HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozi/sztereó erősítő, hangfalak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozi/sztereó erősítő, hangfalak segítsetek választani Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 06. 13:30

Idézet: topeti - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 22:53

Ajajaj, 2-3 honapja még 140-et mondtál :(

Ez saját magamnak jött, az én termékemre nem került rá a teljes kiskeri haszonkulcs. Amúgy nemtudom maga a bolt mennyiért szerzi be, még tippelni sem merek.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#42 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 14:37

Idézet: topeti - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 0:06

Bécsi ócsó boltot tudsz?

Ehun van egy :lollypop:

Jaj, most látom, hogy számteches. bocs

Szerkesztette: Miki2 2004. 05. 06. 14:39 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#43 Felhasználó inaktív   Tank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 16:59

Bécsi ócsó bolt 1 - van használt cuccuk is
Bécsi bolt 2, nemtom ócsó-e, mert a Mariahilferen van... ehh de próba cseresznye - itt a Bevorzugte Produkte (fent közép)-ra kattints. Baloldalon kiad egy listát, ami azért jó, mert ár szerint van kategorizálva. :)

beírtam a gugliba, hogy "Hifi Wien" és kiadott néhány dolgot.. :)
Sok sikert topeti!
:)
Annyit tok, hogy a a Mariahilferes boltban a NAD C-162, sötétszürkében € 640 (166.400 Ft 260-as árfolyamon), itthon a NEtDepon ugyanez 132.900 Ft...
strc prst skrc krk

#44 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 22:01

Idézet: Tank - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 17:59

Sok sikert topeti!
:)

Köszi Tank!
Itt pl. 115.000 Ft-ba kerül a STYLE Jm-Lab 707S (260 Ft-al számolva euróját)

Hogy szakadjanak meg a részeg középiskolások, itt kornyikálnak nem messze, aludni se birok.
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#45 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 12:43

Na szétnéztem ujfent a weboldalon...
Ugye a 707S 115.000 Ft-ba kerül + az állvány,ami együtt kb. 145.000 Ft.
És most jön a nagy poén... a fent említett boltban a 716S  CSAK 156.000 Ft-ba kerül (260 Ft-os euróval) ha itt veszed meg!!!
Persze ha Magyarországon veszed meg, mondjuk itt, akkor bizony 230.000 Ft-ot kell érte leszurkolni!
Simán nyersz 70.000 Ft-ot még ha ki is mész érte 10.000 Ft-os benzint számolva... 90% a valószínűsége, hogy nem itthon fogok vásárolni hangfalat.

Egy kérés azoknak akik értenek németül. Valaki nézze meg legyen szives, hogy a
http://geizhals.at/ weboldalhoz tartozó boltnak mi a pontos címe (utca, házszám),
mert lehet hogy a héten egyik ismerősöm megy ki Bécsbe és akkor meg is tudná nézni nekem ezeket a dógokat.

Szerkesztette: topeti 2004. 05. 12. 12:52 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#46 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 13:53

topeti:

Ha jól értem, ez egy gyüjtő oldal, ami belinkel különböző cégek legkedvezőbb ajánlatait. Namost nézegettem nézegettem, valami eszement lassan jönnek az oldalak, szóval egy részük ausztriai online boltot ad meg, azaz ott rendelni lehet, kérdés, vállalnak-e magyarországi szállítást (szerintem sajna..nem), illetve egy üzletnek van címe, mégpedig ahol a 706-ost nézted, az pedig:

Shopadresse
Digitrend Handelsges.m.b.H.

Rilkeplatz 3
1040 Wien

Im Shop nur Barzahlung - azaz csak készpénzfizetést fogadnak el

Remélem valamennyit segítettem...:)
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#47 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 16:23

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 14:53

topeti:

Ha jól értem, ez egy gyüjtő oldal, ami belinkel különböző cégek legkedvezőbb ajánlatait. Namost nézegettem nézegettem, valami eszement lassan jönnek az oldalak, szóval egy részük ausztriai online boltot ad meg, azaz ott rendelni lehet, kérdés, vállalnak-e magyarországi szállítást (szerintem sajna..nem), illetve egy üzletnek van címe, mégpedig ahol a 706-ost nézted, az pedig:

Shopadresse         
Digitrend Handelsges.m.b.H.

Rilkeplatz 3
1040 Wien

Im Shop nur Barzahlung - azaz csak készpénzfizetést fogadnak el

Remélem valamennyit segítettem...:)

Akkor ez olyan lehet, mint nálunk a depo.hu
Viszont volt 3 bolt is ahol 156ezerért árulták ezt a hangfalat (mondjuk én 716-ost irtam nem 706-ost :p de köszönöm), bár a cím rajtam így nem sokat segít :) márminthogy nem tudom hol van a bót, remélem, hogy a Mária HILFE strassze környékén lesz :D

Digitrend Handelsges.m.b.H.  (gondolom ez a bót neve; leforditanád magyarra?)
Rilkeplatz 3 (utca, házszám)
1040 Wien (ir.szám, város)

Egyébként készpénzzel fogom megvenni, ha majd egyszer sort kerítek rá (nem fogok átutalgatni).

Amugy ez minek lehet a címe? Internet szolgáltatóé, hifi bolté?
Preisvergleich Internet Services AG
Obere Donaustraße 63/2
A-1020 Wien

köszi a segítséget.

Szerkesztette: topeti 2004. 05. 12. 16:28 -kor

#48 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 16:45

Idézet: topeti - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 17:23

Digitrend Handelsges.m.b.H.  (gondolom ez a bót neve; leforditanád magyarra?)

Digitrend üzlet :)

Idézet

Amugy ez minek lehet a címe? Internet szolgáltatóé, hifi bolté?
Preisvergleich Internet Services AG
Obere Donaustraße 63/2
A-1020 Wien

Ár-összehasonlító internet szolgáltatás Rt.

Szal ez csak a netes cég központja

Üdv!

#49 Felhasználó inaktív   totoka2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 16. 20:11

egy picit eltértünk a témától , de lagalább nem csúszott le a topic  :cool:

mostanában láttam a hificity-n (és párhuzamosan az aproneten is) egy HK-3350 erősítőt 42k-ért > vélemények róla ?!

(teljesítményben nem nagy durranás , de sz.tem elég az a 30-50W amit tud .... egy  megfelelően érzékenyhangfallal)

#50 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 22:22

Bocsi totoka2 hogy a te témádat szemeltem ki áldozatnak, de talán ide illik a legjobban...

Nem tudom ki olvasta közületek a HiFi Piacot, de volt benne egy levél, amin megakadt a szemem. Idézek belöle, hogy értsétek min értetlenkedtem.
/ Házigazdiknak - ha ezt tilos beidéznem, akkor lécci az oda nem való részeket töröljétek ki! /

"A segítségüket szeretném kérni... Sikerült a hazai árak 70%-áért a következő láncot összevásárolni:
NAD S500 CD játszó,  Audio Analogue Bellini erősítő, Donizetti monoblokkok, JM Lab 816S hangfal, Straight Wire Rhapsody hangkábel.
Valahányszo (összekötő)kábelt cserélek az erősítő és a monoblokkok között, a hangkép jelentősen módosul.
Legkiegyensúlyozottabbnak a Van den Hul: The Combination Hybrid kábele bizonyult.
A lényegesen nagyobb problémát azonban nem a kábelek, hanem a hangsugárzóim okozták. Az alapos bejáratás ellenére
is csapnivalóan szültak. Az én JM Lab 816S hangfalam keveset mutatott basszusból és dinamikából, de a magasaitól sem ájultam el.
A fő gondom azonban a térleképzéssel volt. A gyenge szereplés okát nem tudom, talán a szobám akusztikája (mérete 4,8x4x2,65m) okozta.
Ugyanakkor más hangfalak, még egy Tannoy Mx3 is sokkal és sokáig hallgathatóbbnak bizonyult. Fájdalom, de a hangfalaimat eladtam.
Önök mit ajánlanának? Az ízlésem az erőteljes basszus, gyors, dinamikus megszólalás, transzparens, részletező hanggal.
Számomra nagyon fontos a kíváló térábrázolás, különösen a mélységi tagozódás megléte. Zeleileg főleg jazzt és klasszikust hallgatok,
de kedvenceim közé tartozik pl. Joni Mitchell, Tom Waits és a U2. Az új hangfalakra max. 400.000 Ft-ot szánok. Segítségüket előre is köszönöm!"

Szóval az a hihetetlen az egészben, hogy a Jm-Lab hangfalnak alig volt mélye, de egy kisebbnek pedig jóval több. Nekem ez sehogy sem fér a fejembe :(
Hogyan lehetséges ez? Pedig az erősítő ,és a kábelek rendben vannak. Mi lehet a bibi a dologban?! Van tippetek?

#51 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 06:18

Idézet: topeti - Dátum: 2004. máj. 23, vasárnap - 23:22

Bocsi totoka2 hogy a te témádat szemeltem ki áldozatnak, de talán ide illik a legjobban...

Nem tudom ki olvasta közületek a HiFi Piacot, de volt benne egy levél, amin megakadt a szemem. Idézek belöle, hogy értsétek min értetlenkedtem.
/ Házigazdiknak - ha ezt tilos beidéznem, akkor lécci az oda nem való részeket töröljétek ki! /

"A segítségüket szeretném kérni... Sikerült a hazai árak 70%-áért a következő láncot összevásárolni:
NAD S500 CD játszó,  Audio Analogue Bellini erősítő, Donizetti monoblokkok, JM Lab 816S hangfal, Straight Wire Rhapsody hangkábel.
Valahányszo (összekötő)kábelt cserélek az erősítő és a monoblokkok között, a hangkép jelentősen módosul.
Legkiegyensúlyozottabbnak a Van den Hul: The Combination Hybrid kábele bizonyult.
A lényegesen nagyobb problémát azonban nem a kábelek, hanem a hangsugárzóim okozták. Az alapos bejáratás ellenére
is csapnivalóan szültak. Az én JM Lab 816S hangfalam keveset mutatott basszusból és dinamikából, de a magasaitól sem ájultam el.
A fő gondom azonban a térleképzéssel volt. A gyenge szereplés okát nem tudom, talán a szobám akusztikája (mérete 4,8x4x2,65m) okozta.
Ugyanakkor más hangfalak, még egy Tannoy Mx3 is sokkal és sokáig hallgathatóbbnak bizonyult. Fájdalom, de a hangfalaimat eladtam.
Önök mit ajánlanának? Az ízlésem az erőteljes basszus, gyors, dinamikus megszólalás, transzparens, részletező hanggal.
Számomra nagyon fontos a kíváló térábrázolás, különösen a mélységi tagozódás megléte. Zeleileg főleg jazzt és klasszikust hallgatok,
de kedvenceim közé tartozik pl. Joni Mitchell, Tom Waits és a U2. Az új hangfalakra max. 400.000 Ft-ot szánok. Segítségüket előre is köszönöm!"

Szóval az a hihetetlen az egészben, hogy a Jm-Lab hangfalnak alig volt mélye, de egy kisebbnek pedig jóval több. Nekem ez sehogy sem fér a fejembe :(
Hogyan lehetséges ez? Pedig az erősítő ,és a kábelek rendben vannak. Mi lehet a bibi a dologban?! Van tippetek?

Tipikus példája annak, hogyan nem szabad venni cuccot. Garantálom, hogy sehol nem hallgatta meg így egyben. A Donizetti végfok nem egy amperbajnok. A JmLab viszont igényelné. A Rapsodi kábel, sem az elsöprő basszusáról híres. És ha mindezekre rápakoljuk, hogy esetleg nem jól helyezte el ezeket a böszme dobozokat, akkor el tudom képzelni, hogy ilyen a hangja. Ráadásul, ha újak voltak a dobozok, akkor ezeknek kb. 300-350 üzemóra (szobahangerő!!) kell a bejáródásához...

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#52 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 06:57

"350 óra kell a bejáratáshoz"

Na akkor még az enyémek sincsenek bejáratva. :)
Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:
http://www.bulimania.hu

#53 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 24. 07:09

.......

Alapfogalom : Hi-Fi (Oldal 1 2 3 )
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#54 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 09:25

Pl az elhelyezés is belezavarhat, nekem sikerült már két böszme reflex állódobozt úgy elrakni hogy gyakorlatilag nulla basszus jött ki a hallgatási pozicióban (a szoba más pontján persze meg lehetett hülyülni tőle), és most a 2 picurka állványos meg sikeresen olyan pozicióban van, hogy méretüket szinte meghazudtoló módon jön belőlük a mély. A hallgatási pozicióban. :) (a szoba ugyanaz)

Másfelől a levél fura, mert ha ennyi pénze volt ilyen cuccokra, akkor talán értenie is illene vmennyire a témához... :confused:

#55 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 09:34

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 10:25

Másfelől a levél fura, mert ha ennyi pénze volt ilyen cuccokra, akkor talán értenie is illene vmennyire a témához... :confused:

Aki ennyi lóvét áldoz hifire és kábelcserékkel tölti a szabadidejét, az feltételezhetően ért is valamennyire a témához (vagy legalább is van tapasztalata). Egyszerűen arról lehet szó, hogy félreérhető a levélíró által reklamált basszushiány mértéke. Vagy nem komázza a végerősítője a konkrét hangfalat (impedanciamenet, induktív visszapofázás stb.).
Egyszóval, itt egy magasabb szintű elvárással lehet dolgunk: ha valaki panaszkodik a vadiúj BMW-jére, hogy ráz, az még nem ad okot a trabantosoknak az örülésre  :strong:

Szerkesztette: Miki2 2004. 05. 24. 09:38 -kor

#56 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 24. 09:42

......

Idézet

"Az okos embernek esze van, a hülyének pedig pénze!"

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#57 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 11:10

:respect:  :respect:

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#58 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 14:51

Pl az elhelyezés is belezavarhat, nekem sikerült már két böszme reflex állódobozt úgy elrakni hogy gyakorlatilag nulla basszus jött ki a hallgatási pozicióban (a szoba más pontján persze meg lehetett hülyülni tőle), és most a 2 picurka állványos meg sikeresen olyan pozicióban van, hogy méretüket szinte meghazudtoló módon jön belőlük a mély. A hallgatási pozicióban. :) (a szoba ugyanaz)

Segítenél, hogyan kell "tökéletes" pozícióba lehelyezni két "testvér" hangfalat?
Ha igen játszunk egy kicsit a gondolattal. "A" legyen állványos előre reflexes, "B" legyen álló előre reflexes. Minkettejük szélessége és magassága és mélysége ugyanaz.
Számosítsuk is a dolgokat: 25cm széles, 35cm mély, 95cm magas.
Érdekelne, hogy egy 5 méter hosszú, 3 méter széles (és 2.6 méteres magas) szobába pontosan milyen messze kell az oldalfaltól elhúzni a hangfalakat, a hangfal "feneke" mögötti távolság a falig mekkora, valamint hány fokos szögben kell a hallgatási pozíció felé elfordítani. (Pont ránézzen a hallgatóra, vagy mereven bámuljon előre a szembefalra... Remélem értitek mit kérdezek :) )

A Hi-Fi alapfogalomba pedig ez nincsen leírva (csak valami utalás, hogy 20 fokoshoz képest a és 40 fokos elforditása ront a hangképen).
És sajnos sehol nem találtam olyan leírást, ami ezt megmondaná, hogy konkrétan 50 cm a hátfaltól és 30 az oldalfaltól, és 20 fokkal forgassam a hallgató felé.

Várom a válaszotokat :D

üdv, topeti

#59 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 15:13

Idézet: topeti - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 15:51

Segítenél, hogyan kell "tökéletes" pozícióba lehelyezni két "testvér" hangfalat?

Erre nincs egyértelmű szabály, bár a hangfalgyártók többsége megad tól-ig számokat.
Én például az álló hangfalaimat (tapasztalat útján) 50 cm-re húztam el a hátsó és az oldalsó falaktól. Ja, és alájuk toltam egy-egy 10 cm vastag gránit tömböt. Most alacsony hangerőn tökéletes, közepes hangerőn nyomja a basszust mint az állat, egy bizonyos szint felett már túlteng a basszus (ahogy szokták mondani, rátelepszik a középtartományra).
A Dali kifejezetten felhívja a felhasználók figyelmét, hogy a hangfalak párhuzamosan "nézzenek" az oldalfallal, vagyis nem szabad befelé fordítani őket (megerősíthetem, hogy így sokkal jobb a sztereó kép). Egyébként 4-5 cm-es módosítással is jelentős mértékben változhat a hangzás.

#60 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 15:22

Idézet: topeti - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 15:51

Így van, nincs tökéletes recept, csak a próbálgatás. Tologatni kell, rakosgatni, és egyszer lesz egy olyan pont, ahol a legjobb. Közvetlenül az előtt, hogy a családtagok beutalnának fehér köpenyes nénikhez.
Talán ökölszabályok vannak, nem 100%, de a LameX féle hifi fórumban van esetleg 1-2 cikk erről, most nem olvasom át...Mindazonáltal nálam semmi ilyen ne jött be: ezek a jpw dögök semmit se úgy csinálnak ahogy az a nagykönyvben meg van írva: a basszus nem lett kevesebb attól hogy 30 helyett 60 centire tettem a hátfaltól, és miután jól felöntöttem homokkal az állványt, amin ülnek, hát attól is csak nőtt a mélye, pedig mindenki az ellenkezőjét jósolta :) :)
Vannak hangfalak, melyek kissé sajátosan értelmezik a fizikát  ;)

Szerkesztette: n.drews 2004. 05. 24. 15:23 -kor

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó