HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozi/sztereó erősítő, hangfalak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozi/sztereó erősítő, hangfalak segítsetek választani Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 23. 20:24

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. április 23, péntek - 21:12

Egy baj azért mégiscsak van vele
Szaporodtak a gombok.
Power, volume és input selector gombon kívül nincs helye másnak egy hifi erősítőn

Igazad van, de azért ott a Direct gomb a hangerőszabályzó mellett, amivel a többi tekerentyű kiiktatható. Még sose volt a gomb kikapcsolt állapotban (azaz kikötött szabályzókkal használom, tényleg halál fölösleges...)  :)
Ja és a túlszélen a Tape Monitor gomb van. Sehol egy jó kis lúdnesszzz :)
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#22 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 20:40

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. április 23, péntek - 19:24

Igazad van, de azért ott a Direct gomb a hangerőszabályzó mellett, amivel a többi tekerentyű kiiktatható. Még sose volt a gomb kikapcsolt állapotban (azaz kikötött szabályzókkal használom, tényleg halál fölösleges...)  :)
Ja és a túlszélen a Tape Monitor gomb van. Sehol egy jó kis lúdnesszzz :)

OK, hogy nem használod a hangszínszabályzó gombokat, vagy benyomod a Direct gombot, mégis feleslegesen meghosszabbodik a jelút a potméterekig és a kapcsolóig, vagyis elhanyagolható mértékben, de az is hangminőség-rontó tényező.
Tessék kikötni :pokeas:  :)
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#23 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 21:03

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. április 23, péntek - 21:40

OK, hogy nem használod a hangszínszabályzó gombokat, vagy benyomod a Direct gombot, mégis feleslegesen meghosszabbodik a jelút a potméterekig és a kapcsolóig, vagyis elhanyagolható mértékben, de az is hangminőség-rontó tényező.
Tessék kikötni   :pokeas:  :)

Óóó, van itt még sok hangminőségrontó tényező...pl. budget kategóriás jpw hangszórók, ultra budget kategóriás technics cd lejátszó... :p
Amint ezeket megoldottam, kikötöm, ok? :D
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#24 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 21:46

Totoka2: nekem egy Yamaha RX-V392 erősítőm van. ez valami régi, belépő házimozi cucc, dolby prologicon kívül semmit se tud :)
de van rádió(nem RDS), távirányító, és elalváskapcsoló.

nem hasonlítgattam minőségben semmihez, mert B&W hangfalakkal vettem valakitől, hangfal volt a lényeg, és neki volt ez az eladó erősítője is, nekem ez volt a max ami belefért, azzal a jelszóval, hogy majd ha lesz pénz jobbra, akkor lecserélem. (kb 20-25K körüli pénzért kaptam meg)

régi cucc, amin zenét hallgattam, az tekergetős rádiós volt, nem volt távirányító, elalváskapcsolót meg hírből sem ismert.
kb ez a 3 cucc volt amire én is vágytam, hogy "nyomógombos" rádijó legyen ne kelljen tekergetni, távirányítós legyen, és elalváskapcsolós.

kb 2 napig használtam ezeket.
távirányítót sose használom, így elalváskapcsolót se.
rádiót ritkán is hallgatok, és ha hallgatom akkor is mindig ugyanazt az adót... :)

de legalább tudom, hogy ha lesz pénzem erősítőre akkor nem szabad hogy távirányító befolyásoljon. (régebben nézegettem erősítőket és volt pár ami távirányító miatt esett ki, pl CA cuccok)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#25 Felhasználó inaktív   totoka2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 07:51

hát igen ebben az esetben lehet hogy felesleges volt .... de én számba vettem hogy mi is hiányzik a mostani erőlködőmről ami kellene ... és ezért keresek olyan erőlködőt amilyet.
Ezért nem a házimozi környékén nézelődök , hanem a sztereók között, hiszen DVD-t nem nagyon nézek, 5.1/6.1, aminek lenne értelme (tehát nem műanyag dobozokkal ) az annyiba kerül, hogy annyit már nem akarok költeni a zenehallgatásra/mozizásra.

#26 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 09:45

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. április 23, péntek - 21:12

Egy baj azért mégiscsak van vele
Szaporodtak a gombok.
Power, volume és input selector gombon kívül nincs helye másnak egy hifi erősítőn

Mondok még két gombot aminek hasznát venném, ha lenne :)

1. Source Direct
2. Rec selector

Én igazából a REC Selector-t hiányolom a CA A300-ról, bár így is tetszik :)

A Loudness gomb viszont nekem nem hiányzik ;)

Szerkesztette: topeti 2004. 04. 24. 09:49 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#27 Felhasználó inaktív   totoka2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 11:34

elfelejtettétek kitenni a :offtopic: táblát ... de lagalább nem süllyed a topicom  ;)

#28 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 22:15

Idézet

Azon gondolkoztam , hogy lehet inkább egy Yamaha/Onkyo házimozi erősítőt vennék 2 hangfallal.

Nekem egy Onkyo TX-SR601-em van, 6.1-es házimozi erősítő, benne minden kényelmi funkcióval, RDS-es tuner, alváskapcsoló, többlépcsőben állítható hangszóró és subwoofer paraméterek, stb...

és mivel költözöm hamarosan és hangfalazni nem nagyon tudok stb... eladom a kicsikét 130-ért. 2003 szeptemberi, garancia papír minden tiszta, és újszerű állapot. Akit érdekel, mail.

Én többnyire zenére hallgattam, 2.0-ban a nagyládáimmal, szerintem korrekt így a kategóriájában nagyon.

Bővebb információ itt található róla, akit érdekel EZEN A LINKEN.
Om mani peme hung.

#29 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 09:29

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2004. április 28, szerda - 23:15

Nekem egy Onkyo TX-SR601-em van, 6.1-es házimozi erősítő, benne minden kényelmi funkcióval, RDS-es tuner, alváskapcsoló, többlépcsőben állítható hangszóró és subwoofer paraméterek, stb...

és mivel költözöm hamarosan és hangfalazni nem nagyon tudok stb... eladom a kicsikét 130-ért. 2003 szeptemberi, garancia papír minden tiszta, és újszerű állapot. Akit érdekel, mail.

Én többnyire zenére hallgattam, 2.0-ban a nagyládáimmal, szerintem korrekt így a kategóriájában nagyon.

Bővebb információ itt található róla, akit érdekel EZEN A LINKEN.

kivancsi vagyok mennyiért fog elmenni a cucc, mivel a 700-ast láttam ennyiért meghirdetve (és az sem volt még 1 éves)
azért én drukkolok hogy ne bukj rajta nagyot.
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#30 Felhasználó inaktív   totoka2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 09:51

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2004. április 28, szerda - 23:15

Nekem egy Onkyo TX-SR601-em ...

leírás alapján jó cucnak látszik... részemről tárgytalan az ára miatt... de azt is kétlem, hogy itt a HWSW-n bárki ad érte ennyit az aktuális új ára miatt.

#31 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 11:51

Elnézést, kicsit  :offtopic: . A retro designhoz szeretnék hozzászólni. Nekem úgy tűnik hogy aranykorát éli a retro design, még az átlag hifi kategóriában is tapasztalni ezt, de az abszolut high end kategóriában meg végképp, nagyon előtérbe került ismét a puritán, letisztult kinézet. Szerintem nincs ezzel semmi baj, az belső értéket sokkal fontosabbnak tartom mint a super hightech designt.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#32 Felhasználó inaktív   totoka2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 13:54

tökéletesen igazad van, nekem is jobban tetszik egy szép egyszerű előlap mint a csicsás csilli-villi ....
és általában ez nagyobb, komolyabb belső tartalommal is rendelkezik

#33 Felhasználó inaktív   Zano 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 04. 08:14

Idézet: totoka2 - Dátum: 2004. április 14, szerda - 22:14

Olvasgattam itt a topic-okat, de maradt néhány kérdésem:

Egy sztereo rendszert szeretnék összehozni.
Olvastam hogy a házimzi erősítők nem virítanak nagyon sztereóban.
Az erősítőből mindenképpen rádiós kellene (RDS, elalváskapcsoló, stb)
Azon gondolkoztam , hogy lehet inkább egy Yamaha/Onkyo házimozi erősítőt vennék 2 hangfallal.
Ez ellen szól az állítólagos gyenge sztereójuk.
Az egészre kb 100-120e lenne.
Első nekifutásra valami Tannoy mx3 kategóriájú hangfalra gondoltam használtan + valami erőlködőre.

Szóval várom a javaslatokat, ötleteket, helyreigazításokat, stb...

Hy! szerintem egy panasonic, vagy egy technics erősítőben gondolkodj. Sztereoban a legjobbak (tapasztalat).

#34 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 04. 10:55

És erősítőben?  ;)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#35 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 13:18

Idézet: Zano - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 9:14

Sztereoban a legjobbak (tapasztalat).

Furcsa :think:

Lehet, hogy jók, de 100k-ért már miért nem valami ismertebb, bevált márkát keresel?
(Persze lehet, csak nekem van rosz előítéletem, és csak low-end Panasonic meg Technics cuccokat láttam... Nincs bajom a Panasonic-al, olyan Tv-nk van, az tetszik. De a hangrendszer semmiképp sem az.)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#36 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 13:52

Idézet: Boba - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 14:18

Furcsa :think:

Lehet, hogy jók, de 100k-ért már miért nem valami ismertebb, bevált márkát keresel?
(Persze lehet, csak nekem van rosz előítéletem, és csak low-end Panasonic meg Technics cuccokat láttam... Nincs bajom a Panasonic-al, olyan Tv-nk van, az tetszik. De a hangrendszer semmiképp sem az.)

Sajnos ezek a "nagy márkák" most már egyre selejtebbet készitenek (gondolok Panára)
Miután meghallgatam multkor a "csoda" ALL in ONE 5.1-es rendszereket.. hááát... :(
sony, pana, philips, jvc, thomson mind ugy leszerepelt hogy hihetetlen.
borzalmas csúf hangjuk van szegényeknek :(
Akkor inkább egy olcsó 5.1 erősitő + 50 körüli hangfalszett + 20-30-ért egy ócsó dvd lejátszó
és árban is kb 125-nél vagy, de a hangja sokkalta jobb. Sajna a munkatársam nem hitte el pedig... ne ez van.

:offtopic:
BOBA!! Kedd van igértél vmit !

#37 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 18:47

Vagyok! 175/pár a Calvados (asszem így írják, tehát a világos barna) színben.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#38 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 21:53

Idézet: Boba - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 19:47

Vagyok! 175/pár a Calvados (asszem így írják, tehát a világos barna) színben.

A tied Style. Nekem is az tetszik a legjobban! Ajajaj, 2-3 honapja még 140-et mondtál :(
Nagyon nagyon nem örülök hogy felfelé ment az ára! :(
köszi!

#39 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 22:27

Topeti!

Ne aggodj:

hazimozi.terminal.hu

itt csak 155,000.- Ft

Idealo.de

ITT KB. 100,000 FT!!!!!!!!!!

:nevet:
SW

#40 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 23:06

Idézet: S W - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 23:27

Topeti!

Ne aggodj:

hazimozi.terminal.hu

itt csak 155,000.- Ft

Idealo.de

ITT KB. 100,000 FT!!!!!!!!!!

:nevet:

Oksi, ezen filózok, hogy majd ha összejön rá a money  ( ami mindig másra kell hogy a jó k  :grrr: bas... :grrr: ) akkor fogom amgam, kölcsönkérem a kocsit oszt kimegyek Bécsbe venni egyet.
Apropó, ez a link ugye német? (.de miatt) Bécsi ócsó boltot tudsz? Én egy mukkot se tudok németül,
de még csak boltot sem ahol árulnak hifi cuccot (iggaz eddig még nem kerestem, de most már bizti hogy fogok)
Köszi. Lassan megyek alvadni. Pá!

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó