HWSW Informatikai Kerekasztal: Internet számlázási problémák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Internet számlázási problémák Avagy, ingyen vekkertől a Bíróságig!

#21 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 23. 06:46

A MATÁVnak még a vagyonőr cége is egy marha. Még múlt évben volt egy hamis riasztásra kivonulásuk, amilyen a dolgok természete, valamvel éjfél előtt jöttek ki, éjfél után távoztak. A számítógép lazán lekönyvelte két kivonulásnak, kiküldték a 8e számlát, azonnal hívom az ügyfélszolgálatot, hogy ne vicceljenek velem. Jó, utánanézünk etc etc erre két hete kaptam egy levelet hogy tartozom 8e. Újra felhívtam őket, hogy még mindig nem tartozom 8e, na mostanra (lassan május!) rájöttek hogy tényleg csak 4e tartozom...

#22 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 15:38

Ugyebár az helyes, ha a vitatott részen fellüli összeget befizeti. Csak akkor mi van, ha egy számlában több összeg szerepel, és csak mondjuk egy csekket kapottt. mert azt nem írta persze le, csak hogy szóljunk hozzá.
Vagyis te, és én , és mindenki vagy a számlában szereplő végösszeget fizeti be, vagy semmit. Mert abból aztán van ám kurva nagy kalamajka, ha a befizetés nem egyenlő a számlával.  Ezért egyszerűbb vagy befizeted, vagy nem.
mellesleg személyesen tényleg könnyebb, de akkor meg minek a telefon, / szemét szolgáltatók, még erre sem képesek / másrészt meg a topikindítüó gondolom fitalember, de ha ilyen eseik meg egy öreg, neadj Isten mozgássérült emberrel, akkor mi a franc van?
vagyis menjen a túróba a szolgáltató, ha egy ilyen ügyet amikor telefonon, faxon,  és fénymásolóval megtámogatva sem lehet elintézni...
Bár amikor még a helyi áramszolgáltatónál dolgoztam, volt olyan ügyfelem, aki a bedobott óraállás jelentő / nem volt otthon / helyett a tüdőszűrős papírját hozta be nekem.
Merthogy az is képeslap nagyságú, meg kékkel volt nyomtatva a szabványszüveg, és a név volt kihagyva, meg a cím helye...

#23 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 15:50

lac1! Átutalhatod az általad jogosnak vélt összeget, befizetheted a szolgáltató számlavezető bankcsoportjának valamelyik bankjában, sőt postai rózsaszínű utalványos is feladhatod.

Ezzel te eleget tettél az ÁSZF-ben előírtaknak.

Természetesen úgy, hogy a befizetéssel együtt a vitatott összegre egy ajánlott küldeményű számlareklamációt küldesz meg, melyben leírod panaszodat, valamint, hogy a reklamált összegen túli számlarészt teljesítetted...

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#24 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 16:05

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2004. április 23, péntek - 14:50

lac1! Átutalhatod az általad jogosnak vélt összeget, befizetheted a szolgáltató számlavezető bankcsoportjának valamelyik bankjában, sőt postai rózsaszínű utalványos is feladhatod.

Természetesen úgy, hogy a befizetéssel együtt a vitatott összegre egy ajánlott küldeményű számlareklamációt küldesz meg, melyben leírod panaszodat, valamint, hogy a reklamált összegen túli számlarészt teljesítetted...

SF

Persze hogy elutalhatod! Lehet hogy akkor rosszul fogalmaztam... Csak épp nem érdemes előzetes egyeztetés nélkül, mert akkor igazán bonyolult lesz az ügy, gondolj csak bele, ha topikindító esetét vesszük alapul. Mert ha a kérdéses cég a beszerelés, és az igénybeadás között eltelt időt is a igénybevett szolgáltatások közé sorolja, akkor magyarázd el nekik hogy miért más az összeg, mint amennyit ő kiszámlázott. Másrészt azt írod:

"Átutalhatod az általad jogosnak vélt összeget,"" mert ugye lehet ami szerintem jogos, lehet ami szerinte jogos, és lehet hogy az igazság meg a kettő között van...

#25 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 16:14

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. április 23, péntek - 4:32

Igaz nem internetcégtől, de mi már kaptunk 0 (nulla) Forintos csekket is. A postán visszadták, azt mondták, hogy nincs olyan, hogy nulla Forintot befizetek. :D

Szintén egy (nem internetes) szolgáltató cégtől én is kaptam 0 ft-os csekket, valamint egy dörgedelmes levelet, melyben a 8 napon belüli befizetés elmaradása esetén esedékes szankciókat fogalmazták meg... Mit mondjak, nemcsak kis családom, de a fél ház napokig rajtuk röhögött.... (Ennél szebbet már csak a 80-as évek beli tanácsi apparátus tudott alkotni - de az már más tészta.)  :D
Ha a kereszted állandóan magaddal cipeled, előbb-utóbb felfeszítenek rá...

#26 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 16:18

0 ft ot is be lehet fizetni, bemész egy malacpersellyel ami tele van apróval és elkezded rázni, a pénz csörög érjék be ezzel.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#27 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 20:16

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2004. április 23, péntek - 16:50

SF

Ezzel az a gaz, hogy az emberek sztem 90%-a arrol megfeledkezik, hogy nem csak az osszeget kell raiirni a postautalvanyra, hanem a befizetoazonositot is. Mert enelkul ujabb k. nagy torturanak teszi ki magat :) De sztem is ott volt ebben az egesz tortenetben a hiba, hogy az ugyifogyi masodik benazasa utan le kellett volna allni a telefonalgatasokrol, es ajanlott levelben kellett volna a tovabbiakban intezni a dolgokat...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#28 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 22:04

nekem vodafone csinálta hogy még januárban beszedte a pénzt olyan szolgáltatásért (mivel előre kellett fizetni) ami februártól nem működött, majd a februári számlára is rátette (amikor februárban végkép nem is volt nekem olyanom)...

ekkor nem fizettem be a számlámat, aztán telefonos egyeztetés után mondták hogy legyek szíves mégis befizetni, befizettem, majd köv. számlán jóváírták, meg egy bocsánatkérő levelet küldtek...
nem szabad rosszindulatúnak lenni, könnyebb egy szolgáltatónak a következő havi számlán jóváírni valamit valóban, mint visszasztornózni egy számlát meg kézzel kiállítgatni egyet...

manapság az ügyfelek tíz-százezreinek számláit kivétel nélkül gépek állítják ki, és ha belegondolsz most egy ügyintéző legalább félórát azzal foglalkozzon hogy visszatörölje a számládat, kiállítson egy másikat, ráadásul a számítógépes rendszerben is leállítgassa a felszólítási folyamatodat, ami pénz be nem térülés esetén automatikusan elindul...

sajna el kell fogadni hogy előfordul félreszámlázás, és érdemesebb inkább befizetni, nekik is érdekük hogy jóváírják az összeget, mert különben lelép az ügyfél más szolgáltatóhoz..
szerintem kivétel nélkül meg is teszi az összes szolgáltató, merthát elég kiélezett a verseny manapság.

tudom, tudom mit fogtok erre reagálni: "jajjjdehát hogyan is fizethetnék be egy számlát ami jogtalan összeget tartalmaz" (ezt le is vettem abból hogy emlegeti a topicindító minden egyes mondatában hogy "jogtalan összeg"), ellenben ha végiggondoljátok amiket írtam talán feldolgozhatóbb a dolog valamivel...

(mondjuk upc-t én sem kedvelem, de bármelyik szolgáltató SZÁMITÓGÉPE képes félreszámlázni, és akkor ugyanez a procedúra jön, ha nem fizeted be a számlát)

#29 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 14:49

Idézet: lac1 - Dátum: 2004. április 24, szombat - 17:05

"Átutalhatod az általad jogosnak vélt összeget,"" mert ugye lehet ami szerintem jogos, lehet ami szerinte jogos, és lehet hogy az igazság meg a kettő között van...

Te jogosnak vélsz egy összeget. Ezt be kell fizetned. A fennmaradó részre számlareklamációt kell küldened, ezt a szolgáltatódnak 30 napon belül érdemi válasszal kell viszonoznia. A válaszban tartalmaznia kell azt, hogy a számlareklamáció szerinte jogos vagy nem. Ha ő is elfogadta, kapsz egy minuszos számlát a vitatott összegről (meg elvben kapsz egy teljesítésigazolást arról, hogy rendezted a többit, de ilyen nem igazán szokott lenni, csak talán a gázszolgáltató tesz ilyet), ha a szolgáltató szerint nem jogos a reklamáció, akkor felszólít a fennmaradó összeg befizetésére, mely a szolgáltató válaszától számított 8 napon belül esedékes. (Amennyiben te az összeget vitatod, de a szolgáltatód ezt nem fogadja el, jogorvoslatot kérhetsz, ebben az esetben a bíróság fog határozni az összeg jogosságáról, itt már mondhatják azt, hogy a jogosság kiderítéséig teljesítened kell, vagy vissza kell tartanod a teljesítést, stb...)

Ennek így kellENE működnie. De tudjuk, hogy ez nem így működik.

Amúgy bárki bármit mond, nem nagy vaszisztdasz megoldani a számlastornózást. Gépi számlázásnál Helyesbítő illetve Stornós Számlákat adnak, stornó esetén annyi az egész, hogy hivatkozva az eredeti számlára, negatív előjelekkel kiállít egy ÚJ sorszámú számlát, ezzel az előző számlát "kioltja", vagyis az ügyfélszámládon nem fog tartozás mutatkozni. Ezt követően pedig kiállítja a végleges és jó számlát. Még az sem gond, ha te egy stornózott számlára teljesítesz, mert az az ügyfélszámládon nem ellentételezett összegként (azaz túlfizetésként) mutatkozik, melyet szépen jóváírnak. Ezt bármelyik szolgáltató meg tudja csinálni. Csak nem szeretik, nem akarják, nincsenek rá felkészítve, nincs elég jogosultságuk, nem foglalkoztak ilyenekkel, stb. Az Invitel is meg tudta oldani, mikor adószám nélkül küldte ki az összes számláját, a DDGáz is meg tudja oldani, mikor nem időben mondják be szüleim a gázóra-állást, stb.

Csak a szolgáltatók tudják, hogy sok embernél a sárga színű fekvő téglalap, melyen két helyen összeg és név szerepel az a papír, melyet a postára kell vinni anyázások közepette, és be kell fizetni...

SF

#30 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 08:23

Idézet: deuce - Dátum: 2004. április 24, szombat - 23:04

nem szabad rosszindulatúnak lenni, könnyebb egy szolgáltatónak a következő havi számlán jóváírni valamit valóban, mint visszasztornózni egy számlát meg kézzel kiállítgatni egyet...

manapság az ügyfelek tíz-százezreinek számláit kivétel nélkül gépek állítják ki, és ha belegondolsz most egy ügyintéző legalább félórát azzal foglalkozzon hogy visszatörölje a számládat, kiállítson egy másikat, ráadásul a számítógépes rendszerben is leállítgassa a felszólítási folyamatodat, ami pénz be nem térülés esetén automatikusan elindul...

sajna el kell fogadni hogy előfordul félreszámlázás, és érdemesebb inkább befizetni, nekik is érdekük hogy jóváírják az összeget, mert különben lelép az ügyfél más szolgáltatóhoz..

A szolgáltatónak meg tudomásul kell(ene) vennie, hogy számlareklamációk márpedig vannak, lesznek, és a számítógépes programokat úgy kell(ene) megír(at)niuk, hogy egy vitatott összeg stornózása vagy módosítása ne félórás ügyintézői munkát igényeljen. Mivel ezek a számlareklamációk viszonylag gyakran előforduló, tipizálható esetek, minimális szervezési és programozási munkával megvalósítható az igény. Kevesebb munkába és erőforrásba kerül egy, a valós helyzethez jobban illeszkedő program elkészítése, mint esetről esetre a sok szopás a nem megfelelően működő programok miatt.

Szóval nekem senki, a szolgáltató meg pláne ne hivatkozzon arra, hogy fizessem be a teljes összeget, akkor is, ha nem jogos, csak azért, mert neki a programja nem tud másként működni. És ez nem rosszindulat, hanem természetes elvárás. Eben benne van az is, hogy amikor a Matávkábel saját hülyesége miatt keletkezett késedelem, és az automatikus számlázási rendszer hat forinttal megfejelte a következő hónapot, nem kezdtem el izmozni, pedig megtehettem volna :)
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#31 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 09:28

Csak egy pillanatra álljunk be
Fussunk végig ha a szolgáltató rosszul számláz, legyen az akár bármelyik is, kicsit hülyén néz ki hogy én nyaljam a seggét és befizessem az összeget, aztán majd ö nagy kegyesen jováirja.
Ilyenkor legjobb személyesen intézni, mivel ha az a pénz nem illeti meg öt nehogy már addig ö használja az összeget, ami az enyém.

Nem vagyok jotékonysági intézmény, se bank. Föleg a bank kamatot számol, akkor az nekem is jár. Már a kamat.
Tegyük fel 2 honapig ül rajta valami összegen legyen 10 ezer forint. Tudom nem nagy pénz, de ez csak 1 szolgáltato. Mivan ha abba a honapba mondjuk a gázos, villanyszámlás, meg mit tudom én elszámláz. Vegyek fel hitelt hogy megéljek abba a honapba??

Azért már annyira nem kell elnéző lenni. Ö nyalja a seggem, ne én az övét.

A topicinditó egyett rontott el. Várt a sült galambra. Személyesen kellett volna már elsőre lépni. Ott helyben addig nem megyek el mig el nincs intézve. Én egyszer az egyik szolgáltatonál 2 orát üldögéltem, de nem érdekelt, mert lakáscserénél az uj tulaj 5 honapig nem jelentkezett be és 5 honap után nekem az uj cimemre küldték a csekket, tetejébe téli honap volt. Másnap lementem és addig csücsültem, tartottam fel a sort mig nem rendezték a számlámat. Jaja itt is mondták fizessem be, és hajtsam be az vevőn. Ellenkező esetben az uj lakásban kikapcsolják a gázt.

#32 Felhasználó inaktív   nircee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 28. 14:36

Sziasztok!

sajnálattal olvastam, hogy ilyet megtehet egy szolgáltató. Az előttem szólók többnyire elmondták a véleményem, én csak annyit tennék hozzá, hogy van olyan szolgáltató is, amelyik korrekt(ebb a többinél): ez a Datanet. Lehet, hogy másnak volt velük baja, de én már 2 éve vagyok náluk, és még EGYSZER SEM(!!) történt semmiféle túl- vagy alulszámlázás.

Ez személyes vélemény, de mindenkinek csak ajánlani tudom!
:beer:
"Nem tudok telefonálni, azonnal tegyenek térerőt a készülékemre!"

#33 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 01:41

Idézet: nircee - Dátum: 2004. április 28, szerda - 15:36

Sziasztok!

sajnálattal olvastam, hogy ilyet megtehet egy szolgáltató. Az előttem szólók többnyire elmondták a véleményem, én csak annyit tennék hozzá, hogy van olyan szolgáltató is, amelyik korrekt(ebb a többinél): ez a Datanet. Lehet, hogy másnak volt velük baja, de én már 2 éve vagyok náluk, és még EGYSZER SEM(!!) történt semmiféle túl- vagy alulszámlázás.

Ez személyes vélemény, de mindenkinek csak ajánlani tudom!
:beer:

a luzer datanet csupán 15ezerrel számlázott nekem pluszban, majd telefonon elismerte hogy ez téves, majd korrigálják. nem korrigálták soha, én meg amilyen barom voltam nem kértem tőlük ezt írásban, és hagytam elmenni az ügyet addig amíg nem jeleztek hogy ebből bizony bíróság lesz.

nah ekkor felhívtam őket, de elhajtottak a francba, hogy már a behajtócégük intéz mindent... hiába ugattam hogy ők elismerték hogy tévedtek, keressék vissza a telefonhívást, rögzítve van minden úgyis..

vártam hogy mikor lesz ebből tárgyalás, összebogarásztam közben az áeszefjüket, meg a számláimat, meg az összes cuccot amit elviszek bíróságra, megkérdeztem 1-2 ismerőst aki járatos ebben a témában, ők is mondták hogy a bíróságon sem tudják kiverni belőlem azt az összeget, erre egyik nap anyám gondolt egyet, és ilyen tipikus "bevédem a pici fiamat nehogy bántsák" stílusban befizette a csekkeket a tudtom nélkül.

szóval rohadjon meg a gts-datanet, mocsok szemét képmutató szar banda...

(ezt a telefonba is elmondanám nekik ha bármi közöm lenne hozzájuk legközelebb, dehát nem érdekel már az ügy, 2 éve volt, sőt anyukámra is berágtam akkor, hogy miért kavar bele a dolgaimba, egyébként is én nevemen volt az acc, meg én fizettem)

#34 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 01:53

ezt nem akartam nagydobra verni, de most elmeséltem, mert nem bírtam nézni hogy valaki ajánlgatja őket hogy náluk minden szép és jó. :(

véleményem szerintem ez legalább annyira gusztustalan, mint az itt fentebb megemlített egyes események, már csak azért is, mert ezek a mocskok elismerték hogy ők számláztak félre, nagy nyájasan a seggemet nyalva megígérték hogy korrigálják, óó hát bocsikamocsika, szóval részemről le is volt tudva a dolog, SŐT fél évig kuss volt, küldözgették szépen a csekkeket a szolgáltatásról ezek végig rendben is voltak, egy betűvel nem volt megemlítve hogy bajuk van velem, azthittem minden el van intézve, majd egyszercsak hirtelen tőlük, illetve a behajtócégtől egyszerre kaptam a levelet 1-2 nap eltéréssel, csekkel, majd mivel nem fizettem be valami nevetséges pár napon belül amit kitaláltak nekem (3-4 nap alatt térül be egy postai csekk a szolgáltatóhoz mellesleg), 1 hét múlva már jött a levél hogy nna akkor bíróság.

szánalmas.
(lehet elküldöm nekik emailben a fórumtémát, aztán ha van bennük minimál gerincesség felkeresnek, de végülis teljesen mindegy)

Szerkesztette: deuce 2004. 05. 01. 01:54 -kor

#35 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 02:15

a másik szituáció, szintén datanet:
anyám melóhelyén valami isdn vonalra kötöttek dialup netet velük.
nem volt igazán ember aki magas szinten művelte a számítástechnikát a helyen, én pedig teljesen máshol laktam abban az időben, nem volt időm/lehetőségem foglalkozni a problémával.
tulajdonképpen úgy nézett ki a dolog hogy felhívták a datanetet hogy "nem megy a net" - tipikus hozzánemértő júzer.
na most, mit tett a datanet a júzerért? mikor arra jártam egyszer, és megnéztem a számítógépeket, anyám egyik kolléganője adott egy datanetes szerződést, amire fel volt írva 3 login/pass páros, mindegyikkel ment a net. mikor megkérdeztem hogy mi történt mégis azt a választ kaptam, hogy összevissza magyarázott a datanet, hogy lehet hogy isdn vonalon nem is tudnak szolgáltatni (??? ez mi, ezt a júzernek kellene tudnia, miután aláírta a szerződést ???), illetve a login-pass párosokat azért szórta a datanet nekik mert: "azzal talán sikerül majd felmenni"

mellékesen: oprendszer újra lett húzva, több gépről, illetve másik isdn vonalról is próbáltak bejelentkezni, volt olyan hogy felkapcsolódtak, de adatforgalom nem volt (de tűzfal/vírusirtó sem!!!)

nos, összegezve az egészet:
1. ha egy normális ügyfélszolgálat lenne ezeknél a szerencsétleneknél, akkor leellenőrizték volna már az első login-pass párost, és kiderült volna hogy egyezik a rendszerükben, szal felesleges kiosztani még 2-3at.. (mivel nekem mindegyik ment így ez egyértelmű), mellesleg röhögök rajtuk, mert meghagynak több élő accot amikor a júzernek csak 1 kell :D
2. ha valamilyen matáv féle vonalhibáról volt szó, akkor miért nem kommunikálták le első körben hogy ők lerendezik a matávval, vagy a júzer legyen kedves és rendezze le a matávval? :eek:
3. mi a francért kellett hetekig húzódnia egy ilyen ügynek. még ha laikusok is vannak a vonal (ezek szerint MINDKÉT) végén, amikor egyszerű ping/tracert parancsokkal, illetve ras errorkódokkal le lehet zongorázni egy ilyen ügyet körülbelül 2 perc alatt, na meg a 143-on kérni egy matáv vonalvizsgálatot???

tessék, itt van még egy gyöngyszem, bár tudom ez némileg offtopik, nem számlázás, de leírtam, mindenki saját belátása szerint vinnyogjon, röhögjön, húzza a száját rajta.

ha bárki szerint valamit rosszul látok/ítélek meg, illetve "szituáció-értelmező" gondolatai vannak, nagyon szívesen várom a kommentárokat akár privát üziben is, mert én azóta is félrehúzott szájjal pislogok hogy "EZEK MI A ?+!?%+? CSINÁLTAK?" :(

#36 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 17:15

Idézet: nircee - Dátum: 2004. április 28, szerda - 15:36

...van olyan szolgáltató is, amelyik korrekt(ebb a többinél): ez a Datanet. Lehet, hogy másnak volt velük baja, de én már 2 éve vagyok náluk, és még EGYSZER SEM(!!) történt semmiféle túl- vagy alulszámlázás. ...

ettől még nem lesz korrekt senki, ez teljesen alap dolpg! (lenne..)

#37 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 17:16

Idézet: deuce - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 0:41

a luzer datanet csupán 15ezerrel számlázott nekem pluszban, majd telefonon elismerte hogy ez téves, majd korrigálják. nem korrigálták soha, én meg amilyen barom voltam nem kértem tőlük ezt írásban, és hagytam elmenni az ügyet addig amíg nem jeleztek hogy ebből bizony bíróság lesz.

nah ekkor felhívtam őket, de elhajtottak a francba, hogy már a behajtócégük intéz mindent... hiába ugattam hogy ők elismerték hogy tévedtek, keressék vissza a telefonhívást, rögzítve van minden úgyis..

vártam hogy mikor lesz ebből tárgyalás, összebogarásztam közben az áeszefjüket, meg a számláimat, meg az összes cuccot amit elviszek bíróságra, megkérdeztem 1-2 ismerőst aki járatos ebben a témában, ők is mondták hogy a bíróságon sem tudják kiverni belőlem azt az összeget, erre egyik nap anyám gondolt egyet, és ilyen tipikus "bevédem a pici fiamat nehogy bántsák" stílusban befizette a csekkeket a tudtom nélkül.

Hasonlo szituacio Axelero (meg MatavNet korszakban), a picsa, aki az ISDN-es szerzodest rogzitette, vmit elszurt, utana ujra neki kezdett, persze, hogy 2 szerzodes elt innen kezdve. Az elso szamlazas utan csodalkozas, Axelero ugyf.szolg. elmeletileg lerendeztem teflonon. (mindex kb 3-4 eve). Tavaly decemberben vmi faktoring cegtol level, hogy fizessek 170eFt egy kovetelesre, amit ok az Axelerotol vettek meg, en csodalkozok, majd lassan kiderult, hogy mirol van szo. Telefon, faktoring cegnel vmi picsa zagyval, hogy vagy fizetek, vagy birosag, eleg agressziv stilusban. En elkuldtem k. anyukajaba, osszeszedtem egy dosszieba az egesz ISDN-es nettel kapcsolatos szerzodest, szamlat, es azota hatradolve varom, hogy mi tortenik (1 eve). Ja, meg persze egy teflon Axelero ugyf.szolg. fele, hogy vmit csinaljanak, mert kenytelen leszek elvinni az osszes ceges szerzodesunket, ha ilyen a hozzaallasuk.. azota semmi.

#38 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 09:49

Annyit az Axelerorol hogy mikor a gépet vettük kaptunk hozza ilyen egy honapos ingyenes internet kiprobálási lehetöséget az Axelerotol!a papirokbol biztos kiadták az Axeleronak apám nevét es adatait mert ö vette e gépet és csodalkozom hogy egy hónap mulva axeleros szamlat kapok mondod ez mi???az állt benne hogy nekünk Axelero elöfizetésünk van?de hogy ki kiert azt nem tom mert mi nem az tuti!begyek a matavhoz azt mondjak hogy nekünk ervenyes axelero elöfizetésünk van be kell fizetni a csekket!mondom a nönek életemben nem hasznaltam axelero szolgaltatast és soha nem is kértem.!!!azt mondja hivjam fel az ügyfélszolgálatukat!ok felhivom 30 percig zenélnek nekem ,leteszem,késöbb probálaom megint nem veszi fel senki leteszem nem erdekelt az egész!!!telik az idö jön a következö axelero számla,na mondom megprobálom megint hivni öket mert anyám is mérges volt már hogy miert követelöznek!!!sikerült kapcsolatba lépnem egy ügyintézövel elmondom mi van azt mondja ok töröl minket az nyilvantartasukbol na mondom jovan sikerült elintézi!telik az idö jön a következö axelero számla na akkor mar véképp belém jött az ideg irtam nekik egy jo kis emailt a számlázási csoportnak na azota leállitották magukat szerencsére és nem küldözgetnek számlát! :)
The Sky Was Pink

#39 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 09:56

Idézet: Bazsika32 - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 18:16

Hasonlo szituacio Axelero (meg MatavNet korszakban), a picsa, aki az ISDN-es szerzodest rogzitette, vmit elszurt, utana ujra neki kezdett, persze, hogy 2 szerzodes elt innen kezdve. Az elso szamlazas utan csodalkozas, Axelero ugyf.szolg. elmeletileg lerendeztem teflonon. (mindex kb 3-4 eve). Tavaly decemberben vmi faktoring cegtol level, hogy fizessek 170eFt egy kovetelesre, amit ok az Axelerotol vettek meg, en csodalkozok, majd lassan kiderult, hogy mirol van szo. Telefon, faktoring cegnel vmi picsa zagyval, hogy vagy fizetek, vagy birosag, eleg agressziv stilusban. En elkuldtem k. anyukajaba, osszeszedtem egy dosszieba az egesz ISDN-es nettel kapcsolatos szerzodest, szamlat, es azota hatradolve varom, hogy mi tortenik (1 eve). Ja, meg persze egy teflon Axelero ugyf.szolg. fele, hogy vmit csinaljanak, mert kenytelen leszek elvinni az osszes ceges szerzodesunket, ha ilyen a hozzaallasuk.. azota semmi.

Amennyiben az a bizonyos behajtó cég az Axelero követelését megvette, azaz az Axelero Engedményező Nyilatkozatban átadta a követelést a behajtó részére, akkor a behajtó cég az Axelero HELYÉRE lép be, ezt követően te az Axelero felé joghatályosan NEM TELJESÍTESZ (azaz ha te ezt követően az Axelero felé az engedményezett tartozással kapcsolatosan befizetést teljesítesz, az a te tartozásodat nem csökkenti, az Axeleronál az az összeg, mint számlához nem kontírozható összegként fog jelentkezni, vissza fogja neked fizetni), az Axelero veled szemben EL NEM JÁRHAT, a követelés az Axeleronál térült követelésként jelentkezik, vagyis az Axelero nem tud ezzel kapcsolatosan semmit sem tenni...

VISZONT:
Amennyiben egy követeléssel kapcsolatos levél érkezik, és te a követeléssel NEM ÉRTESZ egyet, akkor tessék rögzített, nyomot hagyó formában válaszolni arra a követelésre... Nem biztos, hogy jó ötlet várni, várni, várni...
Amennyiben a behajtó cég végrehajtásra tereli az ügyet, a bíróság által megküldött Fizetési Meghagyást elletmondással MEG KELL TÁMADNOD 15 (váltón alapuló követelés esetén 3) napon belül, ezt a bírósághoz címzett írásos levélben, vagy bírósági jegyző előtt tett szóbeli nyilatkozatban teheted meg. Az eljárást a lakcímed szerinti illetékes polgáriperes bíróságon fogják megindítani. Amennyiben a fizetési meghagyást hagyod jogerőre emelkedni, a fizetési meghagyás jogerősen VÉGREHAJTHATÓVÁ VÁLIK, ELLENED A KÖVETELT ÖSSZEG EREJÉIG VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁST KEZDEMÉNYEZHETNEK, beterhelhetik bankszámládra, vonhatják fizetésedből, végrehajtási joggal terhelhetik meg ingatlanodat, zárolhatják részvényszámláidat, foglalhatják autódat, stb. stb...
Meg lehet várni a végrehajtót otthon ölbetett kézzel, csak a végrehajtót az akkor elérakott szerződések nem igazán fogják meghatni... Ő ugyanis végzést végrehajt, nem pedig ítél...

SF

#40 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 10:03

Idézet: Barnabi - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 10:49

Annyit az Axelerorol hogy mikor a gépet vettük kaptunk hozza ilyen egy honapos ingyenes internet kiprobálási lehetöséget az Axelerotol!a papirokbol biztos kiadták az Axeleronak apám nevét es adatait mert ö vette e gépet és csodalkozom hogy egy hónap mulva axeleros szamlat kapok mondod ez mi???az állt benne hogy nekünk Axelero elöfizetésünk van?de hogy ki kiert azt nem tom mert mi nem az tuti!begyek a matavhoz azt mondjak hogy nekünk ervenyes axelero elöfizetésünk van be kell fizetni a csekket!mondom a nönek életemben nem hasznaltam axelero szolgaltatast és soha nem is kértem.!!!azt mondja hivjam fel az ügyfélszolgálatukat!ok felhivom 30 percig zenélnek nekem ,leteszem,késöbb probálaom megint nem veszi fel senki leteszem nem erdekelt az egész!!!telik az idö jön a következö axelero számla,na mondom megprobálom megint hivni öket mert anyám is mérges volt már hogy miert követelöznek!!!sikerült kapcsolatba lépnem egy ügyintézövel elmondom mi van azt mondja ok töröl minket az nyilvantartasukbol na mondom jovan sikerült elintézi!telik az idö jön a következö axelero számla na akkor mar véképp belém jött az ideg irtam nekik egy jo kis emailt a számlázási csoportnak na azota leállitották magukat szerencsére és nem küldözgetnek számlát! :)

Azért ez így merész... Ő szerződéses ügyfelének lát, számlát állít ki neked, akkor egy egyszerű telefonhívással azt mondja, hogy ok, töröl a nyilvántartásból? És a kiküldött három számlával mi lesz? Az meg ott marad függőben, meg tartozónak a te neved alatt? Akkor legalább annyit, hogy küld egy levelet, hogy megküldött számlákat tessék figyelmen kívül hagyni, vagy kérj tőlük egy előfizetői folyószámla-kivonatot, melynek a végösszege 0,- Ft, mert aztán jön a meglepetés egy követeléskezelő cég személyében...

SF

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.