HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 19. 13:28

Ezen topik komolyra vett folytatása! Tehát kérem hogy mindenki csak a márkát, a gyártmány pontos leírását (esetleg linket) és a hiba leírását közölje ebben a topicban! Szeretnék megkérni egy moderátort, hogy ha lehet róla szó, legyen ez kiemelt topic!
Rhino666

#2 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 13:30

Pl.: Codegen 300W-os tápegység ("kékmatricás"): bizonytalan működés, alacsony és ingadozó feszültség. Olcsó, rossz minőségű hardver.

Szerkesztette: Rhino666, az médium 2004. 04. 19. 13:30 -kor

Rhino666

#3 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 19. 13:53

Az ilyen kezdeményezések akkor lennének igazán hasznosak, ha elsősorban olyan emberek látnák el információkkal a fórumozókat, akik a topik témáját képező hardverelemek meghibásodási rátájával kapcsolatban konkrét adatokkal tudnak szolgálni, a termékeket sokkal nagyobb volumenben tudják vizsgálni. Ilyenek tipikusan a kisker/nagyker szervizesek, kereskedők.
A fórum indulásakor az egész PÁF témakör ebből az alapgondolatból született. Aztán az idők során ez a gyakorlat megváltozott, a témakör kevés kivételtől eltekintve inkább egyedi problémák/tapasztalatok gyűjtőhelyévé vált.

Az egyéni esetek kiértékelése akár a valóságtól teljesen eltérő képet is alkothat, noha kétségtelen, hogy helyenként levonható belőlük bizonyos többé-kevésbé helytálló következtetés.

Ettől függetlenül a topikot kiemeltté teszem, meglátjuk hogy mennyire fog működni.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#4 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 13:57

Ennek mi értelme volt?  Létezik a Codegen tápnál sokkal rosszabb is. Ennyi erővel én meg írthatnám az Opel Astra Classicot is, mert egy 0 a Toyota Avensishez képest. Aztán mégis vannak egy páran akik örülnek neki... vagy én látom rosszul?
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#5 Felhasználó inaktív   Lanti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 14:23

Vargáné tápot neeeeee. SOHA.  :down:

#6 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 15:01

Személy szerint kisker szervizben dolgozom, de nagyon gyakran bejárok egy nagyker szervizbe is.
Csak a saját tapasztalat:
- a sokat lehordott Codegen, Vargane es TSA, JNC korporésön tápokkal kapcsolatban:
alapesetben elég sokáig hibamentesen eldöcögnek, katasztrofális teljesítményértékek -amiket én mértem személy szerint.- ha egy komolyabb áramingadozás lép fel akkor teljessen random módon szállnak el. néha visznek mindent, néha semmit. nálam az utóbbi eset a 80%
- az általam 2. osztályba sorolt táp a Mercury. általában tökéletessen müködnek de nagyobb értéket ( >120.000-150.000 ft ot már nem bizok rá. általában csak szép nyugodtan kilehelik a lelküket... elpihennek, nem xoktak magukkal rántani semmit sem.
-a csucskategorias tapok: Zalmann, Antec, Enermax, Chieftek.. tökéletesek....
viszont durrant mar el Chieftek az orrom előtt..... ugy hogy a kis kondi kiszállt a tápból a rácson keresztül..... máig nemtom mi volt a baja.. gariba  visszaküldtem-> elnézéstkértek azonnal kicserélték.
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#7 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 20:28

A Codegen táp mellé még a házakat is odatenném.2hónap alatt megöregednek a műanyagfülek és széttörnek.

#8 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 20:53

Maxtor Diamondmax plus 9-es szeria. Iszonyatmegasokat vittunk vissza belole gariban. Jo fel eve azonban egyet sem /gy.k. nem vesszuk :D/
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 04. 19. 21:18

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 16:01

Személy szerint kisker szervizben dolgozom, de nagyon gyakran bejárok egy nagyker szervizbe is.
Csak a saját tapasztalat:
- a sokat lehordott Codegen, Vargane es TSA, JNC korporésön tápokkal kapcsolatban:
alapesetben elég sokáig hibamentesen eldöcögnek, katasztrofális teljesítményértékek -amiket én mértem személy szerint.- ha egy komolyabb áramingadozás lép fel akkor teljessen random módon szállnak el. néha visznek mindent, néha semmit. nálam az utóbbi eset a 80%
- az általam 2. osztályba sorolt táp a Mercury. általában tökéletessen müködnek de nagyobb értéket ( >120.000-150.000 ft ot már nem bizok rá. általában csak szép nyugodtan kilehelik a lelküket... elpihennek, nem xoktak magukkal rántani semmit sem.
-a csucskategorias tapok: Zalmann, Antec, Enermax, Chieftek.. tökéletesek....
viszont durrant mar el Chieftek az orrom előtt..... ugy hogy a kis kondi kiszállt a tápból a rácson keresztül..... máig nemtom mi volt a baja.. gariba  visszaküldtem-> elnézéstkértek azonnal kicserélték.

Vitt magával valamit ???

#10 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 21:27

ASUS A7V8X-X

Hibat nehez irni, mert annyi baja van, hogy lehetetlenseg mindet felsorolni, mindenesetre keruljetek. :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

Elküldve: 2004. 04. 19. 21:34

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 22:27

ASUS A7V8X-X

Hibat nehez irni, mert annyi baja van, hogy lehetetlenseg mindet felsorolni, mindenesetre keruljetek. :)

AMD ???

Isten ments... :p

#12 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 21:35

Idézet: Dj.Kakukk - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 22:34

AMD ???

Isten ments... :p

Nana, ezzel vigyazni. :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

Elküldve: 2004. 04. 19. 21:42

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 22:35

Nana, ezzel vigyazni. :)

Én is aszondom'... ;)

#14 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 21:44

tessék, már egyből szar csettopik is lett belőle. nem értem hogy a "hűtésről képekben" topikot miért tudják kultúráltan csinálni, jó nézegetni és van értelme. nekem van icq-m, irckliensem, vepcset is bejön a brózerbe...
na mind1. látom sok értelme volt megcsinálnom a másik topik végére azt a szerintem jól átgondolt szép hosszú hozzászólást... :(

Jazzos: neked külön gratz a csodálatos hozzászólásodhoz, az opel astra idevaló mindenképpen a hwswre. valószínűleg a Te gépedben is hamisított kékcimkés codegen ketyeg, azért volt muszáj OFFOLNI. dehát ez már a Te bajod, körülbelül elmondják bármelyik boltban ha rákérdezel, hogy azt a tápot NE, tehát helyén való volt az előtted szóló hozzászólása, a Tied meg csak egy béna okoskodás, ami nem minket minősít. :D

Szerkesztette: deuce 2004. 04. 19. 21:50 -kor

#15 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 22:38

Ami ugyan nem hardver, de számítástechnika, és szintén pocsék tud lenni:

-olyan láma, aki azt hiszi tud PC-t szerelni, és elkezdi bütykölni a gépet, majd miután elszállt a full konfig, apukával visszamegy az üzletbe pultot verni

-eladó, akinek fingja sincsen mit ad, de jó lesz az...

Bocs az  :offtopic: -ért, de ezek is PÁF-ba valók, és a listába csak beférnek... :) :D

#16 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 08:02

Idézet: deuce - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 22:44

...
Jazzos: neked külön gratz a csodálatos hozzászólásodhoz, az opel astra idevaló mindenképpen a hwswre. valószínűleg a Te gépedben is hamisított kékcimkés codegen ketyeg, azért volt muszáj OFFOLNI. dehát ez már a Te bajod, körülbelül elmondják bármelyik boltban ha rákérdezel, hogy azt a tápot NE, tehát helyén való volt az előtted szóló hozzászólása, a Tied meg csak egy béna okoskodás, ami nem minket minősít. :D...

Az autós dolog egy hasonlat volt, azt hittem te felismered az ilyet. Bocs. A személyeskedést légyszíves privátban. És lehet több gépet raktam már össze mint te(bár nem biztos, nem ismerlek). És biztos, hogy a te gépedben, vagy az enyémben letérdelne egy 300W Codegen, de az átlag pistike gépében szépen elketyeg. Erre megint egy autós hasonlatot mondhatnék, de lehet megint offnak vennéd.
(Egyébként biztos Astrád van,hogy így felkaptad az iszapot :D)
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#17 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 11:10

Codegen ilyen melyen valo lefikazasaval en sem ertek egyet. Mezei atlagos otthoni/melohelyi gep boven jol elmegy egy 300-as Codegennel. Ha neadjisten megdoglik, akkor sem volt meg olyanom, hogy vitte volna magaval a konfigot.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#18 Felhasználó inaktív   sk+ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 20. 13:28

Idézet: asdf - Dátum: 2004. április 20, kedd - 11:10

Codegen ilyen melyen valo lefikazasaval en sem ertek egyet. Mezei atlagos otthoni/melohelyi gep boven jol elmegy egy 300-as Codegennel. Ha neadjisten megdoglik, akkor sem volt meg olyanom, hogy vitte volna magaval a konfigot.

szrintem azért mennek ilyen hamar szét a tápok,mert minden létező módon túlpörgetitek a teljes rendszert!
Kíváncsi lennék: hányan visztek el a hátatokon 1 lovat??! :think:

Ecyébként a C-MEDIA cuccoknálam 16 napot bítak ki,átlagosan! :mad:
Aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?

#19 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 15:21

Idézet: sk - Dátum: +2004. április 20, kedd - 14:28

szrintem azért mennek ilyen hamar szét a tápok,mert minden létező módon túlpörgetitek a teljes rendszert!
Kíváncsi lennék: hányan visztek el a hátatokon 1 lovat??! :think:

Akkor itt is leírom: 18 db két és fél éves codegen táp közül szűk egy év alatt 16 ment tönkre. Nem otthon, nem túlpörgetve, hanem irodában. 800-as celeronnal, 40-es vinyóval, semmi extrával, ami miatt kevés lenne a 300W.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#20 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 15:38

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. április 20, kedd - 16:21

Akkor itt is leírom: 18 db két és fél éves codegen táp közül szűk egy év alatt 16 ment tönkre. Nem otthon, nem túlpörgetve, hanem irodában. 800-as celeronnal, 40-es vinyóval, semmi extrával, ami miatt kevés lenne a 300W.

Én nem tapasztaltam ilyen arányú meghibásodást Codegen tápoknál. Ilyenkor érdemes felülvizsgálni az áramellátást is (hátha a 230V csak nagyátlagban 230). Gondot szokott még okozni sokszor a beállt ventillátor is, ez függ attól, mennyire száll a por az irodában.

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó