hu

#109 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 10:16

Kezdj el az alap UNIX parancsokkal ismerkedni, meglátod, hogy egy idő után kedvelni fogod.
"Légy szerény mint én..."

#110 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 14. 12:43

Idézet: zoli62 - Dátum: 2004. április 14, szerda - 11:21

Kezdj el az alap UNIX parancsokkal ismerkedni, meglátod, hogy egy idő után kedvelni fogod.

Kezicsókolom, chmodhoz van szerencsém? Kép ;)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#111 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 13:17

BeOS-t próbáltad már? ahoz képest a linux semmi :)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#112 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 14:10

Idézet: charlie - Dátum: 2004. április 14, szerda - 14:22

BeOS-t próbáltad már? ahoz képest a linux semmi :)

Az meg kevesbe fut xar hw-n, az ujabb cuccokhoz driver sincs (amugy nekem is tetszett anno)..

Idézet

andrej irta:
Havernál láttam hogy kipróbálja. CDE-t néztem énis, nem tűnt lassúnak, de a konfigra nem emlékszem. Kb 1 éve volt ez.

En nem csak lattam, hanem hasznalgattam is:) Pl. telepitesnel az ido kb. egyharmadaban latvanyosan nem csinal semmit (se lemezmuvelet, se prociterheltseg, semmi nincs). Ha mar elindult, akkor tenyleg nem _annyira_ lassu. A CDE meg undorito, az OpenWindow-val egyutt:)

#113 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 15:38

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. április 14, szerda - 15:15

Az meg kevesbe fut xar hw-n, az ujabb cuccokhoz driver sincs (amugy nekem is tetszett anno)..

En nem csak lattam, hanem hasznalgattam is:) Pl. telepitesnel az ido kb. egyharmadaban latvanyosan nem csinal semmit (se lemezmuvelet, se prociterheltseg, semmi nincs). Ha mar elindult, akkor tenyleg nem _annyira_ lassu. A CDE meg undorito, az OpenWindow-val egyutt:)

azért nem kell még eltemetni :)
próbáltad már a BeOS HE?
(link: ftp://ftp.beos.hu/be...jects/install/)
nameg ottvan a zeta is, bár még eléggé gyermeteg. de azért muxik. drivereket is irnak, csak néha nehéz elővadászni, pl. az én mach64-emhez is sikerült szereznem, pedig mindenhol csak a nemtámogatott hardverekhez tették.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#114 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 17:17

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 14, szerda - 0:32

Miért nem hagyod?  ;)

Ha már hülyeségeket irkálok, legalább olvasható legyen.
Tudom, az én hibám, de szégyellek hibákat hagyni magam után.

#115 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 18:30

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 14, szerda - 13:48

Kezicsókolom, chmodhoz van szerencsém?

A "make" parancs speckó formája (a valóságban hasonló):

- make love

válasz (hibaüzenet):

- no rules to make love

:)

Topicnyitónak:

UNIX nemcsakhogy x86 architektúrára nincs (ha jól tom), hanem nyilván a PC-s hardvereknek megfelelő driverek sincsenek hozzá általában (ha meginn jól tom)... A linux a legegyszerűbb választás, ha PC-n akarsz UNIX-ot tanulni...
Végülis natív UNIX-ra nincs szükség otthon, mert van olyan shell linuxban is (pl. ksh), ami UNIX-os, de otthoni userek soxor nem írogatnak shell szkript-et.
A UNIX ereje olyasvalami, amit nem lehet 1 pillanat alatt megérteni.
Bocsi, próbáltam pártatlanul fogalmazni, de már látom, nem sikerül... Mindkét rendszernek megvannak a maga hiányosságai is.
Beülsz 1 másik kocsiba, valószínűleg hasonló stílusban fogod vezetni. Persze számít az érzés is...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#116 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 19:08

Azonban egyvalamit nem értek. Amikor először láttam a Linuxot, (persze másnál), szimpatikus volt. Alul startmenü, desktop, kellemes külalak. Ugyanezt raktam fel én is, de még csak meg sem közelííti azt a külalakot, amit feltelepítve láttam a másik gépen. Nekem hol parancssoros formában indul el, hol pedig konzol ablakokban. A dokumentációkban pedig nem láttam a desktop+startmenü formátum előállításának leírását. Tudja valaki, hogyan kell átalakítani a munkaterületet egy kicsit barátságosabbá?

(a help, joe meg a többi egyszsrű dolgokat már vágom... csak nem tudom hogy is kellene a felületet átalakítani. Vagy ha úgy tetszik a style-t)

paranormal.hu

#117 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 19:42

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 14, szerda - 20:13

Azonban egyvalamit nem értek. Amikor először láttam a Linuxot, (persze másnál), szimpatikus volt. Alul startmenü, desktop, kellemes külalak. Ugyanezt raktam fel én is, de még csak meg sem közelííti azt a külalakot, amit feltelepítve láttam a másik gépen. Nekem hol parancssoros formában indul el, hol pedig konzol ablakokban. A dokumentációkban pedig nem láttam a desktop+startmenü formátum előállításának leírását. Tudja valaki, hogyan kell átalakítani a munkaterületet egy kicsit barátságosabbá?

(a help, joe meg a többi egyszsrű dolgokat már vágom... csak nem tudom hogy is kellene a felületet átalakítani. Vagy ha úgy tetszik a style-t)

Minden linux más. A linux konkrétan _csak_ a kernelt jelenti, mindenmást úgy lapátolnak össze hozzá. Ezértz vannak disztribúciók. Ablakkezelőből és felületből is egy csomót közül lehet választani, attól függően, hogy neked melyik a szimpibb. Arra is felhivom a figyelmed, hogy a grafikus felület is konzolnak számít, grafikus konzolnak. Az, hogy hogyan indul, pedig beállítás függő. Egyébként a normál "dosparancssort" azaz a konzolt is simán tudod pl 1024x768-ba allitani, ha a framebuffered tamogatja a kernel.

#118 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 19:46

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 14, szerda - 18:13

leírását. Tudja valaki, hogyan kell átalakítani a munkaterületet egy kicsit barátságosabbá?

Ha számít a külalak és nem akarsz sokat vesződni a beállításokkal akkor rakjál fel UHU-Linuxot. Szerintem igényesen ki van dolgozva a grafikus felülete már "gyárilag".

#119 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 14. 20:09

"Ha számít a külalak és nem akarsz sokat vesződni a beállításokkal akkor rakjál fel UHU-Linuxot. Szerintem igényesen ki van dolgozva a grafikus felülete már "gyárilag".

Ki fogom próbálni...csak szerezzek még valahonnan...

paranormal.hu

#120 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 20:25

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 14, szerda - 19:14

"Ha számít a külalak és nem akarsz sokat vesződni a beállításokkal akkor rakjál fel UHU-Linuxot. Szerintem igényesen ki van dolgozva a grafikus felülete már "gyárilag".

Ki fogom próbálni...csak szerezzek még valahonnan...

szerezz pl innen: UHU
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.